מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייבת דחוף עזרההה מום קשהדליה24/06/2011
שלום אני בת 23 וחצי אמא לשני ילדים בריאים,כרגע נמצאת בהריון שבוע 21+ היום ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת והרופא הפנה אותי לאקו לב עובר בדחיפות והלכתי עם חשש ל AV CANAL מה שהתברר לצערי נכון.ראוי לציין שאני בריאה בדרך כלל ואין לי בעיות לב במשפחה ולא מצד הבעל. הפרופסור שבדק קבע חד משמעי שיש מום קשה, וכתב כך במכתב:מום לב משמעותי VSD אחורי גדול,ASD אחורי גדול מסתם משותף מתאים לAV CANAL
איכות הבדיקה:טובה
ניקוז ורידי ריאתי:נראים לפחות 2 ורידים ריאתיים הממתנקזים לעלייה השמלית
AVV:בהצלבה כלי דם:בהצלבה
חלון סגלגל:פתוח עם זרימה מימין לשמאל דןקטוס תקין עם זרימה לשמאל
קשת האאורטה:הודגמה תפקוד לבבי תקין הפרעות קצב לא נוזל פריקרדיאלי:לא
ברצוני לדעת ממה מום כזה נובע מה הסיבות שיכלות להיות,,האם להמשיך את ההריון או לא? מה יכול לקרות לילד שנולד עם מום כזה ?האם זה קשור לתסמונת כלשהי שיכולה להיות לעובר מלבד המום? טרם קיבלתי תשובה לחלבון עוברי ומי שפיר כנרה אין טעם לעשות או שכן? אני מאוד מאוד מבולבת ולא יודעת מה בדיוק כל זה אומר מה יכול לקרות לילד אם יוולד....
מחכה נואשות לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת דחוף עזרההה מום קשה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש01/07/2011צער לשמע את שכתבת,
המום שנמצא הוא קשה ובאחוז גבוה של המיקרים קשור לתסמונת דאון .עלכן תשובת מי השפיר חשובה מאד. במקרה של תסמונת דאון לרב ההריון מופסק.
אם אין תסמונת דאון ניתן להפסיק את ההירון בגלל מום הלב או להחליט שרוצים לטפל בילד עפ מום לב. בדיקות ע"י קרדיולוג ילדים יכולים במידה מסויימת להגדיר את חומרת המום שכן מום זה מופיע בטווח רחב של חומרה ולעזור בהחלטה. בכל אופן אם ישנה החלטה של המישפחה להפסיק את ההיריון יש תמיכה של המערכת הרפואית החלטה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חייבת דחוף עזרההה מום קשה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/06/2011שלום דליה.
זה לא ממש טוב לתת יעץ מסוג זה בפורום והכי טוב לקבל יעוץ כזה מהקרדיולוג לילדים שבצע הבדיקה.
בקצור: זה מום ששכיח ב תסמונת דאון , אז אם ממשיכים בהריון חייבים לעשות מי שפיר אם רוצים לשלול גם תסמונת דאון.
לגבי המום עצמו הוא בסה"כ ניתן לתיקון ניתוחי בד"כ בחודשים הראשונים לחיים עם תמותה לא גבוהה וברוב המקרים עם תוצאה לא רעה. (סוגרים הפגמים ומחלקים המסתם המשותף ל 2 מסתמים). בחלק מהמקרים תישאר דליפה משמעותית של המסתם השמאלי ובעתיד יהיה צורך בתיקון נוסף של המסתם או מסתם מלאכותי.
כמובן שיהיה צורך במעקב קרדיולוגי לכל החיים אם התוצאה בסדר, אחת לשנה בערך.
ההחלטה לגבי המשך ההיריון תלויה כמובן בכם לפי האמונות והעקרונות שלכם ולאחר שאתם יודעים במה מדובר בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)