אבי עורקים-חדר ימין וקשת כפולה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אבי עורקים-חדר ימין וקשת כפולה
    טלי
    12/08/2010

אני בשבוע 23, והיום ביצעתי אקו לב עוברי. הממצאים הינם:
    Right aortic arch וחשד ל- Double aortic arch. מה ההשלכות? הבנתי שאבי העורקים בחדר ימין - זה לא משנה, ולגבי קשת כפולה- ניתן לפתור ע"י ניתוח. האם תוכלו לפרט לי קצת ולהסביר על הניתוח, מתי עושים, האם זה ניתוח לב פתוח? האם מסובך. אני צריכה לחזור שוב לבדיקה נוספת עוד כחודש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשת אאורטה ימנית או כפולה בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/08/2010

שלום טלי
    באופן נורמלי אאורטה יוצאת מחדר שמאל עוברת מקדימה לקנה והושט ומקיפה אותם משמאל.
    קשת ימנית (גם כאן היציאה היא מחדר שמאל!!) המהלך הוא שונה והאאורטה מקיפה את הקנה והושט מימין. לעתים יש קשת כפולה שמקיפה הקנה והושט משני הצדדים ואז יש סכוי גדול ללחץ עליהם.
    במידה ואין מום לב ויש ממצא מבודד של קשת ימנית אין לכך משמעות קלינית מבחינת הלב, אך אני נוהג אכן לשלוח ליעוץ גנטי וביצוע בדיקת מי שפיר ובמיוחד בדיקת FISH לכרומוסום 22, (במקרים מסוימים קשת ימנית יכול להיות הבטוי הלבבי היחיד בחסר חלקי של כרומוסום 22 ). זוהי תסמונת שנקראת די-ג'ורג' שיכולה להופיע בדרגות חומרה שונות עם הפרעות אנדוקריניות, התפתחות, הפרעות במנגנון החיסון ואחרות (אשר בודאי יוסברו לך ע"י הגנטיקאי) .
    כאשר יש קשת כפולה עם לחץ על הקנה לעתים צריך ניתוח שהוא בד"כ קל ולא מסובך ואח"כ אין בעיות בד"כ. (הניתוח הוא מחוץ ללב ולא ניתוח לב פתוח ובד"כ אינו מצריך שימוש במכונת לב ראה)
    לסכום: בהנחה שהאבחנה אכן בטוחה, רוב הסיכויים שאין כל בעיה אך כדאי לשקול בדיקת FISH.
    בתמונה המצורפת רואים וריאציות של קשתות שונות: 1+2 קשתות שמאליות, 3+4 קשתות ימניות ו 5 קשת כפולה

ד``ר אברהם מתתיהו
    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו