מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי חולפות תופעות לוואי לאחר הפסקתליה18/05/2010
אני נוטלת venlafaxine והוא גורם לי לירידה בחשק המיני מפריעה לי לירידה במשקל.
כמה זמן לאחר הפחתת מינון או הפסקת נטילה(בהדרכת פסיכיאטר) תופעות לוואי אלה חולפות?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010תופעות הלוואי של עליית התאבון והפגיעה בתיפקוד המיני יכולות להמשך מספר שבועות לאחר הפסקת התרופה.
המשקל כמון לא ירד סתם ככה מעצמו ויש צוןרך בדיאטה מסודרת ופעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גריה מנגטית ןocdשלומי18/05/2010
האם אפשר להעזר גריה מגנטית או קסדה
נגד ocd בדרגה חמורה ואם כן היכן תודה shlomi* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב זה אין התוויה לשימוש ב TMS
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010עבור OCD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז מזגיניםאורן18/05/2010
שעפתי גז מזגינים לפני שבוע כאשר לא ידעתי על הנזקים המסוכנים שלו ..
עכשיו אני מגלה שזה מאוד מסוכן למוח ... אני צריך ללכת לפסיכאטר או לרופא או לפסיכולג בעקבות זה כדאי לבדוק את המצב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גז מציתים
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010אם אתה חושש תמיד תוכל לפנות אבל לכשעצמו, מלבד החרדה שאתה חש בגלל שאולי קיבלת משהו שאינך מודע לו, איני יכול לומר אם יש לך סיבה לפנות או לא.
בד"רכ גז בישול (גז מציתים) אינו מהווה בעיה מלבד הסכנה של חנק והנזרק המוחי אינו ניכר בזמן קצר או במינון נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נוגדות חרדהרן18/05/2010
כל כדור ממשפחת אס.אס.אר.אי שנטלתי השפיע והפסיק לאחר כמה שבועות ואותו דבר קרה כשהעלו את המינון הוא השפיע והפסיק ואותו הדבר כששילבו לי כדור א.פסיכוטי שוב הייתה השפעה והפסיקה, כיום אני נוטל סרוקסט וריספדל ואני על מינון מכסימלי כמה חודשים ויום אחד אני שקוע כל היום באובססיות וטקסים ויום אחר אני מרגיש הרבה יותר טוב, התנודות הם לעיתים ממש תכופות וגם בשעה אחת אני יכול להרגיש בחלקה טוב ולקיים שיחה ולתפקד ובחצי השני בכלל לא להתרכז בשיחה,
לפני נטילת הכדורים הרגשתי כל הזמן רע ללא שום שיפור ורק להיפך
מה כל זה אמור להביע עלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בלתי יעילות מספיק ל OCD
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010שלום לך,
אין הדבר אומר עליך דבר אלא שהטיפול ככל הנראה לא מספיק יעיל. כדאי שתנסה תרופות ממשפחות אחרות כגון מרוניל . פנה אל הפסיכיאטר שלך לצורך כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בדיכאוןשגיב18/05/2010
בערך במקביל לזיהוי הדיכאון אצלי התחלתי להרגיש כאבי ראש, הוסבר לי שזה יכול להיות גם כאבים של דיכאון. הבנתי שתרופות כמו ויפאקס יכולות לעזור השאלה אם גם ויפאקס XR (שלוקחים פעם ביום) יעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010התרופה ויפאקס יעילה מאוד והתעכשיר XR ניתן לנטילה פעם ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס
שגיב20/05/2010תוך כמה זמן התרופה עוזרת
ועוד דבר הבנתי שהמחיר שלה אמור להיות נוח השאלה אם גם בקופה שלי (מכבי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר חיים שם דוד23/05/2010התרופה מתלחילה לעזור לפחות אחרי חודש. התרופה נמצאת בקופ"ח מכבי (ובשאר הקופות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהצבי18/05/2010
האם אפשר לקחת תוסף טבעי של חומצות אמינו S-Adenosyl Methionine ביחד עם ציפרלקס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופספים עם ציפרלקס
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010אפשר. לא בהכרח יש להם משמשעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחוקים בלתי נשלטים _שכחתי לשאולאיציק18/05/2010
שוב ,שלום ד"ר ולכולם ,וחג שבועות שמח!!!
בהנחה שאני אעבור לכדור ממשפחת SSRI לטיפול בהתקפי הצחוקים שיש לי
איזה כדור מומלץ ?
האם SERTRALINE (ZOLOFT) או פרוזאק (פלואוקסטין) או אולי משהו אחר
אני מתכוון כדור שיעזור לי לפתור את הבעיה של הצחוקים ,כדור כזה שיעלה את הסף הריגשי שלי
שוב ,אני מודה מכל הלב על כל התיחסות
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות שונות
יש תופעות שונות ולכל תופעה אפשר לקרוא בשם. תופעות פסאודובולבריות כלומר התקפי בכי ו/או צחוק בלתי נשלטים ולא קשורים לשום דבר מאוד נדירים אצל אנשים בריאים.
אפשר להתייחס לתופעה הזו כמעין הפרעה טורדנית ולנסות לטפ ב5אד התכשירים שדיברת עליהם כולל לוסטראל (על סמך התיאור שלך שאתה חושש לח[צחוק ויש לו מחשבות מצחיקות שאתה לא עומד בהן ואתה צוחק לפתע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- venlafaxineליה18/05/2010
האם נטילת venlafaxine גורם להאטתהמטבוליזם? ותוך כמה זמן מהפסקת הנטילה תופעות הלוואי חולפות(חשק מיני ירוד ומטבוליזם איטי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וונלפקסן
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010התרופה אינה מאטה את המטבוליזםף על פי המידע שיש בידינו אלא מגבירה את התאבון וגורמת לעלייה במשקל בגלל אכילת יטתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדה במקום לוסטרל.שלי17/05/2010
יותר משנה טופלתי ב-200 מ"ג לוסטרל.
במכבי החליטו שמחליפים מלוסטרל המקורי לסרנדה התרופה הגנרית.
אני מאוד חוששת מהמעבר הזה בתרופה. כי שמעתי ואפילו מרופא שלעיתים
יש הבדל באפקטיביות של התרופה הגנרית לעומת המקור. וכן בתופעות הלוואי.
אני נמצאת במצב בריאותי לא קל(סרטן) אבל בהנהלת מכבי אפילו בזה לא מתחשבים.
מה דעתכם? האם זה לא סיכון בשינוי המצב הנפשי שלי(סובלת מחרדות בעיקר ומדיכאון)
אם אעבור לסרנדה?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אינכם עונים לי? בבקשה!
שלי18/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרנדה במקום לוסטראל
במידה ואתה חשש מהשינוי אתה יכול לבקש מהפסיכיאטר שלך שידרוש את התרופה המקורית אם כי כדאי לזכור שברוב המוחלט של המקרים אין בעיה להחליף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמילאתי17/05/2010
שלום רב,
התחלתי לקחת ציפראמיל לפני שבועיים וחצי ונמצאת כרגע במינון של חצי כדור= 10 מ"ג. העלייה נעשית בהדרגה בהוראת הרופא עקב כאבי ראש חזקים.
לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לייזר בעיניים ובביקורת התגלה לחץ תוך עיני כתוצאה משימוש בטיפות סטרואידיות- תופעה שיכולה לקרות ומוכרת. התחלתי בטיפול להורדת הלחץ התוך עיני ואני במעקב.
שאלתי היא האם ייתכן קשר בין נטילת הציפראמל ללחץ תוך עיניי?, לפי מה שקראתי לא מצאתי איזכור לתופעה כזו. אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך עיני מוגבר
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010התופעה אינה משוייכת לאנשים עם ראייה תקינה לחלוטין או מערכ עיניים ללא בעיה פעילה.
כבר נתקלתי בתופעה דומה אצל מטופלת מבוגרת יחסית אבל אצלה הייתה בעיה שהציפרמיל החמירה ככל הנראה.
התוררופה נחשבת לנוחה מאוד בהקשר הזה ודווקא הייתי חושש מתופעה זו מתרופות אחרות ולא ממנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופיטרים כטיפול פסיכיאטרילילך17/05/2010
שלום רב
אני סובלת מהתקפי חרדה כבר שנים רבות ומטופלת באופן קבוע אצל פסיכיאטר.
נטלתי כבר את כל התרופות האפשריות וחלקן סייעו והפסיקו לאחר זמן מה.
כרגע אני נוטלת סימבאלטה במינון של 90 מ"ג. לאחר שדיווחתי לרופא שאני מאד חסרת שקט עצבנית ונוטה להתפרצויות תכופות רשם לי את הטופחטרים במינון התחלתי נמוך.
לאחר שחקרתי ברשת אודות התרופה כמעט ולא מצאתי קשר בינה ובין הבעיה שלי. התרופה ניתנת לטיפול באפילפסיה או מיגרנה.
אשמח ואודה לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופיטרים
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010איני יודע למה הטיפול הזה ניתן לך דווקא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינונים לליתיוםדו קוטבית17/05/2010
מה טווח המינונים המקובל בליתיום בהפרעה דו קוטבית עם פסיכוזות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתיום
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010היטיפול בליתיום הוא לפי המקובל ולא משנ ה אם יש פסיכוזה או לא. המינוןנים למצביםן מאניין נקבעים לפי הרמה בדם שאמורה להיות כ 1.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםשני17/05/2010
או סי די עם פסיכוזה זו סכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם - לא לדלג עלי
שני17/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכוזה וסכיזופרניה
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010שלם לך,
פסיכוזה אינה בהכרח סכיזו]פרניה.
גם OCD ופסיכיוזה אין משעה סכיזפרניה. על מנת לאבחן סכיזופרניה יש לעמוד בתרישות המקובלות לאבחון סכיזופרניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלמעיין17/05/2010
שלום,
עקב חרדה הפסיכיאטר המליץ כי אקח רסיטל.
התחלנו במינון של רבע כדור. במשך יומיים סבלתי מהתקפי חרדה קשים מאוד.
מאחר וכל זה קרה בגלל רבע (!!) כדור, הפסיכיאטר המליץ להפסיק ונלסות לוסטרל (גם פה להתחיל מרבע כדור).
האם הגיוני להפסיק כ"כ מהר את הנסיון ברסיטל?
האם לוסטרל יותר חזקה מרסיטל? מהן תופעות הלוואי שלה?
קראתי כי היא עלולה לגרום למאניה ?!
אני סובלת רק מחרדה, (לא ocd או כפייתיות ) למה המליץ לי על לוסטרל ולא ציפרלקס?
האם ניתן לקחת וובאן במקביל?
ושאלה אחרונה- האם וובאן / לוסטרל גורמות להפרעה בקצב הלב?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010שלום לך,בתחילת הטיפול עם SSRI לעתים יש התקפי חרדה והגברה במתח היומי. תוספת של תרופה מרגיעה יכולה לשפר את המצב.
באשר לסיבה למה החליט תרופה כזו ולא אחרת- תצטרכי לשאול אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רדוקטיל מתנש עם התרופות הבאות:מישהי17/05/2010
שלום, אני נוטל פרפנאן ורסיטל כבר הרבה שנים.
אני סובל מעודף משקל(לדעת בלי קשר לתרופות הפסיכיאטריות שאני נוטל, זה משפחתי אצלנו).
אני מעוניין להתחיל לקחת רדוקטיל.
האם יש התנגשות בין אחת או שתיים מהתרופות שאני נוטל לבין רדוקטיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010יכולה להיות התנגשות בין הרדוקטיל לבין הרסיטל או כל תרופה אחרת ממשפחת SSRI . יחד עם זאת אין זה אומר שזה אסור באופן אוטומטי ופסיכיאטרים לפעמים מאשרים טיפול כזה במשולב. פנה אל פסיכיאטר על מנת לבחוןם את המקרה שלך לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)