תקוות מתנפצות וניתוח גלן קרוב

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• תקוות מתנפצות וניתוח גלן קרוב
    אבא של איתי
    07/07/2010

לבן שלי איתי (תאום של מאיה) גילו בגיל יום - שיש לו הצרות קריטית במסתם פולמונרי
    בגיל 4 ימים כבר עבר צינתור בשניידר.
    בגיל 6 ימים הבינו שהמסתם רק ניזוק (אולי אפילו מהצנתור אבל את זה אף אחד לא יגיד בקול רם...)
    ובגיל 7 ימים עבר ניתוח שאנט (BT)
    הילד גדל והגיע לגיל 10 חודשים ושוב הבינו שההצרות חוזרת וחייבים לנסות לצנתר.
    גם פה תשובתו של ד'ר ברוקהיימר הייתה כבר בתחילת הצנתור - שאין מה לעשות בצנתור ושחייבים ניתוח.
    ואכן בגיל 10 חודשים עבר איתי ניתוח ובו הרחיבו את המעבר מחדר ימין לריאות והוציאו לגמרי את שאריות המסתם (ש"כבר היה גמור ולא תפקד כלל")
    מאז איתי המשיך לגדול והיום כבר בן שנתיים וחודשיים.
    והיום בבדיקה החצי שנתית קיבלנו את ה"בום" החדש:

"למרות שקיווינו שהחדר בכל זאת יתפתח ויתחיל לתפקד.. אין יותר מידי שינוי ואין מנוס מלקבוע תור לניתוח גלן..."

ולי יש כמה שאלות:
    1. האם יש מקום בארץ לקבל "סקנד אפיניאן"(התייעצות לדעה נוספת), למרות שאני יודע ששניידר ידועים כאנשים מקצועיים..

2. איזה מדינה הכי ידועה בהישגיהה בתחום הלב/קרדיולוגיית ילדים והאם כדאי להתייעץ גם שם?

3. האם מישהו פה מכיר ילדים/אנשים שעברו את כל ה"סרט" הזה והיום חיים חיים נורמלים/סבירים - הייתי מאד רוצה לפגוש כאלה.

4. כל עזרה במידע ובכלל תתקבל בברכה -
    היום נשברנו לגמרי
    זה כלכך קשה להתרומם כל פעם - להרגיש שכמעט הכל מאחורנו ושוב לקבל "בום"!!! ואיתי הוא ילד שמח ומקסים שרק רוצה להמשיך לחיות ולצחוק..
    תודה מראש לכל העונים
    אבא של איתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצרות קריטית של המסתם הראתי

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/07/2010

שלום לאבא של איתי
    המום שתיארת, אינו רק של המסתם והרבה פעמים מלווה בבעיה גם בחדר הימני ובמסתם הטריקוספידלי (בין פרוזדור לחדר ימין).
    לעתים פתיחת המסתם הראתי הצר בצנתור או ניתוח מביאה לגדילת החדר הימני ולפתרון הבעיה. לעתים החדר אינו מתפתח ואז נאלצים להוסיף מעקף (בתחילה BT SHUNT ואח"כ ניתוח מסוג גלן שבו הדם שחוזר מהחלק העליון של הגוף מוטה ישירות לעורק הראה בלי לעבור דרך החדר הימני. לעתים אפילו נאלצים לוותר לגמרי על החדר הימני וללכת לניתוח פונטן (שבו מוטה גם הדם מחלק תחתון של הגוף לראות) .
    ההחלטות נעשות לפי הבדיקות והאקו במהלך המעקב.
    יש הרבה קרדיולוגים ילדים טובים בארץ ואין כל בעיה לקבל חוות דעת נוספת (זה דבר מקובל ולדעתי לא בעייתי)
    יש מרכזים רבים לקרדיולוגיה ילדים באירופה וארה"ב אך נראה לי שניתן לקבל תשובות טובות גם בארץ

יש לנו ילדים עם גלן או פונטן שמתפקדים היטב לשנים רבות (אך יש גם כאלה עם בעיות)
    אם תרצו לדבר עם משפחה שיש לה ילד כזה שלחו לי הפרטים שלכם לד"א שלי ואנסה ליצור קשר עם אחת המשפחות.  

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו