מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- VSDאורית06/12/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 17, אובחן ע"י אקו לב ודופלר VSD מוסקולרי הקרוב לחוד.
שאר הבדיקות, שקיפות העורפית ויתא הסקירה תקינה בהחלט.
הופנתי לדיקור מי שפיר אותו אני יבצע שבוע הבא.
במידה והמום היחיד הינו הVSD האם המיקום קרוב לחוד הוא "טוב" ?
האם בשל גילו הצעיר של העובר הסיכוי לסגירת הVSD הוא גבוה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/12/2010VSD שרירי הוא מום שכיח מאד . במקום השרירי הקשר לבעיות כרומוסומליות אינו בולט במיוחד. אם הוא אינו גדול זו אינה בעיה משמעותית ורובם נסגרים ספונטנית בשנה הראשונה לחיים. אם הוא גדול יותר אנו יודעים ברוב המקרים לסגור אותו בצנתור עם מטרייה ללא צורך בניתוח. (האם הרופא חשב שהפגם גדול?)
בקיצור נראה לי שאין מקום לדאגה רבה.
(2 בני נולדו עם VSD שרירי קטן והללו נסגרו בשנה הראשונה לחיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
אורית11/12/2010בדיקת חלבון עוברי הראתה על סיכוי לת. דאון 1 ל4351 ולפי גיל בלבד 1 ל830 .
האם היית ממליץ בכל זאת לעשות מי שפיר , האם החשש היחידי בעקבותיו שלחו אותי למי שפיר (הנלווה לVSD) הוא תסמונת דאון? אני בדילמה קשה... האם לבצע או שזה מיותר וזה פשוט נוהל רוטיני?
מודה לך מאד על המענה הקודם ועל הסיפור האישי המרגיע.. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/12/2010שלום אורית
אם את צעירה משמעותית מגיל 35 שנה וכל שאר הבדיקות תקינות , ואין גורמי סיכון אחרים והממצא היחיד הוא VSD שרירי, אז הסיכוי ל תסמונת דאון קטן. יש כאלה שימליצו בכל זאת לעשות בדיקת מי שפיר. נראה לי שבמקרה כזה כדאי להתייעץ עם יועץ גנטי שיעבור בצורה מסודרת על כל הבדיקות ויבהיר לך את הסיכויים המשוקללים לעומת הסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)