מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוצא כלי דם הגדולים ועורק סובקלביה ימני לא ברורד``ר אברהם מתתיהו21/04/2010
שלום וברכה,
היום עשיתי סקירה מאוחרת ואני בשבוע 25 + 1. תוצאות הבדיקה היו תקינות חוץ מדבר אחד שלפי דברי הרופא זהו חשש ל" arsa". הרופא כתב כך :" מוצא כלי דם הגדולים ועורק סובקלביה ימני לא ברור, יתכן ומדובר בarsa". הוא שלח אותי לבדיקת אקו לב עוברית.
מרוב ההלם לא שאלתי מה זה אומר ומהם הסיכויים.
לכן, 2 שאלות: 1. מהי ARSA? ומה עניין "מוצא העורקים הלא ברור"?
2. כיצד מתבצעת בדיקת אקו לב עוברית? האם כמו בדיקת אולטראסאונד רגילה?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה ואשריכם על הפורום המבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוצא כלי הדם בעובר ו ARSA
ד''ר אברהם מתתיהו22/04/2010שלום ענבל
מוצא כלי הדם הגדולים מהלב, הכוונה לאבי העורקים שיוצא מחדר שמאל ועורק הראה שיוצא מחדר ימין.
זה פרט חשוב בהערכת מבנה הלב. במקרה שלך הדבר נובע כנראה מקושי טכני בבדיקה ולכן נשלחת לאקו לב עובר. (אנו מקבלים לא מעט הפניות מסוג זה). בדיקת האקו לב עובר היא בדיקה של אולטרסאונד שמתמקדת בלב. בד"כ בשבוע כזה היא נעשית מהבטן (לא וגינלי). היא נעשית בד"כ ע"י קרדיולוגים ילדים שיש להם ניסיון רב בהסתכלות על הלב ובאבחון או שלילת מומי לב מולדים או ע"י גניקולוגים שהתמחו בשטח זה.
ARSA= ANOMALOUS RIGHT SUBCLAVIAN ARTERY
כאן מדובר על העורקים שיוצאי מהקשת של אבי העורקים לידיים ולראש. באופן רגיל העורק ליד ימין יוצא ראשון בקשת יחד עם העורק לחלק הימני של הראש. לעתים העורק ליד ימין יוצא אחרון בקשת ואז הוא חוצה משמאל לימין מאחורי הושט. זהו וריאנט אנטומי שאינו גורם בד"כ בעיות של ממש ואני בטוח שיש הרבה בינינו שמסתובבים עם זה בלי לדעת.
הנושא הועלה מאחר ובעבר יצאה עבודה שטענה שממצא כזה מהוה סמן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון, אך יצאו גם עבודות ששללו זאת.
קרוב לודאי שאין לכך חשיבות רבה אך אם זה נמצא כדאי לקבל גם יעוץ גנטי.
במקרה שלך נראה לי שאכן כדאי לעשות אקו לב שקרוב לודאי יהיה תקין וזה יביא לרגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש לARSA
אנונימית19/06/2011שלום ענבל,
רציתי לדעת מה היתה השתלשלות ההעניינים בהריון הנ"ל. אני בשבוע 15 עם חשד לARSA בהריון תאומים. אמורה לעבור אקו לב עובר ובדיקת מי שפיר.
מקווה לשמוע שהכל עבר אצלכם בסדר
בברכה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)