מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לגבי ניתוח לבכואב הלב ..!!27/11/2010
שלום לכם רציתי לדעת האם לאחר ניתוח לב יכול הבן אדם להמשיך חייו כרגיל כלומר ללא הגבלות כמו כושר גופני להרים דברים לאכול מאכלים מיוחדים ...??? ויש לי עוד שאלה בבקשה האם אני צריכה לקחת מסמך מרופא המשפחה לפני הצנתור או הניתוח אם לא הייתה לי בעיות בעבר חוץ מ אנמיה ??
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי ניתוח לב - תגובה
ד''ר יוליוס הגש28/11/2010בת כמה את,איזה ניתוח עברת, מתי היה הניתוח,מה הייתה מחלת הלהב, מה היו תוצאות הבדיקות לאחר הניתוח.
כן, צריך לקחת את כל המכתבים והבדיקות מהרופא המטפל ולתת לרופא המנתח/מצנתר
ואת כל המכתבים מהרופא המנתח/מצנתר לרופא המטפל. כדאי גם שהם יהיו ברשותך על מנת שתוכלי להשתמש בהם במידה ותזדקקי לאשפוז דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי ד"ר מתתיהו מבין את המצב
דוד28/11/2010תודה לך ד"ר הגש אולי ד"ר מתתיהו זוכר את מצבי ויכול לענות לי ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולי ד"ר מתתיהו מבין את המצב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו28/11/2010שלום רואן
לפי שזכור לי מהשאלות בעבר יש לך ASD VENOSUS משמעותי עם דלף גדול. הוחלט ע"י רופאיך לצנתר אותך לפני הניתוח. לאחר הניתוח, אחרי תקופת ההחלמה (אם הכל עובר בסדר, כמו שקורה ברוב הגדול של המקרים) את אמורה לחזור לתפקד רגיל, לעשות מה שאת רוצה ולאכול מה שמתחשק לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך ד"ר מתתיהו
דוד29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אחרות התגלו בצינתור..
כואב הלב ..!!03/01/2011שלום לך ד"ר אברהם .
עברתי צינתור לב שהיה מתוכנן לפני ניתוח לב לסגירת מום מולד ASD VENOSUS אם אתה זוכר..
אבל בצינתור התגלו עוד בעיות אחרות לצערי. אחת מהן ניקוז שגוי של ורידי ריאה מימין כלומר נכנסים בטעות למקום שלא צריך לפרוזדור ימני אולי לא יודעת מה אמרו לי . דבר אחר ראו בצינתור שיש לי שנים של וריד נבוב עליון ..בנוסף לפתח בין הפרוזדטרים.
אני מאוד עצובה לא ציפיתי לתוצאות אלו ד"ר הסבר לי את המצב האם זה מצב מסוכן ?? האם אחרי ניתוח הכל יהיה בסדר ואם הניתוח נכשל ואם הורידים חזרו לטעות גם לאחר ניתוח?? מה הסימנים של מצב כאלה ( חוסר נשימה ..)?? תגיד לי הכל על מצב כזה עם ורידים נכנסים בטעות חור בלב ושני ורידים נבובים( הם נכנסים למקומם הנכון)...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיות אחרות התגלו בצינתור.. - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/01/2011הי, מה שלומך?
וריד ראה ימני עליון שחוזר לוריד נבוב עליון בנוכחות ASD VENOSUS הוא דבר שגרתי כמעט והמנתח יודע לתקן זאת בסדר. (אני מניח שאת מתכוונת רק לוריד ראה ימני עליון ולא לכל ורידי הראה הימנית!)
וריד חלול עליון משמאל שמתנקז לסנוס הקורונרי ולבסוף למעשה לפרוזדור ימין (אני מנחש שבזה מדובר) הוא וריאנט נורמלי ללא כל משמעות.
כך שלפחות ממה שהבנתי ממך אין הרבה הפתעות בצנתור וכל שדברנו בעבר עדיין בתוקף
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות כפי שכתוב במכתב שחרור
כואב הלב ..!!04/01/2011ברוך השם ..
אולי תבין יותר את המצב העתקתי לך מה כתבו במכתב השחרור :-
הרחבה קלה של לב ימני.
חיבור לא תקין של ורידי ריאה מימין ; העליון מתחבר לוריד נבוב עליון ימני לעליה ימנית. התחתון מתחבר לאמצעי ושניהם מתחברים לעליה ימנית.
חיבור תקין של ורידי הריאה משמאל לעליה שמאלית.
קיים וריד נבוב עליון שמאלי מתנקז לסינוס קורונרי עם ניקוז לעליה ימנית.
partial anomalous pulmonary venous connection
Artial septal defect sinus venosus type
יש לי מספר שאלות בבקשה :-
1. האם מצב זה מפחיד או מסוכן??
2. מה הסימנים של מצב זה ( האם זה גורם לקוצר נשימה ועייפות יתר....) ??
3. האם לאחר ניתוח לב לתקון מצב זה אני יכולה לחיות כמו אדם רגיל ללא סיכון לחזור שוב אותו מצב ???
4. מה עם שני הורידים הנבובים העליונים???
5. האם ניתן לבצע את הניתוח דרך החזה במצב כזה??
הסבר לי בבקשה בקיצור על המצב שאני נמצאת בו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות כפי שכתוב במכתב שחרור - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/01/2011הי
בנוסף למה שתיארת לי קודם מסתבר שגם הוורידים הימניים התחתונים חוזרים לא תקין (לפרוזדור ימין)
ניתן לתקן גם את זאת בזמן הניתוח.
אין חשיבות לכך שיש וריד נבוב עליון נוסף.
אחרי ניתוח עם תוצאה טובה חיים רגיל.
האם לא כדאי להתייעץ עם הרופאים שמטפלים בך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)