מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקד אקוגניאני09/01/2011
שלום. אני בת 33 ובשבוע 34. היום עשיתי אולטרסאונד גדילת עובר ובדפים הטכנאית רשמה סיכום בדיקה: נצפה מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב.
מתחילת ההריון עברתי את כל הבדיקות הדרושות - שקיפות עורפית, סקירות ומי שפיר והכל יצא תקין. האם יכולה פתאום לצוץ בעיה שלא התגלתה בכל הבדיקות הקודמות או שהאולטרסאונד "טעה"? הרופא שלי שלח אותי לאקו לב עובר. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד אקוגני - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/01/2011שלום אני
מוקד אקוגני הוא ממצא לבן/מבריק בלב בד"כ בחדר שמאל. שכיח מאד וקיים בהרבה עוברים נורמאלים (עד 10% מהעוברים).לעתים רואים זאת בזוית מסוימת ובאחרת פחות וכן תלוי במכשיר ובמתמר שמשתמשים, כך שיכול להיות מצב שבבדיקה אחת זה נמצא ובאחרת לא נראה בברור. זו אינה מחלה של הלב וראי זאת באותה משמעות של נקודת חן. הדבר היחיד הרע שנאמר על זה שזהו סמן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון והרבה פחות משמעותי מבדיקות אחרות שנעשות ע"י הגניקולוגים כמו חלבון עוברי, שקיפות סקירת מערכות ועוד.
מקובל שאם זהו הממצא היחיד ושאר הבדיקות תקינות אין זה מצדיק ביצוע בדיקת מי שפיר.
הסבה לעתים לעשות אקו לב עובר הוא לשלול מום לב וזאת מאחר ובתסמונת דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב. אם מוצאים מום לב ובמיוחד כזה ששכיח בדאון יש הצדקה לייעוץ גנטי וביצוע מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד אקוגני
אני10/01/2011שלום ד"ר מתתיהו. תודה שחזרת אליי.
מאחר ואני בשבוע 34 להריון וביצעתי כבר בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, האם אני יכולה להיות רגועה לאור מה שכתבת? האם יכול "פתאום" להתגלות ממצא כמו תסמונת דאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוקד אקוגני - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/01/2011תשני בשקט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)