מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה העברה פסיכוטיתיוני06/07/2017
מה קורה כאשר המטפל אומר למטופלת שיש לו העברה פסיכוטית בטיפול כלפי המטפל?
מה זה אומר ואיך מטפלים בבעיה כזו בטיפול?
מדובר בטיפול של שנים שהוא חשוב מאוד לחיי המטופל ולשיקום שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה פסיכוטית
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017כחלק מהפרעה בבוחן המציאות, אי הפרדה בין מציאות לדימיון, המטופל אשר במצב פסיכוטי משליך על המטפל מרכיבים מתוך הדמיון ללא קשר למציאות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור פסיכולוגית. ההגדרה של הפסיכיאטר כאן כלל לא נכונה.
ורד09/07/2017זה יכול להיות גם אצל מטופלת רגילה שמגיע למצב שיש לו השלכה כה גדולה כלפי המטופל כאשר כל דבר בחיי המטופל פחות חשוב מהמטופל עצמו.
זה דוגמא לפסיכיאטר שמאבחן מטופלים לפי מנגינת ליבו ולא לפי האמת המקצועית ונותן להם אבחנות שמתייגות אותם לרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה- איזון עם קלונקסיאיר04/07/2017
ד"ר שלום.
כסובל מחרדה כללית וחברתית והתקפי חרדה כמחלה כרונית:
טיפול בציפרלקס 20 מ"ג יחד עם קלונקס 2 מ"ג הביא לשיפור חלקי: התקפי חרדה נעלמו אך חרדה כללית וחברתית לא הושפעו ממש.
הפסיכיאטר לא מוכן להעלות את מינון הציפרלקס אלא רק את הקלונקס למינון של 3 מ"ג כניסיון לראות אם זה ישפר את מצבי. הוא הדגיש שזהו המינון המקסימלי של הקלונקס אותו הוא מוכן לתת.
אני כבר כמה חודשים עם 3 מ"ג ויש שיפור נוסף בחרדות ובבטחון העצמי.
יחד עם זאת, אני מרגיש שיש לי ירידה בתפקוד שלי בעבודה (פחות אנרגטי, אדישות,אין כח לעשות דברים במקביל דבר שלא היה כאשר הייתי תחת מינון 2 מ"ג),
ניסיתי לרדת במינון ל- 2.5 מ"ג משך 5 ימים והרגשתי עצבנות וחרדה מעיקה בלתי נסבלת ונאלצתי לחזור למינון של ה-3 מ"ג.
את המנה אני לוקח בלילה בסביבות שעה 22:30 ומתעורר בשעה 7.00 בבוקר בקושי רב...
האם עוד כמה חודשים תחת מינון זה העייפות והכבדות תיפחת משמעותית או שזו אחת התופעות של מינון גבוה של קלונקס וצפויה להיות קבועה כל עוד נלקח מינון זה ?
הפסיכיאטר שלי אומר שאני צריך לדעת איזה מינון של קלונקס מתאים לי אבל לא לשחק איתו למעלה או למטה אלא להחליט ולהתקבע על המינון שאחליט.
אם ארד בהדרגה למינון של 2 מ"ג תוך כמה זמן החרדה תתייצב? האם מדובר במספר שבועות שבהן צפוי לי סבל רב או רק מספר ימים עד כשבוע?
הסבל הזה הוא בעצם תסמיני גמילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת טיפול בשיחות
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017CBT
היפנוזה רפואית
פרטים באתר שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מבין משהואא.ש04/07/2017
בכדורים שאני לוקח , מדביקים מדבקות על האריזות ( כשקונים אותם בבית מרקחת ) ורשום במדבקות , "אסור לנהוג ".
אבל בעלון הצרכן לשימוש רשום (מצטט): "השימוש בתרופה זו עלול לפגום בערנות ועל כן מחייב זהירות בנהיגה ברכב "
אני קצת מבולבל...
למה להאמין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא מטפל
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017בכל התחלת טיפול, תמיד חובה זהירות, לבדוק את תופעות הלוואי, הסתגלות הגוף וכו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשומת לב לרפלקס המיצמוץגל03/07/2017
מיזה חצי שנה נעשיתי מודעת לרפלקס המיצמוץ.
הרושם הוא שהמוח ביצע הרגלה לגירוי הזה וזה לא עובר.
אני מבינה שזו בעיה נפשית.האם ללא כדורים זה יכול לעבור כיוון שחוץ מיזה אין לי שום תופעות אחרות.אני מתפקדת ככל האדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לברר B12
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017לא בהכרח בעיה נפשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנגן מה הוא בדיוקנונה02/07/2017
פרנגן גורם רעב? הייתכן? או סיכויים נמוכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שעובד על הנורפנפרין ועל סרטוניןדן02/07/2017
שלום רציתי לדעת בבקשה האם ויאפקס וונילה זה אותו כדור ורציתי לשמוע ממכם כמה שמות של תרופות שעובדות על הנורפנפרין ועל הסרטונין האותה תרופה בתודה דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017סימבאלטה
איקסל
מירו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות לפני החלטה על אשפוז?יעקב01/07/2017
שלום דר . ביתי בת 37 סובלת מאפילפסיה מגיל 18 וזה כ5 שנים סובלת מהתקפים פסיכוטים. עברה אישפוזים וזה שנתיים יציבה עם טיפול בסרדולקט 4 מג. לפני כחודש מצבה התדרדר שוב והרופא העלה את המינון ל 8 מג ולפני שבועיים ל12 מג מצבה לא משתפר וההיפך הולך ומחמיר. שאלתי היא מה אפשר לעשות לפני החלטה על אישפוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגיע לרופא
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017לעלות נוגד פרכוס
כדורי הרגעה
ואיזון נוגדי פסיכוזה
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה טובה יותר ללא תרופות -פבוקסילזהבית29/06/2017
שלום רב,
רציתי לשאול בבקשה, הייתכן, כתוצאה מדיכאון, לקחתי במהלך 3 שנים ויפאקס 150 מ"ג, ולאחר מכן כ7 חודשים פבוקסיל 200 מ"ג, החלטתי לרדת במינון עד הפסקה מוחלטת לבד. מרגישה הרבה יותר טוב, הרבה יותר מפוקסת , חדה ומוקירה את עצמי, היתכן?
תודה רבה, זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017לפעמים בהחלט ייתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת האיסטון שני מילגרםנונה29/06/2017
היי,
קיבלתי מרשם לתרופת האיסטון (ahiston) שני מילגרם רציתי לדעת, זהו המינום המקסימאלי? ומה המינום הטוב ביותר להירדמות? קיבלתי אותה כתרופת שינה, לאחר מליון תרופות שקדמו לה שניסיתי ולא עזרו.. היא נחשבת חזקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההיסטון
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017כדור נוגד אלרגיה ולא כדור שינה
ממליץ במקומו
טונייט , מאותה משפחה, מיועד לשינה
ללא מרשם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה קשות עם סטילנוקסגלי29/06/2017
שלום רב. אני לוקחת סטילנוקס באופן קבוע. לפעמים שניים. לפעמים זה לא עוזר. לא יכולה להרדם.
איזה תרופה חלופית תעזור לי. בבית חולים שם עברתי ניתוח נתנו לי בונדורמין שעשה את העבודה
האמת אני מוטרדת מהרבה דברים אבל בבקשה אל תשלחו אותי לטיפול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונייט
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017טונייט ללא מרשם בפארמות
מומלץ בירור נפשי וגופני
דגש על היגיינה של השינה
גמילה מחומרים ממכרים
ולפעמים יש מקום למעבדת שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ציפרלקסנועה 45629/06/2017
שלום, לוקחת ציפרלקס 15 מ"ג כשנה וחצי לאחר השמנה כ17 קילו בכמה חודשים ונשירת שיער ברצוני להפסיק עם הכדור בנתיים ולנסות אחר בהמשך אם יהיה צורך.
רציתי לדעת מה ההמלצה בנוגע להפסקה הדרגתית איך לעשות זאת מ15 מ"ג ? שלא יהיו תופעות של גמילה. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017חייב להיות תחת מעקב רופא מטפל
התאמת ההפסקה אינדיבידואלית
לפעמים יש צורך בהוספת כדורי הרגעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ולבוטרין כדור אחד ולאחר מכן שנייםשרה28/06/2017
שלום רב,
נרשם לי ולבוטרין 150 מ"ג, שבוע כדור אחד ולאחר מכן שניים.
שאלתי היא:
1.לקחתי ואליום וכדורי שינה לסירוגין במהלך החודשים האחרונים. הכדור וואליום 1 מ"ג האחרון שלקחתי היה לפני יומיים. הבנתי שיש בעיה עם זה? האם מותר לי להתחיל בטיפול במידה לא אקח וואליום במהלך הטיפול? כמה זמן יש להמתין על מנת להתחיל בטיפול מנטילת הכדור האחרון?
2. כתוב גם שאם בעבר יש היסטוריה של חבלת ראש להמנע מהכדור. לפני כמה שנים נחבלתי בראש בתאונה אבל הבדיקות שנעשו יצאו תקינות.
האם מותר לי לקחת את הכדור?
תודה רבה מראש על עזרתך.
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017כדור מריץ
וואליום - מרדים, מיישנן, מרגיע ( הפוך)
אסור ליטול וולבוטרין במקרה של אפילפסיה, פרכוסים, חבלת ראש, בגלל הסיכון לתופעת לוואי של פרכוסים בקרב רגישים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה למרות טיפול בציפרלקסיניב28/06/2017
שאלה שמטרידה אותי זמן רב - האם תחת טיפול תרופתי בחרדה, בהנחה שמינון מספיק וכו', לא אמורה להיות חרדה כלל? התקפי חרדה מדי פעם? או שיש לצפות רק לשיפור תדירות החרדה וכו', אך לא להעלמתה כליל כל עוד תחת טיפול תרופתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017האיזון הנפשי:
ביולוגי
פסיכולוגי
סביבתי
לא מספיק רק תרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה בין snri למשככי כאביםאור26/06/2017
שלום..
אני בן 27 ללא בעיות רפואיות בכללי ונוטל ויפאקס xr נגד ירדה
אני צפוי לעבור ניתוח לייזר בעיניים ובמקרה של כאבים חריגים יש סיכול שאקבל משכך כאבים כגון אוקסיקוד האם יש מניעה להשתמש במשככך כאבים ממשפחת האופיאטים? הכוונה גם בהיבט של נטילה עם הויפאקס וגם נטילה ב24 השעות שלאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף יעוץ רופא משפחה
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017תיאורתית לא אמור להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חציית כדור סרוקסט לרבעא25/06/2017
/06/17 17:56
שלום רב.
קניתי סרוקסט 20מג. הבנתי שיש שממליצים להתחיל ברבע כדור כדי לעשות את זה הדרגתי. אני מאוד רגיש לתרופות ולשינויים. מצד שני הבנתי שיש סוג של שחרור מושהה שאסור לחצות אותו כי אפשר לקבל הרבה מדי במכה. איך אני יכול לדעת איזה סוג שלי. כתוב עליו
סרוקסט(gsk).
paroxetine(as hydrochloride) 20 mg
30 film coated tablets
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף לא לחצות
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2017לברר על גנריקה אחרת שניתן לחצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)