התעלפות פתאומית אצל ילדה בת 5?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• התעלפות פתאומית אצל ילדה בת 5?
    פיצי
    28/06/2010

בתי בת 5, בריאה בד"כ, בשבת התעלפה בשעה 9 וחצי בבוקר באופן פתאומי, לאחר שהתלוננה לרגע על כאב בטן, הדבר קרה כשעתיים לאחר שהתעוררה והתנהגה כרגיל.
    ההתעלפות היתה למספר שניות ולאחריהן התאוששה מהר וחזרה לתפקוד מלא, ברוך השם
    במוקד הרפואי "ביקור רופא" בשבת עשו לה בדיקות לחץ דם, שתן עם סטיק ובדיקות גופניות- הכל נראה תקין
    במשך היום והלילה וגם למחרת בבוקר הכל היה תקין
    ועשו לה ביום ראשון במרפאה גם בדיקות דם, א.ק.ג. ולחץ דם ובדיקות גופניות, נראה שהכל תקין

רופאת הילדים אמרה שייתכן וזה קרה כתוצאה מירידה בלחץ הדם שנגרמה מחוסר שתייה.

האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות כדי לברר את סיבת ההתעלפות?כדי שזה לא יקרה שוב
    האם צריך להשגיח עליה עכשיו כל הזמן באופן צמוד?

אנו מאוד מודאגים.
    נודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעלפות פתאומית אצל ילדה בת 5

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/06/2010

שלום פנינה
    עלפון הוא אירוע שכיח מאד אך ברוב המקרים אינו מסוכן (עלפון פשוט) ונובע מגירויים שונים. מטרתנו היא למצוא את הבודדים שאצלם התופעה מעידה על בעיה לבבית משמעותית מבנית או קשורה להפרעות קצב.
    חשוב מאד ספור המקרה והבדיקה. במקרה של בתך נראה שהיה גירוי של כאב בטן לפני האירוע כך שקרוב לוודאי מדובר באירוע לא מסוכן. יחד עם זאת רצויה בדיקת רופא ילדים אקג ,ובמדה ורופא הילדים אינו רגוע לגמרי ניתן להשלים בדיקה אצל רופא לב ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עילפון מלווה בכאב בטן בתי בת 5

קרן
    04/04/2015

שלום, גם אני אמא מודאגת הבת שלי התעלפה בפעם השנייה פעם ראשונה הייתה לפני 4 חודשים, זה התחיל מכאב בטן , ביקשה להתיישב , אחכ ביקשה לשכב הייתה חיוורת מאוד, לא רצתה לקום ביקשה לשכב על הבטן,היא תיקשרה איתי במהלך השכיבה על הרצפה אבל היו רגעים שהיא מנסה לעצום עיניים , לאחר מכן היא אכלה והרגישה יותר טוב.
    אני מאוד מודאגת כי זה קרה בפעם השנייה , אלך לבדיקות
    אודה לכל הערה או תגובה , תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עילפון מלווה בכאב בטן בתי בת 5 - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    05/04/2015

הי קרן
    התשובה שנתתי לשאלה הקודמת נראית לי מתאימה גם לכם.
    קרוב לוודאי עלפון פשוט אך כדאי לפנות לרופא לברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו