מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שלשולים כרונייםמרב שלו29/11/2009
שלום,
הילד שלי בן שנה וחמישה חודשים.
סובל משלשולים מימיים ללא חום - בכל שבוע יש לו יומיים שלושה ללא שלשולים.
נערכו לו בדיקות צואה, כולל רוטה + בדיקות דם - ללא ממצא מיוחד.
ציטוט מהרופאה: בטן רכה ללא אורגונומגליה או רגישות.
בנוסף סובל מאסתמה של העור.
הבטן שלו נפוחה והישבן סובל אף הוא מהתופעה.
איך אפשר למצוא למה הוא משלשל ?
תודה,
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרב שלו
פרופ` יורם בוינובר29/11/2009ממליץ להגביל בשתיה במידה ושותה במידת יתר. ניתן להמליץ לרופא המטפל על טיפול חד פעמי בפלגיל או פרוביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודש - מאמץ מתמשך במתן יציאותאריה28/11/2009
בת חודש, ניזונה מפורמולה. בדרך כלל יציאה אחת ביום ורכה כמו מישחה. אבל במשך היום נראה כי היא מתאמצת מאוד מספר פעמים רב כאילו שהיא מנסה לעשות. היתנהגותית נראה כאילו שסובלת מעצירות, אך התוצאה רכה.
יש סיבה לבירור?
תודה,
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריה
פרופ` יורם בוינובר29/11/2009בגיל זה האמצעי היחיד עליו אני ממליץ להקלת היציאות היא ופת מים כ 10-15 אחוז לפורמולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאפרת27/11/2009
שלום.
בתי בת חודשיים ניזונה מהנקה בלבד.
לפני יומיים היו לה 4 יציאות צהובות נוזליות מאוד עם מעט דם (אחת הייתה עם חוטים אדומים).
נבהלנו מאוד ונסענו למיון שם עברנו בדיקות מקיפות לשלילת בעיות במעיים. בנוסף נלקחה תרבית והיא יצאה תקינה.
אציין שהיא חיונית ועולה יפה במשקל.
עלו השערות שאולי היא אלרגית לחלב פרה או לחלב שלי.
אני מאוד מודאגת שהיא אלרגית לחלב אם, כיוון שההנקה חשובה לי ואיני רוצה להפסיק להניק אותה.
מהם הסיכויים לאלרגיה כזו?
האם קיימת רגישות כזו בכלל?
(כל יועצות ההנקה שאיתן התייעצתי אמרו לי שאין חיה כזו אלרגיה לחלב אם).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ` יורם בוינובר27/11/2009לא להיות מודאגת. זו תופעה לא נדירה. הסבירות של אלרגיה לחלב אם קימת אך לא שכיחה. הגורם העיקרי בתינוקת כמו שאת מתארת זה גרוי באזור פי הטבעת ומעל. זה בדכ חולף. בשלב זה לא הייתי עושה כל פעולה. חפשי תמיד יעוץ ממישהו שאת סומכת עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה - המשך
אפרת27/11/2009תודה על התשובה המהירה.
שאלה קטנה - אם היא אכן אלרגית לחלב אם כיצד אוכל לדעת זאת? יש בדיקה לכך?
האם ישנם סימפטומים נוספים חוץ מדם בצואה שיכולים להתלוות או לרמוז על אלרגיה שכזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
פרופ` יורם בוינובר27/11/2009שגשוג של התינוק והתנהגות תקינה הם נגד אלרגיה. את לא זקוקה בשלב זה לבדיקות מיוחדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לילד בן 3?עדינה26/11/2009
שלום.
בני בן 3, טרם נגמל מחיתולים. קרוב לחמישה חודשים הוא סובל מעצירות, יציאות גדולות וקשות כל כ3-4 ימים. במקרים אלה הוא סובל מכאבים קשים. בהמלצת רופא ילדים ניסינו כל מיני מרככי צואה, כולל שינוי התפריט לעשיר יותר בסיסים תזונתיים אך דבר לא עוזר. לאחרונה קראו בעלי ואני מאמר שהאיר את עינינו ובעקבותיו ניהלנו שיחה עם בננו (ברמה שניתן לשוחח עם בן 3) והבנו ממנו שהעצירות נגרמת כתוצאה מכך שהוא מתאפק לא לעשות קקי, כלומר הוא שומר את הצואה בפנים במקום לתת לה לצאת. באותו מאמר נאמר שבמקרים כאלה הגוף סופח את הנוזלים מהצואה ולכן היא קשה ולא יוצאת. האם מוכרת לכם התופעה הזו? אנחנו חושבים שז קרה בעקבות מס' ימים שהוא הלך ללא חיתול בקיץ (ביוזמתו ולבקשתו) ו"ברח" לו הקקי כמה פעמים והוא מאד התבייש. מאז כמובן הוא עם חיתול ולא מוכן להפרד ממנו. כיצד ניתן לעזור לו? נשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` יורם בוינובר27/11/2009רצוי שמן פרפין לשבוע ואולי יותר כדי להסדיר היציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
עדינה28/11/2009רב תודות על התשובה, לא ברור לי המינון המומלץ.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותטובה25/11/2009
שלום רב
בתי היונקת בת 5 חודשים ועדיין סובלת מגזים - נבדקה ע"י 2 רופאים שאמרו שהכל תקין.
התחלנו לפני שבוע טעימות ואז החלה עצירות - שבוע ללא יציאות לאחר שהייתה עושה כל יום. לבסוף נתנו גליצרין ויצאה צואה מוצקה יחסית (רסק עגבניות ומיץ שזיפים לא עזרו), אך שוב לא יוצאת צואה
מה הפיתרון במקרה זה? רופא הילדים אמר לתת גליצרין כשיש עצירות, אך איני רוצה שהמעיים שלה יהיו עצלות
מה לעשות? כל כמה זמן כדאי לתת גליצרין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
פרופ` יורם בוינובר26/11/2009בגיל זה איננו ממליצים על שמן פרפין. ניתן לתת פגלקס. אין תכשיר לגזים. גזים זו לא מחלה. הסיפור של מעיים עצלות לא מבוסס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקס לתינוקת - מינוןמיכל25/11/2009
שלום רב,
בתי בת שנה ו4 חודשים. סובלת כבר מספר חודשים מקושי ביציאות. יש לה לפחות יציאה אחת ביום אבל ברוב המקרים מלווים בכאבים, לחיצות, בכי וסבל גדול. לאחר שימוש בשמן פראפין שעזר לפרקים המליץ רופא גסטרו על פגלקס. מזה כשבוע היא לוקחת חצי כפית פגלקס קידס, ביחד עם התמ"ל, לפני השינה. אני לא רואה שום שיפור ביציאות, ואפילו מספר/כמות היציאות ביום פחתו.
האם כדאי להגביר את המינון? האם יש מקרים שתרופת הפלא הזו לא משפיעה?
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` יורם בוינובר26/11/2009אין תרופות פלא. במידה ופגלקס לא עוזר תני 2 כפיות פרפין. תגדילי המנה באם התוצאה לא מספקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגלקס
מיכל27/11/2009תודה על התשובה,
רק להבהרה - התחלנו בשמן פראפין ועזר לפרקים.
כשאתה אומר להגדיל את המנה אתה מתייחס לפגלקס או לשמן פראפין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
פרופ` יורם בוינובר27/11/2009כן ניתן להגדיל המנה של כל אחד מהתכשירים עד לקבלת התוצאה הרצויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאסטרוסטוםמריסאת25/11/2009
שלום רב
הבן שלי בן שנתיים סובל ממחלה ניורולוגית, עבר ניתוח גאסטרוסטום עם פונדובליקאציה לפני 10 חודשים, מספר חודשים אחרי הוחלף לכפתור, מאז יש דליפה מסביב לכפתור, נסיון רב להחליף את מידת הכפתור אך עדיין יש דליפה, אין גראנולומה מסביב, אך הפצע עדיין וכאילו טרי
מבקש עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למריסאת
פרופ` יורם בוינובר26/11/2009זו בעיה שצריכה להיות מטופלת עי המרכז שביצע ה PEG . אצל בספרא שיבא יש אחות המטפלת בנושא- 5302034
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ANA אצל ילדיםרועי25/11/2009
ברצוני לדעת לאילו כיוונים או מחלות יכולה להצביע בדיקת ANA - AntiNuclear ab בילדים שערכיה יצאו גבוהים?
הבדיקה נערכה פעמיים בכדי לשלול טעות מעבדה או כדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
פרופ` יורם בוינובר26/11/2009מי בביצע צריך היה לתת התשובה. נוגדנים אלו לעתים קרובות נמצאים בבריאים. תלוי ברמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמישה חודשים עדיין סובלת מגזיםענת25/11/2009
הילדה שלי עדיין סובלת מגזים וזה מתבטא בזה שהם מעירים אותה בלילה פעמים רבות.
היא ניזונה מסימילאק אדוונס.
מה ניתן לתת לה או איך אפשר להקל ולאפשר לה לישון יותר בנחת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, גם עם מטרנה היה אותו הדבר.
ענת25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלינו זה ככה בדיוק
טובה26/11/2009ראי הודעתי למעלה) והרופאים אומרים שאין מה לעשות....מתסכל ומייאש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
פרופ` יורם בוינובר26/11/2009אין תכשיר יעל נגד גזים לא בילדים ולא במבוגרים. הקלה על היציאות בתוספת מים לפורמולה תפחית הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטרוסקופיה בבלון כפולבת שבע25/11/2009
לבתי בת 14 , חולת קרוהן הוצע לעשות בדיקה (וטיפול ?? )באמצעות אנטרוסקופיה בבלון כפול.
רציתי הסבר על הבדיקה הנ"ל , כמו כן היכן ניתן לבצע את הבדיקה באזור המרכז?
האם יש מקומות שמתמחים בבדיקה הזו? אנחנו במכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת שבע
פרופ` יורם בוינובר26/11/2009זו בדיקה בלבד ואינה למטרת ריפוי אלא אם נמצא פוליפ שצריך לכרתו ולא במקרה של קרוהן.
הבדיקה מבוצעת בשיבא ואיכילוב. האם נבדקה האפשרות של בדיקת קפסולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה - עוד שאלה
נעמה04/01/2011כמה זמן יכול להימשך הדימום? אני עדיין רואה דימום (משהו כמו צואה עם דם בכל יומיים - שלושה) וחלפו כבר חודשיים מאז? כמו"כ, קשה לומר שיש שיפור - לפעמים זה יותר, לפעמים זה פחות, קשה גם לומר שיש חוקיות מסויימת (מלבד זה שבד"כ כשיש הרבה צואה יש גם יותר דם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטהסטלה24/11/2009
שלום!
לבתי נתנו חיסון נגד הרוטה וירוס לפני כחודש (המנה השניה), שבועיים אחרי החיסון הופיע יציאה דמית, שבוע לאחר מכן עוד יציאה דמית. שאר היציאות די ריריות. היום (מדובר על כחודש לאחר חיסון) שוב יציאה מאד מאד רירית עם נימי דם קטנים.יש לציין כי התינוקת ניזונה מהנקה בלבד. ואני כמעט ולא ואכלת מוצרי חלב. כמו כן בפנייתינו לרופא ילדים, נלקחו תרביות צואה לוירוסים וחיידקים אשר היו שליליות. ברצוני גם לצין שלאחר חיסון רוטה הראשון היו שלשולים מעט ירקרקים למשך חודש וחום 37.8 כשבוע. ברצוני לשאול ממה התופעה הנ"ל יכולה להיגרם? והאם מותר במצב זה להמשיך חיסונים (מחומש)? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסטלה
פרופ` יורם בוינובר26/11/2009תופעה זו מוכרת לנו ממספר מקרים קודמים. אנחנו בספרא שיבא ביצענו אנדוסקופיה לתינוקות אלו. לחיסונים אין קשר. הם לא ניתנים דרך הפה. תבקשי שיעשו בקופה בדיקת צואה לרוטא.
את יכולה להתקשר עם יחידתנו- 5305006* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצל בתי - דימום בצואה שבוע אחרי
נעמה03/01/2011שבוע אחרי חיסון הרוטה (בגיל 7 שבועות) התחיל להופיע דם בצואה - והדם מופיע עד עכשיו (היא כבר בת 17 שבועות)! הורדתי מוצרי חלב ללא שינוי. תרביות יצאו שליליות ובדיקות דם לא העלו דבר. יתכן שהגורם הוא חיסון הרוטה?? מה לעשות לגבי המנה השניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצל בתי - דימום בצואה שבוע אחרי - תגובה
פרופ` יורם בוינובר03/01/2011כן ראינו מספר מקרים שלאחר החיסון לקו בשלשול וגם יציאה דמית. לא הייתי ממשיך בחיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה - עוד שאלה
נעמה04/01/2011כמה זמן יכול להימשך הדימום? אני עדיין רואה דימום (משהו כמו צואה עם דם בכל יומיים - שלושה) וחלפו כבר חודשיים מאז? כמו"כ, קשה לומר שיש שיפור - לפעמים זה יותר, לפעמים זה פחות, קשה גם לומר שיש חוקיות מסויימת (מלבד זה שבד"כ כשיש הרבה צואה יש גם יותר דם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה אחרי חיסון רוטה
רינת04/01/2010גם אצל ביתי בת החמישה חודשים התפתחו תופעות דומות.
קיבלה חיסון לרוטה ב 6 בדצמבר.
הבחנו בדם בצואה בתאריך 14 בדצמבר.
בתאריך 3 בינואר שוב דםבצואה בכמות רבה יותר.
ניזונה מהנקה. כנראה רגישה לחלב. אני מתנזרת ממוצרי חלב (פרט לחלב עיזים). נשללה המצאות חיידק בתרבית.
לא הבנתי את התשובה של הפרופ', האם יש קשר לחיסון ? ממה יכול לנבוע הדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה אחרי חיסון רוטה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר03/01/2011היו לנו כבר מספר מקרים של דמם ושלשול אחרי החיסון. זה חולף ספונטנית. לא הייתי משנה הכלכלה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ביציאות בעקבות מתן זנטקנעמה24/11/2009
שלום רב,
בני ב ן 3וחצי חודשים. בשבוע האחרון לוקח זנטק ( 1 מ"ל פעמיים ביום) בשל רפלוקס קל.
ב-3 הימים האחרונים נראה כי הצואה שלו פחות רכה, והוא גם מתאמץ מאד כדי להוציאה.
האם זוהי תופעה מוכרת או שיש מקום לפנות לבירור?
הוא ניזון מתמ"ל, ולא היה כל שינוי בתזונה שלו.
תודה רבה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
פרופ` יורם בוינובר24/11/2009זו לא תופעה שכיחה. שינויים ביציאות צפויים מדי פעם. לא רואה סיבה לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6.5 חודשים סובל מגזים?אמא חדשה23/11/2009
הי,
בני בן 6.5 חודשים, בגיל חודש וחצי (רק עם הנקה) הבחנתי בדם בצואה, היה סובל המון מכאבי בטן הפסקתי לצרוך מוצרי חלב וכשביצעתי לו דם סמוי התוצאה הייתה חיובית. התחלתי לשלב עם ההנקה נוטרמיגן ובגיל 3 חודשים הפסקתי להניקו, ובדיקת דם סמוי יצאה תקינה.
היום ניזון בנייאוקט כי סירב לאכול את הנוטרמיגן.
ביצעתי לו בדיקות דם לאלרגיה לחלב והתוצאה הייתה שלילית, גסטרו ילידם אמר לי שהוא אלרגי לחלב דרך מע' העיכול.
כיום בני אוכל בנוסף לחלב מרק+עוף, ופירות.
אני שמה לב וגם המטפלת תמיד אומרת לי שהוא עדין סובל מכאבי בטן לרוב ניכר חצי שעה -שעה אחרי אוכל לא תמיד, לרוב אחרי התפתלות של כאבי בטן יש לו יציאה, - האם יתכן שעדין סובל מגזים?
הרופא שלו אמר לי לחזור על דם סמוי ולא להפסיק את הברזל התוצאה הראתה שיש עקבות- האם יש צורך להפסיק את הברזל לפני הבדיקה?
של דייסת סולת וניל ולא ראיתי שינוי בהתנהגות שלו לאחר שבוע הפסקתי וחזרתי לדייסת קונפלור.
בגיל חמישה חודשים ביצעתי לו אולטרסאונד בטן שיצא תקין..
האם נראה לך שבני סובל מבעיה במער' העיכול? מה היית/ה ממליץ לי לעשות?
והאם כדאי להוסיף לו במרק מוצר שמחיל גלוטן?
תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת מידע
אמא חדשה23/11/2009מידע נוסף- לפעמים אני שמה לב שהאוכל עולה לו והוא בולע בחזרה ועושה פרצוף
האם יתכן שסובל מריפלוקס? והאם ריפלוקס עושה כאבי בטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא חדשה
פרופ` יורם בוינובר24/11/2009סולת זה חיטה והיא מכיל גלוטן. ברזל נותן תוצאה מטעה חיובית בבדיקת דם בצואה. את עושה יותר מדי. תבחרי דייסה כאוות נפשך, תני פרי ומרק. כאב בטן לפני יציאה טבעי ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס וכאבי בטןאלנה23/11/2009
שלום רב!
בני הבכור בן 4 חודשים+שבוע ניזון מהנקה בלבד. סבל מגאזים עד גיל 3 חודשים ומאז היה חשד לרפלוקס - אחרי האוכל היה בוכה ומשמיעה בליעות קולניות כל הזמן. קיבל כחודש זנטק, אשר לאחרונה הפסיק להשפיע. הצואה שלו נוזלית מאז שנולד ולרוב רירית (פעם פחות, פעם יותר), בעבר היו נקודות דמיות, אך זה חלף. כיום עדיין יש הרבה אי שקט כשעה-שעה וחצי אחרי האוכל, הוא מקשית את הגב וגם ההפך, כשהוא בידיים דוחף עם הרגליים ומנסה להתקפל עם הראש למטה. יש לו מלא גראפסים קטנים וגם ריר שלפעמים ממש נוזל מהפה, וביום הוא כל הזמן מתעורר בבכי. לפעמים הגראפסים נשמעים כאילו עם ליחה והוא מתעטש וגם משתעל קצת , אך כבר ולא שומעים את הבליעות החזקות כמו פעם. אציין שלא ביצענו שום בירור בנוגע למצב, ועכשיו אני מתחילה לחשוש שיש בעיה בעיכול בנוסף לרפלוקס,שכן גם הזנטק כבר לא מועיל. האם צריך לפנות לרופא גסטרו או לכחות עוד קצת? פשוט זה מאוד קשה לראות את התינוק סובל רוב היום,ללא אפשרות לעזור.
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלנה
פרופ` יורם בוינובר24/11/2009זה לא מחשיד לבעיה רצינית. ניתן לתת לוסק במקום זנטק לרפלוקס. לגזים אין לנו פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Eosinophilic Esophagitis.רונית23/11/2009
בני שחר בן 16.5חולה בEosinophilic Esophagitis. בעבר טופל ב -Oral Viscous Budesonide( לפי המאמר המצורף) שעזר לו מאוד אך רופאיו הגיעו למסקנה לאחר ביובסה שהמחלה עדיין פעילה והוחלט לתת לו סטיואידים ( בודיזון ) לדכא את המחלה לחלוטין אך לאחר שבועיים שבהם לקח 60 מ"ג ביום ( 30מ"ג בוקר ו30 מ"ג בערב ) ירדנו ב-5 מ"ג בערב ולאחר שבוע בעוד 5 מ"ג בערב ( כך בבוקר 30 מ"ג ובערב 20 מ"ג ) התחיל להרגיש היצרות כמעט כמו לפני Oral Viscous Budesonide. אני די מאוכזבת כי חשבתי שבודיזון ידכא את המחלה לחלוטין אע"פ שהוא לא בריא בלשון של המעטה לגוף.האם יש טיפול חדש נסיוני או לא לטיפול בבEosinophilic Esophagitis. אם כן תוכל להפנות אותנו לאתר או למאמר .מה העתיד צופה לנו אם אין טיפול?
מודאגת מאוד
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` יורם בוינובר24/11/2009את הספרות תחפשי בגוגל- יש הרבה. ממליץ פלוטיקזון נוזלי . אפשר גם לנסות סינגולר. במידה ועשה אנדוסקופיה ויש היצרות צריך לשקול הרחבה. דיאטה היפואלרגנית חשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)