פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על הפרעות נפשיות ועל נושאים כמו סכיזופרניה, O.C.D, פסיכוזה, הפרעה דו-קוטבית, דיכאון, הפרעת אישיות גבולית, פוסט טראומה, תרופות פסיכיאטריות, טיפול אנטי פסיכוטי ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
 
  • הפרעות שינה קשות
    מור
    27/01/2022

    סובלת מפוסט טראומה מורכבת נוטלת פריזמה 60 טגרטול 600 אסיבל 10 התחלתי עם סרקוול כרגע על 75 מלגרם. לא ישנה כבר חודשיים לקחתי איטומין שעזר לקצת אחרי זה העבירו אותי לנוזינן שעזר בהתחלה והפסיק לעבוד אני ביקשתי מרופטת המשפחה היום טרזודיל והיא נתנה האם היא לא מסוכנת עם כל התרופות שלי? האם יש סיכוי שתרדים למרות שקיבלתי את הכדורים הכי חזקים והפסיקו לעבוד.. חשבתי שנוזינן הוא הכי חזק ואיטומיןץ

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה קשות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אי יציבות נפשית
    מישי
    22/01/2022

    שלום , לבעלי יש מחזוריות של עליות וירידות במצבי רוח. ממש ups and downs. בערך פעם בחודש. זה מתבטא בעצבנות יתר , רואה הכל שחור, מתבודד וצורך בשליטה. עכשיו נודה לי שגם לאביו היו עליות וירידות רק שהוא בתקופת הירידות לא תפקד ושכב במיטה ולא עבד. שאלה שלי האם זה בעיה פסיכיאטרית כלשהי ומצריכה טיפול תרופתי והאם זה יכול להחמיר?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    אי יציבות נפשית

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובות בין תרופתיות
    משה
    19/01/2022

    עד עתה טופלתי בליריקה לכאב עצבי מהגב, מה שעזר לי גם לחרדה כללית. בעקבות דיכאון ואינסומניה התחלתי טיפול בטרזודיל,ציפרלקס וגם נורמלול ליתר לחץ דם. במשך שנתיים של הטיפול בליריקה עליתי 20ק"ג, לכן אני בתחילתו של שינוי תרופתי גאבאפנטין במקום בליריקה ובנוסף רזין להורדה במשקל.
    שאלתי היא האם ישנן תגובות בין תרופתיות בינם?
    תודה רבה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    תגובות בין תרופתיות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ציפרלקס והתכווצויות שרירים
    אבי
    19/01/2022

    היי
    לוקח שנים מינון נמוך של ציפרלקס איתו אני מסתדר.אבל סובל מהתכווצויות שרירים.רציתי לדעת אם התופעה הזאת מוכרת לכם?
    איכשהו אני מרגיע את הכאב עם אוכל אבל זה לא צורה.חלק אומרים שזה תוצאה של מתח נפשי,אבל זה קורה גם במצבים רגועים.ויש לי תחושה שאם זה ממתח זה דוקא מהציפרלקס שעושה תחושה מקפיצה וממריצה שנוגדת דיכאון.אשמח לדעתך

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והתכווצויות שרירים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ירידה בחשק מיני בגלל טיפול פסיכיאטרי בכדורים?!
    אלון
    18/01/2022

    אני מקבל כטפול קבוע כבר 3 שנים מהפסיכיאטר שלי (מהגדולים ביותר) שילוב של 3 תרופות ביום 1. SEROQUEL 100MG 3. PROVIGIL 100MG 2. CLONEX 0.5MG
    (או לחילופין אותה תרופה איך שאני מבין, בשם QUETIAPINE FUM 100MG)
    תקופה ארוכה שאני סובל מירידה בחשק המיני וזה ממש נוחת מאד החשק. האם השפעה של שילוב התרופות במשך הרבה זמן או אחד מהם יכול לגרום לכך? הלכתי לאנדקרינולוג ולאורולוג עשו לי המון בדיקות ולא מצאו סיבה. הם העלו אופציה שהתרופות האלו גורמים לבעיה אשמח למידע ממי שפגש עם התופעה ויודע על הכדורים האלו. אני בן 39 ואין סיבה לירידה וגם בבדיקות כאומר לא מצאו בעיה או סיבה.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קספליון זריקה חודש אחד
    גאולה
    16/01/2022

    האם אפשר להפסיק זריקה קספליון בבת אחת לאחר שאדם לקח לחודש 150 מג רק חודש אחד או שצריך בהדרגה למניעת התקפים?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    קספליון זריקה חודש אחד

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טגרטול וחוסר גדול בחומצה פולית
    מאיה
    12/01/2022

    היי נוטלת פירזמה 60 טגרטול 600 ואסיבל כבר המון שנים לפני כמה ימים עשיתי בדיקת דם וחסר לי חומצה פולית בצורה קיצונית למרות לוקחת 2 כדורים של חומצה פולית שנה רק לא באופן מסודר. וגם יש התחלה של אנמיה
    כתוב שטגרטול גורם לכל זה מה אני יכולה לעשות? איך להפסיק? יש לי רק עוד 3 חודשים תור לרופאה שלי
    אני מפחדת להפסיק עם הטגרטול שלא יחזרו התקפי הזעם. סובלת מפוסט טראומה חרדות .תודה מראש


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רסקיו ופבוקסיל- האם מותר יחד?
    שרה
    11/01/2022

    שלום רב,
    בתי בת העשר עד אתמול צרכה רסקיו יום ולילה. המתנו המון להערכה פסיכיאטרית. שלשום הפסיכיאטרית רשמה לה את התרופה "פבוקסיל 50 מ"ג. השאלה שלי היא:
    האם אני יכולה לתת לילדה כבר את התרופה, או שמשום שהיחדה צרכה רסקיו עד אתמול, אני צריכה לעשות לה הפסקה של כמה ימים ואז להתחיל?
    אשמח לתשובה, כי את הפסיכיאטרית שהפנו אותנו אליה מבית הספר מאד קשה להשיג😔


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • 2 קלונקס ליום והתחילה לי בריחת שתן
    אלעד
    02/01/2022

    שלום דר שמי אלעד ולפני חודש התחלטי לקחת קלונקס 2 ליום ולפתע התחילו לי בריחת שתן באמצע הלילה.
    עכשי שאלתי היא האם כדאי להפסיק עם התרופה או שזה תופעת לוואי שחולפת? כי זה ממש מפריע לי ואני לא יודע מה לעשות עם הבריחת שתן הזאת. אשמח לתשובה.תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איקסל,למוג'ין -תופעות לוואי
    גלית
    01/04/2012

    שלום רב,

    נוטלת למוג'ין לייצוב של הדיכאון העמיד .
    4 שנים קלונקס 0.5 לחרדות (מספר חודשים לפני קיבלתי 1 מג')
    רציתי לשאול,קראתי באיזשהו מקום שלמוג'ין יכול לעשות כאבי שרירים כי התחילה לי פיברומיאלגיה.האם נכון?
    מאז תחלת הפבירו' החלו הבעיות בעיבוד נתונים-קליטה ותגובה,חוזר ריכוז,שיכחה,תקיעות במילים,אי הבנת הנקרא והנשמע ועוד-בטוח בטוח בטוח מהפיברו ולא מהכדורים שנוספו לי בהמשך!!!
    עכשיו קיבלתי איקסל 25X2לכאבים ולא לדיכאון,(אני עמידה לSSRI וSNRI)כבר חודש אני סובלת מאי שקט,עצבנות,חרדה ושריפה בגוף.אני חושבת שחודש זה מספיק זמן להבין שאינו מתאים.נכון?
    הלחץ דם עלה מ-110 ל-138 והדופק 95.
    האיקסל טיפונת עוזר לכאבים.מעולם לא היו לי תופעות לוואי שנמשכו כל כך הרבה זמן.
    ניסיתי כבר סימבלתה,אלטרול וגם ליריקה שלא עזרו.
    נוטלת גם נוריטלין 25 מג' כי הייתי בדיכאון לאחר שגילו לי את הפיברו,בהתחלה הגעתי ל-75 מג.לא עזר כלל לכאבים.
    כ-8 חודשים עם סרוקוול 100 מג' עבור השינה שתמיד היתה גרועה ויש כרגע נסיגה.
    הוספתי סטילנוקס כשבועיים וזה משפר את תחילת ההרדמות והשאר עושה הסרוקוול והקלונקס.
    אם הבעיה בזיכרון בגלל הקלונקס אז אם אוריד אותו המוח יסתדר?
    .
    אשמח לתגובות נקודתיות.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בבקשה תענו לי-מאוד סובלת

    גלית
    02/04/2012

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעות קשות
    דנה
    20/02/2015

    שלום רב,
    בת 46 ,
    עקב מחלה של בן משפחה ולחץ בעבודה התחלתי להרגיש חרדה ודיכאון קל . הרופא המליץ על סימבלטה 30 מ"ג גם מהסיבה שבעבר נבחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה .
    אני נוטלת את תרופה כבר 4 ימים ומרגישה לא טוב ,יש לי הרגשה של עוררות יתר ומצד שני מרגישה חולשה , ראיה מעורפלת ולא ממוקדת שמאוד מפחידה אותי, מרגישה חרדה וקשה לי לתפקד בצורה נורמלית . יש לציין שבמקרה לפני כשבועיים עשיתי בדיקת עיניים והכל תקין למעט קוצר ראיהיה שזו בעיה ידועה.
    האם התופעות הנ"ל קשורות לתופעות הלוואי של התרופה ? האם כדאי להמשיך בתקווה שהגוף התרגל או מומלץ להפסיק ?!

    תודה מראש

    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות קשות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לדנה שלום

    מנוסה
    21/02/2015

    המדובר בתופעות לוואי קלות (ולא קשות או מסוכנות חלילה) של התרופה. התופעות צפויות לחלוף לאחר מספר שבועות, כאשר הגוף מתרגל לתרופה. בגלל מצבך הרפואי/נפשי ישנה נטייה להיבהל מתופעות הלוואי, אך אין חשש כלל וצריך לתת לזמן לעשות את שלו.
    אגב, 30 מ"ג זה מינון התחלתי בלבד, יהיה צורך בהמשך להעלותו באופן הדרגתי ל60 עד 120 מ"ג (לא צפויות תופעות לוואי) . אני מקווה שאת מטופלת ע"י רופא מומחה ולא רופא משפחה.
    ניתן לקחת במקביל כדור הרגעה קל שעוזר להתרגל לתרופה על ידי הפחתת התופעות שתיארת.
    שימי לב, הפורום פה שורץ גורמים המתנגדים לתרופות, כנראה סיינטולוגים, אז לא להתייחס לתגובות אנטי-תרופות/ בעד טיפול פסיכולוגי/ שקר כלשהו אחר, וכדומה. עלייך ללכת לפי הזרם המרכזי של הרפואה כי זה הפתרון המדעי היעיל היחיד.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כדאי לחזור לרופא המטפל

    שמוליק
    22/02/2015

    שלום דנה.

    אינני רופא.

    תופעות הלוואי העיקריות של סימבלטה הן השמנה וליקויים בתיפקוד המיני. הפרעה במערכת הראייה או שהיא תופעת לוואי פחות נדירה או שהיא איננה קשורה לתרופה.

    הרגשה הכללית הרעה איננה בהכרח קשורה לתרופה, יכול להיות שמדובר בסימפטום של הבעייה הנפשית.

    כדאי לחזור לרופא המטפל שמכיר את הנסיבות של המקרה שלך כדי לבדוק את העניין בצורה יותר יסודית.

    כדאי לשקול גם טיפול פסיכולוגי. יכול להיות שההרגשה הכללית הלא טובה תשתפר בעיקבות הטיפול הפסיכולוגי. ככלל, הרופאים של הפורום עיקביים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

    באשר לאזהרתו של חבר הפורום המכונה "מנוסה" מפני סיינטולוגים שימליצו על טיפול פסיכולוגי, אז הנה הסיינטולוגים באים.

    קודם כל, יש פורום הרבה משתתפים קבועים שתורמים שהתמודדו בהצלחה עם קשיים נפשיים, ומתוך כוונות טובות בלבד, הם תורמים מנסיונם האישי לטובת הכלל.

    יש חברים שהתרופות עזרו להם, ו"מנוסה" הוא כנראה אחד מהם, ולכן הנטייה שלהם להמליץ על טיפול תרופתי, ויש כאלה שיותר התאים להם טיפולים פסיכולוגיים מאשר תרופות, והנטייה שלהם היא להמליץ להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים.

    לא אכחד, ואודה בכך שאני משתייך לחברים שהטיפול התרופתי (לפחות לטווח הארוך) לא התאים להם. בהתחלה הייתי אומר שצריך לזרוק את התרופות, והשתמשתי בביטויים חריפים מאוד, ובשל כך, הרבה מהתגובות שכתבתי נמחקו. עם הזמן, הבנתי שאי אפשר להסיק מהפרט אל הכלל, וצריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

    "מנוסה" חדש בפורום, ועדיין לא הפנים את העובדה שאי אפשר לעשות הכללות סוחפות וגורפות מהפרט אל הכלל, ושצריך לכבד את שאר משתתפי הפורום. זה ייקח לו קצת זמן...

    אחד מהגורמים המשמעותיים הוא נטיית הלב של המטופל. טיפול פסיכולוגי לוקח חמישים דקות, והוא גם יקר (300-500 ש"ח לפגישה), וגם דורש פעילות של המטופל מחוץ לקליניקה. בנוסף לכך, בטיפול בשיטה הפסיכודינמית, נדרשים כמה טיפולים שכל מה שעושים בהם הוא חשיפת תכנים בלתי מודעים, ורק אחרי שנחשפים מספיק תכנים בלתי מודעים, רק אז מתחילים לטפל.

    האם טיפול פסיכולוגי מתאים לך או לא? - גם בעניין הזה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

    כל טוב,
    שמוליק.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעות לואי- תיקון טעויות של שמוליק

    מנוסה
    22/02/2015

    שמוליק שלום,
    התופעות שציינת אינו אופייניות לסימבלטה. סימבלטה זה לא SSRI אלא SNRI ודווקא
    רואים אתה ירידה במשקל לעיתים. הרבה פחות נגיעה לתפקוד מיני , שוב זה לא SSRI.
    והכי חשוב: התחושות הלא טובות בתחילת טיפול הן קלות וחולפות לאחר מספר שבועות. פעמים רבות כדור הרגעה קל כמו ואבן, למספר שבועות, מעלים כמעט לחלוטין את עוררות היתר, ושאר התחושות בגוף.
    שמוליק, אתה כל כך שבוי באנטי-תרופות, שלכל תרופה אתה מייחס השמנה. זה פשוט לא נכון וגורם להפחדה ללא בסיס. כך גם רשמת לגבי איקסל לפני מספר ימים וראה מה רשם הרופא פה בפורום. כעת אתה מבין מדוע אתה נחשד בעיניי לסיינטולוג?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טוב שיש מישהו שמאזן אותי

    שמוליק
    23/02/2015

    שלום מנוסה.

    אכן, אני מודה בכך שיש לי נטייה מאוד חזקה להמליץ על טיפולים פסיכולוגיים ולהמליץ על מה שפחות תרופות בגלל הנסיון האישי הלא מוצלח עם התרופות.

    טוב שיש מישהו שמאזן אותי :-)

    נראה לי שישנם הרבה מאוד נושאים שאינם צריכים להיות שנויים במחלקות כלל, שכדאי מאוד לציין אותם על מנת להרגיע את הרוחות:

    כל חבר בפורום שהתמודד בהצלחה עם קשיים נפשיים הוא מקור להשראה למתמודדים אחרים.

    אני בטוח שאם יהיה מישהו שיקבל ממך השראה ויחליט לקחת את עצמו בידיים ולהתמודד עם הקשיים הנפשיים שלו, אבל הוא יתמודד איתם עם טיפולים פסיכולוגיים בלבד וינצח את הקשיים - אתה תהיה שמח מאוד :-)

    ברור לי שאתה לא סוכן סמוי של חברות התרופות, ושאין לך שום דבר נגד טיפולים פסיכולוגיים שהם חלק אינטרגלי מהפסיכיאטריה.

    השאלה האם החבר התמודד עם או בלי תרופות היא משנית בחשיבותה לעצם העובדה שהוא התמודד וניצח ומתמודדים אחרים יכולים להתעודד מכך. את העידוד הזה לא ניתן לקבל מהרופאים או מאנשי מקצוע שיכולים להיות חשודים בכך שהם מעוניינים בעבודה (ברור שזה חשד שווא), בעוד שחברי הפורום נותנים את העידוד בחינם.

    עדיין לא יצא לך לכתוב עם אילו קשיים התמודדת, אבל אני בטוח שזה מה שהביא אותך לפורום.


    נושא נוסף שאינו צריך להיות שנוי במחלוקת הוא דעות קדומות שרווחות בציבור על מטפלים שבעטיין הם נמנעים מלטפל בעצמם:

    הרבה אנשים פונים לפורום והם חוששים ללכת לטיפול כי הם חושבים שטיפול עלול לקחת מהם רשיון נהיגה או רשיון לנשק או למנוע מהם לקבל רשיונות כאלו אם אין להם עדיין. נערים או הורים שלהם חוששים שהטיפול עלול לפגוע בהם באפשרות לשרת בצבא, ועוד דברים כיו"ב.

    בנושאים כאלה, אני אומר שההיפך הוא הנכון; בעייה שאיננה מטופלת היא זו שעלולה לגרום לכל החששות האלה להתקיים. ויתר על כן, חוות דעת עדכנית של המטפל שמכיר את המטופל טוב יותר מאשר המוסדות שאין באפשרותם לבדוק את העניין לעומק ויעדיפו שלא לקחת אחריות, יכולה להועיל.


    גם מטופלים שטוב להם - הנושא אינו אמור להיות שנוי במחלוקת. אף אחד לא מאיתנו לא יפנה למטופלים שטוב להם עם הטיפול שהם מקבלים וינסה להציע משהו אחר.

    כל המחלוקת מתמקדת רק לגבי מטופלים שלא טוב להם עם הטיפול התרופתי שהם מקבלים; נקודת המחלוקת היא בשאלה האם עדיף לקחת תרופות או לא.

    גם כאן, אני די מסופק עד כמה הדברים באמת צריכים להיות במחלוקת; אני בטוח ששנינו רוצים את טובתם.

    לשיטתי, צריך רק ליידע על האפשרות של טיפול פסיכולוגי, ושטיפולים פסיכולוגיים יכולים להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות. גם אז, הורדת מינונים והפסקה צריכים להיעשות בהתייעצות עם הרופא. מי שיודע על האופציה הזו והחליט שהיא לא מתאימה לו - מבחינתי זה סוף פסוק, ואין לי שום עניין לשכנע אותו. המטרה היא רק ליידע על האפשרות הזו.

    המשך...

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    שמוליק
    23/02/2015

    אין להתעלם מאנשים שפונים לפורום ומתלוננים על סבל מתופעות הלוואי של התרופות, גם אם הם מיעוט.

    מהמיעוט הזה עלולים להתפתח סיינטולוגים אמיתיים.

    אם אומרים להם שאין מנוס, ואחת מהשניים: או תרופות או סבל מהמחלה, אז בסופו של דבר הם עלולים לזרוק את התרופות, תוך הרגשה נוראית שלא רוצים להקשיב להם, ועצם התחושה הזו יכולה להיות גורם מרכזי בהתדרדרות שיכולה להביא את האישפוז הכפוי הבא...

    ברגע שאומרים להם שהמשוואה הזו או לסבול מהמחלה או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות יכולה להישבר ע"י טיפולים פסיכולוגיים, וע"י זה הם לא יזרקו את התרופות בחמת זעם - זה טוב מאוד.

    בכל אופן, אני שמח שיש מי שמאזן את העניין, וכך מי שמשתתף בפורום מקבל תמונה ברורה יותר מכמה זוויות, גם מזווית של מי שהסתדר עם הטיפול התרופתי, שהזווית הזו באמת הייתה חסרה, וטוב שיש אותה. באמת צריך להודות לך על כך :-)

    יכול להיות שעם הזמן ד"ר דוידאור ידחוף אותך ללכת ללמוד רפואה. יכולה להיות לך תרומה מאוד משמעותית. זכור לי שבהרבה קבוצות שהתקיימו בשלוותה, היו מטופלים ששאלו את הרופאים בחמת זעם האם הם ניסו על עצמם את התרופות שהם נותנים, והם אמרו שהם פשוט לא צריכים. אתה לעומת זאת, תוכל לענות בחיוב על השאלה הזו...

    אני מקווה שמה שציינתי שלא צריך להיות שנוי במחלוקת (ההשראה של חברי הפורום, ודעות קדומות שמונעות אנשים ללכת לטיפול) - על זה תסכים איתי שזה באמת לא שנוי במחלוקת.

    כל טוב,
    שמוליק.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרעה בראיה

    מנוסה
    22/02/2015

    הפרעה בראיה מסוג טשטוש ראיה זו תופעת לואי מוכרת אצל סימבלטה. היא פחות נפוצה אך קיימת ומיוחסת להשפעת התרופה על הנוראדרנלין. רואים את זה גם באדרונקס למשל. זה לא מסוכן וחולף לאחר מספר שבועות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה !

    דנה
    27/02/2015

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעות קשות - תגובה

    ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

    יש סיכוי שלפחות חלקי, יש תופעות לוואי.
    ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל ולשקול לגבי המשך הטיפול..

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פיברומיאלגיה ורשיון נשק
    אוריאל
    30/12/2021

    שלום!
    יש לי רשיון לאקדח ולאחרונה אובחנתי כסובל מביברומיאלגיה. האם זה יהווה בעיה בחידוש הרשיון? תודה!

    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה ורשיון נשק

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מאמרים על אדרונקס ב-BMJ
    אירית
    07/11/2010

    לאחרונה(אוקטובר 2010) התפרסמו מאמרים ב-BMJ,הדנים בחוסר היעילות הטוטלית של אדרונקס בהשוואה ל-SSRI אחרים כולל גרימת תופעות לוואי ונזק קשים יותר.
    מדובר על כך שפייזר יצרנית התרופה לא דווחה על כל המחקרים הקליניים שלה, וכך מנעה הערכה מדוייקת של יעילות התרופה ונזקיה.
    מה דעתם המלומדת של הרופאים?

    לקביעת תור
    סגירה
    מאמרים על אדרונקס ב-BMJ

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אדרונקס

    רוני
    07/11/2010

    את יכולה לכתוב מה ציינו בכתבה? בעיקר בעניין תופעות הלוואי, אבל לא רק.
    תודה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדוק את המאמרים הבאים

    אירית
    08/11/2010

    Eyding D, Lelgemann M, Grouven U, et al. Reboxetine for acute treatment of major depression: systematic review and meta-analysis of published and unpublished placebo and selective serotonin reuptake inhibitor controlled trials. BMJ 2010;341:c4737. את המאמר הזה אפשר למצוא ב-medline או scholar
    אפשר גם לבדוק ב-wikipedia
    מה שהכי חשוב זה שהרופאים שמופיעים באתר זה יתנו את דעת המומחה שלהם. כביולוגית ולא רופא קשה לי לתת תשובה מעבר למה שכתוב בנייר שמצורף למרשם. אבל במאמר המצוטט למעלה מדובר על:potential risk.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדוק את המאמרים הבאים - תגובה

    ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

    היי אירית , אם מופיע ב BMJ כמובן שצריך להתייחס.
    מניסיון , אדרונקס יכול לתרום רבות בחולי סכיזופרניה עם סימנים שליליים, עייפות מבעיית שינה , הפרעת קשב וריכוז וכאוגמנטציה במצב עייפות בחולי דיכאון קשה תחת טיפול ב SSRI .

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לא קבלתי התיחסות ענינית לשאלה שלי

    אירית
    12/11/2010

    זוהי שאלתי המקורית עליה לא קבלתי התיחסות עקרונית.
    לאחרונה(אוקטובר 2010) התפרסמו מאמרים ב-BMJ,הדנים בחוסר היעילות הטוטלית של אדרונקס בהשוואה ל-SSRI אחרים כולל גרימת תופעות לוואי ונזק קשים יותר.
    מדובר על כך שפייזר יצרנית התרופה לא דווחה על כל המחקרים הקליניים שלה, וכך מנעה הערכה מדוייקת של יעילות התרופה ונזקיה.
    מה דעתם המלומדת של הרופאים?
    האם דוקטור דוידאור טרחת בכלל להסתכל במאמר שפורסם בBMJ? הייתי רוצה התייחסות לטענה המועלה במאמר על גרימת תופעות לוואי ונזק פוטנציאלי. האם יש לי מה לדאוג?
    עבורי נרשמה התרופה נגד דכאון. ולא סכיזופרניה או ADHD. ואני רק בתחילת הטיפול.
    אודה לך על התייחסות ענינית.
    Eyding D, Lelgemann M, Grouven U, et al. Reboxetine for acute treatment of major depression: systematic review and meta-analysis of published and unpublished placebo and selective serotonin reuptake inhibitor controlled trials. BMJ 2010;341:c4737. את המאמר הזה אפשר למצוא ב-medline או scholar

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לא קבלתי התיחסות ענינית לשאלה שלי - תגובה

    ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

    כתבתי את דעתי לגבי אדרונקס וכן שמתייחסים ברצינות למאמר שפורסם ב BMJ .
    אני מפנה אותך ל NICE GUIDELINE מ 2009 הבריטי , המלצות לרפואה מצויינת, שם מוזכר האופציה של טיפול באדרונקס בדיכאון.
    לדעתי יש מקום לאדרונקס כאוגמנטציה בדיכאון אך לא טיפול יחיד התחלתי.
    אך זה עניין אינדיבידואלי של כל רופא והניסיון שלו.
    אם יש לך חששות תשתפי את הרופא המטפל , כיום יש מספיק אופציות אחרות לטיפול בדיכאון.
    בהצלחה !

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרעות שינה קשות
    אורלח
    25/12/2021

    האם זה מסוכן האם צריך לפנות לרוםאה מידיי? ומה עוד אפשר לנסות עם השינה שלי? כדורי שינה לא מרדימים אותי. תודה מראש.

    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה קשות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ציפרלקס עם אלכוהול והאם יכול להיגרם נזק
    ניגאן
    24/11/2021

    שלום, קיבלתי מרשם לציפרלקס מפסיכיאטר .. הבנתי שמומלץ לא לשלב עם זה אלכוהול . רציתי לדעת אם אני שותה רק בסופ"ש וגם לא בכמות מוגזמת, זה יכול לעשות לי נזק בשילוב עם הציפרלקס? בנוסף אני צורכת קנאביס על בסיס יומיומי במשך שנים .. רציתי לדעת אם זה קשור איכשהו לציפרלקס.. כי אם זה בעייתי השילובים האלו כנראה שאוותר על הכדור הזה.


    הוספת תגובה

     
    תמונה
