מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחלת קוואסקי- דחוףmira05/08/2010
ילד בן שנה וחצי עם תסמינים של קוואסקי (אדמומיות, חום גבוה מעל שבוע, גרון ימני נפוח ביותר,בצקות,קילופים בכפות ידיים,אדמומיות בכפות רגליים וידיים)- רק לאחר 5 יום אובחן. ועדיין ממאנים לתת לו אספירין..מחכים לבדיקת קרדיולוג..האם לא עדיף לתת בכל מקרה מה הסיכונים במתן אספירין בכל מקרה? (לפי קריאתי הבנתי שככל שנקדים הסיכוי למחלת לב עתידת ו/או סיבוכי לב יקטנו..)..כיצד מומלץ לטפל במחלה??האם עדיף לאשפז בבית חולים המתמחה בילדים???
גחוף עזרה
תודה מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת קוואסקי
ד''ר אברהם מתתיהו06/08/2010שלום מירה
קשה לי כמובן לענות בוודאות לשאלה בלי לדעת את הממצאים הרפואיים השלמים מבחינת הרופאים. אך אם אכן יש חשד גבוה לקווסקי נהוג לתת טפול באספירין ו IVIG (אימונוגלובולינים) , ואכן יש חשיבות לטפול מוקדם. אם החשד הוא גבוה , אין צורך לחכות לבדיקת הקרדיולוג ואקו לב. צריך לזכור שהממצאים הלבביים בקווסקי (בעורקים הכלילים) מופיעים רק בכ 20% מהחולים וניתן לאבחן אותם לרוב אחרי 9-10 ימים מתחילת המחלה. כך שבדיקה קרדיולוגית מוקדמת היא הרבה פעמים שלילית. לכן יש חשיבות רבה יותר בשלב המוקדם לסימנים הקליניים בקשר להחלטה על טפול.
נראה לי שבכל בית חולים שיש בו מחלקת ילדים וקרדיולוג ילדים נגיש בזמן סביר ,ניתן לטפל היטב במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


