מוקד אקוגני בחדר שמאל

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני בחדר שמאל
    לימור
    28/02/2010

שלום,אני בהריון ה-1, בת 21 שבוע 24, לאחר שביצעתי את הסקירה המורחבת, התגלה ממצא של מוקד אקוגני בחדר שמאל של לב העובר.
    חשוב לי לציין שכל שאר הבדיקות שביצעתי כמו חלבון עוברי ושקיפות עורפית הממצאים היו חיוביים וטובים ללא כל חשש לתסמונת כלשהי.

זה נורא מדאיג אותי! האם יש דרך לבדוק? האם עליי להיות מודאגת מכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני בחדר שמאל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני בחדר שמאל

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/02/2010

שלום לימור
    מוקד אקוגני הוא ממצא של נקודה מבריקה או לבנה בלב העובר, בד"כ בחדר שמאל אך לעתים גם בימין או ב 2 החדרים. הממצא כשלעצמו אינו מום בלב והוא שכיח מאד בעוברים בריאים. הדבר הרע היחיד שנאמר על ממצא זה שיש לו קשר סטטיסטי חלש לתסמונת דאון (כלןמר זהו אחד הסמנים הסטטיסטיים היותר חלשים לתסמונת דאון והרבה פחות חשוב משקיפות עורפית וחלבון עוברי ומעוד סמנים אחרים בסקירה הגניקולוגית)
    לאשה בגילך ,אם אין סימנים אחרים בנוסף, ההמלצה היא להתעלם מהעניין.
    יש הנוהגים לבצע גם אקו לב עובר (לא כדי לראות הנקודה האקוגנית, אלא לשלול מום לב, כי מציאת מום לב כן מעלה בד"כ את הסכוי לדאון ואז כן יהיה כדאי להשלים בדיקת מי שפיר)
    בקיצור אין סיבה של ממש לחרדות בגין ממצא זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו