tetralogy of fallot

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• tetralogy of fallot
    קרן
    17/01/2011

שלום רב.
    אני בהריון בשבוע 21.
    בשבוע 16 אובחן המום fallot
    אשמח לקבל יותר פרטים על החיים לאחר הניתוח. מה הרגישויות, מה השוני בין ילד שעובר תיקון כזה בלב לילד רגיל, מה איכות החיים, אם הילד במהלך החיים חולה במחלה שיגרתית כגון שפעת האם יש סיכון יתר? יש סיבוכים בלב שיכולים להגרם ממחלות רגילות??
    האם יש סיבה לשקול הפלה??
    באקו לב הרופא ראה שהמצב יחסית למום הוא טוב.
    אשמח לתשובה בהקדם. תודה .קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    tetralogy of fallot

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• tetralogy of fallot - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/01/2011

שלום קרן.
    לצערי לא ניראה לי נכון במסגרת הפורום לתת יעוץ מסוג זה. את ובן זוגך צריכים לשבת לשיחה עם הקרדיולוג ילדים שעשה את האבחנה והוא יסביר לכם את הסוגים השונים ודרגות החומרה של המום. את הצפי לניתוח, ואולי יותר מאחד והבעיות הפוטנציאליות בהמשך הדרך.
    יש צורך גם בייעוץ גנטי כולל בדיקת מי שפיר ו FISH (ל 22) לשלול תסמונת דאון ודי ג'ורג'
    בסה"כ אם המום הוא בצורתו הקלה ההצלחות הן טובות ורוב הסיכויים שלילד צפויים חיים בהחלט לא רעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tetralogy of fallo

קרן
    17/01/2011

תודה על התשובה המהירה.
    חשוב לי לציין שאם כל הבדיקות יצביעו שהמום היחיד הוא המום הלבבי אז החלטנו להשאיר את ההריון. כבר עשיתי מי שפיר עם הרחבה על כרומוזום 22 עכשיו אני מחכה לתשובות.
    אני שואלת מהן התופעות בתינוק לאחר ניתוח לב? מה ההבדלים בינו לבין ילד בריא לחלוטין?מה הוא עובר ביומיום?הוא נראה רגיל?מתנהג רגיל? במידה והניתוח עובר בהצלחה כמובן.
    כמה זמן החלמה לאחר ניתוח כזה? הילד צריך השגחה מיוחדת בחיי היומיום?(אשמח אם תוכל לפרט)
    ממצאים באקו לב-"vsd, אאורטה רוכבת- בעלת קשת שמאלית, עורק ריאה צר מן התקין עם התפצלות תקינה וזרימה אינטגרלית דרכם לעורקי הריאה. כיום מראה עורקי הריאה מעודד מבחינת מסיכוי לתיקון מלא.."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tetralogy of fallo - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/01/2011

בקיצור:
    אם זאת הצורה הקלה ניתוח בשנה הראשונה. (בד"כ תיקון מלא). לעתים זה מספיק לתמיד. לעתים נשארת דליפה משמעותית של המסתם הראתי שמצריכה ניתוח ו/או צנתור בגיל יותר מאוחר (התבגרות) ולעתים אף יותר מאחד. אפשרויות אז לקנות זמן ע"י הכנסת מסתם בצנתור.
    המטרה שהילד יתפקד די רגיל וזה מה שקורה בד"כ.
    שוב, לא ניתן לתת יעוץ מלא ומפורט בהתכתבות כדאי לדבר עם הרופא המאבחן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tetralogy of fallot

קרן
    19/01/2011

תודה.
    יש אפשרות לקבוע פגישה עם קרדיולוג ילדים ליעוץ? איך עושים את זה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/01/2011

הכי הגיוני לפנות לקרדיולוג הילדים שעשה את האבחנה.(אני מניח שקרדיולוג ילדים אישר את האבחנה!)
    אני למשל מעדיף במקרים כאלה לחזור על הבדיקה בעצמי ואז לתת את הייעוץ. (אני מאמין שרוב הקרדיולוגים לילדים נוהגים כך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tetralogy of fallot

קרן
    21/01/2011

איך אני מגיעה אליך לבדיקה וייעוץ ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/01/2011

שלום קרן
    את יכולה לשלוח לי את הטלפון שלך ב EMAIL שמופיע בפרטים נוספים בפורום
    ואחזור אליך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו