מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסבר לגבי משפט שנכתב בפענוח צילוםאורטל17/01/2011
שלום רב.
בתי, בת שנתיים בדיוק. לאחר מספר ימים של שיעול וצפצופים בריאות, נשלחנו היום לצילום ריאות. לשמחתנו, לא נמצאה דלקת או תפליט כלשהו, אולם הרדיולוג ציין באבחנה את המשפט הבא: צל הלב מוגדל בבסיסו". רופאת הילדים שלנו שלחה אותנו לאקו לב ובדיקת קרדיולוגית בבית החולים. מותר לציין שאני כרגיל, כמו כל אמא, מוצפת בחרדות. מה זה אומר המשפט הזה?? לתשובתכם המקצועית - אודה.
נ.ב.
כמעט מלידתה היא נושמת מעט כבד, ואחרי שעשינו בירור אנדוסקופי אצל רופא א.א.ג שהלכנו אליו הוא קבע שזה חוסר בשלות שצפויה להשתפר עם הזמן, עד גיל 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסבר לגבי משפט שנכתב בפענוח צילום - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/01/2011שלום אורטל
צילום חזה אינו דבר כל כך מדויק במיוחד בגיל הצעיר הזה (הילד הרבה פעמים זז והצלום אינו נעשה בצורה האופטימלית של שאיפה עמוקה של האויר לראות). ולכן לא מעט פעמים אנו מקבלים תשובה שהלב מוגדל ומתברר אח"כ שזו בעיה טכנית.
יחד עם זה אם יש ספק לגבי גודל הלב אפשר לעשות גם אקו לב שהוא מדויק הרבה יותר . לא נראה לי שיש לך כרגע סיבה לדאגה וקרוב לוודאי שהאקו ישלול בעיה לבבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על תשובתך המהירה!
אורטל17/01/2011הייתי יחד עם בתי, החזקתי אותה והיא לא זזה לשנייה אחת. היא תמיד מאד ממושמעת בבדיקות. כך שלא נראה לי שזה מתזוזה. בכל מקרה, כבר קבענו תור לאקו+קרדיולוג ילדים בבית חולים. נקווה לבשורות טובות! מה יכול לגרום לתופעה הזו? ומה זה אומר צל מוגדל?....האם זה יכול להיות משהו מולד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה! - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/01/2011נראה לי מיותר וסתם מלחיץ לדון על כך כי רוב הסיכויים שזה כלום!.
יש סיבות רבות להגדלת הלב בין השאר :הפרעה בתפקוד הלב, דליפת מסתמים, פגמים במחיצות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)