ירידה דרסטית במשקל לאחר גמילה מסרוקסט

מנהל הפורום

ד"ר בן עמית
ד"ר בן עמית
053-6834250
לקביעת תור אצל ד"ר בן עמית
053-6834250 ללא פרסום בפורום
 
  • ירידה דרסטית במשקל לאחר גמילה מסרוקסט
    מברר
    15/10/2019

    שלום,
    אני בגילאי ה30 שלי.
    סובל מאז גיל ההתבגרות מדיכאון והתקפי חרדה קשים.
    במשך 10 שנים נטלתי סרוקסט שעזר חלקית.
    לפני שנתיים, בשל תופעות לוואי קשות ובדיקה גנטית שמצאה שהסרוקסט לא טוב לי, עברתי גמילה הדרגתית במשך 3 חודשים.
    במשך הגמילה, התחלתי לרדת במשקל בלי סיבה למרות שהרגשתי טוב ולמרות שהתיאבון שלי היה טוב.
    לאחר הגמילה התחלתי לקחת ציפרלקס, אך הירידה במשקל המשיכה.
    כיום אני עם ציפרלקס, עם הטבה חלקית (סובל עוד מהתקפי חרדה, אומנם ברמה פחותה) אך אני מרגיש בסדר ומתפקד (גם מתאמן בחדר כושר).
    אני כרגע בתת משקל למרות שיש לי תיאבון טוב.
    בדיקות הדם האחרונות שלי תקינות, עשו לי גם בדיקת מצלמת מעי גס והיה תקין.
    האם יכול להיות שהמשקל שלי לא עולה בגלל שעדיין סובל מהתקפי חרדה (בעיקר בזמן שינה) שגורמים לחילוף חומרים מהיר מידי?
    תודה רבה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר בן עמית - 053-6834250

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפסקת טיפול וירידה במשקל

    ד"ר בן עמית
    30/10/2019

    שלום,
    תודה על הפניה. אכן, לדעתי ישנן שתי סיבות מרכזיות לירידה במשקל - הנטיה של סרוקסט לגרום לעליה במשקל, והמצב החרדתי, אשר מעלה מטבוליזם (ואולי בכל זאת גם תיאבון).
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


