מומים בלב..

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מומים בלב..
    עדי
    28/09/2010

שלום,
    יש לי מספר שאלות לגבי שתי בנותי הסובלות ממום מולד בלב,
    1. בתי הגדולה (בת שנה ו10 ח') סבלה מASD,VSD,PDA, במעקב האחרון הרופא רשם כי הכל תקין וקרא לנו לביקורת בגיל 5 שנים. האם יש לזה איזושהי השפעה על אורך החיים של הילדה או שכאשר החורים נסגרים כבר אין שום בעיה?
    2. בתי הקטנה (9 ח') סובלת מ MILD PPS+PFO אסימפטומיתית מבחינה קרדיולוגית,
    בגיל 6 ח' הייתה במעקב והממצאים הם: מצב כללי טוב, דפקים תקינים,פרקורדיום שקט, איוושה סיסטולית 2/6 ב LSB כבד לא מוגדל. אקו- עדיין PFO קטן,
    MILD PPS עם מפל 22 ממ"כ. וכן ישנה ביקורת בגיל שנה.
    אני לא כ"כ מבינה מהי הבעייה ממנה סובחת בתי, לא קיבלתי הסברים, האם לבעיה זו יש השפעה על מהלך תקין של חיים? (ספורט, טיסות וכד'), האם יכולות להיות בעיות בהתפתחות, האם היא מסתדרת לבד או שאולי צריכה להיות התערבות כירורגית?
    3. האם אני ובעלי צריכים ללכת גם לבדיקה קרדיולוגית לראות שאצלנו הכל תקין?

אשמח אם תענו לי על שאלות אלו,

תודה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מומים בלב..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומים בלב

ד''ר יוליוס הגש
    29/09/2010

לגבי ביתך הגדולה אם הכל תקין אז הכל תקין ואין מה לדאג.
    לגבי בתך הקטנה, לבעיות שתארת אין צורך בהתערבות ניתוחית. יש צורך בהמשך מעקב על מנת לוודא שהממצאים אינם מחמירים.
    אם לך ולבעלך יש חשש כלשהו למחלת לב כדאי שתבדקו.
    למה לא תשאלו את השאלות הללו את הרופא הבודק על מנת שישיב עליהן בעת בדיקה . כדאי לבא עם השאלות מנוסחות בכתב ולבקש עליהן תשובה בכתב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו