מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דופק מהיר לילדה בת 9דינה20/05/2010
ביתי מתלוננת לאחרונה(כשבועיים ) שלפעמים הלב שלה דופק מהר גם במנוחה . זה קורה אחת לכמה ימים אני חושבת לפרק זמן של שניות בודדות.בזמן שזה קורה היא מרגישה מעין מחנק קל בגרון . היא טוענת שהרגשה דומה לבחילה שלעיתים יש לה בנסיעות.באחת הפעמים שזה קרה הייתי לידה והלב אכן פעם מהר.לא היתה במאמץ או נבהלה.
בשבוע האחרון היא עם וירוס קיבה וסובלת לסרוגין מכאבי בטן וראש וקצת גרון. אין חום.רופאת הילדים טוענת שזה וירוס(גם אני לקיתי בו אבל ללא כאבי הראש והגרון)ולפני כן היתה מאוד מקוררת.
פרט לכך ילדה מאוד בריאה .כמעט ולא חולה.אטלטית מאוד וגם בימים אלה רצה וקופצת כשד.
האם זו יכולה להיות תופעה חולפת בגלל הוירוס\ים ש"תקפו" אותה והאם או מתי אני צריכה להתחיל לדאוג?
לא רוצה לשאול אותה כל הזמן מה קורה כדי לא להלחיץ.מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מהיר לילדה בת 9
ד''ר אברהם מתתיהו20/05/2010שלום מיכל
קשה לדעת מהדברים שאת מספרת אם זה משהו משמעותי. כדי להעריך העניין בצורה יותר רצינית צריך לבדוק ממש דופק (פעימות לדקה) בזמן התלונה. ניתן לעשות הולטר (רישום של אקג ל 24 שעות) בתקוה לתפוס רישום של ההפרעה. במידה וזה לא צלח ניתן לקבל מכשיר של EVENT MONITOR שנמצא למספר חודשים אצל הלקוח ומאפשר רישום אקג בעת בתלונה.
הכי פשוט ללמוד לבדוק דופק.
הפרעת קצב אמיתית בד"כ הדופק יהיה מאד מהיר (לרוב סביב ה 200 לדקה)
ואם מודדים דופק 120 בזמן התחושות הללו , קרוב לודאי שמדובר בהאצה קלה של הדופק ממקור הקוצב הרגיל (סינוס טאכיקרדיה) שנובעת בד"כ מלחץ נפשי, התרגשות , אנמיה , יתר פעילות של בלוטת התריס , שתיית קפה, תרופות לאסטמה , מחלות חולפות ועוד סיבות רבות.
תחושה של דפיקות לב אינה אומרת בהכרח שיש בעיה משמעותית , לכן חשוב מאד לדעת מה קורה בזמן התלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)