מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- קוליק אצל תינוקת בת חודשיים וחציאנה04/06/2015
שלום רב ,
תינוקת שלי בת חודשיים וחצי , ניזונה מחלב אם מלבד פעם אחד בלילה
שמקבלת נוטרילון , כבר יומיים סובלת מקוליק בצורה בלתי רגילה ,
מקבצת רגליים , מתאמצת , לא רגועה בכלל , בוכה בשינה ולא יורדת מהידיים .
הסבל שלה ממש מורגש .
בהתייעצות עם רופאת משפחה נשלל אפשרות לריפלוקס סמוי , ילדה אוכלת רגיל
מהתעניינות שלי באינטרנט ראיתי שהרבה אימאות ממליצות על שימוש הביוטיקיד
גל חברת סופרהרב, כתרופת פלא שהפיסקה את הקוליק .
רציתי לשמוע דעה מקצועית ורפואית בנושא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליק אצל תינוקת בת חודשיים וחצי - תגובה
ד''ר בתיה וייס13/07/2015איני מכירה תכשיר זה אך פרוביוטיקה לעתים עוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם כאבי בטן ממושכיםמאיה03/06/2015
שלום
התינוק שלנו בן חמישה חודשים. תמיד היו לו בעיות של כאבי בטן,
הוא יונק בלבד ועולה בצורה תקינה במשקל.
לפני כשלושה שבועות שמנו לב שהוא נותן צואה רכה והבחנו במעט דם. הרופא שלנו חשב שאולי מדובר ברגישות לחלב שלי ואני נמנעת כבר כמה שבעוות מחלב וסויה ובשבוע האחרון גם מביצים ואגוזים. השלשולים והדם פסקו אך עדיין סובל מכאבי בטן וגזים.
עשינו בדיקות צואה, לא נמצאו טפילים אך לאחת הבדיקות התקבלה התוצאה הבאה LEUKOCYTES- STOOL נמצאו. האם הדבר מחזק את החשד לרגישות לחלב או שמדובר במשהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלות
מאיה03/06/2015האם יתכן שהוא סובל מצליאק קרוהן או קוליטיס? אני קצת מודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש- גזים בריח חריףמיכל25/05/2015
שלום רב, בני בן חודש ומס' ימים. מאז שנולד, סובל מאוד מהבן, הדבר לווה בכאבים, פליטות גזים בריח חריף מאוד ושלשולים חומציים אשר גרמו לתפרחת חיתולים קשה ביותר.
אז ניזון מסימילאק רגיל. כעת, לאור זאת, החלפתי לו לסימילאק ג'נטל- תמ"ל על בסיס חלב, אך ללא לקטוז.
ישנו שיפור משמעותי ביציאות- אינו משלשל, יציאות תקינות אחת ליומיים. כאבי הבטן פחתו, אך לא נעלמו כליל והגזים ממשיכים לציין, בעלי ריח מאוד חזק ולא נעים.
בעזרת סימיקול, הילד יותר רגוע.
שאלתי- האם הגיוני שתינוק כה קטן יפלוט גזים בעלי ריח כה חזק ולא נעים? על מה זה יכול להצביע?
האם קולות כמו חריקות לאחר האוכל קשורים במערכת העיכול?
מודה על תשובתכם, יישר כוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש- גזים בריח חריף - תגובה
פרופ` יורם בוינובר27/05/2015תנועות מעי עם תוכן יכולים להישמע כרעשים. לאור התגובה להחלפת הכלכלה הייתה בשלב זה נצמד לכלכה זו בהמשך רצוי מעקב רופא ילדים או גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקנעמי23/05/2015
שלום, ביתי בת 4 בימים האחרונים משהקת המון. כמעט אחרי כל ארוחה. השיהוק נמשך כמה דק'. אתמול שיהקה 5 פעמים לפחות . מה יכולה להיות הסיבה? למי לפנות ? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוק - תגובה
פרופ` יורם בוינובר27/05/2015הסיבה היא לרוב בליעת אויר. זה חולף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד אצל בן שנתיים וחצימיה18/05/2015
היי,
אצל בני בן השנתיים וחצי בדיקות תפקודי הכבד יוצאות תמיד בתחום של ה 40-41 GOT. הערך מדאיג - שכן לפי התוצאות הוא לא בגבול הנורמה
שאר הבדיקות תקינות.
הבדיקה האחרונה בוצעה אחרי חודש של מחלה שקיבלנו בה אנטיביוטיקה למשך 10 ימים, והכילה גם את הערכים הבאים:
MCH 25.7
Neutrophilis 28.3
Lymphocytes 57.9
Eosinopils 5.1
האם זה דורש בירור של גסטרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד אצל בן שנתיים וחצי - תגובה
פרופ` יורם בוינובר27/05/2015המחלה שעבר במיוחד מחלות וירליות לעתים קרובות פוגעים גם בכבד. גם אנטיביוטיקה יכולה לעשות זאת. הייתי עוקב בעזרת הרופא המטפל עד להתנרמלות אנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במתן צואה - תינוקתתמר17/05/2015
שלום,
בתי בת 6 שבועות. מאז שעברנו להזנה באמצעות תמ"ל (מגיל שבועיים בערך) היא מתקשה במתן צואה: מתכווצת, מאדימה ובוכה. לפעמים לוקח לה שעתיים עד שמצליחה לצאת.
חשוב לי לציין שהצואה אינה קשה ואעפ"כ היא מלווה בתסמינים הנ"ל.
הצואה שלה היתה רירית ולכן ביצענו לה בדיקת צואה שהעלתה קיום של לויקוציטים. בדיקה רקטלית היתה תקינה.
לפיכך הרופאה אבחנה אותה כסובלת מרגישות לחלב פרה. אנחנו כבר שבועיים עם נוטרמיגן ובכל זאת אין שיפור, למעט צורת הצואה שהשתנתה וכעת אינה רירית.
עוד אציין שהקושי שלה אינו מתבטא רק בעת מתן צואה, אלא שהיא מאד לא שקטה וכמעט ולא ישנה: היא נרדמת על הידיים אך כששמים אותה במיטה היא מתפתלת, בועטת, נוגחת עם הראש ואחרי כמה דקות בוכה.
מה ניתן לעשות? האם ייתכן שיש לה משהו אחר שאיננו רגישות לחלב פרה? המצב הזה מאד קשה לה ולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי במתן צואה - תינוקת - תגובה
פרופ` יורם בוינובר27/05/2015נוטרמיגן זה פיתרון לאלרגיה לחלבון חלב פרה. בגיל זה ליציאה יותר קלה רצוי להוסיף מים לפורמולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROBLEMA914/05/2015
מה עושים לשלשול שנמשך
כבר הרבה זמן וזה פעם צואה
רגילה ופעם שלשול והבדיקות
היה OK וגם פרו ביוטיקה לא
בדיוק עזר וכנ"ל בביקור
אצל גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PROBLEMA - תגובה
פרופ` יורם בוינובר27/05/2015פני לרופא המטפל ועד אז כלכלה שמרנית, הפחתת פחמימות. הקטנת שתיה מתוקה או מוגזת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת מזון במקום הורמון גדילהדפנה11/05/2015
בתי בת 11 ומאובחנת צליאק מגיל 4. סובלת מקומה נמוכה למרות שכל הבדיקות מאוזנות ותקינות ואין חוסר בהורמון גדילה. שמעתי אתמול בחדשות על המחקר החדש של פרו פיליפ ופרופ שמיר משניידר על תוסף תזונה שהוכח כמשפר גובה באופן יחסי. האם התוסף הזה נטול גלוטן? האם ניתן להשיג אותו באופן עצמאי בפארם? דרוש מרשם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מזון במקום הורמון גדילה - תגובה
ד''ר בתיה וייס13/07/2015שאלי בשניידר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חודשיםלילו06/05/2015
שלום
בני בן 3 חודשים..אוכל מבקבוק..מאז הלידה הוא לא אוכל ברציפות את הכמות שמוצעת לו-יש לציין שאני מציעה לו לפי משקל ולפי סימני רעב- הוא מתחיל לאכול מהבקבוק ואחרי 30 סמק אינו רוצה יותר נמצא באי שקט וכל האכלה נמשכת כשעה וחצי. ניגשתי פעמיים לרופאת ילדים לדבריה ייתכן גזים וכאבי בטן...החלפתי תמ"ל אך ללא שינוי .
יש לציין שהילד נמצא באחוזון תקין ובין הארוחות ללא סימני אי שקט.
האם זה יכול להעיד על בעיה כלשהיא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/05/2015מאחר ועולה במשקל בהתאם לגילו אין עדות לחסר בלקיחת המזון. רצוי לא להכריח ולא להאביס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותנטלי06/05/2015
שלום
בני בן 3.9, עד לפני שבוע נהג לעשות יציאה אחת ביום בדרך כלל. לפני שבוע שלשל מהבוקר ועד הצהריים ואחר מכן פסק השלשול ולמחרת בערב עלה לו חום כולל שיעול ונזלת, החום נמשך יומיים ועבר. מאז מרגיש פעמים רבות במהלך היום שצריך לשירותים, לעיתים מתיישב ויוצאים לו רק גזים ולעיתים קקי. בשבוע הזה מאז השלשול עושה קקי כשלוש פעמים ביום, כשהצלחתי להסתכל, ברוב המקרים היציאות נראו רגילות ולא רכות, אך בכל פעם שמבקש לשירותים הוא בלחץ... לציין שבשבוע הזה לא שמעתי תלונות על כאבי בטן. מטריד אותי שיש לו שינוי ביציאות...
אודה לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/05/2015אין סיבה להיות מוטרד יתר על המידה. הוא עבר מחלה זיהומית שמערכת העיכול הייתה חלק ממנה וקרוב לודאי שהדברים יסתדרו בזמן הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לא עושה ככי לבדליאור05/05/2015
שלום,
תינוקת שלי מזה חודש לא עושה ככי ביוזמתה,
היא מתאמצת נורא ובוכה הרבה, נתתי לה מיצוי של עגבניות ומיים כמו בטיפת חלב אמרו,
אז עזר פה ושם אבל זה לא פתר את הבעיה, לבינתיים אמי שהיא המנוסה מביניו שמה עלה עלה דק טבול בשמן זית בישבן ואז בדרך כלל יוצא המון ככי.
שאלתי היא
למה הככי לא יוצא ?
אציין שלפני שהבעיה הזו החלה הייתי עוזרת לה ומפעילה לחץ על הרקטום עם מגבון לח אני תוהה ומקווה שזה לא קשור לכך שכל פעם עזרתי לה להוציא את הככי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת לא עושה ככי לבד - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/05/2015פחות מניפולציות יותר בריאות. תינוק/ת לא צריכים לצאת כל יום. תינוק יונק יוצא לעתים פעם בשבוע ופחות. אין מקום לתרופות. במידת הצורך לפי הגיל הרופא המטפל יכול להמליץ על פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול אצל תינוק בן 5 חודשיםלרה05/05/2015
שלום רב,
בני בן 5.5 חודשים,
חודש הראשון קיבל הנקה, ואז בגלל בכי שלא פסק קיבל נוטרילון שהחלבון עבר פירוק מלא (פפטי ג'וניור) עד גיל 4 חודשים שלא תמיד רצה לאכול, אני רוצה לציין שבזמן שאכל את החלב מפורק הוא סבל מהמון גזים ובכה בכל יציאה שהיה פעם ביום, כמו קרם בצבע ירוק כהה בעל ריח מסריח.
כשלושה שבועות הוא אכל את הנוטרילון וגם היה שיפור משמעותי בכמות האוכל, והפסיק לבכות על היציאות וכאב בטן בכללי, עשה 3-4 יציאות ביום ואז הוא חלה כנראה בוירוס של שלשול והקאות ללא חום. הקאות למשך יום. ומאז זה שבועיים, היציאות שלו הם קצת מימיות צבע תקין חרדל (לא ממש שלשלול) כ10 פעמים ביום כל פעם קצת.
הוא לא אוכל שום דבר בלבד הנוטרילון, הוא אוכל טוב ובשבוע עלה כ200 גרם.
עשינו לו בדיקות צואה והכל תקין.
האם יכול להיות שהוא רגיש ללקטוז? או שפשוט מע' האיכול שלו עובדת הרבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
לרה05/05/2015אחרי הנהקה עבר לנוטרילון רגיל ובגלל הבכי לנוטרילון שעבר פירוק מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשול אצל תינוק בן 5 חודשים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/05/2015לא זה לא הלקטוז. לאחר מחלה דלקתית של המעי- מחלה וירלית חלים שינויים ביציאות שמסתדרים עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רילפוקס סמוי לוסק.לילך21/04/2015
שלום. בני בן חודש וחצי ואובחן כסובל מרפלוקס סמוי. מטופל בלוסק כשבוע. לצערי הוא ממש יורק את התרופה. 2.5cc ואף כמעט נחנק .
משתדלת לתת חצי שעה לפני האןכל אך ממש יורק את הכל והטעם נשאר לו בפה.
בני על הנקה מלאה.
רציתי לדעת אם ניתן לערבב חלב אם במזרק? האם ניתן להשתמש בסוכר ענבים? אשמח לעזרה. מיואשת. כשלוקח באמת זה משפיע ...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רילפוקס סמוי לוסק. - תגובה
ד''ר בתיה וייס21/04/2015יש לוסק שניתן לקבל מהכנות סופר פארם בעל טעם מתוק (שונה בעלותו). בקשי מרופאך או התקשרי להכנות מיוחדות של הסופר פארם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמליאז גבוה ילדה בת 16סיגל20/04/2015
שלום רב
בתשובתכם לשאלתי הקודמת על עמילאז בדם של 141 כתבתם לי
יש לבדוק גם ליפאז ולא רק עמילאז. במידה ואכן מדובר בדלקת לבלב דרוש בירור. מחלה אוטואימונית של הלבלב נדירה.
הרופאה שלחה אותה לבדיקה נוספת לאחר שבוע העמילאז ירד ל126 בדם .בבדיקת שתן היה 842 (במקום 650 ומשהו).יש חלבון בשתן 80 .
בבדיקת אולטרא סאונד בטן הכל תקין נראה לי חוץ שכתוב נצפו שתי בלוטות לימפה מזנאטריות בבטן ימין תחתונה .
ממה זה יכול לנבוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמליאז גבוה ילדה בת 16 - תגובה
ד''ר בתיה וייס20/04/2015כפי שאמרתי צריך לבדוק ליפאז!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאנונימית16/04/2015
לאחר קולונסקופיה ע"פ מראה נראה תקין -555- נלקחו ביופסיות
בת 16 וחצי .
יש לי בליטות מחוץ לפי טבעת והרופא משפחה היה בטוח שאלו טחורים חיצוניים ונתן לי להשתמש בפרוקטו גליבנול (משחה ) שלא עזרה לאחר בדיקת רופא גסטרו בבה"ח שניידר אין טחורים פנימיים וזה לא טחורים חיצוניים אלא קפלי עור .
שהדבר דיי מציק לי מבחינה אסטטית ומבחינה שהרבה פעמיים בעקבות מעי רגיז - שילשולים מידיי פעם יש עצירות או ריבוי יציאות והדבר גורם לי לשיפשוף הקפלי עור הללו אשר גורמים לכאבים באזור פי הטבעת .
הרופא בבה"ח אמר שזה מאוד מאוד קטן וממש אין צורך לנתח אבל יש לשנות את הרגלי ישיבה שלי בשירותים ...
יש עוד אפשרויות שאפשר לעשות ? פעילות גופנית ? שינוי בתזונה מה מומלץ לאכול ?
והאם זה יעבור לבד ?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/04/2015אין לכך טיפול ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)