מום לבבי בעובר

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מום לבבי בעובר
    חגית מרי
    16/07/2010

שלום רב!
    אני בהריון שני בשבוע 16 ( אני בת 32) בשקיפות עורפית שעשיתי אצל ד"ר ווייס בשבוע 11 התגלה נוזל בעורף בעובי 3.4 מ"מ ואיזשהו חשד למום בלב והפנו אותי במיידי לבדיקת סיסי שלייה אחרי שבוע קיבלתי תשובה שהתקבלו 46 כרומוזמלים ונאמר שהסיסים נשלחים לתרבית ועדיין לא קיבלתי תשובה. בשבוע 16 עשיתי סקירת מערכות אצל ד"ר ווייס בקליניקה הפרטית והוא אימת את החשד שהוא העלה בשקיפות והפנה אותי בדחיפות לתל השומר להתייעצות נוספת עם פרופ' אחירון ואלו הממצאים שהועלו בבדיקה:
    הופנתי בשל היפופלסיה של החדר השמאלי, נראה כי חדר בודד ימני מפותח טוב וחדר שמאלי קטן יותר עם הדים אקוגנים, לא זוהתה כניסת דם לחדר השמאלי וקיימת אטרזיה של אבי העורקים.
    לסיכום נראה כי מדובר ב- ENDOCARDIAL FIBROELASTOSIS עם CRITICAL AORTIC ATRESIA .
    נערך דיון לגבי המשמעות של מום הלב למהלך החיים ברחם ומחוץ לרחם הועלתה האפשרות של סיום ההריון נוכח אפשרות של התערבות תוך ריחמית.

מה המשמעות של המום הזה כשהתינוק יוולד? זה ניתן לריפוי? והאם כדאי להפסיק/להמשיך את ההריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מום לבבי בעובר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לב שמאלי היפופלסטי

ד''ר יוליוס הגש
    18/07/2010

מדובר במום לב קשה. למרות שניתן לאפשר חיים ע"י סידרת ניתוחים הנעשים במשך מספר שנים לאחר הלידה, איכות ותוחלת החיים אינם משופרים. על כן ,אם המשפחה מבקשת להפסיק ההיריון ,המערכת הרפואית אינה מתנגדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו