מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםאלון25/05/2010
ידוע לי שתמיד אומרים שהפסקת פרוזק בצורה דרסטית מדי גורמת לתופעות לוואי. הורדתי באישור פסיכ' את המינון בשלושת רבעי כדור בממוצע, ואני מרגיש התקפי OCD ודכאון, ברור שעתה אעלה מעט את המינון, השאלה שלי אבל היא האם נגרם נזק ממשי כתוצאה מהתקפי OCD (כי כואב לי קצת הראש כשזה נהיה מוגזם), יש לי התקפים שפתאום למשל אני צריך לאיית מילה בראש וכו', האם זה מסוכן למוח ולקוגניציה? האם הזקתי לעצמי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת פרוזאק
ד''ר חיים שם דוד25/05/2010שלום לך,
אין נזק כתוצחאה מהתהליך שעברת בעקבות הפחתת המינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בחשק המינישלי25/05/2010
שלום רב!
אני סובלת מחרדה חברתית וחרדה כללית ובנוסף מדיכאון. טופלתי בשנתיים אחרונות בפבוקסיל,
ציפרמיל, סרוקסט, ציפרלקס וויאפקס. כולן גרמו לעיכוב אורגזמה וירידה בחש המיני.
אני אובדת עיצות.
היש תרופה מתאימה לבעיות אלו שאינה גורמת לתופעות הלוואי המטרידות הנ"ל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בחשק
ציון25/05/2010אני דווקא פחות הרגשתי ירידה עם תרופות snri עם ויפאקס XR (שחרור מושהה) פחות גורם לתופעות לוואי כאלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי מיניות
יש תרופות שפחות משפיעות על התיקפוד המיני אולם הרכב הבעיות שלך מעט בעייתי באספקט התיפקוד המיני. תץרופות משפחת SNRI עם פחות פעילות סרוטונינרגית כגון סימבלטה או איקסל יש להם פחות תופעות לוואי מיניות.
תרופות נוספות נוגדות חרדה ודיכאון שבאות בחשבון הן הרמרון, בונסרין והוולבוטרין.
כדאי שתפני אל פסיכיאטר על מנת לערוך רביזיה של הטיפול שהיה עד היום כדי להחליט מה הטיפול שיכול להתאים לך על פי התוצאות בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפלוטיןויקי24/05/2010
שלום,
אני משתמשת בפלוטין 80 מ"ג ביום מזה מס' חודשים.
האם יכול להיות שהכדורים גורמים לירידה במשקל?
האם המצב יכול להשתנות באיזשהו שלב ולגרום לעלייה במשקל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של פלוטין
התרופה בהחלט גורמת לפגיעה בתאבון אצל חלק מהמטופלים וכך המשקל יורד בהדרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופותאני24/05/2010
שלום,
בעבר נטלתי תרופות מסוג פפריזמה, מינון שלל 3 כדורים ביום, בתוספת מייצבים למיניהם כגון ליתיום וטופמקס.
לפני כשנה הפסקתי לקחת תרופות, בזמן זה שיניתי מקום מגורים, עיר מגורים, עבודה וכו',
אומנם אני מתפקדת לחלוטין ביום יום, אך לאחרונה מצב הדחק גובר מאוד, עד כמעט בלתי אפשרי,
מצבי רוח חזרו כמעט כשהיו בעבר.
איני רוצה לחזור לשימוש תמידי בתרופות כי הן פוגעות בדברים אחרים, אני מרגישה מאוד אפאטית איתן, וכמובן שהחשק המיני נדחק לחלוטין.
שאלתי היא האם יש תרופות שאוכל ליטול אך ורק בימים רגישים יותר, והאם אוכל לקבלן מרופא המשפחה כי כמו שציינתי שיניתי עיר מגורים והפסיכיאטר שלי נמצא במרחק רב ונותק הקשר.
אודה לתשובה ולשמות תרופות, "עדינות" להבדיל מקזנקס או קלונקס, משהו שלא יפיל אותי למצב קטטוני.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה זמנית
אין תרופות להרגעת דיכאון לטיפול "לפי צורך" כפי שיש תרופות הרגעה להקלה על חרדה.
רופא המשפחה יכול להמליץ על תרופות הרגעה יותר "קלות" כגון וואבן (או חצי כדור וואבן). באופן כללי, תרופות אלו מיועדות לטיפול במצבי חרדה ולא דיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני27/05/2010כנראה שאאלץ לחזור למינון הקודם, אין מנוס חייבים לוותר על משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ציפרלקסאלכס24/05/2010
האם מינון של 20 מ"ג ציפרלקס בטוח בדיוק כמו מינון של 10 מ"ג ציפרלקס? אם אין שום פגיעה בריאותית מלקיחת 20 מ"ג, מדוע לא מתחילים ישר ממינון זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא עניין של מינון
יואב24/05/2010ציפרלקס במינון גבוה או נמוך לא ממש ישנה את העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לוואליוםהילה24/05/2010
שלום,
אני סטודנטית ויש לי הצגה מאוד חשובה בשבוע הקרוב. אני מאוד לחוצה וחרדה מהסיטואציה ואני לא בטוחה שאוכל לעמוד בזה בהצלחה. ידיד שלי נתן לי כדור וואליום כדי שאוכל לקחת לפני. יש לציין שמעולם לא נטלתי תרופות מסוג זה. האם עלי לחשוש משימוש חד פעמי בכדור כזה? או שזה בסדר?
ואם לא, אשמח אם תציעו לי פיתרון אחר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לוואליום
24/05/2010להילה שלום
הרבה אנשים משתמשים בהרגעה בזמן מתח גדול. זה יכול מאוד לעזור. רק תבדקי איך זה משפיע עליך לפני האירוע. לפעמים יכול מאוד לעייף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתחילי להתרגל לזה....
יואב24/05/2010אל תברחי לכיוון של כדורים.
להיות לחוצה לפני הצגה זה טבעי לגמרי. פשוט תיהני מזה ותני את ההצגה הכי טובה שאת יכולה.
הכל יהיה בסדר : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט גורם להשמנה
יואב24/05/2010למעשה בימים אלה מוגשת תביעה ראשונה מסוגה ביוטה ארה"ב נגד 2 חברות תרופות אשר העלימו תופעות לוואי מהלקוחות שלהם.
אחת מתופעות הלוואי הידועות של סרוקסאט היא השמנה.
רומי שתפני בהקדם לנטורופאת או הומופאת על מנת שיעזור לך לרדת מהתרופה בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לשאלה הקודמתרוני24/05/2010בנוסף להשמנה אני מרגישה עייפה כל הזמן, כמו זומבי מהלך , אני עצובה רוב הזמן וכל מטלה הופכת לקשה מאוד, אין לי ספק שהתרופות עזרו לי מבחינת הדיכאון והחרדה ומצד שני אני סובלת מאותם הדברים הקשים שציינתי מאותם תרופות , אנא עזור לי אני ממש מתחננת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבנוסף לשאלה הקודמת
24/05/2010לרוני שלום
מאוד לא טוב לעלות כ"כ הרבה במשקל. זה יכול להיות סרוקסט אבל גם הרגלי אכילה ובריאות לא טובים. להחליף תרופה אחרי כ"כ הרבה זמן זה אפשרי אבל זה יהיה תהליך ערוך. כדי שתבדקי עם המטפל האם את עדיין זקוקה לתרופה? בהמשך תחליטי על שינוי צורת החיים(פעילות פיזית, דיאטה נכונה, ועוד). אפשר גם לבדוק האם תרופה כמו טופמקס מקטינה לך את התיאבון. תעשי את המאמץ. אני מטפל באנשים שממש הצליחו לעשות שינוי.
שינוי בתפיסת החיים בכל הקשור לתזונה ופעילות פיזית, חברתית, ותעסוקתית יכול לעשות לך מאוד טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט והשמנהרוני24/05/2010פרופ יקר אני בת 54 וכ-15 שנה אני מטופלת בסרוקסט 40מ"ג וקלונקס0.5 עליתי 25 ק"ג ממשקלי מאישה נאה וחטובה הפכתי לשמנה וכבדה , המצב מתסכל אותי עד מאוד , ואנני רוצה לשתף את הסביבה הקרובה שלי לסיבת ההשמנה , מפחדת מאוד להחליף את התרופה אני חיה לבד ואנני יכולה לעבור לבד את תופעות הלוואי בשינוי התרופות ולהפסיד ימיי עבודה כבעבר , אני ממש נואשת אנא עזור לי לצאת מהמצב הסבוך שאני נמצאת בו בעצם לבדי אודה לך על תשובה מפורטת ויעילה ככל האפשר מודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסט והשמנה
24/05/2010לרוני שלום
מאוד לא טוב לעלות כ"כ הרבה במשקל. זה יכול להיות סרוקסט אבל גם הרגלי אכילה ובריאות לא טובים. להחליף תרופה אחרי כ"כ הרבה זמן זה אפשרי אבל זה יהיה תהליך ערוך. כדי שתבדקי עם המטפל האם את עדיין זקוקה לתרופה? בהמשך תחליטי על שינוי צורת החיים(פעילות פיזית, דיאטה נכונה, ועוד). אפשר גם לבדוק האם תרופה כמו טופמקס מקטינה לך את התיאבון. תעשי את המאמץ. אני מטפל באנשים שממש הצליחו לעשות שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות מוולבוטרין.אבישי24/05/2010שלום רב.
אובחנתי כסובל מ-OCD חמור ומדיכאון.
מזה כחודש אני נוטל את התרופות הבאות: ציפרלקס - 40 מ"ג. אינווגה - 6 מ"ג. וולבוטרין - 300 מ"ג.
מאז שהתחלתי ליטול את הוולבוטרין החרדות והמחשבות הטורדניות התגברו מאוד.
הרופא שלי טוען שלא להפסיק את הטיפול בוולבוטרין ולהמשיך כרגיל.
רציתי לשאול האם החרדות הללו מהוולבוטרין אמורוות לחלוף בהמשך?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות
24/05/2010לאבישי שלום
חרדות כתוצאה מוולבוטרין דבר ידוע. השילוב של צ'פרלקב ווולבוטרין גם מקובל. אם החמרה לא משמעותית תנסה להחזיק מעמד שבועיים. בדרך כלל אז התופעות האלו חולפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנהמירב24/05/2010שלום רב,
הייתי מאושפזת כחודשיים בביה"ח העמק, במחלקה פסיכיאטרית ואובחנתי ב"הפרעת אישיות חמורה מאוד". ההפרעה אובחנה תוך יום, על סמך מכתב שראו מביה"ח אחר [שיקומי] בו אני מתוארת כפרובלמטית וכמסרבת לשתף פעולה וכן על שום שהגעתי לאחר ניסיון התאבדות. לא נתנו לי מאז לדבר ולספר מה עוד עובר עליי, מכיוון שכבר התקבעו על האבחנה ורוב הזמן ניסו פשוט "לחנך אותי,. אני מסכימה עם האבחנה, אבל חוששת שיש עוד משהו מלבד אבחנה זאת [אינטואיציה והעובדה שהמצב מחמיר לאחר טיפול מסיבי של 3 חודשים]. התקפי הזעם גברו, אף תקפתי את הפסיכיאטרית של המחלקה [היא בעצמה אמרה שהאמינה שאני מסוגלת לרצוח אותה], אני לא יוצאת מהמיטה, בדיכאון רוב הזמן, מלבד התקפות הפסיכוזה שלי שמטילות מורא על סביבתי הקרובה. המחשבות מטרידות אותי מאוד. על-פי מה שקראתי באינטרנט ודיברתי עם חולים למיניהם, אני מאמינה שייתכן ויש לי גם אחד מסוגי הסכיזופרניה [פאראנואידית, אולי....]. אני לא שומעת פיזית קולות - אבל שומעת מחשבות שמשתלטות עליי ברצון למות וברצון לתקוף אחרים ואני מוצאת את עצמי מדברת ועונה לעצמי לעיתים תכופות. האם יש בדיקה פיזית שמאמתת סוגי סכיזופרניה או שניתן לאבחן רק על-פי תסמינים?. רציתי לשאול האם ספקותיי נכונים וכן ברצוני לדעת אם הנכם מכירים פסיכיאטר טוב, כדי לתאם עמו אבחון רציני יותר באופן דחוף, מכיוון שאני במצב גרוע מאוד וגם במחלקה ייעצו לי לעשות זאת.
אשמח באם תצרו איתי קשר.
בברכה ולתשובתכם הדחופה אודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחנה
24/05/2010למירב שלום
לא קל לעבור מה שאת עוברת אבל גם לא קל לעזור לך. תגובות תוקפניות מפחידות אפילו את המטפלים הכי מנוסים. אני ממליץ לך מאוד לעבוד על השליטה העצמית אחרת את נשארת מאוד לבד. פסיכיאטרים טובים יש בכל הארץ. כדי לך לבדוק ברשימה של רופאים של בקופה שלך וללכת להתייעץ. תצליחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תרופהדן23/05/2010שלום.האם צריך לחכות תקופה לפני שמשנים טיפול מקלונקס(0.25 מ"ג ביום) לפרפנן?ואם כן,אז כמה ימים הפסקה זה מספיק?
שאלה נוספת-האם אפשר לחלק את המינון של כדורים מעין אלה, כך שחצי יהיה בצהרים וחצי לפני השינה בלילה?(זה יותר נוח לי כי אני ישנה צהרים ואם אני לוקחת את הכדורים האלה בשלמותם בלילה אז אני מרגישה כבדות למחרת ותופעות נוספות..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינוי תרופה
24/05/2010לצופית שלום
אפשר לשנות בין תרופות אלו ללא קושי. אפשר גם לחלק לפעמיים ביום. אבל קלונקס ו פרפנן תרופות מאוד שונות. תדברי על זה גם עם המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאםשני23/05/2010מחשבה טורדנית יכולה להיות ביזרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעה טורדנית כפייתית
ד''ר חיים שם דוד23/05/2010שלום לך,
הפרעה טורדנית כפייתית יכול הלהיות בעלת טקסים ביזאריים או בטורדנות ביזארית. ככל שהטורדנות יותר ביזארית הפרוגנוזה פחות טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות על תרופהאורטל23/05/2010כמה זמן נהוג לקחת תרופה לדיכאון (מדובר בויפאקס XR) ודבר נוסף, האם ניתן לקחת אותה עם משככי כאבים רגילים בלי מרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופה נוגדת דיכאון
ד''ר חיים שם דוד23/05/2010שלום לך,
תרופה נוגדת דיכאון ולא משנה מהי לוקחים לפי ההפרעה שסובלים ממנה. עבור דיכאון ראשון לוקחים אותה לפחות כמשך הדיכאון ולא פחות מ 6 חודשים.
אפשר לקחת עם ויפאקס תרופות נוגדות כאבים שלוקחים ללא מרשם אולם תצריך לקחת בחשבון שתרופות כמו אדוויל למשל יכולות לשנות את הרמה בדם אבל זה לא יהיה ברמה שתסכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות חרדהviola23/05/2010שלום רב,
בעלי כעת בטיפול פסיכאטרי. הורו לו על גמילה מאלפרליד. הוא יורד במינון כל פעם.
במקביל הוא צורך כמויות של אלכהול שישיית בירות ליום ובקבוק עארק כל יומיים שלושה נצרך במלואו.
הוא טוען שהפסיכאטרית שלו אינה מוטרדת מהשתייה. הוא שותה החל מחצי שעה שעה מההשכמה שלו בבוקר.
כעת הוא במהלך גמילה. הוא נוהג בחוסר יציבות, רועד, עצבני, תוקפני מדבר בחוסר בהירות.
מה הם תסמיני הגמילה שעלי לצפות להם? האם לשייך את התסמינים שלו לתרופה?
האם זה הגיוני שהפסיכאטרית שלו תרשום לו כדורים כגון אלפרליד בידיעה על צריכה גדולה של אלכהול?
האם האלכהול משמש איכשהו להעצמת האפקט של התרופה? קראתי ששילוב של השניים יכול להוביל לנזק רציני. לטענתו האלכהול עוזר לו להגביר את ההשפעה של התרופה.
מה ניתן לעשות על מנת להקל עליו את הגמילה?
הוא נוטל 8-10 כדורים ביום של זאנקס כבר 4 שנים.
על פי הבנתי הצריכה שנאמר לו לצרוך היא 4 ביום.
כך שהוא צורך ביתר כבר שנים.
הכדור החדש שאמור לטפל בו הוא פריזמה. האם הוא ממכר באותה מידה?
תודה מראש,
ויולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתמכרויות שונות
ד''ר חיים שם דוד23/05/2010שום לך,
אני לא מאמין שהפסיכיאטרית אינה מוטרדת מהצריכה של האלכוהול.
בעלך מכור ככל הנראה למרגיענים שונים ולאלכוהול והפסיכיאטרית החליטה לטפל בהפרעת החרדה שסובל ממנה ושהיא אולי הבסיס לשימוש המוגבר באלכוהול.
התופעות שאת מתארת יכוות להיות של גמילה אבל גם של שימוש מוגבר בתרופות שהוא צורך.
הפריזמה אינה ממכרת.
אני חושב שכדאי שתצספרי לפסיכיאטרית שמטפלת בו על חששותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממליצה שלא!
אוהליה24/05/2010יש סכנה רבה בלקיחת תרופות עם אלכוהול .
]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש מסוכן לבעלך!!!
יואב24/05/2010לערבב אלכוהול עם תרופות פסיכיאטריות יכול לגרום לשבץ מוחי.
חשוב מאוד שתפני לנטורופת או הומופאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ'...?איתן22/05/2010שלום רב,
אילו תופעות לוואי של הלמיקטל עשויות,שלא להעלם אפילו לאחר הסתגלות הגוף לתרופה?
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לפרופ'...?
22/05/2010ליוסי שלום
למיקטל הינה תרופה עם מעט מאוד תופעות לוואי. לפעמים כאבי ראש, אי שקט מסויים, הפרעה בשינה, או הפרעות קלות בזיכרון לתווך קצר יכולים להפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם בדיכאון?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)