הפרעה בקצב לב העובר, שבוע 24

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• הפרעה בקצב לב העובר, שבוע 24
    גבריאל
    23/04/2010

שלום.
    אתמול ביצענו סקירת מערכות מורחבת. הכל היה תקין למעט קצב לב העובר. ניתן היה להבחין בקצב לא סדיר של 1 ל-3, כלומר שלוש פעימות והפסקה, וחוזר חלילה. ראינו שבמקרה מסויים קצב הלב הסתדר ואז שוב חזר לדפוס שצויין.
    קיבלנו המלצה לבדיקת אקולב לעובר ובדיקות דם לאישתי כדי לשלילת AVBLOCK ובדיקות דם לאשתי.

אני מעוניין לדעת:
    אשתי יכולה ללכת לאיכילוב או תל השומר עם קופה לאומית, איפה הכי מומלץ לבצע בדיקת אקולב?
    מה חשוב לדעת לקראת מה אנו הולכים בעקבות הנתונים הקיימים?
    האם ישנה תקווה זה שום דבר והכל יסתדר או שזו תקוות שוא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה בקצב לב העובר, שבוע 24

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/04/2010

שלום גבריאל
    יש הרבה אפשרויות היכן לעשות אקו לב עובר ולמעשה רוב הקרדיולוגים לילדים מבצעים בדיקה זו.
    הספור שאתה מתאר לא ממש אופייני ל AV BLOCK והוא יותר מתאים לתופעה שכיחה בעוברים של פעימות פרוזדוריות מוקדמות אשר חלקן לא עובר מהפרוזדור לחדר ולכן זה נראה כמו הפסקה מדי פעם.
    אם אני צודק בהשערה שלי (כמובן קשה לדעת בלי לבצע את הבדיקה) זוהי תופעה שכיחה ולא בעייתית.
    ואם כן, נראה לי שכדאי להוריד את מפלס הדאגה.
    ברוב המקרים פעימות פרוזדוריות מוקדמות אינן מביאות להפרעת קצב משמעותית. העובר אינו סובל מהאי סדירות הזאת והן חולפות לרוב אחרי הלידה.
    באקו לב עובר ניתן לאבחן זאת ע"י הדגמת התכווצות מוקדמת של הפרוזדור שאינה עוברת לחדרים.
    בהצלחה  

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו