מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רע לי בחיים מה עושים?עידו22/05/2010
אני ממש שבר כלי. כל היום אני לא מדבר עם אף אחד לא עם ההורים ולא עם האחים רק רואה סדרות במחשב. אין לי חברים ומעולם לא היו לי אין לי עם מי לבלות, זה גורם לי להרגיש בודד ומוזר בעולם.
יש לי בעיה בלדבר עם אנשים אני מרגיש נבוך ברגע שאני פונה למישהו ואני מתחיל לבלוע מילים ולא מדבר ברור. אני נראה לטעמי ממש רע ואני מרגיש ממש רע עם זה.
לא פעם דימיינתי את העולם אחרי מותי ואיך מתאבלים עליי.
מה עושים? איך יוצאים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רע לי בחיים מה עושים?
22/05/2010לעידו שלום
אתה מתאר תופעות משמעותיות של חרדה חברתית. אפשר לטפל בזה ולעזור לך מאוד. תרופות וטיפול בשיחות מאוד עוזרים. תפנה לגורם מטפל. אפשר דרך הקופה או דרך מטפל פרטי. אתה יכול גם למתייעץ עם מטפל פרטי ולהמשיך אחר כך בקופה. יש הרבה אתרים כולל האתר שלנו בהם אתה יכול לקבל הסברים על התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' לגבי לוסטראלדנית22/05/2010לא הבנתי את תשובתך למטה
1.למה שווים 20 מ"ג ציפרלקס בלוסטראל?
2.למה הכוונה שלפעמים השלשולים לא עוברים?הרי הם קיימים בגלל העלאת רמות הסרטונין בהתחלה,ואז הרמות יורדות?או שזו לא הסיבה לשלשולים?
אשמח ממך לתשובה מפורטת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לפרופ' לגבי לוסטראל
22/05/2010לדנית שלום
אי אפשר לעשות השוואה "יבשה" בין במינונים. לפעמים צריך 20-30 מג של צפרלקס ו 50-100 של לוסטרל, אבל אפשר גם להגיע ללוסטרל 250מג. ז"א שיש פקטור אישי בקביעת מינון.
שלשולים או שעוברים או שלא עוברים. אצל רוב האנשים תופעות הלווי מסתדרות תוך 2-4 שבועות. לפעמים לא או לפעמים התופעה קשה וצריך לשנות מוקדם יותר את התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפבוקסילרוני22/05/2010אני לוקחת כדור של 100 מ"ג כבר קרוב לשבועיים ואומנם תופעות הלוואי פחתו, אבל הן עדיין לא נעלמו. הכדור גורם לי לעייפות רבה, בחילות ורעד בעיקר בזמן שאני ממש עייפה.
זה הגיוני? תופעות הלוואי לא היו אמורות להפסק?
שאלה נוספת, אפשר לקחת פבוקסיל ביחד עם ווליום? כמובן רק במקרים מיוחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפבוקסיל
22/05/2010לרוני שלום
אפשר לקחת פבוקסיל ותרופות הרגעה. עייפות בדרך כלל עוברת תוך תקופה של עד חודש. לפעמים עוזר עם לוקחים את התרופה לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לגבי פסיכאטר ותרופותבחור צעיר22/05/2010שלום רב
אני בן 33 וסובל ממחשבות טורדניות לפני כעשור טופלתי בסרוקסט ואפקטין למשך כשנה וחל שיפור משמעותי ,בשנים האחרונות שוב יש דירדור במצבי וטיפול ע"י פסיכולוג קליני הביא לשיפור מסוים אך אני מרגיש שללא כדורים לא אוכל להגיע לשיפור משמעותי ולהצלחת הטיפול.
הכדורים שלקחתי בעבר גרמו לי לתופעות לוואי של חוסר חשק מיני ועייפות ורציתי לדעת האם ישנם כדורים כיום שיכולים להביא לתוצאות ללא תופעות הלוואי הנ"ל .
כמו כן אני מבקש המלצה לפסיכאטר אשר מלבד נתינת המרשם יהיה קשוב ויעזור בהתאמת התרופה הטובה לי ביותר במינימום תופעות לוואי.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתייעצות לגבי פסיכאטר ותרופות
22/05/2010שלום
אפשר לנסות תרוות אחרות בתיקווה שהן לא יגרמו לתופעות שחשתה אז. אתה יכול לפנות לרשימת הפסיכיאטרים המומלצים באתרים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אתקשר מחר
בחור צעיר22/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אתקשר מחר
בחור צעיר22/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מודאגתקרן22/05/2010שלום רב,
הנני אם לבן שאובחן כסכיזופרן מזה כעשר שנים, הוא בן 34 מטופל תרופתית (כדורים סוליאן)
אך לצערי מלבד הכדורים מסרב לקבל טיפול פסיכולוגי, שיקומי , הוא נורא בודד ללא חברים,
אינו עובד, ניסיתי לשוחח עימו ולהציע אפשרויות העומדות לרשותו כמו מועדון אנוש או שיחות עם
פסיכולוג אך הוא דוחה הכל ואינו מוכן להקשיב.
שאלתי היא האם יש בידי דרך שטרם ניסיתי ,להביאו למצב שיסכים לקבל עזרה לשיקום ,
אציין שאנו כהורים נורא מודאגים מהבדידות בה הוא נמצא ואיננו יודעים כיצד לנהוג.
תודה, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראם מודאגת
22/05/2010לאורלי שלום
סימנים שליליים בסכיזופרניה מאוד פוגעים במהלך החיים. אין תרופות ממש טובות לטיפול בתופעה אבל אפשר לנסות תרופות שונות. הדבר החשוב הינו הקשר עם גורם טיפולי. תבדקי עם הרופא המטפל האם הוא יכול לעזור או לעובד סוציאלי של הלישקה. לפעמים צריך להתנות דברים שהוא אוהב או מקבל בבית עם רמה מסויימת של שיתוף פעולה עם הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוטיזולם יחד עם פרוזקחנה21/05/2010אני לוקחת ברוטיזולם ככדור שינה. האם מותר לקחת באותו הזמן גם פרוזק? או שהתרופות נוגדות אחת את השנייה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרברוטיזולם יחד עם פרוזק
21/05/2010לחנה שלום
אפשר לקחת ללא קשיים מיוחדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי לוסטראלדנית21/05/2010כמה שווה 20 מ"ג של ציפרלקס ללוסטראל?
האם תופעות של שלשול בלוסטראל חולפות או קבועות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לגבי לוסטראל
21/05/2010לדנית שלום
מינונים של לוסרטל:בין 50-200 מג ליום.
שילשולים בדרך כלל עוברים תוך 2-3 שבועות. לפעמים לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את תשובתך
דנית22/05/20101.למה שווים 20 מ"ג ציפרלקס בלוסטראל?
2.למה הכוונה שלפעמים השלשולים לא עוברים?הרי הם קיימים בגלל העלאת רמות הסרטונין בהתחלה,ואז הרמות יורדות?או שזו לא הסיבה לשלשולים?
אשמח ממך לתשובה מפורטת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקים לעצה בדחיפותטל21/05/2010שלום רב,
אמנו כבת כחמישים, כבר שנים רבות סובלת מבעיות פסיכולוגיות רבות. והדבר מתבטא במובנים רבים:
חרדה מוגזמת שכולם במקום עבודתה עוקבים אחריה ומנסים להרע לה, ובכללי- אמונה שכל העולם נגדה.
הסרת אחריות מכל מעשה שהיא עושה- בין שלילי, ואמונה שכולם חייבים להקשיב לה.
חוסר יכולות להקשיב לנו הילדים, ואמונה כאילו גם אנו שונאים אותה ורוצים רק להרע לה.
ילדותיות יתר מול הוריה- היא בוכה לאמה על כל דבר, ובמקום לעזור להוריה החולניים היא מכניסה אותם לדאגות יתר לגבי מצבם הרפואי- מנפחת כל דבר, והיד נטויה...
כמו כן מזניחה את עצמה מבחינה חיצונית, לא מתקלחת באופן קבוע, לא לובשת בגדים נקיים וכדו'.
אך, הבעיה העיקרית הרבה יותר רצינית ומפריעה לנו.
אבינו נפטר לפני מספר שנים, ואמנו גרה לבדה כיום.
הסיבה שעזבנו את הבית היא גםהסיבה שהחלטנו להתייעץ לאחר שנואשנו למצוא פיתרון סולידי
שיטפל בבעיה שלה- הבעיה העיקרית, שלא נותנת לנו כלל את האפשרות לגור עימה.
אמנו אגרנית יתר- ז"א שום חפץ בביתנו לא מגיע לפח. היא גרה כיום בבית עמוס לעייפה בחפצים-
על מיטתה (היא עברה לספה בסלון בגלל זה), על הרצפה, השולחנות, המטבח. מכונת הכביסה שלה התקלקלה,
וכך גם המקרר שעמוס בזבל שהיא לא זורקת. הכיור עמוס בכלים מלוכלכים וכדו'...
לסיכום- הבית נראה כמו מזבלה ששום בן אנוש מלבדה לא יכול לגור שם, או למצוא מקום לעבור.
יש לציין שכל הבעיות הללו הוחמרו עם השנים, והחלו עוד בתקופה שאבינו היה חי.
(אבינו נפטר מ"המחלה ההיא"- שגם לאורכה היא לא בדיוק תמכה ועודדה אותו)
אין לנו מושג מה גרם לבעיה הזו, אנו חושדים שיש שתי סיבות-
דבר ראשון ייתכן וזה נגרם כתוצאה מהיותה בת לניצולי שואה, אך מצד שני אחותה הקטנה יותר היא אשה נשואה, מסודרת
וחיה בצורת חיים תקינה לחלוטין.
השערה נוספת היא שזה כתוצאה מדיכאון אחרי לידה שלא טופל לאחר לידתו של אחינו.
אין לנו מושג האם זה החל לאחר מכן מכיוון שהיינו קטנים בזמנו, אך ברור לנו שמצבה מחמיר עם השנים,
אז ייתכן וזה גם השפיע.
אני מתאר לעצמי שנשמע כאילו אנו ילדים מזניחים, אבל- ממש לא.
ניסינו לשוחח איתה בדרכים שונות על כך, קבענו פגישות בזמנו עם כל מיני מגשרים - ללא הועיל.
היא לא הקשיבה לאף אחד ורק טענה שהיא מושלמת וכולם פשוט סתם נגדה.
העובדת סוציאלית של השכונה מכירה אותה ומדי פעם נפגשת עימה אך אך ורק מחוץ לבית, וזה כלל לא עוזר לה.
לצערנו, אמנו לא מסכימה שנעזור לה ונפנה אותה למטפל. אפילו בניקיון הבית היא לא מסכימה שנטפל,
ואנו מפחדים לנקות אותו כשהיא לא תהיה, מפחד שהדבר יחמיר את מצבה הנפשי.
אנו נואשים וזקוקים בדחיפות לרעיון כלשהוא מה ניתן לעשות, אפילו רק עם חלק מהבעיות שפירטנו לעיל.
אנו דואגים לה, לא רוצים שאמנו תהיה מוזנחת, ולא רוצים שהיא תתגורר במקום שורץ חיידקים, מחלות וזוהמה.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזקוקים לעצה בדחיפות
21/05/2010לטל שלום
הבעיה לא פשוטה. ללא ספק אימכם זקוקה לעזרה מקצועית כולל טיפול תרופתי. לא ברור ממה היא סובלת אבל המאפיינים שתיארת מדגישים הפרעה מהסוג של דיכאון, מצב כפייתי, ואפילו מצב פסיכוטי. כאשר אדם במצבה מסרב טיפול הוא סוגרת הרבה דלתות לעצמה. צריך לנסות לשכנע, אולי דרך רופא משפחה. לפעמים כאשר היא מסכנת את עצמה עקב הזנחה ניתן דרך הפסיכיאטר המחוזי לבקש הוראת אשפוז. לא פשוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות לפני וסתרנה21/05/2010בת 37, טופלתי עד לפני כחודשיים בציפרלקס 10 מ"ג. כיום ללא.
אני מרגישה הגברה של מצבים חרדתיים כשבוע- שבוע וחצי לפני קבלת הוסת. האם זה ייתכן? מה ניתן לעשות?
תודה מראש,
רנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות לפני הוסת
21/05/2010לרנה שלום
החמרה של חרדה או דיכאון (לפעמים גם של רגישות יתר או תגובות רגשיות לא מאוזנות) תרום וסתי הינה תופעה מוכרת. מטפלים בה לפי החומרה. עם היא משמעותית כדי להתייעץ אחרת ממליצים להכיר בזה ולזכור עובדה זו ואז לעשות פעולות של מניעה, דברים שעושים לך טיב, ביופידבק, ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזואפקטיביות, מהי?ריטה21/05/2010שלום וברכה. ברצוני לדעת מהי סכיזואפקטיביות. האם זהו סוג מסויים של סכיזופרניה או שזוהי הפרעה בפני עצמה עם שילוב של סימפטומים סכיזופרניים בודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזואפקטיביות, מהי?
21/05/2010לריטה שלום
הפרעה סכיזואפקטיבית היא שילוב של סכיזופרניה ו מניה דפרסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויי מינוןיקיר21/05/2010לרופא שלום,
כאשר התחלתי טיפול נגד חרדות עם ציפרלקס (אסטו), וגם כעת כאשר העליתי במינון, אני חש צורך לישון הרבה מאוד שעות ביממה. אין תחושת דכדוך. התופעה נמשכה כשבוע מהתחלת הטיפול ואז חלפה. כעת כשהעליתי במינון, התופעה חוזרת על עצמה, יש לקוות שגם כאן תארך לא יותר משבוע. האם מדובר בתופעה מוכרת, והאם יש דרך להתמודד איתה מלבד לתת לזמן לעשות את שלו?
(ולסיינטולוג התורן בפורום: חסוך ממני. תודה.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינויי מינון
21/05/2010שלום
עייפות יכול להופיע תחת תרופות כמו אסטו. רצוי להעביר ללילה או לחכות שזה יעבור. בדרך כלל עד שבויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות הלוואי יעברו בסוף?ירון21/05/2010שלום
אימי משתמשת בוולבוטרין XR 300, חודשיים וחצי, וזה עושה לה יובש איום. האם היובש יעבור בסוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות הלוואי יעברו בסוף?
21/05/2010יובש לא תופעה נפוצה כ"כ של התרופה. עם היא עדיים קיימת כחודשיים אחרי תחילת הטיפול יש דיכוי שהיא לא תעבור . תתייעץ עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות מוזרות..דניאלה20/05/2010
היי, אני בת 26 ומעולם לא סבלתי מהפרעות נפשיות למיניהן..
לאחרונה מתרחשת אצלי תופעה מוזרה שכשאני מדברת אני כל הזמן חושבת איך הצד השני שומע אותי.. כאילו יתר מודעות עצמית כזאת.. אפילו שאני מדברת עם האנשים הכי קרובים אלי אני כל הזמן חושבת על איך זה נשמע.. כאילו שהדיבור לא בא לי בטבעיות.. אני כל הזמן חושבת מה איך זה נשמע ואז יוצא מצב שהמחשבה משתלטת על הדיבור ואני מתחילה לגמגם..
האם זה נורמלי וזה יעבור?
מישהו מכיר תופעה כזו?
בבקשה תעזרו לי..
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחשבות מוזרות..
21/05/2010למאיה שלום
מודעות יתר תופעה שכיחה. עליך להרגיע את עצמך וזה יעבור. לא נראה לי שאת צריכה לדאוג. עם התופעה לא עוברת תוך שמן סביר תתיעצי עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! רק עוד שאלה קטנה
דניאלה21/05/2010מזה זמן סביר? כי זה כבר יותר משבועיים ככה..
שוב המון תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! רק עוד שאלה קטנה
21/05/2010אין תשובה מדויקת. את נשמעת כאדם רגיש לסביבה וגם נותן חשיבות רבה למה חושבים עליו. לדברים מסוימים תכונה זו טובה למצבים אחרים היא מקשה. עם זה משמעותי בחיים שלך טיפול פסיכולוגי מאוד יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה?אור20/05/2010שלום,
אבי בן 69 , נמצא בפניסה כבר המון שנים ולא כ"כ עובד. כבר כמה שנים ישלו תקופות שהוא ישן כל היום, כמעט ולא יוצא מהבית, נמצא שעות מול המחשב ולא ממש עושה כלום עם עצמו, ואילו בתקופות אחרות הוא נכנס לטראנס של דיבור, מסתובב כל היום, קונה דברים, נכנס לויכוחים, נהיה אגרסיבי, צוחק לעצמו. הוא אינו מודה בכך שיש לו בעיה. רופאת המשפחה שלחה אותו לבדיקות דם, ואמרה שהם יצאו בסדר, אמי שיתפה אותה בבעיה, והיא אמרה שאין לה מה לעשות ושילחו לבריאות הנפש. כאמור הוא אינו מוכן להכיר בכלל שיש לו בעיה ולא משתף פעולה עם זה. אבל אמי סופגת ממנו המון בתקופות האלה שהוא ב"מאניה" ואינה יכולה להתמודד איתו. מה אפשר לעשות?
יש לציין שלא ידוע לי לפחות בעיה משפחתית נפשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמאניה דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל20/05/2010אור שלום,
אם האדם מסרב להתחיל מיידית בטיפול, ניתן להפעיל דרך נוספת באמצעות רופא משפחה. אפשר להציע לגשת לרופא המשפחה כדי להתייעץ בקשר לתוספי מזון טבעיים שיאפשרו לו יותר כוחות ואנרגיה או במטרה לבצע בדיקות דם כדי לעלות על קיומה של מחלה גופנית. רופא המשפחה יידע לאבחן שמדובר בהפרעה נפשית וויפנה את האדם לטיפול מיידי. תחושת דאגה שמעביר הצוות הרפואי, משקלה של הסמכות הרפואית, פחד ממחלות נוספות, תורמים ליצירת חלון הזדמנויות שבו עולה הסיכוי שאדם יתפוש את הבעיה ויקבל טיפול הולם.
שנית, לא לחכות לחולה - את המטרה הראשונית, החדרת המוטיבציה לקבל טיפול, ניתן להשיג ללא נוכחותו של האדם, אלא רק על ידי סיוע למשפחה התומכת. כדאי להתחיל בקשר טיפולי גם אם לא נראה סביר שהאדם עצמו יפנה לטיפול. קיימות מטרות משנה רבות שניתן להשיגן גם אם הסובל עצמו אינו לוקח חלק בטיפול.
חשוב לזכור כי אחד מהגורמים החשובים ביותר המשפיעים על האדם לבקש עזרה הוא האהבה והדאגה הכנה שמעבירים המתערבים. אין מקום לכעס או הענשה בהתערבות, הם רק יגרמו לאדם להתגונן יותר ויפחיתו את הסיכויים לכך שהוא יבקש עזרה. קודם כל המשפחה צריכה לעשות שינוי וזה מה שיגרום בסופו של דבר לאדם להסכים ולקבל טיפול. המשפחה היא רבת עוצמה ולכן השינוי מתחיל במשפחה ולא בחולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקסאלי19/05/2010איזה מינון יעיל נחשב אנטי פסיכוטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בלפונקס
ד''ר חיים שם דוד19/05/2010המינון של לפונקס הנחשב ליעיל נוגד פסיכוזה תלוי בשלב של ההפרעה הפסיכוטית. במצבים אקוטיים נהוג להגיע למינון של 300 מ"ג וניתן להעלות עד 600 מ"ג
במצבים כרוניים ניתן להסתפק אפילו ב 200 מ,ג.
יחד עם זאת לפונקס אינה מיועדת רק למצבים אקוטיים ובמצביםפ מסויימים ובעיקר כאלו שאינם כוללים מצביפ פסיכוטיים אוברטיים ניתן להסתפק אף במינון יותר נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)