PS ו- TR

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• PS ו- TR
    דני
    20/05/2011

שלום רב,

בנינו בן 11 שבועות. בזמן ההריון אובחנה אצלו היצרות קריטית במסתם הריאתי (PS CRITICAL) כמו-כן, אובחן TR קל עד בינוני. לאחר הלידה הילד טופל בפרוסטין וכשבוע לאחר הלידה הוא עבר צינתור שבו הורחב המסתם הריאתי ע"י בלון (או ליתר דיוק נהרס). לאחר הצינתור ועד היום נשמרת היפרטרופיה של החדר הימני, מפלים של TR מעל 70 ו-PS מעל 60 (שנגרם ע"י היצרות תת-מסתמית עליה לא ידענו מראש). כמו כן הדלף (shunt) בעליות היה דו כיווני אך בביקורת האחרונה נאמר שיש שיפור (מעבר מימין לשמאל פחת). הילד מטופל בפרופנלול. רמות החמצון שלו טובות (מעל 93%) ובאופן כללי הוא נראה טוב ועולה במשקל. בעקבות הצנתור ישנה ריגורגיטציה משמעותית במסתם הריאתי. רצוי לציין כי המדדים כמעט ולא השתנו בחודשיים האחרונים. לאחרונה גילינו כי הדוקטוס (שחשבנו שנסגר מזמן) עדיין פתוח אבל קטן מאוד.

מהו אורך תהליך החלמה סביר במקרים דומים? האם יש סיכוי סביר שה-TR יעלם בחלוף הזמן? מהם ההמלצות להמשך תהליך ומעקב? האם ישנן המלצות מייוחדות?

תודה רבה,
    ההורים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PS ו- TR

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PS ו- TR - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/05/2011

שלום דני
    זה לא נדיר שלאחר הרחבה של המסתם הראתי מופיעה הצרות תת מסמית, כנראה בגלל השריר המעובה. אם אכן הבעיה במסתם נפתרה (הופעת הדליפה מרמזת שכן) אז יש בהחלט סכוי לא רע שתהיה נסיגה של ההצרות התת מסתמית, כאשר החדר הימני יהפוך להיות פחות עבה (זה יכול לקחת זמן, יש לי חולים שזה הסתדר אחרי מספר חודשים). אם אכן זה יקרה והלחץ בחדר ימין ירד, יש סכוי לא רע שיהיה שפור גם בדליפה הטריקוספידלית. מאחר והילד בסדר קלינית נראה לי בשלב זה כדאי להאזר בסבלנות ולקוות שהדברים ישתפרו בהדרגה בחודשים הקרובים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TR ו-PS

דני
    21/05/2011

שלום דר' מתתיהו ותודה על התגובה המהירה וההסבר הברור.
    האם אתה רואה סיבה מדוע הורידו את מינון הדרלין (פרופנולול) בשלב זה?
    (למעשה לא הורידו, אלא רק השאירו את המינון זהה למרות העליה במשקל הילד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TR ו-PS - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/05/2011

נראה לי שכדאי שתשאל את הרופא המטפל.
    בסה"כ זה נראה לי סביר כי המצב הוא בהליך של שפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו