מום בלב העובר.

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מום בלב העובר.
    אמא מורן
    11/08/2010

אני בת 28 בהריון בשבוע ה34.הובחנתי על ידי רופא קרדיולוג שלעובר ישנו בעיה שהחדר הימני קטן מסתם טריסקופדילי ושנצפה פגם גדול במחיצה הבין חדרית עם דליפה מימין לשמאל בלבד.
    הרופא ממליץ מספר ניתוחים (3) שמלווים על ידי צינתור לפני כל ניתוח.ובנוסף המליץ על הפםסקת הריון דבר שאיני מסכימה עימו.

אשמח שתזרקו את חוות דעתכם על הנושא ןאשמח לייעוצים ולהכוונה הן עלדידי רופאים מומחים והן על ידי הורים שעברו את הבעיה הזאת.

לסיכום הבעיה היא \:pulmonic stenosis/atresia;small rv;vsd;large;muscular

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מום בלב העובר.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מום לב בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    11/08/2010

שלום מורן.
    מהתיאור שנתת לגבי המום, קשה להבין בברור את כל פרטי המום.
    כאשר אנו מייעצים לזוג לגבי מום לב שנמצא בעובר חשוב לנו לנסות להעריך האם ניתן יהיה להגיע בעזרת טיפולים (צנתורים וניתוחים) לתיקון פחות או יותר מלא, עם 2 חדרים תפקודיים. כאשר יש מעשית חדר אחד בלבד לא ניתן להגיע לתיקון מלא ואפילו אם עושים 3 ניתוחים (כאשר הסופי נקרא פונטן). חלק מילדים אלה ממשיכים לסבול מבעיות בעתיד כמו הפרעות קצב ואי ספיקת לב וחלק יגיעו גם להשתלת לב. במקרים כאלה הנטייה של רוב העוסקים בשטח לייעץ לזוג להפסיק הריון או להיות מודע לבעיות הרבות בהמשך הדרך.
    נשמע לי שהרופא שעשה את הבדיקה התרשם שמדובר במום מהקבוצה הזו.
    לדעתי כדאי לך לעשות בדיקה נוספת אצל קרדיולוג ילדים ולשמוע חוות דעת נוספת כדי שתרגישי בטוחה יותר לגבי ההמשך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבעיית הלב

אמא מורן
    11/08/2010

השאלה שלי אים אחרי הניתוחים אים הניתוחים עוברים בהצלחה האים הילד חי חיים רגילים או שהוא ילד מוגבל והוא לא יכול לתפקד רגיל והייתי רוצה שהורים שעברו עים ילדיהם את אותו נקרה שיספרו לי איך הילדים האים הם בסדר מאוד חשוב לי לדעת לקראת מה אני הולכתתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אוכל לעזור

חוששת
    11/08/2010

אני חושבת שלאיתי יש בעיה "דומה"
    איתי בן שנתיים ושלושה חודשים,כרגע לפני ניתוח 3 במספר....

את הבעיה של איתי לא גילו בהריון...
    (לאיתי יש אחות תאומה בריאה )
    אין לי בעיה לדבר איתך...

נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הלב

אמא מורן
    17/08/2010

נעה אשמח מאוד אים תיצרי איתי קשר בהקדם כי זה מאוד מלחיץ אותי החוסר ודאות הזאת ואנשים רק מלחיצים יותר את תוכלי לספר לי כי את עוברת את זה ורק את יכולה להסביר לי הכי טוב היום הייתי בבדיקות וכל רופא שאני נכנסת אליו מסתכל עליי כאילו אני לא נורמלית איך העזתי להשאיר את העובר ולמה לא הורדתי אותו בבקשה תיצרי איתי קשר אולי יש דברים שאת יכולה להרגיע אותי הטלפון שלי הוא 0507499039

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום לב בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    11/08/2010

מאחר וחסרים נתונים בתאור המום, קשה לתת תשובה ברורה. בהנחה שהולכים למסלול של חדר אחד ובהנחה שהילד עבר בשלום את 3 הניתוחים והצנתורים בדרך , חלק מהילדים יתפקדו די טוב (לא ספורטאים גדולים) וחלק לא. ובעתיד כאמור יש פוטנציאל לבעיות מאחר וגם הניתוח הסופי אינו תיקון מלא. (כל הילדים הללו זקוקים למעקב קרדיולוגי צמוד כל חייהם)
    אני עדיין חושב שכדאי שתקבלי בדיקה ויעוץ נוסף לברר מה הסיכוי לתיקון דו חדרי או לפחות תנסי להבין זאת מהרופא שבצע הבדיקה.
    אם בכל זאת תרצי להכיר הורים של ילדים שעברו פונטן אנא כתבי לי E MAIL ואנסה לסדר לך פגישה עם אחת ממשפחות החולים שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב ד"ר אברהם מתיתיהו

אמא מורן
    17/08/2010

אני אשמח לעוד ייעוץ ממך ולכן אני אשמח אם תשאיר לי את האימייל שלך .
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימייל

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/08/2010
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו