מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סבתא מודאגתכהן שולמית26/12/2010
נכדי בן שנה נשלח לבדיקת אקו לב
להלן תוצאות הבדיקה
לא הודגם IVC
הודגם וריד אזיגוס גדול המתנקז ל- SVC ימני
יש לברר מיקום כבד וטחול
מה דעתכם על תוצאות הבדיקה , לא מבינה ולכן שואלת עד שניפגש עם הרופא
שזה לוקח זמן.
שאלתי מה זה IVC
מה זה וריד אזיגוס
מה זה SVC
מה הקשר למיקום הכבד והטחול
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבתא מודאגת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/12/2010סבתאלה שלום
IVC הוא וריד חלול תחתון מתנקז באופן רגיל ל RA (פרוזדור ימין) לפני כניסתו ל RA מתחברים אליו ורידי הכבד שגם הם מתנקזים ל RA.
במצב שתואר אצל הנכד חסר החלק העליון של ה IVC והוא מתנקז לווריד אחורי יותר (AZYGOS ) שעולה מאחורי הלב ומתנקז ל SVC (וריד חלול עליון) אשר יורד לכוון הלב ומתנקז אף הוא ל RA. במקרים אלה ורידי הכבד מתנקזים ישירות ל RA.
כמו שאת רואה בסופו של דבר הדם מגיע לאן שצריך רק בדרך קצת אחרת ואכן אין לממצא זה כל חשיבות המודינמית.
יש מקרים שממצא זה מבודד. אך יש מקרים שהולך עם תופעה אנטומית שנקראת פוליספלניה (פרושה ריבוי טחולים) במקרים אלה יש לעתים יש שינויים בסימטריה של אברים בגוף כמו מיקום הקיבה, כבד, טחול ומעיים ועוד. לעתים רחוקות יש מספר טחולים קטנים ונדיר יותר תפקוד ירוד שלהם. לעתים יש בעיות בדרכי מרה.
בקיצור צריך לבדוק מספר דברים שאולי קשורים לפוליספלניה אך הממצא האנטומי שתיארת הוא חסר חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מתתיהו - תודה רבה על התשובה
כהן שולמית27/12/2010המהירה ובכלל.
אני מבינה שמבחינה לבבית זה תקין וכל שנותר לבדוק באם לא מדובר
בתופעת פוליספלניה.
מה שקצת לא ברור זה י מדוע נתבקשנו לבוא לביקורת בעוד שנה?
כל טוב ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר מתתיהו - תודה רבה על התשובה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/12/2010אני מניח שרצו לראות שוב לודא שאין משהו נוסף. סה"כ זה ילד קטן ולא בטוח אם שתף פעולה בצורה אופטימלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מתתיהו יש לי שאלה נוספת אם
כהן שולמית27/12/2010תוכל בבקשה
האם אין השלכות עתידיות לכך שהדם מגיע בדרך אחרת ?
כלומר האם זה יכול להשתנות ו/או להגביל בעתיד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר מתתיהו יש לי שאלה נוספת אם - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/12/2010מהלך כזה של כלי הדם לא צריך להוות בעיה לעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מתתיהו אני מודה לך מאד
כהן שולמית27/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)