פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על הפרעות נפשיות ועל נושאים כמו סכיזופרניה, O.C.D, פסיכוזה, הפרעה דו-קוטבית, דיכאון, הפרעת אישיות גבולית, פוסט טראומה, תרופות פסיכיאטריות, טיפול אנטי פסיכוטי ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוויה לא נעימה אצל פסיכולוגית
    מאיה
    06/01/2023

היי, אני די נסערת כיוון שאחרי הרבה זמן שרציתי, אזרתי אומץ וביררתי על פסיכולוגית דרך קופת החולים. פניתי לכמה שלא היו פנויות עד שמצאתי אחת שחזרה אליי ואמרה שיש אפשרות לקבוע פגישה ראשונה. הסברתי לה בפלאפון פחות או יותר את המקרה שאני חשה מרוקנת אנרגיה וחשק ומאובחנות עם ocd. הגעתי אליה וכבר בהתחלה הבנתי שהיא לא איתי , היא קמה כמה פעמים ויצאה מהחדר לכבות את הגז או משהו כזה. שאלה הרבה שאלות וכתבה במחברת נתנה לי תחושה שאני משעממת ואף פיהקה באמצע הטיפול. לבסוף היא אמרה לי שאין לה איך לעזור לי ואני צריכה לשנות את הכדורים קודם, לחוש יותר טוב ובמקביל להיות תחת פיקוח פסיכיאטרי ורק לאחר מכן לקבל טיפול פסיכולוגי . אמרתי לה שהפסיכיאטר המליץ לי על הטיפול ושזה ממש חשוב לי אבל היא הייתה נחרצת ואני יצאתי משם עם דמעות וטראומה ולא הפסקתי לבכוצ כל הדרך חזור. היא גרמה לי לחוש יותר רע ממה שאני חשה. האם עליי לפנות לקופה ולספר את המקרה? איך אני יכולה להתקדם מפה ולמנוע מטופלות אחרות לעבור את זה וגם חשוב לי לדווח עליה אך אני לא יודעת למי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• למאיה

לי
    09/01/2023

אחרי שנים של ניסיון עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים (בעיקר פרטיים) אני מוכרחה להגיד לך שהסיפור שלך לא יוצא דופן. יש הרבה מאוד מטפלים ורופאים שהם חסרי רגישות, חסרי הבנה ואפילו חסרי מקצועיות. יש לי המון סיפורים מאכזבים על פנייה לעזרה שהסתיימה בדמעות. הרבה אנשי מקצוע היום לא מרגישים צורך להתאמץ. הם לוקחים כסף ונותנים את המינימום של המינימום (לא רק רופאים). צחקוקים, פיהוקים, הערות חסרות רגישות, חוסר סבלנות, הסתכלות אינטנסיבית בשעון ועוד הרבה התנהגויות בסגנון הן למרבה הצער ממש לא יוצאות דופן. פעם אפילו הייתי אצל מטפלת שיש לה ״קליניקה בבית״. לחדר הטיפולים שלה לא הייתה אפילו דלת שאפשר לסגור. זה היה חדרון קטן שמתחבר לסלון. היא דיברה איתי תוך כדי שהילדים הקטנים שלה ישבו בסלון וראו סרטים מצויירים. זה מכעיס ופוגע כל פעם מחדש אבל אין הרבה מה לעשות עם זה כי אף אחד לא יתרגש מטיפול והתנהגות לא מקצועית אלא אם מדובר במשהו ממש רציני. בעיקרון את יכולה לפנות אולי לקופה ולשאול איפה אפשר להתלונן אבל אני בספק מאוד גדול אם יש עם מי לדבר ואם למישהו בכלל יהיה אכפת. צר לי אבל זו המציאות. כשאני הולכת לטיפול אצל מישהו חדש אני מכינה את עצמי מראש שרוב הסיכויים שזו תהיה אכזבה. למעשה אם האכזבה היא רק אחרי פגישה אחת אז אני כבר לא מתרגשת. הקושי האמיתי זה ללכת למישהו במשך תקופה ואחרי הרבה מאוד תקוות, זמן וכסף לצאת עם אכזבה ויאוש. בשורה התחתונה, את העלבונות האלה צריך לבלוע. אף אחד לא יפטר אותה כי היא פיהקה לך בשיחה והראתה חוסר עניין מוחלט. אף אחד לא יתרגש מחוסר הרגישות שלה (חוץ מהמטופלים עצמם). בקושי מישהו מתרגש פה מחוסר מקצועיות אמיתית. תגידי תודה שלפחות זו רופאה של הקופה אז לפחות החוויה הזאת לא עלתה לך כמה מאות שקלים. אם זה רופאים פרטיים אז אפשר לכתוב ביקורת ברשת אבל זה גם בזבוז זמן כי את הכסף לא תראי בחזרה והעלבון עדיין ישאר לך בגרון. הפלוס היחיד בכתיבת ביקורת באינטרנט היא שאת יודעת שלפחות הזהרת אחרים. אם את רוצה למצוא מטפל טוב את צריכה למצוא מישהו שיש עליו המלצות מאנשים שהיו אצלו או אצלה. תשאלי את כל מי שאת מכירה אם יש להם המלצה על מישהו טוב ואם את לא מוצאת אז תחפשי ביקורות באינטרנט. אחרת זה סתם עניין של מזל. לצערי, מניסיון של שנים אני יודעת שהסיכוי ליפול לאחת כזאת הרבה יותר גבוה מהסיכוי ליפול למישהו טוב אבל זו לא סיבה לא להמשיך לחפש לעצמך עזרה. הפסיכולוגית הזאת שהיית אצלה לא שווה את הדמעות שלך ולא שווה שתרימי ידיים בגללה. היא סתם טיפה בים. עוד אחת חסרת רגישות ומקצועיות. אני מצטערת שאני לא יכולה הרבה לעודד אותך אבל זה מה שאפשר לעשות. לעבור למישהו אחר ולקוות שיהיה לך מזל ותמצאי מישהו טוב או לקבל המלצות של אנשים אחרים. בהצלחה לך! מקווה שתמצאי עזרה בקרוב!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איקסל
    טוביה
    15/01/2012

מדוע צריך לקחת איקסל 50 מ"ג פעמיים ביום? ולא בלגימה אחת? ומה קורה אם לוקחים את שני הכדורים ביחד?

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל

הוספת תגובה

תמונה

• איקסל - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    15/01/2012

שלום, יורי.

זמן מחצית החיים- זאת אומרת זמן לפירוק הכמות הפעילה של התרופה בגוף, של איקסל הוא כ-8 שעות.
    לכן , על מנת להשיג כיסוי יעיל של רמת תרופה בדם והשפעה מיטבית יש צורך בנטילה דו-יומית של איקסל.
    אני ממליץ לך ליטול איסל 50 מ"ג פעמיים ביום, שכן נטילה בודדת של 100 מ"ג עלולה להביא לעלייה בתופעות לוואי ללא אפקט יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איקסל,למוג'ין -תופעות לוואי
    גלית
    01/04/2012

שלום רב,

נוטלת למוג'ין לייצוב של הדיכאון העמיד .
    4 שנים קלונקס 0.5 לחרדות (מספר חודשים לפני קיבלתי 1 מג')
    רציתי לשאול,קראתי באיזשהו מקום שלמוג'ין יכול לעשות כאבי שרירים כי התחילה לי פיברומיאלגיה.האם נכון?
    מאז תחלת הפבירו' החלו הבעיות בעיבוד נתונים-קליטה ותגובה,חוזר ריכוז,שיכחה,תקיעות במילים,אי הבנת הנקרא והנשמע ועוד-בטוח בטוח בטוח מהפיברו ולא מהכדורים שנוספו לי בהמשך!!!
    עכשיו קיבלתי איקסל 25X2לכאבים ולא לדיכאון,(אני עמידה לSSRI וSNRI)כבר חודש אני סובלת מאי שקט,עצבנות,חרדה ושריפה בגוף.אני חושבת שחודש זה מספיק זמן להבין שאינו מתאים.נכון?
    הלחץ דם עלה מ-110 ל-138 והדופק 95.
    האיקסל טיפונת עוזר לכאבים.מעולם לא היו לי תופעות לוואי שנמשכו כל כך הרבה זמן.
    ניסיתי כבר סימבלתה,אלטרול וגם ליריקה שלא עזרו.
    נוטלת גם נוריטלין 25 מג' כי הייתי בדיכאון לאחר שגילו לי את הפיברו,בהתחלה הגעתי ל-75 מג.לא עזר כלל לכאבים.
    כ-8 חודשים עם סרוקוול 100 מג' עבור השינה שתמיד היתה גרועה ויש כרגע נסיגה.
    הוספתי סטילנוקס כשבועיים וזה משפר את תחילת ההרדמות והשאר עושה הסרוקוול והקלונקס.
    אם הבעיה בזיכרון בגלל הקלונקס אז אם אוריד אותו המוח יסתדר?
    .
    אשמח לתגובות נקודתיות.

הוספת תגובה

תמונה

• בבקשה תענו לי-מאוד סובלת

גלית
    02/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הורדת מינון איקסל
    אושרת
    12/05/2014

בזמן האחרון קצב הלב שלי עולה למאה ועשרים גם במנוחה, בעיקר אם חם לי כמו בשהייה בים . אני בת 35 ונוטלת את המינון המירבי של איקסל לטיפול בדיכאון. ורק את התרופה הזאת. באופן כללי התפקוד שלי השתפר מאוד . התרופה הזאת שינתה את חיי והצילה אותי. אניגם מעשנת וחוששת מאירוע לבבי האם זה נורמלי להגיע לקצב לב כל כך גבוה במנוחה, האם עליי להיזהר בזמן פעילות גופנית ? ואם אני רוצה להפחית את המינון האם מותר לי להוריד ממאה בבוקר לחמישים וכן גם בערב והטיפול ימשיך להיות יעיל ? מבולבלת ומטופלת אצל פסיכיאטרית של קופת חולים שבקושי מכירה את התרופה .

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת מינון איקסל

הוספת תגובה

תמונה

• הורדת מינון איקסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2014

חובה מעקב רופא משפחה, הערכה גופנית כולל אקג
    לישקול להפחית מינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איקסל
    רוני
    08/09/2012

שלום,

חבר שלי נוטל איקסל פעמיים ביום במינון של 200 מ"ג ליום במשך 10 חודשים בערך. יש לו דפיקות לב מהירות. האם זה מסוכן? האם דפיקות הלב אמורות לחזור לנורמה באיזהשהו שלב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל

הוספת תגובה

תמונה

• איקסל - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    09/09/2012

שלום רב,
    קודם כל חשוב שהחבר שלך יעבור הערכה בסיסית של רופא משפחה הכוללת מדידת דופק ו-ECG. יתכן ולא באמת מדובר בדופק מהיר אלא החבר חווה את הדופק התקין כמהיר, דבר שאופייני לאנשים שסובלים מחרדה. יחד עם זאת, יתכן ואכן מדובר בקצב מהיר וגם כאן יש מספר אפשרויות: תופעות לוואי של התרופה או הפרעת קצב שלא שקשורה לתרופה. התופעות לוואי של איקסל הן לא מסוכנות, חולפות מהר יחסית ולא אמורות לגרום לנזק בריאותי. יחד עם זאת, במידה והחבר סובל מהפרעת קצב או ממחלה לבבית אחרת, חשוב לבחון האם איקסל לא מחמירה את המצב הקיים ובמידת הצורך להפסיק אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איקסל
    חלי
    10/05/2011

לוקחת חודש וחצי איקסל 150 ויש לי דופק מהיר ועצירות האם זה תופעת לוואי חולפת.? או צריך להחליף טיפול תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל

הוספת תגובה

תמונה

• איקסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/05/2011

בהחלט סביר להניח שזה תופעות לוואי, יש צורך לברר מול רופא מטפל, חשוב לעקוב אחר לחץ דם ודופק, באם יש פה יבש, קושי בהטלת שתן ועצירות, דופק מהיר , זה מתאים לתופעת לוואי של התרופה ומחייב התייחסות בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תרופה איקסל
    sport
    04/01/2014

שלום רב
    נטלתי עד לא מזמן פבוקסיל 250 מ"ג לאוסידי. עקב תופעות לוואי מסוימות ביקשתי מהרופא לעבור לכדור אחד. אני נוטלת בשבועיים האחרונים 25 מ"ג איקסל ו200 מ"ג פבוקסיל. חל שיפור מסויים אך הופיעה תופעת לוואי של כאבי בטן ועצירות. האם תופעה זו אמורה לעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה איקסל

הוספת תגובה

תמונה

• תרופה איקסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2014

לא מומלץ ליטול בו בזמן איקסל + SSRI , סכנה מוגברת לסינדרום סרוטונין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סנדרום סרוטונין

sport
    05/01/2014

אז איך זה יתכן שהרופא רשם לי את התרופה?יש לציין כי אני נוטלת מינון קטן של איקסל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סנדרום סרוטונין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2014

מציע לברר מולו...
    ( כמובן שככל שעולים במינון הסיכון עולה ...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות לגבי הכדור איקסל ותופעת לוואי
    דן
    23/02/2016

שלום רב,

שתי שאלות בקשר לכדור זה: 1- אם סימבלטה פגע בתפקוד מיני (וציפרלקס לפני) זה אומר שקרוב לודאי שגם איקסל יפגע? לא רוצה לבזבז סתם תזמן שלי...

2. איקסל יעיל גם למעי רגיז?

תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות לגבי הכדור איקסל ותופעת לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/02/2016

סיכון בהחלט קיים לתופעת לוואי מינית
    לפעמים תוספת מינון קטן של מירו יפתור את תופעת לוואי זו
    מעי רגיז = בוודאי שיעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תופעות קשות
    דנה
    20/02/2015

שלום רב,
    בת 46 ,
    עקב מחלה של בן משפחה ולחץ בעבודה התחלתי להרגיש חרדה ודיכאון קל . הרופא המליץ על סימבלטה 30 מ"ג גם מהסיבה שבעבר נבחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה .
    אני נוטלת את תרופה כבר 4 ימים ומרגישה לא טוב ,יש לי הרגשה של עוררות יתר ומצד שני מרגישה חולשה , ראיה מעורפלת ולא ממוקדת שמאוד מפחידה אותי, מרגישה חרדה וקשה לי לתפקד בצורה נורמלית . יש לציין שבמקרה לפני כשבועיים עשיתי בדיקת עיניים והכל תקין למעט קוצר ראיהיה שזו בעיה ידועה.
    האם התופעות הנ"ל קשורות לתופעות הלוואי של התרופה ? האם כדאי להמשיך בתקווה שהגוף התרגל או מומלץ להפסיק ?!

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות קשות

הוספת תגובה

תמונה

• לדנה שלום

מנוסה
    21/02/2015

המדובר בתופעות לוואי קלות (ולא קשות או מסוכנות חלילה) של התרופה. התופעות צפויות לחלוף לאחר מספר שבועות, כאשר הגוף מתרגל לתרופה. בגלל מצבך הרפואי/נפשי ישנה נטייה להיבהל מתופעות הלוואי, אך אין חשש כלל וצריך לתת לזמן לעשות את שלו.
    אגב, 30 מ"ג זה מינון התחלתי בלבד, יהיה צורך בהמשך להעלותו באופן הדרגתי ל60 עד 120 מ"ג (לא צפויות תופעות לוואי) . אני מקווה שאת מטופלת ע"י רופא מומחה ולא רופא משפחה.
    ניתן לקחת במקביל כדור הרגעה קל שעוזר להתרגל לתרופה על ידי הפחתת התופעות שתיארת.
    שימי לב, הפורום פה שורץ גורמים המתנגדים לתרופות, כנראה סיינטולוגים, אז לא להתייחס לתגובות אנטי-תרופות/ בעד טיפול פסיכולוגי/ שקר כלשהו אחר, וכדומה. עלייך ללכת לפי הזרם המרכזי של הרפואה כי זה הפתרון המדעי היעיל היחיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כדאי לחזור לרופא המטפל

שמוליק
    22/02/2015

שלום דנה.

אינני רופא.

תופעות הלוואי העיקריות של סימבלטה הן השמנה וליקויים בתיפקוד המיני. הפרעה במערכת הראייה או שהיא תופעת לוואי פחות נדירה או שהיא איננה קשורה לתרופה.

הרגשה הכללית הרעה איננה בהכרח קשורה לתרופה, יכול להיות שמדובר בסימפטום של הבעייה הנפשית.

כדאי לחזור לרופא המטפל שמכיר את הנסיבות של המקרה שלך כדי לבדוק את העניין בצורה יותר יסודית.

כדאי לשקול גם טיפול פסיכולוגי. יכול להיות שההרגשה הכללית הלא טובה תשתפר בעיקבות הטיפול הפסיכולוגי. ככלל, הרופאים של הפורום עיקביים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

באשר לאזהרתו של חבר הפורום המכונה "מנוסה" מפני סיינטולוגים שימליצו על טיפול פסיכולוגי, אז הנה הסיינטולוגים באים.

קודם כל, יש פורום הרבה משתתפים קבועים שתורמים שהתמודדו בהצלחה עם קשיים נפשיים, ומתוך כוונות טובות בלבד, הם תורמים מנסיונם האישי לטובת הכלל.

יש חברים שהתרופות עזרו להם, ו"מנוסה" הוא כנראה אחד מהם, ולכן הנטייה שלהם להמליץ על טיפול תרופתי, ויש כאלה שיותר התאים להם טיפולים פסיכולוגיים מאשר תרופות, והנטייה שלהם היא להמליץ להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים.

לא אכחד, ואודה בכך שאני משתייך לחברים שהטיפול התרופתי (לפחות לטווח הארוך) לא התאים להם. בהתחלה הייתי אומר שצריך לזרוק את התרופות, והשתמשתי בביטויים חריפים מאוד, ובשל כך, הרבה מהתגובות שכתבתי נמחקו. עם הזמן, הבנתי שאי אפשר להסיק מהפרט אל הכלל, וצריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

"מנוסה" חדש בפורום, ועדיין לא הפנים את העובדה שאי אפשר לעשות הכללות סוחפות וגורפות מהפרט אל הכלל, ושצריך לכבד את שאר משתתפי הפורום. זה ייקח לו קצת זמן...

אחד מהגורמים המשמעותיים הוא נטיית הלב של המטופל. טיפול פסיכולוגי לוקח חמישים דקות, והוא גם יקר (300-500 ש"ח לפגישה), וגם דורש פעילות של המטופל מחוץ לקליניקה. בנוסף לכך, בטיפול בשיטה הפסיכודינמית, נדרשים כמה טיפולים שכל מה שעושים בהם הוא חשיפת תכנים בלתי מודעים, ורק אחרי שנחשפים מספיק תכנים בלתי מודעים, רק אז מתחילים לטפל.

האם טיפול פסיכולוגי מתאים לך או לא? - גם בעניין הזה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תופעות לואי- תיקון טעויות של שמוליק

מנוסה
    22/02/2015

שמוליק שלום,
    התופעות שציינת אינו אופייניות לסימבלטה. סימבלטה זה לא SSRI אלא SNRI ודווקא
    רואים אתה ירידה במשקל לעיתים. הרבה פחות נגיעה לתפקוד מיני , שוב זה לא SSRI.
    והכי חשוב: התחושות הלא טובות בתחילת טיפול הן קלות וחולפות לאחר מספר שבועות. פעמים רבות כדור הרגעה קל כמו ואבן, למספר שבועות, מעלים כמעט לחלוטין את עוררות היתר, ושאר התחושות בגוף.
    שמוליק, אתה כל כך שבוי באנטי-תרופות, שלכל תרופה אתה מייחס השמנה. זה פשוט לא נכון וגורם להפחדה ללא בסיס. כך גם רשמת לגבי איקסל לפני מספר ימים וראה מה רשם הרופא פה בפורום. כעת אתה מבין מדוע אתה נחשד בעיניי לסיינטולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טוב שיש מישהו שמאזן אותי

שמוליק
    23/02/2015

שלום מנוסה.

אכן, אני מודה בכך שיש לי נטייה מאוד חזקה להמליץ על טיפולים פסיכולוגיים ולהמליץ על מה שפחות תרופות בגלל הנסיון האישי הלא מוצלח עם התרופות.

טוב שיש מישהו שמאזן אותי :-)

נראה לי שישנם הרבה מאוד נושאים שאינם צריכים להיות שנויים במחלקות כלל, שכדאי מאוד לציין אותם על מנת להרגיע את הרוחות:

כל חבר בפורום שהתמודד בהצלחה עם קשיים נפשיים הוא מקור להשראה למתמודדים אחרים.

אני בטוח שאם יהיה מישהו שיקבל ממך השראה ויחליט לקחת את עצמו בידיים ולהתמודד עם הקשיים הנפשיים שלו, אבל הוא יתמודד איתם עם טיפולים פסיכולוגיים בלבד וינצח את הקשיים - אתה תהיה שמח מאוד :-)

ברור לי שאתה לא סוכן סמוי של חברות התרופות, ושאין לך שום דבר נגד טיפולים פסיכולוגיים שהם חלק אינטרגלי מהפסיכיאטריה.

השאלה האם החבר התמודד עם או בלי תרופות היא משנית בחשיבותה לעצם העובדה שהוא התמודד וניצח ומתמודדים אחרים יכולים להתעודד מכך. את העידוד הזה לא ניתן לקבל מהרופאים או מאנשי מקצוע שיכולים להיות חשודים בכך שהם מעוניינים בעבודה (ברור שזה חשד שווא), בעוד שחברי הפורום נותנים את העידוד בחינם.

עדיין לא יצא לך לכתוב עם אילו קשיים התמודדת, אבל אני בטוח שזה מה שהביא אותך לפורום.

נושא נוסף שאינו צריך להיות שנוי במחלוקת הוא דעות קדומות שרווחות בציבור על מטפלים שבעטיין הם נמנעים מלטפל בעצמם:

הרבה אנשים פונים לפורום והם חוששים ללכת לטיפול כי הם חושבים שטיפול עלול לקחת מהם רשיון נהיגה או רשיון לנשק או למנוע מהם לקבל רשיונות כאלו אם אין להם עדיין. נערים או הורים שלהם חוששים שהטיפול עלול לפגוע בהם באפשרות לשרת בצבא, ועוד דברים כיו"ב.

בנושאים כאלה, אני אומר שההיפך הוא הנכון; בעייה שאיננה מטופלת היא זו שעלולה לגרום לכל החששות האלה להתקיים. ויתר על כן, חוות דעת עדכנית של המטפל שמכיר את המטופל טוב יותר מאשר המוסדות שאין באפשרותם לבדוק את העניין לעומק ויעדיפו שלא לקחת אחריות, יכולה להועיל.

גם מטופלים שטוב להם - הנושא אינו אמור להיות שנוי במחלוקת. אף אחד לא מאיתנו לא יפנה למטופלים שטוב להם עם הטיפול שהם מקבלים וינסה להציע משהו אחר.

כל המחלוקת מתמקדת רק לגבי מטופלים שלא טוב להם עם הטיפול התרופתי שהם מקבלים; נקודת המחלוקת היא בשאלה האם עדיף לקחת תרופות או לא.

גם כאן, אני די מסופק עד כמה הדברים באמת צריכים להיות במחלוקת; אני בטוח ששנינו רוצים את טובתם.

לשיטתי, צריך רק ליידע על האפשרות של טיפול פסיכולוגי, ושטיפולים פסיכולוגיים יכולים להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות. גם אז, הורדת מינונים והפסקה צריכים להיעשות בהתייעצות עם הרופא. מי שיודע על האופציה הזו והחליט שהיא לא מתאימה לו - מבחינתי זה סוף פסוק, ואין לי שום עניין לשכנע אותו. המטרה היא רק ליידע על האפשרות הזו.

המשך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

שמוליק
    23/02/2015

אין להתעלם מאנשים שפונים לפורום ומתלוננים על סבל מתופעות הלוואי של התרופות, גם אם הם מיעוט.

מהמיעוט הזה עלולים להתפתח סיינטולוגים אמיתיים.

אם אומרים להם שאין מנוס, ואחת מהשניים: או תרופות או סבל מהמחלה, אז בסופו של דבר הם עלולים לזרוק את התרופות, תוך הרגשה נוראית שלא רוצים להקשיב להם, ועצם התחושה הזו יכולה להיות גורם מרכזי בהתדרדרות שיכולה להביא את האישפוז הכפוי הבא...

ברגע שאומרים להם שהמשוואה הזו או לסבול מהמחלה או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות יכולה להישבר ע"י טיפולים פסיכולוגיים, וע"י זה הם לא יזרקו את התרופות בחמת זעם - זה טוב מאוד.

בכל אופן, אני שמח שיש מי שמאזן את העניין, וכך מי שמשתתף בפורום מקבל תמונה ברורה יותר מכמה זוויות, גם מזווית של מי שהסתדר עם הטיפול התרופתי, שהזווית הזו באמת הייתה חסרה, וטוב שיש אותה. באמת צריך להודות לך על כך :-)

יכול להיות שעם הזמן ד"ר דוידאור ידחוף אותך ללכת ללמוד רפואה. יכולה להיות לך תרומה מאוד משמעותית. זכור לי שבהרבה קבוצות שהתקיימו בשלוותה, היו מטופלים ששאלו את הרופאים בחמת זעם האם הם ניסו על עצמם את התרופות שהם נותנים, והם אמרו שהם פשוט לא צריכים. אתה לעומת זאת, תוכל לענות בחיוב על השאלה הזו...

אני מקווה שמה שציינתי שלא צריך להיות שנוי במחלוקת (ההשראה של חברי הפורום, ודעות קדומות שמונעות אנשים ללכת לטיפול) - על זה תסכים איתי שזה באמת לא שנוי במחלוקת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעה בראיה

מנוסה
    22/02/2015

הפרעה בראיה מסוג טשטוש ראיה זו תופעת לואי מוכרת אצל סימבלטה. היא פחות נפוצה אך קיימת ומיוחסת להשפעת התרופה על הנוראדרנלין. רואים את זה גם באדרונקס למשל. זה לא מסוכן וחולף לאחר מספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה !

דנה
    27/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תופעות קשות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

יש סיכוי שלפחות חלקי, יש תופעות לוואי.
    ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל ולשקול לגבי המשך הטיפול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מאמרים על אדרונקס ב-BMJ
    אירית
    07/11/2010

לאחרונה(אוקטובר 2010) התפרסמו מאמרים ב-BMJ,הדנים בחוסר היעילות הטוטלית של אדרונקס בהשוואה ל-SSRI אחרים כולל גרימת תופעות לוואי ונזק קשים יותר.
    מדובר על כך שפייזר יצרנית התרופה לא דווחה על כל המחקרים הקליניים שלה, וכך מנעה הערכה מדוייקת של יעילות התרופה ונזקיה.
    מה דעתם המלומדת של הרופאים?

לקביעת תור
    סגירה
    מאמרים על אדרונקס ב-BMJ

הוספת תגובה

תמונה

• אדרונקס

רוני
    07/11/2010

את יכולה לכתוב מה ציינו בכתבה? בעיקר בעניין תופעות הלוואי, אבל לא רק.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדוק את המאמרים הבאים

אירית
    08/11/2010

Eyding D, Lelgemann M, Grouven U, et al. Reboxetine for acute treatment of major depression: systematic review and meta-analysis of published and unpublished placebo and selective serotonin reuptake inhibitor controlled trials. BMJ 2010;341:c4737. את המאמר הזה אפשר למצוא ב-medline או scholar
    אפשר גם לבדוק ב-wikipedia
    מה שהכי חשוב זה שהרופאים שמופיעים באתר זה יתנו את דעת המומחה שלהם. כביולוגית ולא רופא קשה לי לתת תשובה מעבר למה שכתוב בנייר שמצורף למרשם. אבל במאמר המצוטט למעלה מדובר על:potential risk.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדוק את המאמרים הבאים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

היי אירית , אם מופיע ב BMJ כמובן שצריך להתייחס.
    מניסיון , אדרונקס יכול לתרום רבות בחולי סכיזופרניה עם סימנים שליליים, עייפות מבעיית שינה , הפרעת קשב וריכוז וכאוגמנטציה במצב עייפות בחולי דיכאון קשה תחת טיפול ב SSRI .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא קבלתי התיחסות ענינית לשאלה שלי

אירית
    12/11/2010

זוהי שאלתי המקורית עליה לא קבלתי התיחסות עקרונית.
    לאחרונה(אוקטובר 2010) התפרסמו מאמרים ב-BMJ,הדנים בחוסר היעילות הטוטלית של אדרונקס בהשוואה ל-SSRI אחרים כולל גרימת תופעות לוואי ונזק קשים יותר.
    מדובר על כך שפייזר יצרנית התרופה לא דווחה על כל המחקרים הקליניים שלה, וכך מנעה הערכה מדוייקת של יעילות התרופה ונזקיה.
    מה דעתם המלומדת של הרופאים?
    האם דוקטור דוידאור טרחת בכלל להסתכל במאמר שפורסם בBMJ? הייתי רוצה התייחסות לטענה המועלה במאמר על גרימת תופעות לוואי ונזק פוטנציאלי. האם יש לי מה לדאוג?
    עבורי נרשמה התרופה נגד דכאון. ולא סכיזופרניה או ADHD. ואני רק בתחילת הטיפול.
    אודה לך על התייחסות ענינית.
    Eyding D, Lelgemann M, Grouven U, et al. Reboxetine for acute treatment of major depression: systematic review and meta-analysis of published and unpublished placebo and selective serotonin reuptake inhibitor controlled trials. BMJ 2010;341:c4737. את המאמר הזה אפשר למצוא ב-medline או scholar

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא קבלתי התיחסות ענינית לשאלה שלי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

כתבתי את דעתי לגבי אדרונקס וכן שמתייחסים ברצינות למאמר שפורסם ב BMJ .
    אני מפנה אותך ל NICE GUIDELINE מ 2009 הבריטי , המלצות לרפואה מצויינת, שם מוזכר האופציה של טיפול באדרונקס בדיכאון.
    לדעתי יש מקום לאדרונקס כאוגמנטציה בדיכאון אך לא טיפול יחיד התחלתי.
    אך זה עניין אינדיבידואלי של כל רופא והניסיון שלו.
    אם יש לך חששות תשתפי את הרופא המטפל , כיום יש מספיק אופציות אחרות לטיפול בדיכאון.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פריזמה במינון 20 מג ותופעות לוואי
    נטלי
    07/09/2021

רציתי לשאול .. לקחתי מינון של פריזמה 20 מג שתי כדורים וחצי מאז התחילו לי תופעות לוואי של תחושת ניתוק כאילו יכולה לחשוב על משהו נגיד יושבת על המיטה חושבת שאני קמה עושה פעולה מסויימת אבל בפועל אני עדיין על המיטה אבל כאילו לא יודעת אם זה קרה או לא., האם תופעה זו מוכרת והאם היא תחלוף???
    האם ברגע שמפסיקים את הכדור התופעה תעלם ? כי לפני זה לא חוויתי רק מאז לקחתי את הכדור הזה

הוספת תגובה

תמונה

• כן. זאת תופעת לוואי של פריזמה

מישהו
    18/09/2021

כן. יש לפריזמה תופעת לוואי של דפרסונליזציה (תחושת ניתוק מעצמך). כמובן שאחרי שבועיים לאחר שתפסיקי עם הכדור זה יחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תחושת ניתוק וחזרה לציפרלקס
    אלמונית
    03/10/2019

שלום, לפני כשבוע התעוררתי בבוקר עם תחושה מאוד מוזרה שהכל לא אמיתי, תחושה של ניתוק מהמציאות, של זרות. למעשה התחושות עדיין מלוות אותי ולאורך כל השבוע חוויתי התקפי חרדה חריפים בעקבות ההתפרצות של תחושת הניתוק, התקפי חרדה איומים שגרמו לי לאי שקט נוראי ולהגעה למיון. בשנת 2013 פרצה התופעה אצלי ובגינה התחלתי למעשה טיפול בציפרלקס של 10 מג ועם הזמן היא חלפה ולמעשה עד לפני חצי שנה לקחתי את הכדור באופן קבוע. לפני כחצי שנה החלטתי שאני מעוניינת להפסיק עם הכדור ולעבור לאלטרנטיבה טבעית מאחר והוא גרם לי לתופעות לוואי שהבולטות מבינהן הם עייפות ואפתיה . את הכדור הפסקתי בהדרגה ללא התייעצות עם הפסיכיאטר. תופעות הגמילה לא היו נעימות אך עברתי את תרופת ההסתגלות בהצלחה אני חושבת אך באותה נשימה לאט לאט הרגשתי שאני שוב מדוכאת, לא מוצאת את עצמי בחיים, מחשבות אובססיביות ודאגות בלתי פוסקות לגבי העתיד. פיזית הרגשתי יחסית טוב אבל נפשית הרגשתי שאני לאט לאט קורסת. כל זה קרה בהדרגה במהלך כל החצי שנה שאני ללא הכדור. כמובן שהמצב שלי החמיר גם בעקבות אירועים שקרו לי בחיים שגרמו לעליה ברמת הדיכאון ובחרדה כך שאני לא בטוחה שזה 100 אחוז קשור בהפסקת הכדור. חצי שנה שאני סובלת מלחץ נפשי ממושך שכנראה גרם להופעת התסמונת של הניתוק שהתפרץ לפני כשבוע, תחושת ניתוק דומה לאותה תחושה שהתפרצה בשנת 2013 שבגינה התחלתי טיפול בכדורים במקביל לטיפול פסיכולוגי שאותו התחלתי בגיל צעיר מאוד (2009) עד לפני שנה. אני זוכרת גם שחוויתי אירוע אלימות מילולית מצד אחד ההורים, יכול להיות שזו הייתה תגובה של הלם ומנגנון הגנה של הגוף כדי להתמודד עם המצב, אין לי באמת מושג. בשבוע שעבר לילה לפני התפרצות הניתוק בפעם השנייה מאז 2013 חוויתי גם אירוע שכנראה לגוף שלי לא היה יכולת להתמודד ולהכיל- ניסיון לקיום יחסים עם בחור שגרמו לי לחרדה ולבהלה גדולה. אני שנים סובלת מחרדות בכל הנושא הקשור לאינטימיות ולמיניות ואחרי כל פעם שאני חווה סיטואציה אינטימית עם גבר באותו לילה אני מתעוררת עם בחילות וחרדות שבדרך כלל חולפות כי אני מרגיעה את עצמי. כמובן שאני תמיד מעלה את הנושא בפני המטפלת הרגשית שלי שמלווה אותי מזה שנה. איני יודעת מהי הסיבה להתפרצות תחושת הניתוק, אם היא תוצאה של לחץ וחוסר ביטחון ממושכים שגרמו לי לרצות להתנתק מהסביבה ולדיכאון או שזה האירוע עם הבחור. באותו היום שהחלה להתפרץ אצלי תחושת הניתוק-בשבוע שעבר פניתי בדחיפות למרכז לבריאות הנפש ושם ראיתי פסיכיאטר שהעריך את מצבי והמליץ לחזור לציפרלקס תחילה במינון מופחת של חצי כדור 5 מג במשך שבוע ולאחר מכן לכדור שלם ובמקביל קלונקס 0.5 מג להרגעה במידת הצורך וכמובן המליץ לפנות לפסיכיאטר בקהילה למעקב. אני כבר שבוע עם הציפרלקס (אסצטופארם), אתמול העליתי לכדור 10 מג ואני מרגישה שאמנם מפלס החרדה מעט ירד אך תופעות הלוואי שסבלתי מהן אז תוקפות שוב. אני מרגישה עייפות נוראית, טשטוש בראייה, תחושת כבדות ובחילות. הבנתי שתופעות לוואי אלה אמורות לחלוף תוך מספר שבועות אך החשש שלי שתחושת העייפות והאפתיה ילוו אותי גם מעבר לתקופת הסתגלות הגוף לתרופה. כמו כן אני מרגישה עדיין את תחושת הניתוק וחוששת מאוד ממנה. אני מאוד חוששת מהמצב שנקלעתי אליו וששוב אני צריכה להיות תלוייה בכדורים שמצד אחד מרגיעים אבל מצד שני גורמים לנפש לחוסר חיות, לתחושה של כאלו כמו זומבי. מה קורה איתי? יש הסבר הגיוני לתופעה הזו של הניתוק שתקפה אותי? מה מומלץ לעשות בשלב הזה? האם אצטרך לקחת ציפרלקס לכל החיים ולסבול מתחושה של חוסר חיות שגם ככה אני כרג

הוספת תגובה

תמונה

• ציפרלקס ו"ניתוק"

ד``ר בן עמית
    30/10/2019

שלום,
    תודה רבה על המקרה המפורט. אמנם אני מגיב באיחור יחסית, אבל ככלל - תחושת "ניתוק" או אפתיה מתוארת רבות תחת טיפול נוגד דכאון. בחלק מהמקרים זה חולף ובחלק לא, ואז יש לעשות שינוי כלשהו בטיפול. המפתח כאן הוא סבלנות וקשר רציף עם המטפל. בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חרדות תחושת ניתוק וחזרה לציפרלקס

אלמונית
    30/10/2019

חידשתי טיפול בציפרלקס לפני חודש, תחילה ב5 מג לאחר מכן 10 ולפני שבוע הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל15 מג.
    לפני מספר ימים , סמוך להעלות מינון הציפרלקס ל15 התחילו להתגבר אצלי מחשבות טורדניות לא רצוניות ממש פולשניות על אובדנות ופחד מלאבד שליטה, קראתי שבתחילת הטיפול אלו שסובלים מדיכאון תופעה זו עלולה להתרחש ולעבור כשהכדור ישפיע. בינתיים הרופא נתן לי ואבן להרגעה 3 פעמים ביום חצי כדור במשך עשרה ימים. ביום שישי אמורה לסיים עם הוואבן וחוששת ממה יהיה.
    שמעת על מקרים כאלה? מה יכולה להיות הסיבה לכך? איני אובדנית ואף פעם לא הייתי. אני סובלת מocd וסובלת מפחד מפני חוסר שליטה, איכשהו המחשבות שלי הגיעו למחשבות קיצוניות שממש גורמות לי לחרדה שיתממשו . האם זה יעבור? מה אני יכולה לעשות?
    מרגישה שאין לי עם מי לדבר, עוברת מפסיכיאטר לפסיכיאטר והם לא רואים לנכון לשלוח אותי למסגרת אשפוזית. חשבתי על מסגרת של אשפוז יום אך גם זה משהו שהפסיכיאטר האחרון שראיתי לא המליץ. הוא אמר לי שאלו תופעות שאמורות לחלוף תוך מספר שבועות ושעליי להיות במעקב פסיכיאטרי צמוד בקהילה ולשלב טיפול שיחתי. אך בינתיים אני סובלת כל יום ומרגישה שמשהו רע עומד לקרות לי בכל רגע. רק הואבן איכשהו עוד "מציל אותי" כי אני ישנה איתו.
    חשוב לי לציין שהניתוק התחיל לי לפני שחזרתי לכדור ובוא החמיר לי והמחשבות האובדניות הלא רצוניות התחילו עם הטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אולנזפין פנאפט שילוב ביחד
    קובי
    10/10/2019

שלום לד"ר בן עמית הנכבד האיבחון שלי סכיזופרניה פרנואידית מטופל בזיפרקסה 15 מ'ג איטומין 40 מ'ג פאקסט 25 מ'ג אדרונקס 2 מ'ג פנרגן 10 מ'ג קלונקס 0.25 מ"ג סובל מהשמנה רבה - מהזיפרקסה והפאקסט - - רוצה להוריד מהמינון של הזיפרקסה ולשלב אותה עם פנאפט שאלתי: האם ניתן ליטול יחד זיפרקסה ופנאפט ?! ואם אין אינטרקציה בשילוב זה ?! תודה רבה מעריך מאוד

הוספת תגובה

תמונה

• זיפרקסה ופנאפט

ד``ר בן עמית
    30/10/2019

חבר יקר,
    תודה על הפניה, אני שמח שאתה מעורב בטיפול ושואל שאלות. אין מניעה עקרונית לשימוש בשתי התרופות הללו יחד. בכל מקרה הכי חשוב לקבל החלטות יחד עם הרופא המטפל.
    בהצחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ירידה דרסטית במשקל לאחר גמילה מסרוקסט
    מברר
    15/10/2019

שלום,
    אני בגילאי ה30 שלי.
    סובל מאז גיל ההתבגרות מדיכאון והתקפי חרדה קשים.
    במשך 10 שנים נטלתי סרוקסט שעזר חלקית.
    לפני שנתיים, בשל תופעות לוואי קשות ובדיקה גנטית שמצאה שהסרוקסט לא טוב לי, עברתי גמילה הדרגתית במשך 3 חודשים.
    במשך הגמילה, התחלתי לרדת במשקל בלי סיבה למרות שהרגשתי טוב ולמרות שהתיאבון שלי היה טוב.
    לאחר הגמילה התחלתי לקחת ציפרלקס, אך הירידה במשקל המשיכה.
    כיום אני עם ציפרלקס, עם הטבה חלקית (סובל עוד מהתקפי חרדה, אומנם ברמה פחותה) אך אני מרגיש בסדר ומתפקד (גם מתאמן בחדר כושר).
    אני כרגע בתת משקל למרות שיש לי תיאבון טוב.
    בדיקות הדם האחרונות שלי תקינות, עשו לי גם בדיקת מצלמת מעי גס והיה תקין.
    האם יכול להיות שהמשקל שלי לא עולה בגלל שעדיין סובל מהתקפי חרדה (בעיקר בזמן שינה) שגורמים לחילוף חומרים מהיר מידי?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

תמונה

• הפסקת טיפול וירידה במשקל

ד``ר בן עמית
    30/10/2019

שלום,
    תודה על הפניה. אכן, לדעתי ישנן שתי סיבות מרכזיות לירידה במשקל - הנטיה של סרוקסט לגרום לעליה במשקל, והמצב החרדתי, אשר מעלה מטבוליזם (ואולי בכל זאת גם תיאבון).
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חצי קלונקס כל יום במשך שבוע
    אלי
    13/10/2019

שלום רב
    אני מטופל בסרוקסט הרבה שנים עקב חרדות.
    לאחונה החרדות חזרו בגלל סיבות שונות.
    אני אמור לטוס לחול וסובל מחרדה גדולה בנושא ובעיקר חושש שאסבול מחרדות גם שם. השאלה שלי - האם במצב של חרדה במהלך הטיול אוכל לקחת במשך שבוע ימים כל יום חצי כדור קלונקס בלי שזה יגרום להתמכרות?
    תודה מראש על התשובה

הוספת תגובה

תמונה

• קלונקס והתמכרות

ד``ר בן עמית
    30/10/2019

אלי היקר,
    אכן לאחר נטילה יומית של קלונקס מדי שבוע תתכן תלות, אבל קלה יחסית, ולכן אין מניעה לדעתי.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה