צינתור לסגירת PDA וקרינה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• צינתור לסגירת PDA וקרינה
    יעל
    20/08/2010

שלום,בני, בן ה- 5, אמור לעבור צינתור לסגירת PDA קטן. אם כי הומלץ לנו לעשות את הצינתור, נאמר כי זה לא קריטי וזה נתון בסופו של דבר לבחירתנו. בנסיבות אלה יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובתכם:
    1. מהי עוצמת הקרינה אליה נחשף הילד במהלך הצינתור?
    2. מאחר ומדובר בצינתור שאינו דחוף- האם לא עדיף להמתין מספר שנים על מנת להמנע מקרינה בגיל צעיר?
    3. כיצד מתבצע הצינתור? באילו סיכונים הוא כרוך?
    4. האם לאחר הצינתור נדרש טיפול תרופתי כלשהו?
    5. האם לאחר הצינתור יש מגבלות מסוייימות למשך כמה זמן?

מתנצלת מראש על השאלות הרבות- המצב מאוד מלחיץ מבחינתי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צינתור לסגירת PDA וקרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינתור לסגירת PDA וקרינה

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/08/2010

שלום עדי
    1. קשה לי לתת תשובה ביחידות קרינה וכמובן זה תלוי באורך הצנתור והקשיים במהלכו. אנו מנוסים למדי בפעולה זו והיא בד"כ פעולה קצרה בלי הרבה קרינה וגם מוצלחת.
    2. גיל 5 הוא בסדר לבצוע הפעולה, רוב הסגירות נעשות בגיל צעיר יותר, אם יש אינדיקציה לסגור, אין צורך לחכות
    3. הצנתור כפי שאני נוהג לעשות (יש טכניקות שונות) נעשה בד"כ בדיקור וריד ועורק במפשעה. גודל הדוקטוס נבדק בין השאר ע"י הזרקת חומר ניגוד באבי העורקים ליד אזור ה דוקטוס. לפי הגודל והצורה מחליטים אם להשתמש בסליל (COIL) או סוג של התקן דמוי מטריה שאותם מכניסים או מהצד העורקי או מהצד הורידי . הסיכונים קטנים: כמו בכל צנתור +הרדמה כללית+ תזוזת הסליל(נדיר)+ זהום (נדיר) ודלף שאריתי
    4. לאחר הצנתור אין צורך בד"כ בטפול ואין מגבלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך על תשובתך המפורטת

יעל
    21/08/2010

תוכל אולי לומר לי מהו משך ממוצע של צינתור לסגירת PDA והאם יש קרינה במהלך כל הצינתור או רק בחלק ממנו?
    האם מצב בו הסליל או המטריה זזים מהווה סכנה לילד (מלבד העובדה שצריך לבצע צינתור חוזר)?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטוס

ד''ר אברהם מתתיהו
    22/08/2010

משך הצנתור כשעה וחצי
    חלק גדול מהזן לוקח להרדים, לרחוץ (שדה סטרילי) לדקור עורק ווריד וכל אלה עוד לפני שממש התחיל הצנתור. יש שקוף/צלום רק בחלק קטן מהזמן.
    אם הסליל או מטריה לא הוכנסו נכון הם יכולים לנדוד למקום לא רצוי. )זה קורה לעתים מאד רחוקות. גם אז בד"כ יש לנו דרך לשלוף אותם חזרה בצנתור. נדיר ביותר יש צורך בניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יעל
    22/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו