מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- גרפסים מרובים לילד בן 4אבי23/11/2009
שלום רב מזה כמה ימים הבחנתי שלבני מופעים גרפסים מרובים (חזקים- ללא שליטה) שיוצאים בזמן ולאחר האוכל.רציתי לדעת ממה זה נובע ומה ניתן לעשות כדי למנוע תופעה זאת.
בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
פרופ` יורם בוינובר24/11/2009אין משמעות רבה לגרפסים זה יחלוף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנטק ורפלוקסרחל21/11/2009
שלום רב, בני בן 4 חודשים פולט מלידה ולפני קצת יותר מחודש החלו כאבי בטן קשים ,הקשתה של הגוף ,סירוב לאכול ובכי לא פוסק, לאחר ביקור אצל הגסטרו נאמר שככל הניראה מדובר בריפלוקס וקיבלתי זנטק פעניים ביום 1.5 cc לאחר כשבוע הכל חלף והשקט שב אל ביתי הוא אכל יפה והיה רגוע, אבל לפני כשלושה ימים החל המצב להחמיר והיום זה נראה כבר בדיוק כמו אז, שאלתי היא מה עוד אפשר לעשות ,אגב, הוא ישן בשיפוע ואני מוסיפה חצי כפית קורנפלור ל150 מ"ל מים (אוכל נוטרמיגן), מה אפשר לעשות אם הזנטק לא עוזר? יכול להיות שההשפעה היתה כזאת קצרה? איזה עוד תרופות אפשר לקבל?איך אפשר להקל על הכאבים האיומים האלו?ומבקשת עזרה תודה רחל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
רחל21/11/2009שמתי לב הבוקר שבבקבוק הזנטק יש קצף שצף מלמעלה, הריח אותו ריח ,יש קשר בן זה לזה שההשפעה פגה? לכמה זמן מהפתיחה טוב לשימוש? (פתוח כחודש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות וארוזיות במערכת העיכוליונית18/11/2009
שלום רב,
האם יש קשר בין נטילת מיצוי זרעי אשכוליות יחד עם מיצוי אורגנו פיראי לבין אפטות וארוזיות שהתגלו במערכת העיכול? (שתיית הטינקטורה היתה מלווה בהרגשת בערה)
האם רכיבים אלה יכולים היו לגרום לכך?
חשוב לי שהתשובה תעשה ע"י רופא גסטרו ולא ע"י מטפל אלטרנטיבי (שיכול להיות לא אוביקטיבי לגבי נושא זה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונית
פרופ` יורם בוינובר18/11/2009אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לי יש צליאק לתינוק שלי לתת גלוטן???לינור17/11/2009
שלום,
שמי לינור ולי יש צליאק, יש לי בן בן חצי שנה ובטיפת חלב אומרים לי לתת לו מוצרים מכילים גלוטן כדי למנוע אלרגיה בעתיד...
הרופא ילדים שלי אומר בדיוק הפוך - לא לתת לו גלוטן לפחות עד גיל שנה.. בגלל שלי יש צליאק.
מה לעשות??
לינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינור
ד''ר בתיה וייס18/11/2009אין הוכחה שדחיית מתן מונעת צליאק. ההמלצות הן לתת כמות קטנה של טעימות מ-4 חד' רצוי תוך הנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לפני בדיקת שומן בצואהדנה17/11/2009
שלום,
בני בן שנתיים וחודשיים (משקל 11.400 ק"ג) , הופנה אתמול לבדיקת שומן בצואה לאחר שבבדיקות דם הוצגו ערכים נמוכים של כולסטרול (96).
בהנחיות שקיבלתי בפקס מבי"ח הדסה רשום כי צריך לשמור על דיאטה שנמשכת 6 ימים לפני ביצוע הבדיקה ומופיע תפריט לדיאטה, אך מצויין כי הדיאטה מיועדת למבוגרים וכי עלי להתייעץ עם רופא גסטרו ילדים לגבי הדיאטה המתאימה לילד עפ"י גילו ומשקלו.
האם אוכל לקבל מכם תפריט לדיאטה מתאימה?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` יורם בוינובר24/11/2009מי ששלח אותך לבדיקה זה הדסה. הם צריכים לתת ההוראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת חודשייםליאת15/11/2009
שלום רב,
בתי בת חודש וחצי.
כשבוע לאחר החזרה הביתה התחילה להתפתח אצלה נזלת+ ליחה+שיעולים.
כמו כן הילדה מראה אי שקט בזמן האכילה אך לא בכל הארוחות ולעיתים גם לאחר הארוחות.
רופא הילדים חשד ברפלוקס ואמר שייתכן שמכאן נובעים השיעולים והליחה אך לא התייחס לנזלת.
כמו כן קיימת פריחה בפנים אשר באה והולכת מזה כחודש באופן קיצוני (יכול להיות בלי פריחה בכלל או כמה שעות לאחר מכן פריחה בכל הפנים).
במהלך סוף השבוע האחרון היו לה 2 יציאות עם טיפת דם טרי. שאר היציאות כולל הבוקר היו תקינות.
בנוסף יש לה שלושולים מפעם לפעם והיא מקיאה אחת לכמה ימים.
התינוקת ניזונה מזה כשבוע מסימילאק צמחי. לפי כן הייתה ניזונה ממטרנה רגילה.
במהלך היומיים האחרונים הכמויות שהיא אוכלת ירדו באופן ניכר מ- 100CC ל-60CC וגם זה בקושי רב.
ברור לי שלא ניתן לבצע אבחנה באינטרנט אך שאלתי היא האם כל הסימנים הנ"ל יכולים להצביע על אלרגיה? והאם עלינו לגשת לאלרגולוג או לגאסטרולוג?
בנוסף לאי שקט במהלך היום של התינוקת היא אינה מצליחה לישון ובפרט בלילה. במהלך כל הלילות מאז נולדה היא ממש נאנחת ונאבקת ולא ברור לנו אם זה כתוצאה מהאף הסתום או בעיה אחרת.
תודה וסליחה על אורך השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` יורם בוינובר15/11/2009קודם כל לפנות לרופא מטפל שיתרשם במה מדובר. אלרגיה אפשרית. פורמולה מתאימה במקרה זה- נוטרמיגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם רקטליאמא מודאגת15/11/2009
ביתי בת ה-5 סבלה בשבועות האחרונים מעצירות. לפני כשבוע ראינו מעט דם על נייר הטואלט וכן על הצואה. רופאת הילדים אמרה שזה ודאי קשור לעצירות והמליצה לרכך את הצואה עם פוליאתילן גליקול. בימים האחרונים היציאות עדיין פעם ביומיים, אך סוף סוף ללא מאמץ בזמן ההתרוקנות, עם זאת עדיין יש מעט דם. אני מאוד לחוצה מפני שאני אובחנתי עם קוליטיס לפני כ-4 שנים. אם אכן הסיבה היא פיסורה כמה זמן סביר להמתין עד שהדימום יחלוף? האם לאור ההיסטוריה המשפחתית כדאי להזדרז בברור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא מודאגת
פרופ` יורם בוינובר15/11/2009סביר להניח שיש גלע או פיסורה שטחית עכב העצירות. ממליץ שמן פרפין ומקומית פרוקטוזורין.קוליטיס אפשרית אך לא במקום ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לחוות דעתשני15/11/2009
פרופ' יורם שלום, בתי בת חודשיים וחצי, מאז שנולדה היא פולטת די הרבה ומקיאה בקשת בערך 5 פעמים בשבוע, כמו כן סובלת מהשתנקות (כך אמרו לי שזה נקרא) פולטת מהאף ונחנקת ממש קשה לה לנשום ולעיתים רק עושה סימני מצוקה כאילו נחנקת אך ללא פליטה.
לאחר התייעצות עם גורמים נאמר לי להוסיף קונפלור למטרנה ואכן יש שיפור משמעותי אך לא באופן מוחלט, ביום שישי נבדקה אצל גסטרולוג ילדים שלאחר בדיקה ידנית החליט כי כדאי לתת אינפמיל, כמו כן אציין נתון נוסף מאז שנולדה קשה לה ביציאות, פעם ביומיים והיא ממש מתאמצת.
שאלתי היא האם כדאי לתת אינפמיל או שאם יש שיפור עם הקונפלור זה בסדר, מה בעצם עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ` יורם בוינובר15/11/2009אני הייתי ממשיך בקורנפלור ומשתדל להפחית בכמות האוכל. תוספת מים של כ 10-;5 אחוז לדייסה תשפר היציאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 חודשים גזיםטובה14/11/2009
שלום רב
בתי בת 5 חודשים ועדיין סובלת מגזים. לפני כחודש וחצי היינו אצל רופאת הילדים שבדקה אותה ידנית וראתה צואה והבדיקה הייתה תקינה.
האם יש לפנות שוב לרופאה (יש לציין שכן חלה הקלה, אך התינוקת עדיין מתפתלת לעיתים)
האם כדאי לחכות עם מתן טעימות מוצקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
פרופ` יורם בוינובר14/11/2009אין תרופה ספציפית לגזים. כן את יכולה להחליף מנת פורמולה במרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וכאבי בטןטל14/11/2009
שלום, הבן שלי בן 3. לפני שבועיים סבל ממחלה קצרה של חום והקיא 3 פעמים. מאז נראה כי לא חזר לעצמו. חלש יותר עייף חיוור מתלונן על כאבי בטן ויש לו חום נמוך של 37.5-37.7. היציאות רגילות (מעט צהובות) אך מתלונן על כאב לפני יציאה.
רופא הילדים מצא אודם קל בגרון בלבד ושלח לבדיקת דם שעוד לא קבלנו תוצאותיה. האם יכול להיות וירוס ממושך בבטן? מה עוד ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` יורם בוינובר14/11/2009כןזה בהחלט יכול להיות מהלך אחרי מחלה וירלית. רצוי כלכלה שמרנית בלי מיצים ויותר מבושל מאשר מטוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד וטיפול שינייםאשר14/11/2009
שלום,
האם אחרי מחלת הנשיקה אצל ילד צריך להימנע או לדחות טיפול שיניים בשל אפשרות הדבקה או בשל סיכון כלשהו לכבד?
אם כן כמה זמן?
תודה מראש,
אשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשר
פרופ` יורם בוינובר14/11/2009אין כל מניעה לטיפול שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותריקי13/11/2009
ביתי בת 8 שבועות ומזה כחודש היא ניזונה מאינפמיל בעקבות בעיה של פליטות מרובות.
היא אוכלת 120 כל 4 שעות , כאשר בכל ארוחה אנו עושים הפסקות ומרימים אותה לגרפס גם במהלך ההאכלה ומחזיקים אותה במאונך לפחות חצי שעה.
בשבועיים וחצי הראשונים האינפמיל עזר והפליטות פסקו , אך החל משבוע שעבר היא החלה לפלוט בכמויות יחסית גדולות לדעתי. כשפניתי לרופאת הילדים היא אמרה שכל עוד הילדה עולה במשקל הדבר תקין, אך החל מאתמול היא החלה לפלוט כאילו היא מקיאה. זה קורה מיד לאחר שהיא עושה גרפס עם סיום האוכל וגם חוזר על עצמו מספר פעמים אח"כ וזה אפילו קורה גם בפרק זמן של שעתיים אחרי האוכל. מן הראוי לציין שמאז שהחלה התופעה הזו היא לא נינוחה ובוכה כל זמן שאנחנו מחזקים אותה, אלא אם זה נעשה תוך כדי הליכה.
שאלתי היא מדוע זה קורה ?
כתוצאה ממה נוצר השינוי?
ומה ניתן לעשות כדי למנוע את זה?
תודה מראש,
ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
פרופ` יורם בוינובר14/11/2009תפחיתי המנה ל80 מל ואז היא תפלוט פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלובה
לובה מוסייב15/11/2009הי ריקי,
קראתי את ההודעה שלך, וזו אותה הבעיה שקיימת אצלני עם הבת שלי שהיא בת חודש וחצי. הרופא המטפל שלה גם טוען שזה משוה שיחלוף. וראיתי שהמליצו לך להפחית במזון, השאלה היא - מה לעשות אם התינוקת רוצה לאכול ובוכה בגלל שמוציאים ממנה את הבקבוק. רציתי ללכת לרופאת גסטרו אבל הרופא שלה לא מאשר לי הפנייה.
מה שלום הבת שלך, האם היא מרגישה יותר טוב, ואם יש משהו שעזר לה, אודה לך אם תמליצי לי
תודה
לובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרותקרן13/11/2009
בתי בת חמש וחצי. לפני כשנה סבלה מהקאות חוזרות במשך כחודש וחצי. במהלך הבוקר והצהריים היא היתה מרגישה מצויין, אולם אחר הצהריים התחילו כאבי בטן והקאות. בדיקות מעבדה היו אז תקינות, ואלטרה סאונד של הבטן היה תקין מלבד קיבה מלאה באוכל למרות צום. לאחר כחודש וחצי ההקאות פסקו כלעומת שבאו. בשבוע האחרון שוב אותו הדבר. (ברצוני לציין כי גם כשהיא היתה תינוקת היא היתה מקיאה לעיתים קרובות).
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` יורם בוינובר14/11/2009הסיבה השכיחה ביותר הוא מצב שלאחר מחלה וירלית של מע העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנטאק כבר לא עוזרהילה13/11/2009
שלום רב,
בני בן חמישה וחצי חודשים. לפני כחודש החלה ירידה רצינית בכמות המזון שצרך, הגענו לרופא גסטרו שרשם זנטאק בגלל חשד לאזופגיטיס. במשך שבועיים היה שיפור דרמטי , בני חזר לאכול יפה. וסיים לשתות את כל התמ"ל . לפני כשבועיים שוב חלה ירידה רצינית בכמות התמ"ל , הרופא הציע לעלות את כמות הזנטאק ל- 2 סיסי פעמיים ביום. אך בני עדיין יורד בכמויות, יש פעמים שאוכל יפה יותר 140-180 סיסי ויש הרבה פעמים שאוכל רק 40-60 סיסי.הוא מקמר את גבו ונראה ששוב פעם משהו מציק לו (במקביל התחיל לאכול מוצקים ירקות ופירות)את כמות התמ"ל שמשאיר בבקבוק אנחנו שופכים לקערית ומסמיכים בעזרת קונפלור מטרנה, הפלא ופלא בצורת דיסה בני אוכל את כל התמ"ל. לשאלתי: האם לאור זאת שבני אוכל מוצקים ודיסות ועולה במשקל אין צורך להחליף ללוסק ופשוט "להמשיך" לחיות עם הבעיה ולהפסיק עם הזנטאק שגם ככה לא מועיל..? האם נראה לך פתרון הגיוני להאכילו בכפית דיסות במקום שישתה תמ"ל? (בסוף הארוחה שותה מים)
אודה לתשובתך,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` יורם בוינובר14/11/2009הייתי נוהג כפי שנהגת ומפסיק הזנטק. באשר לדייסה לא הייתי ממליץ שתהיה סמיכה מאוד. הפחתה בכמות האכילה בגיל זה אינה נדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גזים חמורהרומי12/11/2009
בני בן חודשים , וסובל מגזים מגיל חודש בערך שהיו מורגשים בעיקר בערב ובלילה
בשבוע האחרון החלה החמרה באופן פתאומי אין לילד רגע מנוחה כל דקת עיירנות וגם מתוך שינה הוא מתפתל , מתכווץ ונאבק עם הגזים
הוא ניזון ממטרנה (כ180מ"ל בארוחה) , ומבחינת צואה יש לו פעם ביום בצבע חרדל עם קצת ירוק..
פניתי לרופא הילדים אשר אמר לי להחליף את האוכל שלו לתמ"ל בשם אינפמל (מאחר והילד גם פולט)
האינפמל רק הרע את המצב (מה שחשבתי שלא יכול לקרות) והילד כמעט ולא מצליח לישון אלא בוכה וצורח כל הזמן..
האם יש דרך נוספת לטפל בבעיה זו.?
האם האינפמל באמת פתרון?
איך ניתן לדעת אולי הילד רגיש לחלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרומי
פרופ` יורם בוינובר14/11/2009אין תרופה לגזים. כמות האוכל שאת נותנת עט מוגזמת. מנה של 100 מל פלוס מינוס מספיקה. אנפמיל בודאי אינו מיועד למטרת הקטנת גזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)