המלצה לקרדיולוג ילדים לתינוק שנולד

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• תודה, אבל לא לגמרי הבנתי...

אפרת
    18/02/2011

ז"א שעדיף לבדוק את התינוק אחרי 3 ימים מהלידה? לפני זה לא יראו עדיין משהו בעייתי?

לגבי הבי"ח- אני מבינה שלא משנה איפה אני אלד. שאלתי איפה יש קרדיולוג ילדים יותר טוב... זה מהווה כרגע חלק מהשיקול איפה ללדת.
    שוב- ההתלבטות בין פוריה ללניאדו.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה, אבל לא לגמרי הבנתי... - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/02/2011

שלום אפרת
    כדאי לבדוק את התינוק לפני שהוא משתחרר כי לעתים בקוארקטציה של אאורטה, הביטוי הקליני מופיע יותר מאוחר, אך באקו לפני השחרור ניתן בד"כ לחשוד או לאבחן את הבעיה למרות שהתינוק עדיין מרגיש טוב.
    לגבי עניין הקרדיולוגים לילדים במקומות שהזכרת: לא ידוע לי מי הרופאים, וגם אם היינו יודעים, עקרונית אנו מעדיפים לא להיכנס לסוג כזה של שאלות.
    כל קרדיולוג ילדים מוסמך יכול וצריך לאבחן חולים כאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לקרדיולוג ילדים לתינוק שנולד
    אפרת
    16/02/2011

שלום.
    אני בחודש 7 להריון. יש לעובר מום שכנראה אינו רציני, אך נאמר לנו שעדיף שיבדוק אותו קרדיולוג ילדים לאחר הלידה כדי לוודא שאכן הכל בסדר.

אני מתלבטת בין לידה בבי"ח לניאדו לבי"ח פוריה. היכן ניתן יותר לסמוך על קרדיולוג ילדים? מה עדיף משניהם?

הוספת תגובה

• המלצה לקרדיולוג ילדים לתינוק שנולד - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/02/2011

שלום אפרת
    מה הבעיה שנמצאה אצל העובר ?(אנא רשמי את התשובה של האקו לב עובר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שנמצא באקו לב

אפרת
    17/02/2011

זה שעורק הריאה רחב יותר מהעורק השני. עשיתי את זה בשניידר.
    הרופא שבדק אתמול, והרופאה שבדקה לפני חודש אמרו שלא נראה להם שזה בעייתי כיוון שאין מומים נוספים בלב.
    הרופא שבדק אתמול אמר שכדאי שקרדיולוג יבדוק את התינוק לאחר הלידה כדי לוודא שלא נוצרת היצרות באבי העורקים בעקבות זה שהעורק השני גדול יותר. הוא אמר שנראה לו שזה לא יקרה, אבל כדאי להיות בטוחים שמשחררים הביתה תינוק בריא.

שאלה נוספת- האם חובה שקרדיולוג יבדוק אותו מיד בימים לאחר הלידה (כשאנחנו עדיין באשפוז) או שזה יכול להידחות קצת?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שנמצא באקו לב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/02/2011

הי אפרת
    ברוב המקרים הללו בד"כ אין בעיה, אך כדאי אכן לעשות אקו לב לפני השחרור מתינוקות כדי לשלול אפשרות של קוארקטציה של אאורטה (זוהי הצרות של אבי העורקים שהוא מום שקשה בבטחון לאבחנו באקו לב עובר). לא נראה לי חשוב איזה בית חולים את יולדת, העיקר שיהיה קרדיולוג ילדים נגיש בבית החולים שיכול לבדוק ולעשות אקו לב.
    למרות שזה מום יחסית קל לתיקון, התינוק יכול להרגיש בסדר בגיל 1-2 ימים ולהיות מאד חולה בגיל שבוע ולכן כדאי לאבחן או לשלול לפני שהולך הביתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו