מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון ציפרלקסדוד07/05/2010
שלום,
בן 34. לאחר אבחון של אי-שקט פנימי ע"י פסיכולוגית, רופא משפחה רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג. במשך חמשת השבועות הראשונים ללא שום שיפור ועם תופעות לוואי די משמעותיות (שהלכו ופחתו).
רק כעת, בשבוע השישי, חל שיפור (משמעותי). אני בהחלט יותר רגוע. ועם זאת, השיפור הוא חלקי. אני מרגיש שעשיתי רק חצי או שני שלישים מהדרך להבריא, אבל עוד לא הגעתי ליעד. האם בנסיבות כאלה יש לשקול עלייה במינון של אותה תרופה או החלפה לתרופה אחרת לגמרי? האם עלייה כזו תחזיר את תופעות הלוואי? ולבסוף, האם מנסיונך, טיפול בציפרלקס בחרדה מצריך לעיתים מינונים גבוהים יותר מטיפול באותה תרופה לדיכאון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיר (ציפרלקס)...
איתן07/05/2010היי,
אם הציפרלקס במינון 10מ"ג השפיע עליך חלקית (כדבריך),יש לשקול אופציה להעלאה במינון למינון
טיפולי של 20מ"ג,ואם גם זה לא יעזור לך;אז יש לשקול חיזוק הציפרלקס ע"י תרופה נוספת לאותה
המטרה/יעד,אשר ברצונך - להגיע אליו.
רק טוב,המון בריאות וסופשבוע נעים:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ציפרלקס
08/05/2010לדוד שלום
המינון של צ'פרלקס יכול להגיע עד 30 מג ליום. אפשר לעלות בעוד 5-10 מג ולהרגיש שיפור נוסף. בדרך כלל התופעות לא חוזרות על עצמם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילה ממנוסה...
יורם11/05/2010כשאני התחלתי בעבר טיפול תרופתי גם קיבלתי ציפרלקס שלא השפיע עלי גם במינון של 20 מ"ג ואז במקום להוסיף עוד הרופא שלי פשוט החליף לי למשהו אחר (ויפאקס XRׂ) שעבד הרבה יותר טוב. אל תפחד מהמחשבה שאולי תאלץ להחליף תרופה, לפעמים צריך לנסות יותר מתרופה אחת עד שמוצאים את זאת שהכי טובה לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ,האםשרון05/05/2010במצבי דה פרסונליזציה חריפים שלא הגיבו כראוי לטיפול תרופתי קו ראשון ניתן לעשות שימוש
בנוגדי פסיכוזה כמו entumin ו taroctyl גם למטופל שהוא אינו פסיכוטי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרופ,האם
07/05/2010לשרון שלום
אפשר להשתמש בכל תרופה לכל מצב. צריך לעבור תהליך הדרגתי בו מנסים תרופות מקובלות יותר לתופעה מסוימת ובמידה ואין תגובה מספקת מנסים תרופות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא לענות לאנונימי...אלון05/05/2010חבר'ה הבנאדם סובל, תענו לו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפליז
פסיכוטי05/05/2010I'm begging you, whoever actually read this .
any psychiatrist or psychologist here, please contact me .
I'm desperate, I feel I reached the final breakdown .
There is no way back, There is no way to get the time back .
I wish I could enter into the psychiatrist's mind , the one who decided
that I'm having mental illness , a psychosis
and tell him that he's wrong, that he misunderstood me, that he misread me
and his decisions broke me up to the point where I feel my depression increases in very high speed, and explain him that everything happened because of my other mental ilness : depression .
I now recognize myself as depressed, not as a psychotic or schizophrenic .
I answered the wrong answers because I was feeling anxiety and stress because of all the questions that are going on, the question were out of proportion
They were not attached in any way to the way I actually feel .
I don't know exactly what I feel , I really can't even explain it to my-self, but I'm unhappy for a long time, but I'm not fucking hallucinating, and I know where I am ( aware of reality ) and I don't think that people checking me when they're watching at me, I know and realize that they are NOT playing a role in some secret organization for fuck sake, I just don't like when people are watching me JESUS . sometimes it does freak me out, but not because they're gathering information about me or something LOL .
Jesus , I'm really done here . I see nobody helps me
I'm feeling anxious, stressed, dizziness . and most of all
I feel LOST . the only person I wanted to talk to , is my ex-psychologist
הקב"נית בצבא , שאמרה לצערה שלא אוכל לראות אותה שוב .
It really made things worst, because now I have to face with the fact I won't see her again . . . .
Can't help it . Goodbye hope to see comments in the near future cuz I'm lost* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימי
אלון06/05/2010תכתוב בפורום "פסיכיאטריה ילדים", ענו לי שם בשניה וחצי... (הם גם פסיכיאטרים לכל דבר ולכן זה לא משנה לך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה -ויפאקסאריק05/05/2010שלום,
אני לוקח ויפאקס XR כבר 4 חודשים, לא השמנתי עם התרופה עד עכשיו האם זה אומר שאני גם לא אשמין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנראה לי שלא...
רחל06/05/2010ארבעה חודשים זה הרבה זמן אז נראה לי שהגוף שלך היסתגל יפה לתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
ד''ר חיים שם דוד16/05/2010מי יודע? השמנה אינה נגרמת בהכרח בגלל טיפול תרופתי אלא גם כתוצאה משינויים באורח החיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקהאורית05/05/2010שלום,לבעלי יש דוד אשר חולה בסכיזופרניה,בןדוד (מאותו הצד של הדוד) אשר לוקח כדורים פסיכיאטרים מכייון שסבל מדיכאון קשה בעבר ועדין ממשיך לקחת אותם (ניסה להפסיק והמצב החמיר) זה כבר כמה שנים.
בעלי לוקח 20 מ"ג של רסיטל מכייון שיש לו לחצים והוא רוצה להרגיש רגוע יותר.
האם יש איזה ענין גנטי?האם יש סיכוי שמשהוא יעבור לילדים שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגנטיקה
07/05/2010לאורית שלום
בירור גנטי זה דבר מורכב. יותר אנשים חולים במשפחה במיוחד קרובים מדרגה ראשונה, יותר סיכוי שהמרקיבים הגנטיים יבואי לידי ביטוי. מאוד חשובה גם השפעת הסביבה. עם המשפחה טובה ואין אירועים חריגים יש אפשרות לאזן את ההשפעה גנטית עם תמיכה סביבתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאםשני05/05/2010התחושה של חסימה בדיבור, או עילגות או קושי להתבטא ולפעמים גם לחשוב, זה סממן שלילי של סכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם
06/05/2010לורדית שלום
השאלה שלך מאוד כללית. זה לא סימפטום מרכזי שלהמחלה. תבדקי עם המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמיכל05/05/2010אני חולה בדיכאון עמיד לוקחת 120 מ"ג אנטומין ו 100 מ"ג סורמונטיל ביום עד מתי כדאי להמתין להשפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
06/05/2010למיכל שלום
תמתיני בין 6-8- שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאין טיפול מתאים בסכיזופרניהאמא אמא05/05/2010איך להשפיע על בני שסובל מסכיזופרניה ,לוקח מינון מינמלי כדי להפטר מהכדורים,להמשיך לקחת טיפול. ? מה המשמעות של המצב שאינו רוצה לדבר, אלא מתקשר באמצעות הכתב בנייד ? האם זה הזמן לכפות עליו טיפול ? (הדבר השנוא ביותר על כולנו ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכשאין טיפול מתאים בסכיזופרניה
06/05/2010לאמא שלום
חוסר הענות לטיפול הינו אחד המכשולים החשובים בטיפול של חולים. לפעמים זו בעיה בלתי ניתנת לפתרון. אני ממליץ לך לקראו מאמר שכתבה גב נתנאל (באתר שלנו mindclinictlv) על הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלהאלון05/05/2010ידוע שפריזמה, פרוזק, זה בסך הכל פלואור. האם חשיפה רבת שנים לפלואור לא גורמת בהכרח לנזק? כלומר הוכח שכן, לכן אני מוצא את זה מוזר שנותנים את זה. הפריזמה עצמה שורפת בלשון כשלוקחים אותה ולכן מתעורר חשדי עוד יותר. האם היא לא פוגעת במוח? האם יתכן שיש כאן רשלנות רפואית כלפי אותו אחוז באוכלוסייה שאינו ממש "חולה" כהגדרת הפסיכ' וניתנו לו תרופות שהיה עדיף לו בלעדיהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרועוד שאלה
06/05/2010תרופות הם לא פלואור. כדי לך להרחיב את הידע על ידי חיפוס בגוגל על התרופה ומה היא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםאלון05/05/2010רציתי לשאול, האם השפעות הפרוזק דומות לשל סמים? אם לא אז מדוע נפוצה שמועה זו? האם יתכן שכל אדם שלוקח פרוזק יאבד את הריכוז לאט לאט, כמו עם סמים? (אני עצמי לוקח כבר מעל 3 שנים(!) ואכן אני מרגיש בהרגשה שלא ניתן לפרש אחרת- אני מאבד את הריכוז ויכולת החשיבה(אני לא מוצא סיבות אחרות לכך). בזמנו הערכתי שהדכאון עלול לגרום לנזק חמור יותר מאשר הכדור. האם טעיתי? אנא הרחיבו אני די במצוקה. תודה, מעריך אותכם ואת הפורום ישר כח. אלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום
06/05/2010לאלון שלום
תרוופות זה לא סמים!!
עם אתה חש תופעות לוואי של התרופה עליך לפנות במהירות לרופא המטפל. לא שכיח למצאו הפרעות כפי שאת מתאר בזמן טיפול עם פרוזק אבל לפעמים אנשים מדווחים על תופעות קוגניטיביות (כמו עם ליטיום או דפלפט) שמופיעות אחרי שימוש ממושך עם התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל 21 נפשי . הצילו !פסיכוטי04/05/2010שלום, אני משרת שנתיים וחצי בצבא, ונשאר לי חצי שנה . כל השנתיים וחצי שיררתי עם קושי נפשי, ושתקתי . לפני כמה זמן החלטתי שאני רוצה לבקש עזרה ופניתי לקב"ן .
היה לי גם מאוד קשה לשתף את הקב"נית, ובמפגש השלישי היא שלחתי אותי לפסיכיאטר צבאי.
הוא ערך כנראה בדיקה כלשהי, ובהמלך הבדיקה נכנסתי למצבי לחץ בגלל כל השאלות שנשאלות . ועל כמה שאלות עניתי בחיובי ואפילו לא הייתי בטוח בתשובה שלי . לאור התשובות האלו שלחו אותי למיון בתל השומר, לראות עוד שני פסיכיאטרים, והרגשתי שאם להם אני יגיד שזה לא כך, יגידו שאני רימיתי את הפסיכיאטר הצבאי, ולכן גם להם עניתי שלפעמים נדמה לי שמישהו "לוחש" את השם שלי . אבחנה סופית : מצב פסיכותי קל .
הפסיכיאטר הצבאי היום, קבע שאני לא מסוגל לסיים את השירות ושהוא שולח אותי לוועדה רפואית מחר לקבוע לי פרופיל 21 . התחננתי בפניו שלא יעשה את זה, ושהקולות האלה, אני לא בטוח אם אני שומע אותם, וכו" . .
הוא ניסה עוד פעם לפתח שיחה קצרה אך ויתר ממש מהר כשראה שקשה לי לשתף פעולה , וכי שוב סירבתי ליצור קשר עין . וגם כי אמא שלי אמרה שאני לפעמים מסתגר לבד בחדר, ומתעצבן משטויות לפעמים .
אבל זה משהו שקורה לאנשים נורמלים גם, ומה אם אני בסה"כ בדכאון די רציני, ולא מצב פסיכותי שלא מאפשר לי לסיים את הפאקיינג חצי שנה לשירות !?!?!
מה שעוד יותר הציק לי, היום שחזרתי לבית והייתה לי גישה לאינטרנט, בדקתי מה אומר המושג הפסיכיאטרי "מחשבות שווא של יחס" , כי זה אחד הדברים שמאובחנים אצלי .
המושג אומר : "מתן משמעות מיוחדת לגירויים נייטרליים. למשל: "הקריין בטלוויזיה פונה אליי", או: "מכונית שנסעה ברחוב אותתה - זהו אות מאלוהים שאני דובר אמת!"
ואני זוכר שהפסיכיאטר הראשון שראיתי, הוא שאל אותי את זה ועניתי שלילי, כי אני באמת אף-פעם לא חושב כך, ומה שמוזר זה שגם בתל השומר אחריי הפגישה עם שני פסיכיאטרים, רשמו לי במכתב שחרור מחשבות שווא של יחס . WTF ?!!
עוד משהו, קראתי קצת יותר על סוגי פסיכוז, והרוב רשום שזה חולף אחר שבועיים-חודש אם זה לא חריג מדי . אז למה לעזעל להרוס לי ת'חיים ולהביא לי 21 נפשי במקום להביא לי חודש גימלים תוך כדאי שיחות עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים . למה ?
הדבר הזה באמת מכניס אותי לדיפרסיה עמוקה יותר, וכבר גרם לי לחשוב כמה פעמים היום שאם זה יהיה סופי, אני לא ימשיך טיפול פסיכיאטרי אחריי הצבא זה בדוק, כי אני לא באמת משוגע, אני בסה"כ נפלתי וטבעתי עמוק במעגל של עצמי, עם הדיפרסיה שלי .
וכן אני רושם את כל זה ואני מודע לבעיה שלי ( וזה כבר טוב נכון ? ), זה כי אני נואש, ופניתי לקבל עזרה, כולה רציתי לנסות לספר למישהו מה עובר עליי, ובסוף חירבנו עליי גם הצד שאמור לעזור ולהקשיב לי .
אני ממש רוצה לסיים השירות שלי, ואני מרגיש חסר אונים בגלל זה, אני לא מוכן לקבל את זה שאני צריך להפסיק לשרת עכשיו בגלל איזשהי אי-הבנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבבקשה
פסיכוטי04/05/2010בבקשה עיזרו לי . . מחר הוועדה הרפואית .
זה שובר אותי וחונק אותי מבפנים . מרגיש שמתתי מאותו הרגע שהפסיכיאטר קבע שאני לא מסוגל לשרת יותר בצה"ל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אלון05/05/2010היי, קראתי את התגובה שלך ואני מקווה שעד שתקרא את שלי כבר יחזרו אליך. אני מכיר טוב את הצבא ויודע שזה גוף מאד מאד לא הגיוני. אך תחשוב מה הכי גרוע שיקרה, פחות חצי שנה שירות, זה לא סוף העולם, תאמין לי שיש דברים גרועים יותר בהרבה, למרות שאני מבין ללבך, מה גם שאתה בטח רוצה לעשות מילואים גם. תנסה להמשיך להלחם על זכותך לשרת אבל אל תצא מגדרך, אם זה לא עוזר, לפחות תדע שניסית הכל, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמצ
פסיכוטי05/05/2010האמת היא שלא בא לי לעשות מילואים, כל מה שאני רוצה זה בסה"כ לסיים את השירות שלי כמו חייל רגיל. 3 שנים, כי כבר עשיתי שנתיים וחצי. ולא מתאים לקבל בעיטה ושאומרים לי שאני משוגע ומדביקים לי חותמת של 21 נפשי על המצח .
אולי אני ככה רק עכשיו וזה יעבור, אבל אם הדברים לא יסתדרו לי, אני באמת רואה את עצמי מאבד טעם להמשיך . לפני זה הייתי חושב על מוות הרבה, אבל סתם הייתי חושב, אבל עכשיו אני מרגיש שזה קרוב מתמיד .
תודה על ההקשבה, אולי בכל זאת יסתדר לי . . ביי היה נעים להכירכם חברים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אלון05/05/2010תשמע, אתה נשמע בחור טוב, אל תתן לאף גורם צבאי לגרום לך לכזה משבר, ואתה תצא ממנו גם אל תדאג. כרגע זה נראה סוף העולם, אבל עוד זמן מה לא רב זה יראה לך שטויות, בגלל זה אני אומר שאף פעם אסור לך לחשוב על מוות, אם יצא לך לחשוב על כך, תכתוב לי בפורום במקום, אשמח לענות על הכל, ויהיה טוב, בהבטחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשברתי
פסיכוטי05/05/2010אני שבור מנטלית . קיבלתי 21 . לא היה מקום להחלטה אחרת מאחר ו3 פסיכיאטרים קבעו את אותו הדבר .
היא ראתה שאני פגוע מהחלטה אבל לא יכלה לעשות דבר . והסברתי לה הכלללל . . היא הסבירה שאפשר לערער תוך חודש ימים לאחר הועדה הרפואית .
יותר מזה ? עקב הייתי בטיפולים רפואיים אורטופדיים ועוד . . הייתי צריך לראות ת'רופא שירשום כמו הפנייה לרופא משפחה כי אני משתחרר מצה"ל בעצם .
גיליתי סתם במקרה, כנראה נפלט לרופא, שרשום בתיק הרפואי שלי במחשב, שיש חשש לסכיזופרניה . נדהמתי , פשוט נדהמתי ונחנקתי מרוב שהרגשתי כל-כך קטן וחסר אונים .
אני בסה"כ רציתי עזרה למצב החרבאנה שהייתי בו, וביום אחד של לחץ פלטתי דברים מסויימים שגרמו לאבחנה המפחידה הזו "מצב פסיכותי" . עשו ממני בעצם חולה נפש חבל על הזמן.
זה התחיל מחשש למצב פסיכותי, חחחחחח מצב פסיכותי אושר, ועכשיו חשש לסכיזופרניה . . . כאילו מה ?!? אתם רציניים ?!?!?! אתם אנשי מקצוע לעזעזל . הפסיכיאטר הזה פסיכיאטר מוסמך, לא ?! עושה רושם שהוא סתם בעל דרגה ותואר, ושבא לחלק אבחונים לאנשים על ימין ועל שמאל מבלי לבדוק נושא לעומק . זה עצוב . זה מתיש ושובר . וזה מכניס אותי לדיפרסיה כבדה יותר ואני מרגיש את זה עליי כל דקה ודקה שעוברת . אני לא מעכל ואני לא חושב שאני יהיה מסוגל לעכל בזמן הקרוב , ואני לא חושב שאני יהיה מסוגל לחייך בזמן הקרוב . ואני לא יודע אם אני אוכל להגיב ולפעול בהתאם בזמן הקרוב, כי אני חייב לפעול . כי אני חייב לערער, להגיש בקשות וכו' ומיליון ואחד דברים ולחפש עבודה גם . אני מרגיש חסר אונים . כל פעם שהמח שלי מזכיר את המחשבה " אובחנתי במצב פסיכותי" אני מתמלא בדמעות . כי אין דרך חזרהה . וכל זה קרה ביום אחד כאילו . ביום אחד . . . אני לא פסיכופת, אני הייתי בהקשר טוטאלי למציאות . וזה מה ששובר אותי , זאת הטראומה שלי . . אני לא חושב לעצמי שאולי זה חלום, אבל אני במקביל לא מוכן לקבל שזה אמיתי .
אם לפני שבוע הייתי מבדיל בוודאות אם לחשוב על מוות זה טוב או רע . עכשיו המחשבה על זה לא מעוררת לי פרפרים בבטן כמו שזה עורר לפני המקרה . פשוט הייתי חושב על זה לפעמים וחושב מה היה קורה אם הכל פשוט היה נעלם . אני לא רוצה לשתף בזה אנשים שאני מכיר, כי אני מרגיש שבזה שאני משתף אנשים קרובים ( חברים וכדומה ) אני בעצם מתמודד עם משהו, כי הם צריכים בעצם גם להגיב . ואני לא רוצה את זה . לא רוצה להתמודד עם אף-אחד ועם שום כלום . מרוב שהייתי נואש, שלחתי אסאמאס לקבנ"ית שטיפלה בי, ולאחר מכן התקשרתי . ובקושי דיברתי לא הפסקתי לבכות ונחנקתי, אבל היא אמרה שב20 דקות בטלפון, סיפרתי לה יותר ממה שסיפרתי ב2 פגישות של שעה כל אחת .
המשך הודעה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פסיכוטי05/05/2010לא ידעתי מה להגיד, שוב נלחצתי והייתי חרד, כי אני צריך להתמודד עם העובדה שלא הצלחתי לשתף אותה כל-כך הרבה ב2 פגישות שלמות, ואני צריך להסביר לה את זה . לא היה לי הסבר לכך מפרט לזה שאמרתי לה שקשה לדבר על הדברים האלו, ושעכשיו אני מרגיש כאילו כדור-הארץ דרך עליי (חחח) . הבנתי שהיא מהססת בי, ולרגע חושבת שהכל משחק, ושאלה אותי אם הגמגום שלי הוא משהו חדש , אמרתי שכן, כשבעצם הגמגום הוא לא משהו שקורה לי עם כולם, אלא לרוב עם אנשים חדשים ובמיוחד שאני צריך להסביר את עצמי ושואלים אותי שאלות . כן, לא הייתי ככה תמיד, זה משהו שקרה בצבא . והיא גם שאלה איך אני מסביר את זה, ולא ידעתי מה להגיד ( כרגיל ) . בראש שלי שום דבר לא הסתדר, וקיוויתי שאולי אני אוכל להפגש איתה שוב, סתם , לדבר , כי באמת רע לי ואני מרגיש שהכל מתמוטט לי על הראש . והיא אמרה שלצערה זה לא אפשרי כבר כי אני כבר מחוץ לצה"ל . והרגשתי שזה רק הולך ומחמיר, שאפילו אותה אני לא יכול לראות, הבן-אדם היחידי שאולי יכולתי לנסות לשתף במה שעובר עליי ( משהו שאני בעצמי לא סגור עליו ), ואני מדגיש, לא כי אני במצב הלוצינוטורי, אלא כי אני מבולבל, מותש, שבור, ומדוכא ( כן מדוכא ! עצם זאת שאני מסכים עם זה, לא אומר שאני לא באמת בדיפרסיה ! ) .
ואני לא רוצה לראות שום פסיכולוג אחר, ושום קב"ן חדש שאני לא מכיר . ובטח שבטח לא את הפסיכיאטר שהחליט שאני לא מסוגל לשרת יותר ( כדאי להוריד מעצמו אחראיות, כי אני מסוכן ועלול לפגוע בעצמי או בסביבה ) . רוצה לדבר רק איתה , עם הקבנ"ית, זאת שהייתי איתה ב2 מפגשים, ואולי בעוד 1-3 מפגשים, כן הייתי מצליח לספר יותר, ולהסביר את הרגשות שלי, כי אמנם היא חושבת שהיא הביאה לי את כל הזמן שבעולם לשתף, אני מרגיש שזה לא היה מספיק .
אולי איבדתי קצת כיוון בהודעה, ואולי אף-אחד גם לא יקרא אותה כי ארוכה וקצת מסתבכת כי אני לא במצב הכי צלול שיש . נמאס לי ? לא, לא חושב . אני פשוט רוצה שהכל ייעלם וייפסק . ביי, להתראות, תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ פסיכיאטר .
פסיכוטי05/05/2010היה ממש אבל ממש עוזר לי אם היה פה פסיכיאטר מוסמך עם נסיון . שיוכל ליצור איתי קשר בפרטי . דרך אמצעי אינטרנט כלשהו ( פייסבוק, איסיקיו וכדומה )
הייתי רוצה לספר לו בדיוק בדיוק מה קרה ולשאול כמה שאלות על מה שאני יוכל לעשות בעצם .
מחכה לתשובה , בבקשה תעזרו לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ פסיכיאטר .
פסיכוטי05/05/2010היה ממש אבל ממש עוזר לי אם היה פה פסיכיאטר מוסמך עם נסיון . שיוכל ליצור איתי קשר בפרטי . דרך אמצעי אינטרנט כלשהו ( פייסבוק, איסיקיו וכדומה )
הייתי רוצה לספר לו בדיוק בדיוק מה קרה ולשאול כמה שאלות על מה שאני יוכל לעשות בעצם .
מחכה לתשובה , בבקשה תעזרו לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ פסיכיאטר .
מחכה לתשובה , בבקשה תעזרו לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלון05/05/2010כתבתי למעלה הודעה שיחזרו אליך, בינתיים תנסה להרגע קצת, זה לא סוף העולם.. :(( אלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכול
פסיכוטי05/05/2010אני מרגיש שאני לא עומד בלחץ . . . כל מה שאני רוצה זה לראות את הקב"נית שוב .
לעומת זאת אני סותר את עצמי, בזאת שאני מתאר לעצמי מצב שהייתי פוגש אותה שוב, ושוב היה לי קשה לשתף אותה למרות הכל . . . אני מרגיש שאני לא עומד בלחץ . ALKS:JDLA:KSJD325ר4גדכ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכול
פסיכוטי05/05/2010אני מרגיש שאני לא עומד בלחץ . . . כל מה שאני רוצה זה לראות את הקב"נית שוב .
לעומת זאת אני סותר את עצמי, בזאת שאני מתאר לעצמי מצב שהייתי פוגש אותה שוב, ושוב היה לי קשה לשתף אותה למרות הכל . . . אני מרגיש שאני לא עומד בלחץ . ALKS:JDLA:KSJD325ר4גדכ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ פסיכיאטר .
מחכה לתשובה , בבקשה תעזרו לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל 21 נפשי . הצילו
06/05/2010שלום
בועדה הרפואית יושבים פסיכיאטרים ופסיכולוגים. עליך לדבר איתם בכנות ולראות מה הם אומרים. זכותך לבקש האמא להיות שם ולחזק-במידה והיא יכולה- את עמדתך שאתה פחות חולה. תצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו
פסיכוטי06/05/2010זה כבר מאחוריי , הןודעה הייתה אתמול בבוקר . והעניין הוא ש3 פסיכיאטרים אימתו את האבחון, אני בספק אם אמא שלי הייתה יכולה לעזור במשהו כזה .
עצוב לי שביום אחד עושים ממני סכיזופרני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעיםשני04/05/2010אם הסימפטומים השלילים (מצב כבוי, לא עושה הרבה, לא חושב הרבה, ועוד) הם לא תופעות לוואי של התרופות האנטי פסיכוטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיך יודעים
06/05/2010לורדית שלום
להבדיל בין תופעות לוואי וסימפטומים שליליים לפעמים מורכב מאוד. בדרך כלל לתופעות לוואי יש גם סימפטומים פרקינסוניים (ניתן להעריך אותם על ידי בדיקה פיזיקלית) ו תחושת ריקנות מנטלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלתהיעל04/05/2010הי,
נוטלת סימבלתה 30 מ"ג עקב חרדות עם סימטומים גופניים מיום שישי האחרון.
בלילות של היומיים האחרונים מתעוררת באמצע הלילה ומתקשה להרדם שוב.
השינה באיכות גרועה מהרגיל...
האם זו תופעה מוכרת?
מתי זה אמור לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימבלתה
06/05/2010ליעל שלום
הפרעות שינה, שיבושים במערכת העיכול, אי שקט מסוים, יכולים להופיע בתחילת טיפול כמעט בכל תרופה. בדרך כלל זה עובר תוך זמן קצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט כרונו...?!איתן04/05/2010שלום רב,
אני מטופל בכדור זה;החל מתאריך 02.04.10 במינון התחלתי של 500מ"ג ובתאריך 15.04.10
בוצעה העלאה ל750מ"ג,אשר תופעת הלוואי שלה הייתה שינה לא מסודרת;קימה באמצע הלילה (בלי בהלה וזיעה קרה),לפעמים מבלי יכולת לחזור ולהירדם שוב,אשר גם גרמה להטבה במצבי הנפשי חלקית;בכך,שהיה לי יותר ענין בחיים ונעשיתי יותר פעיל.וכעת החל מתאריך 25.04.10 הועלה המינון ל1000מ"ג,אשר בו היו תופעות לוואי ממש בלתי ניסבלות,אשר כללו חזרת אי השינה המסודרת + תכיפות גבוהה להיכנס להתפנות בשירותים + כאבי בטן חזקים עד כדי כך,שלא יכולתי לעמוד על הרגליים מרוב סבל ופניתי לישון במיטתי.לכן החל מתאריך 03.05.10 בוצעה הפחתה למינון 750מ"ג שוב פעם.
שאלתי היא:לאחר,שטופלתי במינון של 1000מ"ג של דפלפט כרונו במשך שמונה ימים שלמים מבלי שיפור ו/או הטבה בתופעות הלוואי הקשות,אשר בהן אני לא יכול לעמוד - תוך כמה זמן יקח מתאריך 03.05.10 לרמת התרופה בדם לחזור ממינון של 1000מ"ג למינון (רמה) של 750מ"ג?
בתודה רבה מאוד מראש והמשך שבוע נעים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעוד שאלה בנושא...
איתן04/05/2010האם לאחר ירידת המינון חזרה ל750מ"ג - גם יעלמו תופעות הלוואי,אשר הזכרתי (הקשורות למערכת העיכול בעיקר) וההפרעה לשינה מסודרת?!
בתודה רבה מאוד מראש...
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט כרונו...?!
06/05/2010ליוסי שלום
תופעות אלו מוכרות בטיפול של דפלפט, של ה chrono, צריך להמתין עוד תקופה עד שהגוף יתרגל לטיפול. תבקש שיבדקו את הרמה בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לוקח לגוף להתרגל...
איתן06/05/2010מ"ס שאלות בנושא:
מהו הזמן המקס',שלוקח לגוף (אני יודע,שזה אינדיבידואלי) להתרגל לדפלפט כרונו,אני לוקח אותו כבר קצת יותר מחודש,ובתוך כמה זמן מומלץ להעלות מינון בהפרש ממינון קודם של תרופה זו (ממינון למינון יותר גבוה) ובמה זה תלוי?
תודה רבה מאוד מאוד מראש...:-)
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לוקח לגוף להתרגל...
07/05/2010ליוסי שלום
עם אתה כבר לוקח את התרופה חודש ועדיין יש לך תופעות לוואי צריך לחשוב על לשנות את התרופה.
עליית המינון מתבצעת בהדרגה לפי תגובת המטופל. בדרך כלל עולים 200-400 מג כל 3-5 ימים עד 800-1000 מג ליום ואז בודקים את הרמה בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקסצבי04/05/2010לאחר כמה ימי טיפול בציפרלקס כדור אחד של 10 מ"ג, ניתן להעלות לשני כדורים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס
06/05/2010לצבי שלום
תלוי במצב הקליני ומתופעות הלוואי. אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם ישרים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)