מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהגל21/04/2011
שלום, האם דלף במסתם לילד שיש לו vsd יכול להיפסק מעצמו או שתמיד יש צורך בהתערבות כירורגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/04/2011שלום גל
אני מניח שאת מדברת על VSD עם צניחה של עלה אאורטלי לתוכו, דבר שעלול לגרום לעוות ולכן לדליפה של המסתם אאורטלי.
במקרים אלה חשוב להתחשב בכמה גורמים. א. מה הגודל המעשי של ה VSD ב. מה מידת הדליפה האאורטלית ג. האם יש החמרה עם הזמן?
כאשר הVSD הוא בינוני עם הגדלת צד שמאל ויש דליפה ברורה של המסתם בד"כ הולכים לניתוח.
כאשר הפגם הוא קטן והדליפה מאד קלה אפשר לעקוב ולראות אם יש החמרה עם הזמן. יש לי חולים כאלה במעקב של שנים רבות ללא החמרה בדליפה וללא ניתוח.
אם יש החמרה בדליפה כדאי לנתח בתקווה שסגירת ה VSD ואולי תיקון המסתם ימנע בעיה מסתמית קשה בהמשך. (יותר קל להתמודד עם VSD מאשר עם מסתם אאורטלי עם דליפה מאד חמורה.
ברוב המקרים כאשר יש דליפה אאורטלית על רקע צניחה לא רואים הבראה ספונטנית אך אם הדליפה קלה ונשארת קלה, זה לא בעיה של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
גל24/04/2011תודה על תשובתך המהירה - עפ"י הרופא מדובר ב vsd קטן עם דלף קל כיום, אך לאור החשש מהתגברות הדלף כדאי לדעתו לחשוב אולי על ניתוח - מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת לשאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/04/2011שלום גל
באופן כללי תיארתי לך את הגישה שלי לבעיה, אך קשה מאד לעשות הערכות בלי התרשמות ממש.
אם הפגם (ה VSD ) הוא באמת קטן והדליפה האאורטלית קלה מאד ולא מחמירה, אני נוהג לעקוב בשלב ראשון.
נראה לי שחשובה יותר דעתו של הקרדיולוג שעוקב אחרי הילד ואחר הממצאים באקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)