שאלה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טלי
    12/05/2010

שלום!
    יש לי בבקשה 2 שאלות:
    1. אני אמא ל-2 בנות(בת 4 ובת שנה). לסבתא שלי הין בעיות בלב מגיל צעיר. איזושהי בעיה במסתמים בגיל 25, לא ידוע לי יותר מידי פרטים. אני ובעלי וכמו כן הורים שלנו משני צדדים בלי בעיות לב.
    האם בעיה של סבתא שלי יכולה להיות תורשתית ולעבור לבנות שלי או שזה רחוק מידי מבחינת קרבה (דרגה רביעית לבנות שלי) ואין להן סיכון מוגבר? אני קראתי שיש התייחסות לגנטיקה רק מדרגה ראשונה, האם זה נכון?
    2. לילדה שלי בת 4 היו רעשים בלב. עשו לה אקו לב שיצא תקין ואמרו לנו שזה פונקציונלי ושהכל בסדר. האם ניתן לשכוח מזה או שיש צורך במעקב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעש בלב והקשר המשפחתי

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/05/2010

שלום טלי
    אם ילדה בת 4 שנים נבדקה (ושיתפה פעולה בבדיקה!) ע"י קרדיולוג וגם אקו לב היה תקין, ניתן להניח שאין לה מום לב ואין גם צורך במעקב קרדיולוגי סדיר.
    אם אכן זה כך , קרוב לוודאי אין לכך קשר למה שהיה או לא היה אצל הסבתא של האם.
    בעקרון יש מחלות לב מסוימות שהן תורשתיות. לעתים בדור מסוים המחלה קיימת אך הביטוי הקליני הוא חלש יותר ואינן מאובחנות באותו דור, אך יכולות לעבור לדור הבא. אין כל פרטים לגבי מחלת הסבתא של האם ויתכן אפילו שזו מחלה נרכשת (כמו מחלה ראומטית שבאה אחרי דלקת גרון עם חיידק הסטרפטוקוק והיית נפוצה הרבה יותר בשנים עברו).
    המלה "רעשים בלב אינה אומרת דבר וכנראה המדובר באוושה שיש לחצי עם ישראל ואם הלב תקין אז אין לה כל משמעות. (אנא קראי את המאמר שכתבתי ופורסם בפורום על אוושה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו