מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקד אקוגני+VSD גדולהריונית בלחץ17/04/2010
לד"ר שלום
אני בשבוע 27, ביצעתי לפני מס' ימים אקו-לב עובר לאחר שבסקירה שנייה נראה מוקד אקוגני בחדר לב שמאל של העובר.
באקו לב הודגם VSD מוסקולרי בגודל 3 מ"מ (גדול להבנתי).
לא ביצעתי מי שפיר לפני כן מכיוון שתוצאות שקיפות+בדיקות דם ותבחין מרובע נתנו תוצאה של 1:20,000.
אני מאוד מודאגת כרגע ושוקלת לעשות דיקור מכיוון שכבר ישנם 2 ממצאים: גם המוקד האקוגני וגם ה-VSD אבל יחד עם זאת מאוד חוששת בגלל גיל ההריון המתקדם.
מה דעתך? האם דיקור מי שפיר במקרה שלי הכרחי?
הקרדיולוג שבדק אותי יודע שלא עשיתי מי שפיר אבל לא אמר יותר מזה שום דבר בעניין למעט זה שייתכן והVDS ייסגר מעצמו בעתיד...
אודה לתשובך בהקדם, אנחנו מאוד מודאגים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד אקוגני+VSD גדול
ד''ר אברהם מתתיהו17/04/2010שלום
אין כאן תשובה של שחור ולבן!
מבחינת הלב,
VSD שרירי , לאורך זמן, אינו בעיה קשה והוא נסגר לבד, או קטן (ואז לא צריך לעשות דבר) או במקרים נדירים יש צורך בסגירה לרוב בצנתור בלי ניתוח.
מבחינה גנטית VSD שרירי אינו מום שמאפיין בעיות כרומוסומליות ואם הוא ממצא יחיד יש שנמנעים
מביצוע מי שפיר. (לעומת זאת אם זה היה במקום גבוה יותר = פריממברנוטי, אז יש קשר הרבה יותר משמעותי לתסמונת דאון ומאד רצוי לעשות בדיקת מי שפיר)
המוקד האקוגני הוא סמן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון ואף הוא כגורם בודד אינו סבה ברורה לבצוע מי שפיר
השאלה , כמו שהצגת היא השלוב של VSD ומוקד אקוגני. 2 סמנים סטטיסטיים חלשים.
איני יודע אם התייעצת עם גנטיקאי ואם לא , כדאי לשמוע דעתו.
נראה לי שלפחות חלק מהגנטיקאים ימליצו במקרה זה על מי שפיר. לא הייתי אומר שזה הכרחי. אפשר לוותר על זה בידיעה שלוקחים סיכון מאד קטן לדאון.
אפשר אולי גם להתייעץ עם הגניקולוג ואולי לעשות מי שפיר בשבוע מאוחר יותר שאם תתפתח לידה רוב הסיכויים שהתינוק יהיה בשל יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה קטנה
הריונית בלחץ17/04/2010מנסיונך - מה הסבירות שVSD שכזה בגודל 3 מ"מ ייסגר מעצמו לפני הלידה או לאחריה?
אגב - עשינו לפני מס' שבועות ייעוץ גנטי בגלל הממצא האקוגני ושם אמרו שאין הכרח לדיקור מי שפיר אז אבל עוד לא ידענו על ה-VSD...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
VSD שרירי בעובר ומוקד אקוגני
ד''ר אברהם מתתיהו17/04/2010קשה להעריך במדויק את גודל ה VSD השרירי באקו לב עובר ולרוב הוא קטן יותר מאשר הוא נראה ע"י דופלר צבע. רוב הפגמים הללו נסגרים ספונטנית.
נראה לי שכדאי להוריד את רמת החרדה בקשר ל VSD
ולהודיע לגנטיקאי על הממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! בשורות טובות!
הריונית בלחץ17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)