מוקד אקוגני

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני
    אני
    09/01/2011

שלום. אני בת 33 ובשבוע 34. היום עשיתי אולטרסאונד גדילת עובר ובדפים הטכנאית רשמה סיכום בדיקה: נצפה מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב.
    מתחילת ההריון עברתי את כל הבדיקות הדרושות - שקיפות עורפית, סקירות ומי שפיר והכל יצא תקין. האם יכולה פתאום לצוץ בעיה שלא התגלתה בכל הבדיקות הקודמות או שהאולטרסאונד "טעה"? הרופא שלי שלח אותי לאקו לב עובר. מה זה אומר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/01/2011

שלום אני
    מוקד אקוגני הוא ממצא לבן/מבריק בלב בד"כ בחדר שמאל. שכיח מאד וקיים בהרבה עוברים נורמאלים (עד 10% מהעוברים).לעתים רואים זאת בזוית מסוימת ובאחרת פחות וכן תלוי במכשיר ובמתמר שמשתמשים, כך שיכול להיות מצב שבבדיקה אחת זה נמצא ובאחרת לא נראה בברור. זו אינה מחלה של הלב וראי זאת באותה משמעות של נקודת חן. הדבר היחיד הרע שנאמר על זה שזהו סמן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון והרבה פחות משמעותי מבדיקות אחרות שנעשות ע"י הגניקולוגים כמו חלבון עוברי, שקיפות סקירת מערכות ועוד.
    מקובל שאם זהו הממצא היחיד ושאר הבדיקות תקינות אין זה מצדיק ביצוע בדיקת מי שפיר.
    הסבה לעתים לעשות אקו לב עובר הוא לשלול מום לב וזאת מאחר ובתסמונת דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב. אם מוצאים מום לב ובמיוחד כזה ששכיח בדאון יש הצדקה לייעוץ גנטי וביצוע מי שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני

אני
    10/01/2011

שלום ד"ר מתתיהו. תודה שחזרת אליי.
    מאחר ואני בשבוע 34 להריון וביצעתי כבר בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, האם אני יכולה להיות רגועה לאור מה שכתבת? האם יכול "פתאום" להתגלות ממצא כמו תסמונת דאון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/01/2011

תשני בשקט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו