מום בלב העובר

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מום בלב העובר
    הילה
    18/02/2010

לרופא שלום רב,
    אני בת 37 . לאחר שהרופא לא הצליח לראות את הלב בצורה תקינה , חזרתי לאולטראסאונד נוסף בשבוע 17. הסקירה נמצא כי :
    PS, TGA, AV-CANAL
    הרחבה של אאורטה,עורק ריאה מוצר .
    כמובן שהרופא לא יכול לומר לבצע הפסקת הריון אולם הבנו שמדובר במומים קשים מאוד וכדי לסיים את ההריון .

אנחנו שבוע הבא אמורים לבצע הפסקת הריון ןמאוד קשה לנו נפשית מכיוון שהמתנו שנה וחצי להריון הזה .

האם אכן מדובר במומים קשים ?

תודה
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מום בלב העובר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TGA,PS , AVC

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/02/2010

שלום הילה.
    זהו אכן מום לא קל. אם ממשיכים בהריון יש לעשות מי שפיר לשלול בעיה כרומוסומלית.
    בנוסף לכך מום זה נוטה לבוא לעתים במסגרת של קבוצת בעיות שנקראת הטרוטקסיה שמלווה בבעיות נוספות בורידים הסיסטמיים והראתיים שמסבכים את המצב עוד יותר (ולא ברור לי אם הועלתה אפשרות כזו בבדיקת האקו לב עובר). במקרים של הטרוטקסיה לעתים יש גם חוסר טחול שגורם בנוסף לחסר חיסוני.
    וכעת בהנחה שמדובר במום לב מבודד ללא הבעיות האחרות שהזכרתי, גם אז זה לא פשוט. לא תמיד אפשר לתקן המום בצורה מלאה. ומדובר בכל מקרה במספר ניתוחים וצנתורים עם תמותה אפשרית בדרך, ומעקב כל החיים ע"י קרדיולוג ילדים.
    החלטות על הפסקת הריון הן תמיד קשות ועוד יותר בהריון יקר. הן תלויות בין השאר באמונה ופילוסופיה של הזוג. אנו נוהגים לכבד את ההחלטה של הזוג לכל כיוון.
    באופן אישי אם אני הייתי צריך להחליט לעצמי במקרה כזה, הייתי מבקש מעוד קרדיולוג ילדים להתרשם ואם יש הסכמה לגבי האבחנה הנטייה שלי תהיה להפסיק ההריון עם כל הכאב והצער בדבר. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו