שאלה לד"ר אברהם מתתיהו ניתוח או צי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר אברהם מתתיהו ניתוח או צי
    גליה
    07/07/2010

שלום רב
    אנחנו במעקב אצל ד"ר הגש ולילדה שלנו בת 4.5 יש איוושה שני חורים אחד בין הפרוזדורים של 9 מ"מ וחור אחד קטן של 2-3 מ"מ בהתחלה ד"ר הגש אמר שיעשה צינטור עכשיו הרופא אומר שצריך ניתוח כדי לסגור את החורים אנחנו פשוט פוחדים רציתי לדעת מה ההבדל בין ניתוח לצינטור? האם יש סכנת חיים בניתוח שכזה ? האם עשיתם כבר ניתוחים כאלה? האם באמת אין סיכוי שהחורים ייסגרו? ואם יש סיוכי והחור יקטן הוא יעשה חינטור במקום ניתוח" כי הבנתי שהצינטור פחות מסוכן .

אנא עיזרו לי
    אני מאוד דואגת
    בכבוד רב
    גליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתוח או צנתור לסגירת ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/07/2010

שלום גליה
    צנתור נעשה בדקירה של הוריד באזור המפשעה ללא צלקת והולכים הביתה למחרת הצנתור (על הטכניקה + דיאגרמה ראה תשובה שלי לשאלה מעט דומה בעמוד הנוכחי). ניתוח נעשה לאחר פתיחת בית החזה , חיבור למכונת לב-ראה , פתיחת הפרוזדור הימני וסגירת הפגם. אשפוז כ 5 ימים וכאבים שכרוכים בחתך בחזה.
    כמובן שיותר קל לחולה לעבור סגירה בצנתור אם אפשר, אך גם ניתוח הוא פתרון טוב מאד.(הסכנה לחיים בניתוח כזה היא קטנה מאד ופחות מ 1%)
    ההחלטה אם החולה מתאים לסגירה בצנתור תלויה בהתרשמות הרופא מגודל הפגם מיקומו והשוליים שלו. לעתים ניתן לסגור בצנתור 2 חורים אם הם קרובים ע"י מטריה אחת, ואז הדיסקים של המטריה שמוכנסת לתוך הפגם הגדול מכסים לעתים את הפגם הקטן שליד. לעתים אם הפגם השני מאד קטן ניתן לסגור הגדול ע"י מטריה ומשאירים הקטן פתוח. ולעתים הכנסנו 2 מטריות (אחת לכל פגם). יש מקרים שנראה לנו שעדיף לעשות ניתוח. כאמור יש הרבה אפשרויות וזה תלוי בהתרשמות הרופא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו