פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• ריח רע מהפה
    אילנית
    21/09/2009

שלום רב,
    בני בן ה 7 ילד בריא בד"כ.
    מזה זמן רב(למעלה משנה) יש לו ריח רע מהפה , בנוסף לילד אין תיאבון וגם כאשר הוא אוכל, הוא אוכל מעט מאוד ולאט מאוד. משקלו כ 22 ק"ג.
    הריח לא נובע מאי-שמירה על היגיינת הפה היות ואנו מקפידים על כך(אציין כי בבוקר יש לו רחי מאוד חריף מהפה).ביקרנו אף אצל רופא שיניים לאחרונה והכל בסדר.
    לפני כחודש לקחנו אותו לבדיקה אצל רופא הילדים והוא שלח אותנו לעשות בדיקות דם+שתן+משטח גרון. הבדיקות יצאו תקינות.
    לאחרונה אף התחלתי לתת לילד מולטי וויטמין (צנטרום) למרות שבדיקות הדם יצאו תקינות .
    יש לי תחושה כי הריח הוא פנימי, קשור לקיבה.
    אמשח לקבל את חוות דעתכם, תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע מהפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאילנית

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

בניגוד למה שנהוג לחשוב ריח רע מהפה נובע בדכ לא ממערכת העיכול. הסיבות השכיחות- היגיינת פה, נזלת הצונחת על בסיס הלשון ושקדים עם שקעים המאכסנים חיידקים ומזון. לא ברור לי הצורך בויטמנים. המומחה לריח הוא פרופ מל רוזנברג בביהס לרפואת שיניים בתא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    shoosha
    20/09/2009

שלום רב
    בני בן שנה ועשר.
    בדרך כלל בריא.
    עד גיל שנה יציאות רגילות. מגיל שנה קצת פחות כלומר פעמים בשבוע.
    בחודשים האחרונים מאוד מתאמץ ויוצא לו צואה בצורת כדורים קשים.
    בחודש האחרון המצב בלתי נסבל - בוכה , איכות חיין ירודה בגלל כל נושא הרצון לעשות צואה אבל מאוד סובל.
    הייתי אצל גסטרו ונתן שמן ונרות.
    כבר שבועים במטפלים ועשה צואה פעם אחת - צואה ירוקה. אתמול עשה שוב צואה ירוקה (צבע חאקי). הבעיה העיקרית הינה שלפני שבועים חלה במחלה ויראלית (על פי ספירה מהאצבע) ודי הפסיק לאכול. החום היה 4 ימים וכבר שבוע שאין חום אולם בני לא מעוניין לאכול דבר (בערך 150 קלוריות ביום) - כן שותה.
    החמור הוא שעושה רושם שהתיאבון לא חוזר אפילו לא במעט.
    קראתי קצת באינטרנט ואני חוששת ממחלת כבד, או בעיה בכיס המרה ?
    מה דעתך? אילו בדיקות עליו לעבור?
    האם נראה לך שעלי לאשפז את בני (גם זה עלה במחשבותיי)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשלומית

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

לא רואה תועלת באשפוז. לאחר מחלה התיאבון לעתים יורד וחוזר אחר תקופת זמן. ההשערה של מחלת כבד וכיס מרה סבירותה נמוכה. הרופא המטפל יכול לבדוק תפקודי כבד וסרולוגיה לוירוסים נפוצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דרורית
    23/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    עדי
    20/09/2009

שלום,

בשנה האחרונה בני בן ה - 5 (כמעט) אכל מעט מאוד. אף פעם לא היה אכלן אבל עכשיו אוכל פחות. העניין הוא שאחרי שני ביסים כבר אומר שכואבת לו הבטן ולא רוצה לאכול יותר ורוצה לשכב על הספה. אחר כך חולף מעצמו ודי מהר. שמי לב שאוכל מטוגן גורם לו יותר לכאבי בטן.
    מעבר לה הילד חיוני ועירני מאוד. האם לדעתכם מצריך בדיקה רפואית (איזו?) או שאני סתם לחוצה?

מטדה מראש ושנה טובה,

עדי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• לעדי

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

אני הייתי משגיח עליו בלבד. התיאור לא מצביע על מחלה ספציפית. הרופא המטפל יכול לבדקו
    על מנת שתרגישי יותר בטוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות
    דני
    17/09/2009

שלום רב,
    בני בן 3 שבועות. נולד במשקל 3535 בלידת ואקום. בימים הראשונים משקלו ירד ל 3320. לאחר שבוע היה במשקל לידה ובגיל שבועיים +5 ימים שקל 3940. הוא ניזון מחלב שאוב + השלמה של סימילק. 80-90 גר' כל 3 שעות. יציאות רבות , 7-8 פעמים ביממה.
    עד לפני מס' ימים הפליטות שלו היו ממש קטנות, אבל ביממה האחרונה הוא עשה כבר 3 פליטות ממש ממש גדולות ועוצמתיות ( שלוליות ממש). הפליטות לא גרמו לבכי , נראה כי הוא באופן כללי נהנה מהאוכל.
    אך זה מאוד מטריד. האם מדובר ברפלוקס? האם העלייה במשקל תקינה. אשמח לכל המלצה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות

הוספת תגובה

• לג'ני

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

פליטות הן דבר שכיח. מנת האוכל שאת נותנת מוגזמת. פני לטיפת חלב או לרופאך להדרכה בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    אלה
    17/09/2009

שלום,
    בני בן ארבעה חודשים. מגיל חודשיים סובל מחוסר שקט והתפתלויות בזמן האכלה ומקטין את הכמות הנצרכת. הוחלט ע"י רופא לנסות אינפמיל ובאמת היה שיפור משמעותי למשך שבוע. שבוע אחרי שימוש באינפמיל החוסר שקט חזר וגם חוסר התאבון. בנוסף, היציאות שלו הפכו לקשות.
    1. האם כדאי להמשיך עם האינפמיל?
    2. כדאי לנסות טיפול אחר?
    3. מה לעשות עם העצירות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• לאלה

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

ישנם המדווחים על עצירות עם לקיחת אנפמיל AR . לעצירות ביל זה תוספת מים לפורמולה בשעור של 10-15 אחוז עוזרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס- המשך

אלה
    21/09/2009

תודה רבה על התשובה.
    עדיין לא קיבלתי תשובה, האם כדאי להמשיך עם האינפמיל? האם יש צורך בטיפול אחר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי בהפרשת צואה
    נער מודאג
    17/09/2009

לרופא/ה המנהל/ת את הפורום שלום רב,

אני נער בן 17 .
    מזה כשנתיים וחצי, חל ריבוי במספר הפעמים בהם אני מטיל צואה. היציאות עצמן אינן רכות, אך הכמות בכל פעם גדולה מאוד. מספר הפעמים ביום בהם אני נאלץ ללכת לשירותים עקב כך נע בין 3-8 פעמים ביום.
    לרוב, אני מרגיש צורך בהטלת צואה כ10-20 דקות לאחר ארוחה, אולם גם כשאני בצום מוחלט, תכיפות היציאות גדולה מאוד כאמור לעיל.
    בדיקות שביצעתי- קולונסוקופיה שיצאה תקינה לחלוטין, גסטרוסקופיה שגילתה גסטריטיס (מה שהסביר את כאבי הרעב מהם סבלתי), פסאז' מעי דק שיצא תקין לחלוטין. הרופא המטפל בי אמר שמדובר בIBS (שזו אבחנה מאוד לא מספקת-לפחות לא אותי...הרי משהו לא בסדר! ) ורשם לי לופי-קאר (IMODIUM) .טבליה ביום לא עזרה כלל ושתי טבליות ביום גרמו לי לעצירות ונפיחות בבטן (למרות שתכיפות היציאות הייתה עדיין יחסית גדולה) ...
    אשמח לדעת מה אתה ממליץ לי לעשות...למי עליי לפנות...אני מיואש לחלוטין מהנושא...מקווה שצלחתי להבהיר לך את עברי הרפואי כדי הצורך

בברכת שנה טובה ותודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי בהפרשת צואה

הוספת תגובה

• לנער

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

התיאור שלך מתאים לIBS. הטיפול בתסמונת זו קשה ולא תמיד מוצלח. רצוי מעקב דיאטנית. ברר אם נשלל צליאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ושלושה חודשים עם שלשולים
    רינתי
    17/09/2009

בתי בת שנתיים ושלושה חודשים. מזה כחודשיים יש לה צואה רכה באופן קבוע נוטה למימית עם יציאות 3-4 ביום ותלונות על כאבי בטן. הצואה בצבע חום כהה עם חלקי אוכל . קיבלתי לעשות לה בדיקת צואה אך הדבר בלתי אפשרי בשעות הבוקר. היציאות מתחילות רק משעות הצהריים ואילך.
    מה עושים

הוספת תגובה

• לרינתי

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

בדכ מניפולציות באוכל- כלכלה יותר מוצקה ופחות שתיה עוזרים. לעתים ניתן לעשות ניסיון טיפולי בפרוביוטיקה או פלגיל( לא ביחד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים??!?
    אביעד
    17/09/2009

הבת שלנו בת חודשיים פחות חמישה ימים. נזונת מאז הלידה ואילך מהנקה בלבד.

לפני כשלושה שבועות התחלנו לשים לב לשינוי בצבע הצואה שלה, אשר הפכה לירוקה יותר, רירית לעיתים ובעלת ריח חריף יחסית. בנוסף, ניכר כי פעמים רבות היא חסרת מנוחה, וסובלת מכאבי בטן.
    עוד נציין, כי לכל אורך התקופה היא עירנית ועולה במשקל.

רופא משפחה הפנה אותנו לבדיקה צואה, שם נמצא פרזיט מסוג ג'יארדיה למבליה. לעומת זאת, בבדיקת צואה נוספת אשר נערכה צויין כי "לא נצפו פרזיטים" אך צוין כי "נצפו לויקוציטים רבים".

לפי מה שהבנו, מצב כזה בילד או במבוגר יטופל באמצעות פלג'יל. יחד עם זאת המדובר בתינוקת בת כחודשיים ימים בלבד (!). האם בגיל כזה מותר להשתמש באנטיביוטיקה? איזה נזק עשוי להיגרם משימוש באנטיביוטיקה? האם התועלת עדיפה על הנזק? האם ניתן / כדאי לחכות עם הטיפול או שמא יש להתחיל אותו מיד?

לתשובותיך נודה....

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים??!?

הוספת תגובה

• לאביעד

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

ניתן לטפל בפלגיל אך צריך להיות בטוחים שאומנם קיים הפרזיט. בגיל זה גיארדיה היא נדירה ולכן אני ספק האם התשובה מהימנה. ישנן מעבדות כמו זו במרכז הרפואי בהרצליה הבודקים את אנטיגן הפרזיט בצואה ולא רק מבצעים בדיקה הסתכלותית . קימת גם האפשרות לעקובב אחר התינוקת ועלית המשקל ללא מניפולציות תרפויטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות
    דגנית
    15/09/2009

שלום רב,
    יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שיש לה בעיה של הקאות מאז שהיתה קטנה.
    כשהיא נולדה בחודשיים הראשונים היא היתה לפחות אחת ביום משתעלת שיעול קטן ואז היתה מקיאה את כל האוכל, בעיה זו עברה אחרי חודשיים אבל היא כל הזמן היתה פולטת.
    כשהיא גדלה בכל פעם שהיתה חולה עם שיעול וליחה היא היתה משתעלת ומוציאה את כל האוכל ובמשך החורף היא היתה הרבה פעמים חולה וכל הזמן היא היתה מקיאה. ועכשיו כבר מספר שבועות שהיא לא חולה אבל היא פתאום משתעלת ומיד מקיאה את האוכל, זה הגיע למצב שפעם בשבוע היא חייבת להקיא, לפעמים זה קורה כשהיא אוכלת ולפעמים בלי קשר לאוכל היא משתעלת וישר אחר כך מקיאה. שכחתי לציין שהיא לא סבלה מבעייה במשקל כשהייתה תינוקת וגם לא היום.
    אני מאד מודאגת ולפני שאני הולכת לרופא משפחה הייתי מאד רוצה לשמוע את דעתך.

תודה מראש, דגנית.

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות

הוספת תגובה

• לדגנית

פרופ` יורם בוינובר
    15/09/2009

התיאור שנתת אינו חריג בילדים. גרויים קטנים מסוגלים בגיל זה לגרום להקאה. אני הייתי משגיח בלבד בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ANTI DGP
    אמאשל
    15/09/2009

שלום

בני בן ה 7 רזה (17 ק"ג) והאחות בביה"ס שלחה לרופא. הוא הפנה לבדיקות דם שהעלו בין היתר את התוצאה
    ANTI DGP 52.37 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*Positive

אני דואגת

אשמח לדעת מה משמעות בדיקה זו

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ANTI DGP

הוספת תגובה

• לאמא של

פרופ` יורם בוינובר
    15/09/2009

הנוגדן שציינת חשיבותו באלו שלהם IGA חסר. הנוגדן היותר ספציפי הוא TTGA. ביופסיה עשויה לאמת או לשלול צליאק. במידה והביופסיה תהיה שלילית ממליץ על חזרה על הנוגדנים בעוד כשנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי מתמשך
    אלנה
    15/09/2009

שלום רב!
    בני בן החודשיים ניזון מהנקה מלאה. בגיל של כשבועיים התחיל לסבול מגזים ולמעשה עד היום לעיתים בוכה ומשחרר פלוצים קולניים, אך בהחלט יש שיפור. עם זאת הוא בוכה רוב הזמן ולסירוגין - הוא מסיים לאכול מבסוט ומחייך, עושה גראפס ופתאום יש איזה התקף של כאב שלדעתי לא קשור לגזים. לפעמים ההתקף מלווה בהתבכיינות, כמו " תלונה ארוכה" ולפעמים בצרכות איומות עד שמרגיעים אותו בידיים או בכמה לגימות של חלב,. הוא פולט מעט מאוד, אך לעיתים אני שומעת בליעות קולניות כאלה, כאילו יש לו מלא ליחה. בנוסף, כמעט כל הזמן במהלך היום הכאב מעיר אותו משינה , כך שזה משאיר אותו עייף ועצבני עוד יותר.התופעה חוזרת על עצמה גם כשהוא לא נמצא בשכיבה, שכן ישן במיטה(מוגבהת עם ספרים) רק בלילה ולרוב ישן בידיים או במנשא. לאחר חיפוש בפורום זה, אני מבינה שככל הנראה מדובר ברפלוקס. כמו כן אני מבינה שהתסמינים לא הכי קיצוניים למצב זה, ובכל זאת קשה מאוד לראות את הקטנצ'יק סובל . אני רוצה להמשיך להניק ומשתדלת שיהיו הנקות קצרות ולהחזיק את התינוק במצב אנכי כמה שיותר. האם בכל מקרה חייבים לעבור לתמ"ל מיוחד או כדאי להתחיל עם זנטק? והאם יש לבחון בעיות אחרות העלולות לגרום למצב שלנו?

בתודה מראש
    אלנה- אמא מודאגת ועייפה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    בכי מתמשך

הוספת תגובה

• לאלנה

פרופ` יורם בוינובר
    15/09/2009

בגיל זה חבל להפסיק ההנקה. הייתי מנסה זנטק. ההבנה של הקולי'ק בגיל זה מוגבלת וכך גם הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בארט
    oOo0oOo
    15/09/2009

שוחחתי עם הרופא המטפל, אקבע פגישה עם רופא נוסף לחוו"ד נוספת,
    אך בינתיים אודה מאוד למי שיכול לפזר מעט את הערפל,
    ולענות על השאלות הבאות (גם תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו כמובן בברכה).
    תודה רבה !

בן 30, לא מעשן, משקל תקין, בריא, במשך כשנה סבלתי מצרבות כ 3-4 פעמים בשבוע,
    אובחן הליקובקטר, הטיפול הראשון לא הכחיד את החיידק, הופנתי לגסטרוסקופיה, התוצאות :
    דלקת בקיבה, הליקובטקר, בקע סרעפתי של 3 ס"מ, דלקת בוושט, נלקחה ביופסיה.
    בינתיים קיבלתי טיפול אנטיביוטיקות משולב ואומפרדקס.

תוצאות הביופסיה חזרו : אובחן בארט ללא דיספלזיה במקטע קטן (מספר לשוניות)
    להלן מלל האבחנה המלא :
    mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
    may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia

אודה מאוד למי שיכול להתייחס לשאלות הבאות :

1. האם מהמלל המלא באנגלית ניתן להבין משהו נוסף שלא כתבתי בעצמי בעברית ?

2. האם בבארט ללא דיספלזיה יש דרגות ?
    (הכוונה היא לא ל LGD ו HGD, שזה כבר עם דיספלזיה, אלא כאשר אין דיספלזיה,
    האם יש דרגות חומרה של "ללא דיספזיה" ?)

3. הבנתי שמדובר במקטע קטן, אבל נלקחו מספר דגימות ביופסיה והבארט נמצא בכולם,
    האם זה לא סותר את ההנחה של המקטע הקטן ? (או שמא כל הדגימות נלקחו מאותו מקטע קטן חשוד)

4. האם לא יתכן שהבארט הוא נרחב יותר, אבל לא יודעים זאת מכיוון שהביופסיה נלקחה רק באיזור ספציפי ?

5. הבנתי שהסיכון להפוך לממאירות הוא כ 1% לשנה, האם זה אומר שבגיל 50 הסיכוי לממאירות יהיה 20% ?
    כמו כן, האם 1% לשנה הוא בבארט לא מטופל (כדורים), או שהסטטיסטיקה מתייחסת לבארט שמטופל עם השנים ?

6. אם בגסטרוסקופיה בגיל 50 עדיין הבארט יהיה ללא דיספלזיה,
    האם הסיכוי שבגיל 51 יהפול לממאירות הוא 1% או 20% ?

7. האם לאור הבארט כדאי לעבור ניתוח לתיקון הבקע, ע"מ להוריד את הסיכון לחשיפת הוושט לנזקים נוספים ?

8. מזה כחודשיים, מאז תחילת נטילת אומפרדקס (פעמיים ביום), אינני מרגיש צרבת כלל,
    אך הבנתי שיתכן שנוזלים אחרים, שאינם גורמים צרבת (מרה למשל) יעלו דרך הבקע ויפגעו בוושט,
    וזאת מבלי שאחוש בכך. האם חוסמי PPI (כגון אומפרדקס) חוסמים לחלוטין גם אפשרות זו (כגון מרה) ?

9. האם אין בעייתיות כלשהי (כגו פוליפים) בנטילת אומפרדקס פעמיים ביום למשך כל החיים ?

10. האם בארט הפיך עם השנים ? מה לגבי ניתוח להסרת שכבת הרירית, או להסרת כל המקטע בשלב זה ?

11. ללא קשר לבארט, האם אין צורך לבצע בדיקה חוזרת ע"מ לוודא שהדלקת בקיבה ובוושט נרפאו ?

12. העם עלי לעבור בדיקת מנומטריה ו PH מטריה, ע"י להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקי ?

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    בארט

הוספת תגובה

• סליחה,נא להתיחס להודעה הקודמת בנושא

oOo0oOo
    15/09/2009

נא להתעלם מהודעה זו, ולהתייחס להודעה קודמת בעלת אותו כותרת.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבארט

פרופ` יורם בוינובר
    15/09/2009

הפורום מיועד בעיקר לילדים. שאלות כה רבות יש להציג לרופא שמטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבארט

פרופ` יורם בוינובר
    16/09/2009

מצטער זה לא ליעוץ באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת צואה אצל בתי בת 8 וחצי
    מיקה
    13/09/2009

שלום,במהלך 3 או 4 חודשים אחרונים,אני מבחינה שלעיתים קרובות
    לביתי אין ככל הנראה שליטה בצרכיה,היא זורקת לכביס את תחתוניה המלוכלכות בסתר.
    אני מודאגת מאד מכך,ממה זה יכול לנבוע(יש לציין שבעלי ואני ניפרדנו לפני למעלה משנה אולם
    עד כה הכל נראה בסדר).אבקש את תשובתכם בדחיפות

בברכה,מיקה

הוספת תגובה

• למיקה

ד''ר בתיה וייס
    14/09/2009

בריחת צואה בגיל זה היא לרב על רקע התנהגותי. יש להבדק אצל רופא בכל מקרה. צריך לבדוק שאין עצירות עם בריחת צואה נוזלית משנית. מצב זה דורש טיפול, לרב מתמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    רויטל
    13/09/2009

שלום,
    הבן שלי בן 4 חודשים וסובל מריפלוקס קל,
    ההסמכה בדייסה פתרה כמעט לחלוטין את הפליטות
    אבל!! הוא אוכל נורא לאט ועם המון סבל ועצירות ולפעמים פשוט מתייאש באמצע...
    לפני שאני מנסה תרופות כמו זנטק רציתי לשאול אם יש קשר בין טמפרטורת האוכל לסבל באכילה...האם הגשה של אוכל חם / קר יותר תקל על הבליעה???

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• לרויטל

ד''ר בתיה וייס
    14/09/2009

ניתן להשתמש בפטמה עם חור מעט יותר גדול. הטמפ' הרצויה היא בטמפ' החדר או מעט חמים יותר פליטות בלבד אינן סיב לטיפול וניתן אולי להפחית את ההסמכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון אצל קטנטנים
    מירב
    12/09/2009

שלום רב,
    בתי בת ה 1.3 סובלת מעצירות קשה (שבוע וחצי - שבועיים) כל פעם שהיא אוכלת משהו עם קמח , לאחר מספר פעמים שעלינו על זה היא כבר חצי שנה על דיאטה ללא קמח מחיטהגם לא פסטות מחיטה (לחם מכוסמין ושיפון היא אוכלת ולא עושה עצירות). כמובן שהדיאטה לא מפשוטה לישום במיוחד עכשיו כשהיא נכנסת לגן. לפי מיטב הבנתי יכול להיות שמדובר באלרגיה לחיטה או שמדובר אף בצליאק, האם יש טעם בשלב זה להתחיל להכנס לאבחנה שכרוכה במספר חודשים של אכילת לחם כרגיל או לחכות בינתים שמא יעבור. מה הסיכוי שיעבור מעצמו? כדאי לציין שאין לנו צליאק במשפחה אך אלרגיות יש למכביר.
    תודה מראש על התשובה
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון אצל קטנטנים

הוספת תגובה

• למירב

ד''ר בתיה וייס
    14/09/2009

כדאי לעשות אבחנה ולשם כך לאכול קמח וניתן לתת שמן פרפין נגד העצירות. צליאק אינו חולף מעצמו. אלרגיה לחיטה לא שכיחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה