מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- יציאות נוזליות ירוקות עם ריר , היה דםדיאנה02/12/2018
שלום רב, תינוק שלי בן 4 חודשים, לפני כשבועיים פתאום ראיתי דם טרי בצואה שהייתה בצבע רגיל שלה צהוב. כעת הצבע ירוק מנטה כולל ריר ללא דם. אני מניקה , בהמלצת רופא אלרגולוג לא אוכלת דברי חלב כלל ועדיין המצב לא השתנה. זה התחיל מדם בצןאה , המשיך לשלשולים רבים , ממש נוזליים לסירוגין עם צואה ירוקה נוזלית רירית מאוד. שאלה: תרבית צואה תקינה לחלוטין, אני מניקה ללא דברי חלב, מה זה יכול להיות??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דם וריר ביציאות של תינוק
ד"ר אחיה אמיר02/12/2018שלום דיאנה.
דאגתך מובנת.
העובדה שהיציאות שלשוליות ומלוות לסירוגין בתוכן דמי או רירי- מכוונת לכך שיש דלקת במעי. הדלקות הנפוצות ביותר בגיל הזה הן דלקות על רקע תגובה אלרגית ודלקת זיהומית.
צדק הרופא שבשלב ראשון הנחה אותך להפסיק לצרוך מוצרי חלב. לאור שהתלונות לא חלפו- האפשרות כי מדובר באלרגיה הופכת לפחות סבירה אך אינה נשללת לחלוטין.
אפשרות נוספת היא זיהום וגם כאן תרביות שליליות אינן סוף פסוק. תבקשי מהרופא תרביות צואה כולל לחיידק שנקרא קמפילובקטר ולפרזיטים.
בהמשך יהיה צריך לקבל החלטה על טיפול אנטיביוטי ו/או החלפת כלכלה בהתאם לממצאים ולמצבו של התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על ריר וצואה ירוקה
דיאנה02/12/2018תודה כל תשובתך המהירה. אכן בוצעה בדיקה לקמפילובקטר וסלמונלה ושיגלה כולל פרזיטים . הכל יצא תקין. עשינו פעמיים. קראתי באחד הפורומים שכאשר מתחילים לרייר ולהוציא במון רוק וגם לבלוע אז הפלורה הטבעית אצל תינוק משתנה וזה משנה צבע ורוק יוצא בצורת ריר האם זו יכולה להיות הסיבה? ועוד שאלה: בהתחלה יצא דם טרי על בסיס צואה צהובה ורק אחרי זה התחילה צואה ירוקה רירית ונוזלית גם . יש לציין שעד עכשיו עלה מאוד יפה במשקל מעל המצופה ורק מהנקה . מה השתבש?? ועוד שאלה: יכול להיות וירוס שקיים שלא ניתן לגלות בבדיקות נעבדה ופשוט לחכות שזה יעבור? זה כבר שבועיים תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דם וריר ביציאות של תינוק- המשך
ד"ר אחיה אמיר02/12/2018ראשית, לצבע היציאות אין הרבה משמעות. למעט צואה בצבע אדום או שחור (המרמזים על תוכן דמי) או בצבע לבן (מעיד על חוסר זרימה מספקת של מלחי המרה למעי) שאר הספקטרום אינו מדאיג- צהוב, ירוק, ירוק מנטה, ירוק כהה, צהוב כהה, חום בהיר, חום כהה- הכל טוב.
שנית- ריר בצואה אינו תוצאה של רוק שנבלע. כל מה שנבלע עבר בדרך פירוק/ספיגה/הפרשה מחדש וחוזר חלילה.
השאלה העיקרית שצריכה להנחות אותך הוא מה מצבו של התינוק. אם ממשיך להראות מצויין ולשגשג- אין דחיפות. במידה ויש הידרדרות- צריך להיות יותר אקטיביים.
האפשרויות הזמינות העומדות בפנייך- טיפול אמפירי באנטיביוטיקה (פלאג'יל לדוגמא) או לנסות לעבור לפורמולה מפורקת או גם וגם.
אפשר במקביל גם לנסות פרו-ביוטיקה דוגמת ביו-גאיה (אבל לא לצפות לניסים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ריר בצואה
דיאנה02/12/2018שוב תודה על העזרה, מדוע לעבור לנוטרמיגן ותמל מפורק אם אני מניקה? יש סיבות שלפעמים תמל עדיף על הנקה? נתתי אזניל - זה מה שהומלץ במיון כי יצאו מנקודת ההנחה שזה חיידק , אך הדגישו לא חובה לתת אזניל זה אמור לעבור לבד. לא עשו בדיקות צואה במיון עקב אי רצון לאשפז כי מסתובבת חצבת , אמרו תמשיכי את הבירור בקהילה. זו הסיבה שעשיתי בדיקת צואה בקהילה , למרות שיצאה תקינה אחרי 10 ימים ללא שינוי התחלתי לתת אזניל בכל זאת , ואני כן רואה הטבה בכמות היציאות. יש מצב שזה חיידק אחר שלא בודקים כשגרה בבי"ח או בקהילה? ומדוע במידה ולא תהיה הטבה צריך פלג'יל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך- ריר ביציאות
ד"ר אחיה אמיר02/12/2018דיאנה, את שואלת שאלות נכונות אך איני בטוח כי פרום כזה הוא הפורמט המתאים למענה.
קצת איבדתי אותך- ולא ברור לי אם היציאות כעת תקינות או לא.
באופן עקרוני, אם מצבו של התינוק טוב- אין מניעה מהמשך מעקב בלבד- ולקוות כי העניינים יסתדרו מאליהם.
במידה ומצבו אינו טוב, או לחילופין העניינים אינם מסתדרים (לדוגמא- אם עברו שבועיים ימים והעניינים לא מסתדרים מאליהם)- יש צורך בהתערבות אקטיבית.
מבחינה זיהומית- קשה לעיתים לאבחן פרזיטים בצואה- ולכן גם אם התרבית "שלילית"- ניתן לתת טיפול למקרה שהפרזיט לא זוהה.
מבחינת תזונה- חלב אם הוא הכלכלה המועדפת באופן כללי. במקרים חריגים בהם מתפתחת אלרגיה לחלבון חלב פרה- לעיתים רחוקות שיירי חלבונים שכאלה יכולים לעבור דרך חלב האם מהדיאטה האמהית ולגרום לתגובה אלרגית. במקרים (נדירים יחסית) שכאלה יש תועלת במעבר לפורמולה מפורקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב אם ללא דברי חלב
דיאנה04/12/2018שלום ד"ר !
אני מודה לך על התשובות והיחס שאתה נותן לאמא המודאגת... שאלתי על חלב אם ללא דברי חלב כלל- האם לתינוק שיונק הנקה מלאה ללא דברי חלב יכולים להיות חוסרים תזונתיים שיכולים לפגוע בהתפתחותו? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הנקה בלעדית
ד"ר אחיה אמיר04/12/2018בחודשים הראשונים לחיים חלב אב מספק את כל צורכי התינוק.
הסייגים לכך הם התוספות המומלצות באופן סטנדרטי לכלל התינוקות בישראל- ויט' D מהלידה ותוספת ברזל מגיל 4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת אם ללא דברי חלב
דיאנה04/12/2018שאלתי לגבי תזונת אם של אמא מניקה. האם העובדה שאני הורדתי את כל דברי החלב לחלוטין מהתפריט יכולה להשפיע על חלב האם? על התפתחותו התקינב של התינוק? זה לא יגרום לחוסרים תזונתיים אצלו? מכיוון שיש רגישות/אלרגיה בצורת דם בצואה כאשר אני אוכלת דברי חלב בכל צורה: גבינה קשה, יוגורט, גבינה לבנה, קוטג' . תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 סובל מכאבי בטןמאיה02/12/2018
הבן שלי, בן 5, מתלונן כבר שבוע על כאבים חזקים בבטן התחתונה, בעיקר בזמן יציאות. בדיקת טפילים ותרביות יצאו תקינות. מה זה עוד יכול להיות?
בדיקות תרבית וטפילים היו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן בזמן יציאות
ד"ר אחיה אמיר02/12/2018אם הכאבים קשורים באופן מובהק לזמני יציאות, ומלווים בהקלה לאחר מכן- סבירות גבוהה שמדובר בעצירות, אבל כמובן קיימות אפשרויות נוספות.
מציע להתחיל בירור ראשוני אצל רופא הילדים, ובמידת הצורך ייעוץ גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס ומינון זנטק לתינוקדבורה29/11/2018
רציתי לדעת מה המינון המינימלי ומקסימלי בזנטק לטיפול ברפלוקס. לתינוק בן 3 חודשים ששוקל 5.3 קיבלנו 4 מל ליום, 2 בוקר ו2ערב ונשמע לי הרבה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מינון זנטק
ד"ר אחיה אמיר29/11/2018כשדנים בסירופים צריך תמיד להקפיד על היחידות- היחידות מ"ל או CC הן יחידות נפח (של סירופ). להבדיל, היחידה מ"ג היא יחידת משקל של התרופה.
בזנטק- בכל 1 מ"ל סירופ יש 15 מ"ג תרופה.
כלומר בחישוב מהיר קיבלתם מינון של כ- 11 מ"ג/ק"ג/יום.
אכן מינון גבוה מהמקובל.
המינון המקובל הוא לרוב 2 עד 4 מ"ג/ק"ג/יום. עם זאת, התרופה מאוד בטוחה ובמקרים מסויימים ניתן לעלות אף יותר (רשמית- עד 10 מ"ג/ק"ג/יום). בכל אופן 11 מ"ג/ק"ג/יום הוא מינון גבוה במיוחד. ודאי עם הרופא שאכן זאת כוונתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתחתי רגישות לסוכר וקפאיןיוסף27/11/2018
בחודשים.האחרונים פיתחתי רגישות מוזרה למאכלים המכילים סוכר וקפאין כמו קפה, לחם לבן, עוגות, פירות ומשקאות ממותקים כולל מיצים. דקות אחרי אכילה או שתיה של המאכלים או המשקאות האלה יש לי כאבים בחזה הימני ובגב. הכאבים בגב שורפים. הכאב דועך אחרי כמה שעות. עשיתי בדיקות דם רגילות ויצאו תקינות. מה זה יכול להיות? לא יודע אם קשור אבל יש לי בקע סרעפתי.
כאבים חריגים לאחר מגוון מזונות
ד"ר אחיה אמיר29/11/2018פירטת מגוון רחב של מזונות, ללא מכנה משותף אמיתי, הגורם לתופעות הנ"ל; לפיכך איני חושב שהדבר נעוץ במזון עצמו. האפשרויות העומדות על הפרק הן צרבת המתבטאית בכאבים בחזה (תופעת ביטוי נפוצה בקרב מבוגרים) או דלקת בלבלב.
מציע לחזור לרופא המטפל ולדון איתו על אפשרויות אלו.
במידה ולא יימצא פתרון- יהיה צורך בהשלמת גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על בדיקות צליאקעדית27/11/2018
בגיל 8 הבן שלי עשה בדיקה לצליאק בגלל רזון קיצוני, הבדיקות יצאו תקינות. היום הוא בן 12 ועדיין מאוד רזה, הפנו אותנו שוב לבדיקה. האם יש טעם? הרי נשללה בעבר
בדיקות צליאק חוזרות
ד"ר אחיה אמיר27/11/2018באופן עקרוני את צודקת עדית.
הנטייה לייצור נוגדנים עצמיים היא מולדת. לעיתים לוקח שנים עד שהמחלה באה לידי ביטוי בתסמינים כלשהם, ולעיתים עוד זמן מה עד שהמחלה מאובחנת- אך המצב הבסיסי קיים כבר בלידה.
כשבנך נבדק בגיל 8 הוא כבר היה רזה- כלומר לכאורה היו תסמינים שהחשידו לצליאק- אך לא הייתה עדות לכך בבדיקות המעבדה.
הדעת נותנת שמירב הסיכויים שגם בדיקה חוזרת תהיה שלילית.
עם זאת, זו לא טעות לחזור ממספר טעמים-
א. לוודא שלא הייתה טעות מעבדתית
ב. רגישות הבדיקה תלויה בכך שבנך נחשף באופן קבוע לגלוטן טרם הבדיקה. האם ייתכן שבאותה תקופה לא נחשף למספיק גלוטן?
ג. יש מקרים חריגים בהם סרולוגיה שלילית פתאום הפכה ברבות השנים לחיובית.
בנוסף, לעיתים יש תועלת בבדיקות דם מעבר לשאלה האם מדובר בצליאק- כן או לא. בייחוד בילדים רזים מאוד, בדיקות דם מסייעות לוודא כי רמות הברזל, חלבון, ויטמינים ומיקרו-נוטריינטים אחרים תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גורם להקאות בוקר?לירז25/11/2018
הבן שלי בן 3, פעם פעמיים בשבוע הוא קם ורץ להקיא. אחרי זה הוא מרגיש טוב ואין בעיה במהלך היום. רופאת משפחה לא מצאה סיבה, מה גורם לתופעה זו?
הקאות בוקר
ד"ר אחיה אמיר25/11/2018אני לא יודע מה הסיבה להקאות הבוקר- צריך יותר פרטים.
אבל אני כן יודע מה אתם חייבים לעשות דבר ראשון- בדיקת עיניים לשלילת לחץ תוך גולגלתי מוגבר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חריף עולה מהצואההדס22/11/2018
ילדה בת שנתיים וחצי, תזונה קבועה, יציאות סדירות, מרגישה טוב חוץ מצינון קל שבא והולך. ביומיים האחרונים עולה מהצואה שלה ריח חריף ממש. זה לא בגלל האוכל, כי היא לא אכלה משהו חריג, זה משהו שצריך לבדוק?
ריח חריף מהצואה
ד"ר אחיה אמיר22/11/2018הריח מושפע בעיקר מהרכב החיידקים שמצוי במעי הגס, ממזון (בעיקר סוכרים) שלא עוכל באופן מלא במעי הדק ומקצב ההתרוקנות (עצירות?).
אם ה"בעיה" היא רק הריח- אין צורך לברר ואין צורך לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול רירי ולוקוציטים לתינוקרעות20/11/2018
הבן שלי בן 4 וחצי חודשים. מאז הלידה יש לו שילשולים שהולכים וחוזרים, בדרך כלל שלשול רירי. ללא דם. עשינו לו 3 פעמים בדיקות צואה בהם לא נמצאו פרזיטים כלשהם רק לויקוציטים. הרופא ילדים חושב שזה אלרגיה/רגישות לחלב פרה. התחלנו נוטרמיגן ולאחר שבוע עדיין צואה עם ריר... הרופא אמר להחליף לסימילאק אלימנטום. אשמח לשמוע את דעתך.
שלשול דמי בפעוט
ד"ר אחיה אמיר20/11/2018הימצאות הריר והלויקוציטים בצואה מעידה על תהליך דלקתי במעי- אם על רקע אלרגי ואם על רקע זיהומי.
לא תמיד קל לאבחן בין השניים- בדיקות אלרגיה לא רלוונטיות בד"כ (בודקות אלרגיה מסוג אחר), וגם פרזיטים לא תמיד קלים לזיהוי.
את ההמלצות הבאות ניתן למלא במקביל או בטור (אחת אחר השנייה), תלוי מה מצבו של הילד.
1. כלכלה- במידה ואין שום הטבה על כלכלת נוטרמיגן ניתן לנסות נאוקייט (סימילאק אלימנטום היא פורמולה מפורקת- בדומה לנוטרמיגן, נאוקייט מפורקת אף יותר).
2. טיפול אנטיביוטי אמפירי בפלאג'יל.
במידה ואין הטבה יהיה צורך בבירור נרחב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בחיתול ויציאות רכותזהבית20/11/2018
לתינוקת בת שנה וחצי יש דימום קל בתחילת יציאה והיציאות שלה רכות מבדרך כלל, זה חיידק?
דם ביציאות בפעוטה בת שנה וחצי
ד"ר אחיה אמיר20/11/2018יש מספר סיבות שיכולות לגרום לדם ביציאות, כולל זיהום חיידקי או פרזיטרי, פיסורה (מעין שריטה בפי הטבעת) טחור, תגובה אלרגית, פוליפ ועוד.
האם הדם בכמות קטנה או גדולה? אדום בהיר או כהה? האם הדם מעורבב בצואה או רק מרוח עליה? האם היציאות תמיד רכות, או לעיתים רכות ולעיתים עוברים גם גושים קשים? האם מעבר לזאת היא בריאה?
נדרש תשאול יותר מדוקדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי גזים לתינוק בן חודשסיוון18/11/2018
ילד שלישי, אני יודעת שיש להם גזים אבל אני מרגישה שעכשיו זה קצת מוגזם והוא ממש סובל. יש איזה מדד שאני יכולה לבדוק לפיו אם זה באמת מוגזם או בגדר הנורמה וגם מה אפשר לעשות כדי להקל עליו? תודה!
,תינוק עם "גזים"
ד"ר אחיה אמיר18/11/2018לצערי אין ל"גזים" מדדים אובייקטיביים שניתן להעריך כמו בדיקות מעבדה או בדיקות הדמיה.
במידה והתינוק בגיל המתאים (עד 4 חודשים) והתלונות אופייניות לגזים (בעיקר בשעות אחה"צ או ערב, לעיתים מוקלות ע"י מעבר גזים), ואין עדות אובייקטיבית לבעיות נוספות- לרוב נאבחן "גזים".
ניתן לנסות שימוש בביו-גאיה.
אך, ההקלה האמיתית באה עם הזמן שחולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תרופה לטיפול בריפלוקסדליה17/11/2018
מכלל הכדורים שנועדו לטיפול בריפלוקס המוצר היחיד שאינו עושה לי בחילות הוא פמודיטין של טבע
קבלתי מינון של 40מ"ג עד 4 פעמים ביום, לדברי הסטרואנטרולוג,מעבר ל4 פעמים ביום התרופה אינה אפקטיבית
האמנם 4 פעמים ביום?לא מוגזם?
נראה לי מוגזםץהלא כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מינון פמוטידין
ד"ר אחיה אמיר29/11/2018שלום דליה.
מינון התרופה ליום הוא סביר, אך אני מסכים כי לקיחת תרופה 4 פעמים ביום היא קשה.
במידה ונדרש טיפול אגרסיבי להורדת חומציות ממליץ על טיפול ממשפחת ה- PPI- לדוג' אומפרדקס, לנטון, נקסיום וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נוגדות REFLUX
דליה ארד01/12/2018תשובת ד"ר אחיה אמיר ךשאלתי:
במידה ונדרש טיפול אגרסיבי להורדת חומציות ממליץ על טיפול ממשפחת ה- PPI- לדוג' אומפרדקס, לנטון, נקסיום וכו'.
כבר ציינתי שכלל התרופות למעט פמודיטין-עושות לי בחילות.
מנסה להבין אם אפשר 3 פעמים ביום לקחת פמודיטין 40 מ"ג וכל כמה שעות לקחת אותן?לפני/אחרי אוכל?
היש אינטראקציה עם תרופות מדללות דם-פלאוויקס?
עם תרופות נגד כולסטרול-ליפיטור 10 מ"ג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך פמוטידין
ד"ר אחיה אמיר02/12/2018מדובר במינון גבוה, אבל כן, אפשר לקחת פמוטידין 40 מ"ג 3 פעמים ביום. רצוי לטול כחצי שעה לפני הארוחה.
אין מניע משלוב התרופה עם 2 התרופות שהזכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HLA גנטית לגילוי צליאקתמר15/11/2018
שלום רצינו לדעת אם יש טעם לאחר שגילו לבת שלנו נוגדים חיוביים לצליאק והמליצו לעשות ביופסיה . לעשות בדיקה גנטית ? האם יש סיכוי שה HLA יצא שלילי ? ואם כן מה הסיכוי באחוזים ?
תודה , מתלבטים אם לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גנטיקה המתאימה לצליאק
ד"ר אחיה אמיר15/11/2018קיימים מספר וריאנטים גנטיים האופייניים לחולי צליאק-
HLA מסוג DQ2 ו- DQ8.
עם זאת, בניגוד למחלות גנטיות אחרות- וריאנטים אלו מצויים בערך בכ- 40% מהאוכלוסיה, בעוד ששכיחות צליאק באוכלוסיה עומדת על 1-3%.
כלומר בדיקה גנטית חיובית- אינה מאבחנת צליאק. לעומת זאת, בדיקה גנטית שלילית במקרים בהם קיימים סימני שאלה- שוללת צליאק.
בנוכחות נוגדנים חיוביים, הסיכוי שהגנטיקה תהיה חיובית- גבוה מאוד. במידה והנוגדנים היו מוגברים במידה ניכרת- מעל 99% סיכוי שגם הגנטיקה חיובית.
להערכתי ביצוע הבדיקה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לטיפול בהליקובקטר פילוריס. ק.14/11/2018
אחרי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה התגלה אצלי הליקובקטר פילורי. הרופא גסטרו רשם 3 סוגי אנטיביוטיקה ל10 ימים. לא שמתי לב שצריך לקבל 2 כדורים של כל כדור בבוקר ובערב. לקחתי רק כדור אחד בכל פעם. לכן בטעות במשך 5 ימים קיבלתי פחות אנטיביוטיקה. יש לי שאלה. מה נכון לעשות עכשיו? מהיום אני אתחיל לקבל 2 כדורים בכל פעם. האם מספיק שאני אקבל את כל הכדורים שנשארו? או שכדאי לבקש מהרופא המטפל עוד כדורים כדי לסיים טיפול של 10 ימים במתכונת הנכונה (2 כדורים מכל סוג כל פעם)?
טיפול בתת-מינון בהליקובקטר פילורי
ד"ר אחיה אמיר18/11/2018אם עדיין רלוונטי-
ממליץ על התעלמות מהימים בהם נטלת מינון חלקי- והתחלת ספירה מחודשת של 10 ימים (בכל מקרה, היום בד"כ מטפלים למשך 14 ימים). חודש לאחר סיום הטיפול יש לחזור על תבחין נשיפה לוודא שהחיידק נעלם. אם לא- צריך קורס אנטיביוטי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מוקדם של אפנדיציטנירה14/11/2018
שלום,
האם יש אפשרות לאבחן אפנדיציט בשלבים מוקדמים של הדלקת?
הילדה מתלוננת על כאבי בטן, בוצעו בדיקות דם וכד' ויש היסטוריה משפחתית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפנדציטיס- דלקת בתוספתן
ד"ר אחיה אמיר14/11/2018אפנדציטיס היא דלקת חריפה של האפנדיקס- התוספתן.
למעט מקרים חריגים, מרגע שהתהליך הדלקתי החל- הוא לרוב ייתקדם במהירות יחסית (תוך שעות עד ימים בודדים).
במידה והדלקת לא תטופל ע"י ניתוח או טיפול אנטיביוטי שמרני, היא עלולה להסתיים בהתנקבות (יצירת נקב) המעי, זליגה של תוכן מעי לחלל הבטן וזיהום ודלקת מפושטים בחלל הצפק. מדובר במצב חירום כירורגי.
האבחנה מתבססת על תלונות המטופל, בדיקתו הגופנית, בדיקות דם ובדיקות הדמיה.
בשל האופי החריף של המחלה- אין דרך לאבחן אותה לפני שהחלה.
לעיתים, בתחילת המהלך קיימים סימני שאלה לגבי האבחנה. במקרים אלו, נדרש מעקב צמוד אחר המטופל- בדיקה גופנית חוזרות, בדיקות דם והדמיה חוזרות לפי הצורך.
היסטוריה משפחתית אינה רלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על אפנדיציט
נירה14/11/2018תודה, עשינו בדיקות דם. על איזו בדיקה ספציפית אתה מדבר?
המשך
ד"ר אחיה אמיר14/11/2018לא מדובר בבדיקה ספציפית.
באופן טיפוסי, הרופא יבדוק את הבטן ובמידה ויתרשם מרגישות, או ממצאים אחרים המרמזים על דלקת יחליט על הפניה למיון לצורך המשך בירור, או המשך בירור באופן הדרגתי יותר בקופת חולים.
בין אם במסגרת ביקור במיון ובין אם בקופת חולים- בדיקות דם שימושיות, במידת הצורך- ספירת דם, מדדי דלקת ופרופיל ביוכימי. בהתאם לעוצמת התלונות ו/או הממצאים יחליט הרופא גם על הצורך בבדיקת US בטן.
לעיתים די בבירור הנ"ל ע"מ להחליט אם יש חשד סביר לאפנדציטיס אם לאו.
במקרים בהם עדיין יש סימני שאלה- עשוי הרופא להפנות לבדיקת CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 מתלונן על צרבותאיילת11/11/2018
ילד בן 8 מלונן על צרבות, או זו לפחות המסקנה שלי לפי התיאורים שלו. זה הגיוני שיהיו צרבות בגיל כל כך צעיר? מה אפשר לתת לו כדי להעביר את זה ומה יכול לגרום לזה בגיל כזה?
צרבת
ד"ר אחיה אמיר11/11/2018שלום איילת
גם לילדים יש צרבת.
ראשית ניתן לנקוט בפעולות מונעות-
א. להימנע מאכילת אוכל מטוגן, שוקולד ומשקאות המכילים קפאין.
ב. להימנע מאכילה בשעות הלילה המאוחרות.
ג. להימנע ממנח של שכיבה לאחר ארוחה- יש להקפיד על מנח גוף זקוף לפחות שעה לאחר הארוחה.
באם אמצעים אלו לא עוזרים- מציע לפנות לרופא המטפל ולנסות טיפול באחד התכשירים להורדת חומציות הקיבה (אומפרזול למשל) למשך תקופה מוגבלת של שבועיים.
אם עדיין אין הטבה, או שהצרבת מתחדשת עם הפסקת הטיפול- זה הזמן לפנות לייעוץ גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)