ASD ועליה במשקל

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• ASD ועליה במשקל
    ליאת
    21/05/2011

בתי בת השנה עברה בגיל שבועיים ניתוח לסגירת דוקטוס ומאז היא במעקב בשניידר עם ASD + הצרות קלה בעורק הריאה. בביקורות אמרו שהמצב סטטי ולא מצריך טיפול בשלה זה.
    כיום היא שוקלת7400 +-, ושאלתי היא אם למצבה הקרדיולוגי הנ"ל יש קשר למשקל הנמוך ולעליה האיטית במשקל.
    כמו כן אני רוצה לציין כי אביה עבר בעבר TOF ובמימדיו הוא גם לא 'איש גדול' (60 ק",168 ס"מ).

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ASD ועליה במשקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ASD ועליה במשקל - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/05/2011

שלום ליאת
    בד"כ asd אינו גורם לבעיה משמעותית בגדילה (כאשר הפגם מאד גדול ויש נשימה מהירה והתעיפות יכול להשפיע מעט)
    מה היה משקל הלידה ומדוע נזקקה לניתוח דוקטוס בגיל כה צעיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD ועלייה במשקל - המשך

ליאת
    22/05/2011

בוצע ניתוח דוקטוס משום שהיה מוגדל (בערך 5 מ"מ) כשנולדה במשקל 2.650היתה התנשמות מעט כבדה. לא אכלה מי יודע מה (היה קשה לה לסיים 20 CC של חלב אם) בדעת שני רופאים שונים (שבדקו אותה) הוחלט על סגירת דוקטוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD ועלייה במשקל - המשך - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/05/2011

בסה"כ הילדה כמעט שילשה את משקל הלידה.
    אם אין תופעות אחרות לא נראה לי שיש כעת צורך לעשות משהו ולא נראה לי שיש מרכיב לבבי משמעותי בנושא המשקל.
    מבחינה זו נראה לי שאין סבה ללחץ ואכן להסתפק בשלב זה במעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו