שאלה - התגלה שאנט מימין לשמאל

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שאלה - התגלה שאנט מימין לשמאל
    ד``ר אברהם מתתיהו
    27/06/2010

שלום!
    בבדיקת TCD+הזרקת בועיות התגלה שאנט מימין לשמאל-PFO
    בבדיקת TEE על מנת לאשר את הבדיקה הקודמת(כנראה) ראו את הדלף רק צוין שהוא דו כיווני.
    האם זה משנה משהו? האם זה לרעתי מבחינת היכולת של מעבר קרשי דם?
    וכיצד יכול להיות דלף דו כיווני?
    אציין עוד כי אני בת 30, אחרי PE, TIA. מטופלת בקומדין . הומוזיגוטית לפקטור II.
    לאחר התייעצות קרדיולוגים בתה"ש נאמר לי כי לא ניתן לסגור את הדלף ע"י צינתור, בשל גודלו(קטן) וא"א "לתפוס" ולצנתר. נשלחתי לחוות דעת נוספת ע"י הקרדיולוג שלי מתה"ש לד"ר הירש בבלינסון(אך טרם קבעתי תור), אם לא הכיוון הוא רק ניתוח ואני חוששת.
    אני אחרי פנאומוטוריקס(לפני 3 חודשים) שלווה בירידה בסיטורציה, עם ירידה בדיפוזיה של הריאות ולפני שיקום ריאות.
    אשמח לשמוע את דעתכם ומעבר לשאלת הדלף הדו כיווני. האם הניתוח שווה את הסיכון? אני מבינה את החשש מהשארת הדלף כמו שהוא שלדעת כל רופאיי: ההמטולוג, הריאות והקרדיולוג יש לסגור את הדלף. אבל ניתוח? האם באמת אין מנוס?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PFO

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/06/2010

בדיקת ה TCD בודקת רק אם יש שנט מימין לשמאל. ב TEE ניתן בעזרת דופלר צבע לראות זרימה משמאל לימין ומימין לשמאל. אין סתירה בין 2 התשובות. מה שחשוב שיש אפשרות מעבר מימין לשמאל ואז בתנאים מסוימים, לפחות תאורטית, יכול קריש דם שנוצר במערכת הורידית להגיע גם לצד שמאל דרך המעבר ולמוח.
    לא הצלחתי להבין מדוע במקרה זה נאמר שלא ניתן לסגור ה PFO בצנתור. (אנחנו בד"כ עושים זאת באופן די שגרתי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו