מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוקת בת שנהמירי16/12/2010
שלום רב,
לבתי בת השנה התגלה בגיל חודשיים ASD
7 מ"מ / 10 מ"מ. היום היינו במעקב והתגלה שהחור הוא בגודל 6 מ"מ.
הרופאה אמרה שזה מקרה מתאים לצנתור ושזה יעשה בגיל 4-5.
הרופא שגילה את המום בגיל חודשיים הסביר לנו שלדעתו עדיף צנתור בגיל שנתיים.
עכשו שאנו רואים שהכיוון הוא אכן צינתור אנחנו מתלבטים לגבי הגיל (כי נאמרו לנו שתי דעות שונות).
מה דעתך בנושא?
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/12/2010שלום מירי
רפואה היא לא מדע מדויק ויש לעתים דרכים שונות לעשות דברים בצורה טובה.
אני יכול רק לספר לך איך אני נוהג.
1. לדעתי ב 2-3 שנים הראשונות לחיים חלק מה ASDS יכולים להסגר ספונטנית ואף להסגר. (במקרה שלכם הפגם נהיה משמעותית קטן יותר מ 7/10 מ"מ הגיל חודשיים שהוא פגם גדול! ל 6 מ"מ בגיל שנה שהוא בינוני-) ויש סכוי אמנם לא גדול שהפגם עוד יקטן.
2. פגם כזה ברוב המקרים אינו גורם לכל בעיה לילד וגם לא נראה שזו בעיה לחכות לגיל 4-5 שנים, (אם כי זה נכון שלא רצוי לחכות שנים מאד רבות עם פגם משמעותי).
3. נראה לי שיותר קל טכנית הן מבחינת הוורידים בצנתור ומבחינת גודל הפרוזדורים לסגור הפגם בצנתור בגיל קצת 4-5 למרות שניתן לעשות זאת גם בגיל שנתיים.
מכל אלה את מבינה שאני מעדיף את הגישה של גיל 4-5 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)