נשימות לא סדירות

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• נשימות לא סדירות
    סיגל
    18/06/2010

שלום רב,
    בתי בת חודש וחצי.נולדה בשבוע 40,במשקל 2955,בלידה רגילה.
    בבית חולים כאשר האחות הביאה את בתי אלי לחדר,היא שמה לב שבעת נשימה כל בית החזה עולה מאוד חזק ולא סדיר. היא מיד לקחה את הילדה לפגיה וחיברו את הילדה למכישר הבודק דופק ולחץ דם. כאשר לאחר שעה באתי לבדוק מה קורה עם בתי ואם אני יכולה לקחת אותה להניק,האחיות בפגיה בדקו ואמרו שאני בכלל יכולה לקחת אותה אל החדר (ביות מלא)כי מסתבר שהאחות לא ביקשה אישור לשים את הילדה בפגיה.
    העניין הוא שהנשימות הללו לא קורות כל הזמן,בדרך כלל היא נושמת רגיל,אך הנשימות הללו קורות פעם בכמה ימים וגם יכולים לקרות כמה פעמים ביום.לפעמים,כמו היום לא רק כל בית החזה יחד עם הבטן עולה חזק אלה גם רואים תנועות סיבוביות.

כאשר הסברתי זאת לרופא ילדים (בעת הביקור אצל הרופא הנשימה הייתה רגילה,תקינה),הוא אמר שאצל ילדים קורה שהנשימה היא בלתי סדירה וזה בסדר.

השאלה שלי עד מתי הנשימה הבלתי סדירה אמורה לעבור והאם הדבר באמת תקין או שכדאי להראות את בתי לקרדיולוג.

תודה רב מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשימות לא סדירות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשימות לא סדירות בילוד

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/06/2010

שלום סיגל
    קשה כמובן לדון בעניין בלי לראות את הדבר, אך לילודים יש נשימות לא סדירות באופן רגיל.
    בד"כ בעיה לבבית שגורמת לאי ספיקת לב ונשימה מהירה תגרום לבעיה קבועה ולא כזו שמופיעה לזמן קצר כל מספר ימים.
    חשוב לוודא שהתינוקת אוכלת היטב ולא מתעייפת או מזיעה הרבה וגם שהיא עולה היטב במשקל ושרופא הילדים לא התרשם מבעיה כלשהי. במידה ואכן כך הם הדברים, לא נראה לי שחייבים לפנות לקרדיולוג ילדים.
    נראה לי שכדאי להשאיר את העניין לשיקולו של רופא הילדים. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו