מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הגדלה של חדר ימין 3.2 סמ כתוצאה מחור בלבד``ר אברהם מתתיהו29/10/2010
שלום לכם אני בת 18 הרגשתי לאחרונה כאב אטיפי בחזה הלכתי לרופא ואז אובחן שיש לי הגדלה של חדר ימין 3.2 סמ כתוצאה מחור בלב (svc שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב) הרחבה בעורק הריאתי והזרימה בו מוצאת ללא הפרעה במבנה המסתם אלא תוצאה של דלף משמאל לימין ברמה הפרוזדורית . תפקוד המסתמים תקין . תפקוד החדרים תקין. הרופא ביקש לבתע בדיקת First Pass .. הרופא אמר שזה מפריע בזמן הריון . אני מאוד עצובה לא מבינה היטב מה המצב שלי לא רוצה לעשות ניתוח באמת מפחדת הרבה מניתוחים בבקשה תעזרו לי מה אני יכולה לעשות האם יש טיפול ללא צורך לניתוח ?? האם יש סיכוי שהחור הזה יגדל עוד במשך השנים ?? האם זה באמת מפריע במשך החיים ?? על מה משפיע חור זה ?? בבקשה רוצה להבין הכל במלים פשוטות אני לא מבינה מה זה סינוס קורונרי מורחב .. אני מאוד מודה לכם יום טוב
* אבא שלי עשה ניתוח בלב שינוי מסתם ( אם זה קשור אולי )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חור בלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/10/2010שלום רואן
מה שאת מתארת לא לגמרי ברור.
svc שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב(אליו מתנקז ה SVC) אינו אומר עדיין שיש דלף משמאל לימין. לעומת זאת הגדלה של חדר ימין כן מחשידה לדלף.
אם המצב היה לגמרי ברור יתכן שלא היית נשלחת למיפוי.
האם נמצא בברור פגם במחיצה ולאן מתנקז ה SVC השמאלי, לפרוזדור שמאל או לסנוס הקורונרי שלמעשה מתנקז בד"כ ל פרוזדור ימני. לאן מתנקזים ורידי הראה
אני מציע שתשלחי את תשובת הבדיקה במלואה ואז אפשר לדון יותר בענין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחור בלב - תוצאות הבדיקה במלואה
רואן30/10/2010שלום לך ד"ר אברהם , הינה תוצאות הבדיקה שדרשת :
אקג: קצב סינוס ללא הפרעות הולכה ורפולריזציה
ברקע: אסימפטומטי מבחינת הלב
בבדיקה: אין סימני מצוקה, הולם לב תקין, איוושה סיסטולית 2/6 LSB וכן פיצול רחב של הקול השני .
ריאות נקיות . דופק הקפי תקין.
אקו-דופלר: מנח, חיבור תקינים לחללי הלב . החדר הימני מורחב מעט וגם הרחבה בעורק הריאתי והזרימה בו מוצאת ללא הפרעה במבנה המסתם אלא תוצאה של דלף משמאל לימין ברמה הפרוזדורית. תפקוד החדרים תקין אין היפרטרופיה ואין חסימה במוצאם. תפקוד המסתמים תקין . נצפה svc שמאלי והרחבה של הסינוס הקורונרי אליו הוא מתנקז.
ממ"כ TRPG=22 הלחץ הראתי תקין. נצפה דלף מתון משמאל לימין מבעד ל ASD באזור SINUS VENOSUS . אין נוזל בפריקרד. קשת האאורטה שמאלית תקין. מוצא כלילי תקין.
לסיכום:SINUS VENOSUS ASD
SVC שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב.
נבקש לבצע בהקדם בדיקת FIRST PASS במכון לרפואה גרעינית-איזוטופים בביח בלינסון-רבין ... עם תוצאות בדיקה זו נתכנן המשך טופול
(ד"ר לורבר אברהם-נשר)
בבקשה ד"ר אתה יכול עכשיו לתאר לי את הכל בקשר למצבי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חור בלב - תוצאות הבדיקה במלואה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/10/2010כעת זה יותר ברור!
לפי המתואר, הבעיה היא פגם במחיצה הבין פרוזדורית (ASD=ATRIAL SEPTAL DEFECT ). יתכנו פגמים באזורים שונים במחיצה הבין פרוזדורית. לפי המתואר זהו פגם במקום גבוה (VENOSUS). פגמים במקום זה אינם מתאימים לסגירה בצנתור (הפגמים המרכזיים יותר ניתנים לסגירה בצנתור ע"י התקן דמוי מטרייה כפולה) ואם יש צורך לסגור, יש צורך לעשות זאת בניתוח.
לא כל פגם צריך לסגור. זה תלוי במידת הדלף משמאל לימין. כאשר הדלף הוא קטן לעתים אנו מסתפקים במעקב. אחד הרמזים באקו לב לגודל הדלף משמאל לימין הוא עד כמה מוגדל החדר הימני.
לפי התיאור בתשובה החדר הימני מוגדל רק מעט. כאשר המצב הוא גבולי אנו עושים לעתים בדיקת איזוטופים שמאפשרת הערכה של הדלף בצורה נוספת ואם הדלף הוא משמעותי אנו נוטים ללכת לסגירה.
אפילו בהנחה שיש צורך בניתוח, זהו ניתוח מוצלח עם תמותה מאד נמוכה ואחוז סיבוכים נמוך ולאחריו הילד למעשה בריא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)