ASD

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• ASD
    מורן
    29/06/2010

שלום ד"ר
    אני בחורה בת 20 עשו לי אקו דרך הושט ויש לי חור במחיצה ASD. החור הוא בנוני והקרדיולוג המליץ על צינתור.החור במחיצה זה מום מולד.
    כיצד מתבצע הצינתור שיש חור במחיצה? כמה זמן זה מתבצע? איך סוגרים חור במחיצה בצינתור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ASD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סגירת ASD בצנתור

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/06/2010

שלום מורן
    בסוג השכיח, Secundum ASD , פותחה שיטה לסגירה בצנתור על-ידי התקן דמוי מטרייה כפולה
    אשר מועבר למקום הפגם דרך וריד במיפשעה (תרשים). שיטה זו בוצעה בישראל במאות חולים
    שלבי סגירה של ASD בצינתור על-ידי מטרייה מסוג *Amplatzer: נעזרים באקו דרך הושט בזמן הצנתור
    1 מראה הפגם לפני הסגירה;
    2 מדידת גודל הפגם על-ידי בלון גמיש;
    3 הכנסת שרוול ארוך לתוך הפרוזדור השמאלי וטעינת המטרייה לתוכו. (המטרייה הופכת לצרה וארוכה בתוך השרוול בזכות החומר שממנו היא עשויה: ניטינול שהוא חומר גמיש אשר ניתן למתיחה ואשר חוזר לאחר מכן לצורתו המקורית);
    4 שיחרור הדיסק השמאלי בפרוזדור שמאלי;
    5 משיכה של הדיסק השמאלי עד לדופן המחיצה ושיחרור הדיסק הימני בפרוזדור ימני;
    6 שיחרור המטרייה מהתיל המוביל, על-ידי הברגה מבחוץ (המטרייה חופשית ומוצמדת
    לדפנות על-ידי הדיסקים משני צדי המחיצה).
    יום לאחר הצנתור משתחררים בד"כ. ניתן לחזור לפעילות רגילה אחרי ימים ספורים. אחוז הסבוכים קטן (אם בוחרים החולה נכון) למשל זהום, תזוזה של המטריה, סכון קטן בהרדמה, סכון קטן לושט בגלל האקו דרך הושט, תסחיף אויר וכו. כל אלה מאד נדיר שקורים. הפעולה סה"כ מאד מוצלחת בד"כ וחוסכת ניתוח

ד``ר אברהם מתתיהו
    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו