שאלה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גל
    21/04/2011

שלום, האם דלף במסתם לילד שיש לו vsd יכול להיפסק מעצמו או שתמיד יש צורך בהתערבות כירורגית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    22/04/2011

שלום גל
    אני מניח שאת מדברת על VSD עם צניחה של עלה אאורטלי לתוכו, דבר שעלול לגרום לעוות ולכן לדליפה של המסתם אאורטלי.
    במקרים אלה חשוב להתחשב בכמה גורמים. א. מה הגודל המעשי של ה VSD ב. מה מידת הדליפה האאורטלית ג. האם יש החמרה עם הזמן?
    כאשר הVSD הוא בינוני עם הגדלת צד שמאל ויש דליפה ברורה של המסתם בד"כ הולכים לניתוח.
    כאשר הפגם הוא קטן והדליפה מאד קלה אפשר לעקוב ולראות אם יש החמרה עם הזמן. יש לי חולים כאלה במעקב של שנים רבות ללא החמרה בדליפה וללא ניתוח.
    אם יש החמרה בדליפה כדאי לנתח בתקווה שסגירת ה VSD ואולי תיקון המסתם ימנע בעיה מסתמית קשה בהמשך. (יותר קל להתמודד עם VSD מאשר עם מסתם אאורטלי עם דליפה מאד חמורה.
    ברוב המקרים כאשר יש דליפה אאורטלית על רקע צניחה לא רואים הבראה ספונטנית אך אם הדליפה קלה ונשארת קלה, זה לא בעיה של ממש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

גל
    24/04/2011

תודה על תשובתך המהירה - עפ"י הרופא מדובר ב vsd קטן עם דלף קל כיום, אך לאור החשש מהתגברות הדלף כדאי לדעתו לחשוב אולי על ניתוח - מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    24/04/2011

שלום גל
    באופן כללי תיארתי לך את הגישה שלי לבעיה, אך קשה מאד לעשות הערכות בלי התרשמות ממש.
    אם הפגם (ה VSD ) הוא באמת קטן והדליפה האאורטלית קלה מאד ולא מחמירה, אני נוהג לעקוב בשלב ראשון.
    נראה לי שחשובה יותר דעתו של הקרדיולוג שעוקב אחרי הילד ואחר הממצאים באקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו