מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוויה לא נעימה אצל פסיכולוגיתמאיה06/01/2023
היי, אני די נסערת כיוון שאחרי הרבה זמן שרציתי, אזרתי אומץ וביררתי על פסיכולוגית דרך קופת החולים. פניתי לכמה שלא היו פנויות עד שמצאתי אחת שחזרה אליי ואמרה שיש אפשרות לקבוע פגישה ראשונה. הסברתי לה בפלאפון פחות או יותר את המקרה שאני חשה מרוקנת אנרגיה וחשק ומאובחנות עם ocd. הגעתי אליה וכבר בהתחלה הבנתי שהיא לא איתי , היא קמה כמה פעמים ויצאה מהחדר לכבות את הגז או משהו כזה. שאלה הרבה שאלות וכתבה במחברת נתנה לי תחושה שאני משעממת ואף פיהקה באמצע הטיפול. לבסוף היא אמרה לי שאין לה איך לעזור לי ואני צריכה לשנות את הכדורים קודם, לחוש יותר טוב ובמקביל להיות תחת פיקוח פסיכיאטרי ורק לאחר מכן לקבל טיפול פסיכולוגי . אמרתי לה שהפסיכיאטר המליץ לי על הטיפול ושזה ממש חשוב לי אבל היא הייתה נחרצת ואני יצאתי משם עם דמעות וטראומה ולא הפסקתי לבכוצ כל הדרך חזור. היא גרמה לי לחוש יותר רע ממה שאני חשה. האם עליי לפנות לקופה ולספר את המקרה? איך אני יכולה להתקדם מפה ולמנוע מטופלות אחרות לעבור את זה וגם חשוב לי לדווח עליה אך אני לא יודעת למי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
לי09/01/2023אחרי שנים של ניסיון עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים (בעיקר פרטיים) אני מוכרחה להגיד לך שהסיפור שלך לא יוצא דופן. יש הרבה מאוד מטפלים ורופאים שהם חסרי רגישות, חסרי הבנה ואפילו חסרי מקצועיות. יש לי המון סיפורים מאכזבים על פנייה לעזרה שהסתיימה בדמעות. הרבה אנשי מקצוע היום לא מרגישים צורך להתאמץ. הם לוקחים כסף ונותנים את המינימום של המינימום (לא רק רופאים). צחקוקים, פיהוקים, הערות חסרות רגישות, חוסר סבלנות, הסתכלות אינטנסיבית בשעון ועוד הרבה התנהגויות בסגנון הן למרבה הצער ממש לא יוצאות דופן. פעם אפילו הייתי אצל מטפלת שיש לה ״קליניקה בבית״. לחדר הטיפולים שלה לא הייתה אפילו דלת שאפשר לסגור. זה היה חדרון קטן שמתחבר לסלון. היא דיברה איתי תוך כדי שהילדים הקטנים שלה ישבו בסלון וראו סרטים מצויירים. זה מכעיס ופוגע כל פעם מחדש אבל אין הרבה מה לעשות עם זה כי אף אחד לא יתרגש מטיפול והתנהגות לא מקצועית אלא אם מדובר במשהו ממש רציני. בעיקרון את יכולה לפנות אולי לקופה ולשאול איפה אפשר להתלונן אבל אני בספק מאוד גדול אם יש עם מי לדבר ואם למישהו בכלל יהיה אכפת. צר לי אבל זו המציאות. כשאני הולכת לטיפול אצל מישהו חדש אני מכינה את עצמי מראש שרוב הסיכויים שזו תהיה אכזבה. למעשה אם האכזבה היא רק אחרי פגישה אחת אז אני כבר לא מתרגשת. הקושי האמיתי זה ללכת למישהו במשך תקופה ואחרי הרבה מאוד תקוות, זמן וכסף לצאת עם אכזבה ויאוש. בשורה התחתונה, את העלבונות האלה צריך לבלוע. אף אחד לא יפטר אותה כי היא פיהקה לך בשיחה והראתה חוסר עניין מוחלט. אף אחד לא יתרגש מחוסר הרגישות שלה (חוץ מהמטופלים עצמם). בקושי מישהו מתרגש פה מחוסר מקצועיות אמיתית. תגידי תודה שלפחות זו רופאה של הקופה אז לפחות החוויה הזאת לא עלתה לך כמה מאות שקלים. אם זה רופאים פרטיים אז אפשר לכתוב ביקורת ברשת אבל זה גם בזבוז זמן כי את הכסף לא תראי בחזרה והעלבון עדיין ישאר לך בגרון. הפלוס היחיד בכתיבת ביקורת באינטרנט היא שאת יודעת שלפחות הזהרת אחרים. אם את רוצה למצוא מטפל טוב את צריכה למצוא מישהו שיש עליו המלצות מאנשים שהיו אצלו או אצלה. תשאלי את כל מי שאת מכירה אם יש להם המלצה על מישהו טוב ואם את לא מוצאת אז תחפשי ביקורות באינטרנט. אחרת זה סתם עניין של מזל. לצערי, מניסיון של שנים אני יודעת שהסיכוי ליפול לאחת כזאת הרבה יותר גבוה מהסיכוי ליפול למישהו טוב אבל זו לא סיבה לא להמשיך לחפש לעצמך עזרה. הפסיכולוגית הזאת שהיית אצלה לא שווה את הדמעות שלך ולא שווה שתרימי ידיים בגללה. היא סתם טיפה בים. עוד אחת חסרת רגישות ומקצועיות. אני מצטערת שאני לא יכולה הרבה לעודד אותך אבל זה מה שאפשר לעשות. לעבור למישהו אחר ולקוות שיהיה לך מזל ותמצאי מישהו טוב או לקבל המלצות של אנשים אחרים. בהצלחה לך! מקווה שתמצאי עזרה בקרוב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)