מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מאוד חשוווווובדוד28/02/2011
שלום לכם.
אני בת 19 עברתי ניתוח לב פתוח לתיקון ASD+ PAPVC ויש לי כמה שאלות :-
1. אולי תסבירו לי קצת מה זה PAPVC ??
2. יש לי ניתוח בפה (עם הרדמה מקומית ) מתי הזמן המתאים לעבורו והאם צריכה טיפול אנטיביוטי ??
3. מתי אני יכולה לחזור לעשות כושר גופני/להרים דברים....(האם מומלץ שיעבור 6 חודשים?)
4. האם אני חייבת להמתין לפחות שנה במידה ורוצה להתחתן כדי לא לגרום ללב לעבוד הרבה (אולי זה מזיק לא יודעת ) ??
* חשוב לציין כי הלב שלי היה פועם במהירות אחרי הניתוח ואז קיבלתי כדורים של קרדיולוק ועדיין לוקחת .
5. האם אני יכולה ללבוש חזיה מבחינה רפואית ??
6. אני מרגישה שיש לי עצם ממש בולטת מתנפחת באזור העליון של הניתוח קרוב לצוואר האם זה יסתדר אני כבר חודש אחרי הניתוח ולא הסתדרה ???
7. לפעמים רואה צבע אדום סביב הניתוח האם זה נורמלי והאם ההרגשה של גירוי בפצע הניתוח נורמלית ?!!
** אני כבר מספר שבועות אחרי הניתוח ועדיין לא הרגשתי את ההשפעות הטובות של הניתוח שהוא אמור לתת השפעות טובות נכון ?!! אני עכשיו כמו אדם בריא לחלוטין !!!??
מאוד מצטערת אם הארכתי אבל באמת זקוקה לעזרה כדי למנוע מעשה מזיק ..
תודה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאוד חשווווווב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו02/03/2011הי רואן
PAPVC1 הוא חזרה לא תקינה של חלק מורידי ראה לצד הימני במקום לפרוזדור שמאל (במקרה שלך כנראה וריד ריאתי ימני עליון ל SVC) מתקנים זאת במסגרת הניתוח.
2. אם הניתוח לא דחוף כדאי לחכות מספר חודשים אחרי הניתוח של הלב. (אבל זה לא קריטי). אם בניתוח הלב הוכנס גוף זר , מקובל לתת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים בחצי השנה הראשונה אחרי ניתוח הלב.
3. כדאי לדעתי לחכות כ 3 חודשים עד שיש הבראה של בית החזה ואין יותר כאב לפני שמתחילים פעילות אינטנסיבית
4. חתונה לפי דעתי לא מזיקה ללב (אם מצאת את החתן הנכון!)
5. אם הפצע בחזה הבריא איני רואה בעיה בחזייה
6.7. לגבי הנפיחות והאודם , את צריכה להראות זאת לרופא
8. מטרת הניתוח בד"כ למנוע בעיות בעתיד (בגיל זה לרוב החולים עם ASD אין תסמינים חולניים). אם הניתוח הצליח ולא היו בעיות זה מאד קרוב להיות בריא לחלוטין (אם כי יש צורך במעקב קרדיולוגי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור
דוד04/03/2011תודה על התשובה ד"ר אבל יש לי עוד שאלה..
אני כבר חודש אחרי הניתוח ומתכננת להתחיל לעבוד , עבודה קלה במקום הלבשה ובגדים ..
אני מרגישה טוב עכשיו האם אפשר להתחיל בעבודה זו ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד בירור - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/03/2011עוד 2-3 שבועות נראה לי שאפשר לחזור לעבודה קלה ללא חבלות לחזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)