PFO/ASD2

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• PFO/ASD2
    מירי
    10/02/2010

שלום רב, לבתי בת החודשיים התגלה אוושה אצל רופא הילדים שלה.
    לאחר בירור אצל קרדיולוג ילדים התגלה pfo/asd2 כ- 1.0*0.7 ס"מ עם דלף משמאל לימין.
    נאמר לי לחזור לביקורת בגיל חצי שנה.
    יש לי כמה שאלות:
    האם גודל ה- asd נחשב גדול?
    האם ייתכן והוא ייסגר בעצמו?
    מה ההשלכות של ה- asd לחיי היום יום ולעתיד?
    אם היא תצטרך לעבור צינתור מה ההשפעות לכך לחיי היום יום ולטווח הארוך יותר?

אני ממש בלחץ ובאי שקט.
    תודה מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PFO/ASD2

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    11/02/2010

שלום מירי. אין צורך להיות כל כך לחוצים בקשר לענין.
    אם הבנתי נכון (10מ"מ על 7 מ"מ) אמנם אינו פגם קטן לגיל זה אך בהחלט יכול להסגר ספונטנית.
    בגיל זה בד"כ ASD אינו גורם לבעיות נראות לעין אצל הילד וגם אין צורך בכל הגבלה. בעיות מתחילות בד"כ בגיל 40-50 שנה במקרים שהפגם גדול.
    ברוב המקרים אנו נוהגים לחכות 2-3 שנים ראשונות כי לעתים פגמים אלה נהיים קטנים יותר ואף נסגרים ספונטנית בשנים הראשונות.
    אם אינו קטן עם הזמן, אנו מעריכים בעזרת האקו אם הפגם יכול להתאים לסגירה בצנתור (יש צורך בשוליים טובים ברוב ההיקף) ותלוי גם בגודל הפגם לעומת גודל הכללי של הפרוזדור(דבר שיכול להשתנות במידה מסוימת עם הגיל).
    אם אנו מעריכים שיש סיכוי שבעתיד הפגם יתאים לסגירה בצנתור, ולילד אין סימפטומים אנו מעדיפים לחכות עד גיל 4-5 שנים לבחון סגירה בצנתור. (מעדיפים לא לחכות עד גיל מאוחר כדי למנוע בעיות בעתיד)
    ניתן ללכת לניתוח בגיל מוקדם יותר (2-3 שנים) אם חושבים באקו שהפגם הוא מאד גדול (ולכן הסכוי שיקטן עם הזמן הוא קלוש) ושמיקומו אינו מתאים ולא יתאים לסגירה בצנתור אפילו בעתיד.
    גם נתוח ASD נחשב לניתוח קל יחסית ומוצלח. התמותה לדעתי פחות מ 1% ואחוז הסבוכים קטן.
    אחרי צנתור או ניתוח מוצלחים הילד למעשה בריא ובד"כ ללא כל בעיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו