מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- פורינטולדידי15/10/2009
שלום רציתי לדעת האם פורינטול ניתן לקחת עם אלטרוקסין(לבלוטת המגן) ובנוסף האם פורינטול קיים גם בסירופ או רק בכדור תודה דידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדידי
פרופ` יורם בוינובר16/10/2009אלו שאלות לרופא שרשם התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפלשות של המעי הדקרפי14/10/2009
בני בן 10 סובל מספר שנים מכאבי בטן והקאות יומיומיות.
לאחרונה ההקאות ירוקות{מרתיות} בבדיקת סי.טי הודגמה התקדמות מאוד איטית
של חומר ניגוד לאורך המעי הדק -החומר התחיל להגיע לצקום רק כ 5 שעות לאחר התחלת שתיית חומר ניגוד.הודגמו שני מוקדים החשודים להתפלשות של המעי הדק ללא חסימה מלאה.
ובנוסף הודגמו בלוטות לימפה מזנטריאליות מרובות בגודל של עד 1 ס"מ.
מהו הטיפול המקובל במקרים אלו?
האים זה יכול להחמיר או להיסתבכויות בעתיד?
האים זה ניתן לריפוי ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרפי
פרופ` יורם בוינובר15/10/2009השאלות צריכות להיות מופנות לרופא שמברר המקרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Clostridium Toxinיעל13/10/2009
שלום
,
בתי בת 8 חודשים ומשלשת כחודש. השילשולים החלו במהלך שימוש באנטיביוטיקה (שימוש חד פעמי במוקסיויט למשך 10 ימים). לאחר שלא נמצאה כל סיבה לשילשולים ערכנו לה בדיקה לClostridium Toxin והתשובה יצאה חיובית. וכעת היא מטופלת בפלגי'ל.
האם יתכן שהחיידק הופיע כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה? כיצד ניתן למנוע חזרה של החיידק בעתיד? האם יש מזונות שעדיף שלא תאכל בשלב זה ?
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
בתודה מראש,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` יורם בוינובר13/10/2009חיידק זה לעתים מזוהה בתינוקות בריאים. לאור העבדה של הטיפול באנטיביוטקה הטיפול בפלגיל ראוי. יכולה לאכול רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות ואי עליה במשקלסמדר13/10/2009
שלום רב,
בתי בת 3 חודשים וחצי נולדה 2750 והשתחררה 2500. אוהבת לאכול, לא מתלוננת במהלך האוכל או לאחריו, אך היא פולטת המון ולפעמים נראה לי שגם מקיאה. עברה בדיקת דם לא נמצא דבר. כמו כן, עברה שיקוף ושט קיבה ותריסריון שהדגים הפרעה בתנועתיות בקיבה. us בטן תקין. נרשם עוד כי ללא הפרעה בפריסטלטיקה אין צורך בהתערבות כירורגית. למרות הכל בתי ממשיכה לפלוט ושוקלת כרגע 4150 בלבד. ניסינו מתן אינפמיל-לא עזר. עלתה רק 20 גר' בחודש (פחות ממה שהיה כשניזונה מסימילאק). כרגע ניזונה מסימילאק +דייסת אורז. מה עוד ניתן לעשות?? נראה כי המצב רק הולך ומחמיר הן מבחינת המשקל שלה והן מבחינת ההתפחות שכן על הבטן וגם על הגב פולטת ללא הרף.
אודה לעזרתך! אני כבר מיואשת וחרדה לבתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
פרופ` יורם בוינובר13/10/2009פורמולה עם דייסה מומלצים. יתן להוסיף לוסק. רצוי לבדוק שאינה מקבלת מנות פורמולה בכמות עודפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מה לגבי שימוש באלגיקל?
סמדר14/10/2009הבנתי שהאלגיקל הינו תכשיר טבעי לעומת הלוסק. האם ניתן לתת אלגיקל ללא מרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המעטה בכמויות האוכלהילה13/10/2009
שלום רב,
בני בן ארבעה חודשים וחצי , נולד בשבוע 38 במשקל 2780 כיום שוקל 6500 בחודש האחרון המעטה בכמויות האוכל בשבוע האחרון המעטה ניכרת אוכל כל 3 שעות בין 90 ל 120 וגם זה "במלחמה" . מים אוהב מאוד . נראה כי התמ"ל פשוט לא טעים לו עברנו לתמ"ל אחר ללא הועיל . נשללה פטריה בפה, נבדק אצל רופא ילדים ואחות טיפת חלב נמצא תקין בעקומת ההתפתחות, לא יורד במשקל אם כי לאחרונה מעלה מעט. אני מנסה כמעט הכל איתו , החל מהחלפת פיטמה ועד הוספת מעט קונפלור למזון וניסיון להאכיל דיסה דליליה בכפית. התינוק הפך לסרבן אוכל. ישן יפה בלילה 12 שעות לפעמים (לא רצוף) כאשר מתעורר פעם אחת ואוכל באמצע בסביבות 90-120 וחוזר לישון. מה לעשות על מנת לגרום לו לאכול יותר? האם כדאי לנסות תמ"ל צמחי?האם מותר לנסות להוסיף מעט סוכר ענבים לתמ"ל ? בסה"כ הילד מתפתח יפה, ערני, חייכן וכמעט ולא בוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` יורם בוינובר13/10/2009התאור הוא של תינוק בריא. בגיל זה לעתים הפחתהטבעית בכמות לקיחת המזון. ניתן להתחיל במרק או פרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצל הבת שלי אותה בעייה
שרון18/10/2009בערך בגיל 4 חוד' התחילה להפחית בכמויות האוכל , עד שירדה לכ-70-90 מ"ל בארוחה , כאשר כבר אכלה כמויות יפות של 150-180 מ"ל . אז עכשיו היא כבר בת 6 חוד' כמעט ואני מפצלת לה את הארוחה לשניים . מכינה בקבוק של 180 מ"ל , כאשר היא רעבה היא מסיימת חצי ואז מתחילה לדחוף את הפטמה עם הלשון החוצה , אני משכיבה אותה לשחק קצת עם הצעצועים ואחרי שהיא מתעייפת (כשעה וחצי -שעתיים ) ורוצה לישון אני נותנת לה את החצי השני של האוכל והיא מסיימת אותו יפה ולפעמים נרדמת תוך כדי . תנסי אולי גם לך זה יעזור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט מתמשך עקב בעיות עיכולשרית12/10/2009
שלום,
בני בן 4.5 חודשים . מאז שנולד סבל מכאבי בטן והתפתלויות במהלך ולאחר האוכל, גרפסים ללא סוף שהיו מונעים ממנו לישון יותר מעשר דקות. בכל 3 החודשים הראשונים לחייו הוא ינק באופן מלא. בהמלצת רופא ילדים ניסינו לשלב אלגיקל קיד, זנטק, אינפמיל AR ולאחר התייעצות עם רופא גסטרואנטרולוג - עברנו לנוטרמיגן באופן מלא והפסקתי להניק מאחר והיה חשד לרגישות לחלב. היה חדש לריפלוקס - אך בבדיקת שיקוף בריום התברר שהריפלוקס קל מאד וזו לא הסיבה לאי השקט הנורא. לאחר שבוע-שבועיים עם הנוטרמיגן חל שיפור גדול, הוא התחיל לסופסוף לישון ולחייך. המצב אומנם השתפר לתקופה של כמעט חודש, אבל הוא החל לפלוט את האוכל בכמויות גדולות ועדיין מתקשה בעיכול שעות ארוכות לאחר הארוחה.
מאחר והאפשרות של ריפלוקס הופרכה, בדקנו אפשרות של רגישות לחלב. ביצענו בדיקת דם לאלרגיה שתוצאותיה היו שליליות. עשינו טסט לרגישות לחלב ולסויה שיצא שלילי.
לפני כששלושה שבועות החלו השתעלויות וחרחורים שלא נפסקו עד היו ונכון להיום המצב חזר להיות כמו בהתחלה. יש לו המון גרפסים שמפריעים לו ומכאיבים לו. הוא צורח הרבה וכמעט ולא ישן ובנוסף - הוא פולט כמויות גדולות.
אני כבר ממש נואשת ומותשת ובעיקר מרחמת עליו.
תחילה - האם יש בכלל טעם להמשיך עם נוטרמיגן למרות שידוע לנו שאינו אלרגי לחלב? במידה ולא - איזה אוכל מומלץ? והאם ניתן לבדוק עוד כיוון שעדיין לא בדקנו?
אשמח לתגובה בהקדם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ש..
שרית12/10/2009בהמלצת הרופא היינו מסמיכים את הנוטרמיגן עם 5% קורנפלור מומס אבל אחרי תוצאות בדיקת הבריום החלטנו להפסיק עם זה מאחר והוא מאד עלה במשקל. נכון להיום הוא שוקל 7 ק"ג ואוכל 150 מ"ל כל 4 שעות, שזה די נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
פרופ` יורם בוינובר12/10/2009עם תוספת הדייסנה ניתן להקטין המנה ל120 מל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
פרופ` יורם בוינובר12/10/2009הרפלוקס בבדיקה שעשיתם לא נשלל. צילום רנטגן לא מאבחן רפלוקס. הייתי נצמד כרגע לנוטרמיגן מוסיף לוסק במינון של 1 מג לקג משקל מחולק לשתי מנות ומוסיף לנוטרמיגן דייסה בריכוז התחלתי של 5 אחוז. לדעתי בדיקות נוספות לא יוסיפו מידע שניתן יהיה לישמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רקטלי לבת 12דנה11/10/2009
שלום רב,
לביתי בת ה-12 (שנים) ישנו דימום טרי בזמן הניגוב, דימום זה הופיע 3 פעמים השנה.
בבדיקת רופא פשוטה לא נימצא טחור, גם אין כאבים בזמן יציאה. אציין כי הילדה בריאה ללא ירידה במישקל, בד"כ היציאות פעמיים בשבוע ואינה מרבה בשתייה.
קבעתי תור לגסטרו ילדים, אך עד שיגיע מועד הבדיקה אבקש לדעת האם יתכן בגיל זה טחורים או פוליפ סרטני/שפיר? איזה בדיקות מבצעים? ומה הטיפול?
לתשובתך אודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` יורם בוינובר12/10/2009בגיל זה אפשרות של טחורים וגידול נמוכה ביותר. בדכ המקור הוא סדק או גלע בפי הטבעת וכן אפשרות של פוליפ טב. רצוי לתת לתקופה מסוימת שמן פרפין, מישחה מקומית נגד טחורים כמו פרוקטוזוריען. ללא הצלחה לאחר תקופה של 1-2 שבועות רצוי לבצע קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלבאורטל10/10/2009
בני בן 3 וחצי חודשים, בגיל חודש בערך היו לו שתי יציאות מלוות בדם, הרופאה אמרה שכנראה זאת רגישות לחלב והעבירה אותו לאיזומיל.
עם האיזומיל הוא פלט המון ולכן היא הציעה להוסיף קורנפלור, לא עזר. המצב רק החמיר, הילד חסר שקט, נותן יציאות פעם ביום או ביומיים, עוויתות, חוסר שקט ובכי גם בזמן האוכל.
חזרנו לרופאה אמרה שכנראה יש לו גם רפלוקס, נתנה לו נוטרמיגן - לא הסכים לאכול בכלל.
החליפו לו לנאוקייט, אוכל את זה אבל עדיין חסר שקט, כל היום בוכה ומקטר, ישן במהלך היום 15 דק' רצוף ומתעורר ועדיין פולט - כמו מים.
מה עושים? אפשר בגיל הזה לעשות טסט לבדוק אם אכן הוא רגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
פרופ` יורם בוינובר11/10/2009אפשרלעשות בדיקות בכל גיל ,עם זאת נוטרמיגן זו פורמולה לאלרגים. במידה ויש רפלוקס רצוי להוסיף כ 5 אחוז דייסה ולהוסיף זנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לחלב
אורטל12/10/2009קודם כל תודה על התשובה.
האם גם לנאוקייט מוסיפים דייסה? אם כן איזה, קורנפלור?
הרופאה החליטה שיש לו רפלוקס על סמך זה שהוא חסר שקט והוא פולט הרבה, האם לא צריך לעשות לו בדיקה לאבחון רפלוקס?
תודה רבה
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן יציאה וצואה גושיתדניאלה08/10/2009
שלום רב,
בתי בת שנה ו- 9 חודשים, לפני מס' ימים הופסקו שלשולים (2-3 ) ביום לאחר 10 ימים.
ביומיים האחרונה צואה של גושים גדולים, בוכה לאחר היציאה. ואתמול היה מעט דם על הצואה ובפי הטבעת הבחנתי בפצע מדמם. (בתקופת השלשולים לא בכתה לאחמ"כ ולא היה דימום).
אודה על חוות דעתך, ממה נובע הדימום? איזה בירור נדרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאלה
פרופ` יורם בוינובר11/10/2009לפי התיאור יש לה כנראה גלע בפי הטבעת. תוסיפי מעט מים לפורמולה. טיפול בפי הטבעת עם משחת תינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביציאותדנית07/10/2009
שלום רב,
בני בן כשלושה שבועות, אוכל מזון משולב: הנקה + 60 ל - 120 מ"ל תוספת של מטרנה, כל ארבע שעות לערך. מהלידה בבית החולים כעשרה ימים (אשפוז ממושך בגללי ולא בגללו) צרך מטרנה + הנקה. לפי גיליון בית החולים יציאות סדירות יום-יומיות (בשל מצבי לא החלפתי לו ועשה זאת צוות בית החולים). המשכנו כך גם בבית (בבית החולים התוספת היתה מטרנה אך התוספת היתה מוכנה בצנצנות זכוכית וכעת מכינים לו מאבקה קנויה).
בשבוע האחרון יציאות לא סדירות - אחת לחמישה ימים וכעת שוב יומיים ללא יציאה. יש הרבה גזים. עושה רושם שמעונין לעשות אך לא הולך, לעיתים מאדים ובוכה בעת יציאת גזים אך זה חולף. הצואה לפני כיומיים היתה בצבע בז' ומיימית, מעבר לכך אין תופעות נוספות.
האם בסדר? אחת הסיבות שאני דואגת היא מכיוון שבהריון אמרו לי בשתי סקירות שהקיבה קטנה מגיל ההריון אך בביקורות חוזרות ציינו שהכל בסדר, בכל זאת חוששת, האם יכול להיות קשר?
אודה מאוד לתשובה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנית,
פרופ` יורם בוינובר11/10/2009הכמות שאת נותנת של 120 כתוספת גבוהה מהרצוי 60 מספיקה. בקושי ביציאה ניתן להוסיף מעט מים לפורמולה. הצבעים חשיבותם קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה כדוריתלירז07/10/2009
היי.
ביתי בת השנה וחודשיים כשבוע הצואה שלה כדורית {כדורים קטנים}.
האם תוכלו לסייע לי להבין ממה זה יכול להיגרם ?
בתודה מראש .
אמא של אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירז
פרופ` יורם בוינובר11/10/2009זו צואה רגילה. במידה ויש נטיה לעצירות מעט מים או מיץ יעזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא בארטסוף על הקטינו07/10/2009
לאחר התייעצות עם הרופא המטפל ועם רופא פרטי לחוות דעת נוספת,
עדיין נותרו מספר שאלות (שעבור חלקן אפילו קיבלתי תשובות סותרות),
לפני שאגש לייעוץ פרטי נוסף (שובר שיוויון :-)), אשמח לשמוע חוות דעתכם בנושא.
לאחר צרבת תכופה שנמשכה כשנה, אובחן בארט ללא דיספלזיה (הביוספיה נלקחת מהוושט),
בן 30, בריא, לא מעשן ומשקל תקין.
מזה מספר חודשים אני נוטל 2 כדורי אומפרדקס ביום, ואין זכר לצרבת כלל וכלל.
1. להלן האבחנה המלאה, למיטב הבנתי האבחנה מנוסחת בזהירות ולא חד משמעיות (may be),
האם זה הניסוח הסטנדרטי, ולמרות הזהירות, אכן יש בארט, או שהאבחנה לא חד משמעית ?
(או במילים אחרות, האם יש מצבים שבהם כתוב שיש בארט, ולא may be consistent... ?)
mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia
2. האבחנה כללה גם בקע סרעפתי בגודל 3 מ"מ, אני חושש ממצב שבו בשל הבקע,
ימשיך להגרם נזק לוושט, למרות שאין לי צרבת.
האם זה נכון שחוסמי PPI לא חוסמים מרה, שעלולה לעלות ולהמשיך להזיק לוושט ?
האם יש נוזלים נוספים, פרט למרה, שעלולים לעלות ולהזיק, למרות שלא אחוש בכך ?
3. לאור הנתונים הנ"ל, מה דעתכם לגבי ביצוע ניתוח לתיקון הבקע ו/או הסרת שכבת הרירית ?
4. האם בארט ללא דיספלזיה הפיך עם השנים ?
5. אחד הרופאים המליץ על בדיקת מנומטריה ו PH מטריה כדי להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקיף
השני אמר שאין צורך, אבל לא ממש הבנתי מה המטרה, מישהו יכול להסביר ולומר דעתו ?
6. הבנתי שבאיכילוב יש רופא שמבצע גסטרוסקופיה עם צביעה מיוחדת של הוושט,
שיכול לזהות שינויים ממאירים בתוך הרירית של הבארט, מישהו מכיר את הטיפול ? רלוונטי בשלב זה ? מומלץ ?
תודה רבה וחג שמח !
אגב, במידת האפשר, אשמח לקבל המלצה לרופא מומחה ובכיר בתחום, לייעוץ אישי בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בארט
פרופ` יורם בוינובר11/10/2009זה פורום ליעוץ לילדים. הבעיה שלך צריכה להידון עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מתמשכים ו הקאותאלכס07/10/2009
שלום רב, בני (כמעט בן 9) סובל בשנה אחרונה מכאבי בטן חזקים והקאות. תופעות אלא יכולות לבוא ביחד וגם לחוד. בדיקות דם מורחבות , ultrasound וגסטרוסקופיה לא הבחינה בסיבת שורש לתופעה. לפני חודש אפילו אושפז לייומים בגלל כאבים חזקים. עכשיו אנו עוברים תקופה שקטה, אך אני מודאג מכך שלא נמצאה סיבה לכאבים. מה אתם ממליצים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכס
ד''ר בתיה וייס07/10/2009לאור העובדה שבוצעו בדיקות נרחבות ללא ממצא ממליצה על מעקב בלבד. במידה והתלונות חוזרות יש לפנות לרופאך ולהרחיב את הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביציאות, זקוק לעזרה בדחיפות.משה06/10/2009
שלום רב, אינני חושב שיש לי טחורים, אבל אני בטוח שאני בדרך לשם.
אני בן 20 ואני יודע שזה פורום לילדים - אני פשוט לא יכול לסבול יותר, מאחר ואני חייל אין מי שיעזור לי במהלך החופשה.
אני כרגע בדיאטה שמכילה הרבה חלבון ומעט שומן ופחמימה.
עושה כמעט כל יום 45 דק' אימוני אירובי ו30 דק' אימוני משקולות.
בזמן האחרון אני סובל מכאבים ביציאות, הצואה שלי הרבה יותר קשה ולכן לוקח לי הרבה זמן עד שאני מצליח להוציא את הצואה,
היום סבלתי מעצירות מאחר ופשוט לא הצלחתי להוציא את הצואה, הצלחתי לפני כמה דק' אבל סבלתי מכאב מאחר והצואה הייתה קשה מאוד, אני יודע שאם אני אמשיך בדרך הזו אני אגיע לטחורים.
אני מאמין שהסיבה לצואה הקשה היא מאחר ואני לא מכניס מספיק שומן לגוף, זה מתנגד עם הדיאטה שלי, והייתי רוצה לקבל המלצה על משהו שיכול להקל לי על היציאות ואולי לרכך לי את הצואה, כמובן שאני מעדיף לא להכניס שמנים מיותרים לגוף ולבחון פתרון אחר, תודה רבה מראש.
בכללי, מה היית ממליץ לי? יש סיבה להבדק בכדי לבדוק אם כבר יש התחלה של טחורים? זה כבר שבועיים - שלושה שאני סובל מכאבים ביציאות אבל זה קורה אך ורק בגלל שהוצאה ממש קשה והיא בקושי ויוצאת לי מפי הטבעת, לוקח ממש הרבה זמן עד שאני מצליח להוציא משהו בכל פעם.
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר בתיה וייס07/10/2009אתה יכול הלשתמש בשמן פרפין או פגלקס או נורמלקס לריכוך הצואה. אין צורך לבדוק טחורים אם אין דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה אצל תינוקת בת 3 חודשיםמיה04/10/2009
שלום רב,
בתי בת 3 חודשים, ניזונה מתמ"ל בלבד. בימים האחרונים יש לה צואה קשה- כמה גושים בינוניים כמו של אדם בוגר, ומעט צואה רכה, רציתי לדעת מה פירןש הדבר ומה ניתן לעשות, אנו מאד חוששים..
בתודה מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
פרופ` יורם בוינובר05/10/2009לדעתי אין בסיס לחשש. היציאה שאת מתארת נורמלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)