מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"רמישהו21/11/2010
היי דוקטור אני נער בן 16.
לפני כמה זמן התחלתי להרגיש בשק האשכים מין גוש בצורת גולה עגולה כזאת ליד אשך שמאל.
קראתי במספר מקומות שזה אולי סרטן האשך.
אני רוצה לדבר עם אימי על זה אבל מתבייש אשמח את תוכל לייעץ לימה לעשות.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/11/2010שלום רב,
כדאי לפנות לאורולוג לצורך בדיקה- אין במה להתבייש
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן תכוף - ילד בן 4שי21/11/2010
שלום.
הבן שלנו, בן 4, החל בשבועיים האחרונים לגשת מדי רבע שעה לשירותים לעשות פיפי.
הוא לא שותה יותר מבד"כ.
לקחנו אותו לרופא, שביצע לו בדיקת שתן ולא העלה דבר.
מקרה שקרה לפני שהחלה ההתנהגות הזו של מתן שתן כל מספר דקות:
ברח לו פיפי במיטה לילה אחד (לא עשינו מזה עניין, החלפנו מצעים, קילחנו אותו ונגמר סיפור).
כשהוא הולך לשירותים כן יוצא לו שתן, אלא שלעיתים מדובר בממש מעט מאוד שתן (טיפות בודדות).
הבוקר הוא אמר לנו "בסוד" כי כשהוא שותה הרבה כואבת לו הבטן.
מה לעשות?
אנחנו מודאגים.
מה זה יכול להיות?
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן שתן תכוף - ילד בן 4 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/11/2010שי שלום,
לרוב מדובר בתופעה שכיחה שחולפת כפי שבאה. רצוי לפנות לרופא ילדים לצורך בדיקה גופנית ראשונית ובדיקת שתן- וUS במידת הצורך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רשלי21/11/2010
ילדתי לפני 10 ימים.
עוד בתקופת ההריון התגלה הרחבת אגן כליה.
אחרי הלידה הודגמה הרחבת אגן כליה משמאל של 1.2 ס"מ.גודל ומרקם תקינים.שלפוחית תקינה.
התינוק מקבל טיפול מניעתי של צפורל 45 מ"ג ליום
1.האם ההרחבה נחשבת גדולה?
2.האם זה טיפול מונע מקובל?
3.האם יש צורך במעקב אחר בדיקות שתן לשלילת דלקת ?
4.מה ההמשך? האם רק US מספיק כרגע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/11/2010שלום שני,
המעקב והברור אינם אחידים בין האורולוגים/נפרולוגים.
אנו נוהגים לבצע US חוזר כעבור חודש ולפיו נקבעת מדיניות הברור.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים אחרי קטטר עם כאבים עזיםאופיר20/11/2010
אתמול היינו במיון ילדים בעקסבת כאבי בטן עזים וחום לבני בן השנתיים.
בבדיקות הדם נמצאו אינדיקציות לדלקת (כדוריות דם לבנות רבות בספירת הדם)
באולטרה סאונד ראו שהשלפוחית שתן מאד מלאה (הוא לא נתן שתן במשך קרוב ליממה) והמון גזים בבטן.
לאחר שלא הצליח לתת שתן חובר לקטטר ונשאבה כמות גדולה של שתן. בדיקת השתן הייתה תקינה.
שוחררנו הביתה, לפני כ-24 שעות, קיבלנו מרשם למוקסיפן והתבקשנו לחזור אם לא יצליח לתת שתן.
מאז שחזרנו הביתה מתלונן על כאבים באיבר המין, בדרך כלל רואים כמה טיפות מעטות של שתן בחיתול בסמוך לתלונה על כאב. לפני כשעתיים לאחר שהתקפל מכאבים הצליח לעשות פיפי בזרם נורמלי. מאז עדיין מתלונן על כאבים.יש לו גם חום עדיין, מקבל מוקסיפן מאתמול.
אנו חסרי אונים, מאד לא מעוניינים לחזור למיון, חוששים שנגרמה פציעה כלשהי מהקטטר.
לעזרתך הדחופה אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים אחרי קטטר עם כאבים עזים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/11/2010אופיר שלום,
באם נשללה דלקת בשתן או בעיה בציאה כגון עצירות ראוי לבצע ברור מקיף. כדאי לחזור בהקדם לרופא ילדים או חדר מיון.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק אשכים נפוח - תינוק בין חודש וחציקרן20/11/2010
היי,
לפני כשבועיים גיליתי כי שק האשכים הימני של בני מאוד נפוח.
הייתי איתו אצל מספר רופאים ומה שנאמר לי זה שיש לו ציסה מלאה בנוזלים ושיש לנתח בסביבות גיל חצי שנה.
אנו מתגוררים בחו"ל ואני מעונינת לערוך את הניתוח בארץ, אני עדיין מבוטחת ע"י מכבי. שאלתי - כיצד עלי לפעול במידה ואני מעונינת להגיע בפסח לביצוע הניתוח, האם אצטרך להגיע לפני לבדיקות? או שיש אפשרות לשלוח צילומי אולטרסאונד להתרשמות?
שאלה נוספת - האם יתכן שזה עובר כך סתם? בימים האחרונים אינני רואה את הנפיחות עוד.
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק אשכים נפוח - תינוק בין חודש וחצי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/11/2010קרן שלום,
נוזל סביב לאשכים חולף במרבית הילדים עד גיל שנה. לאחר גיל זה אם אין שינוי בכמות הנוזל מנתחים. לפיכך כדאי להבדק סביב גיל שנה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין .עדי20/11/2010
שלום,
יש לי בן ,בן 6 וחצי גודל איבר מינו אינו ניראה לי סדיר לגילו שק האשכים גדול מאוד ואיבר מינו עבה וארוך מאד ,אישתי אומרת שהוא מתפתח מהר ,לי התפתחות הפין החלה בגיל 13 וחצי לי כיום אורך איבר מיני כ-21 ס"מ אינו יודע אם זה קשור אך איבר מינו גודל באופן הזוי לילד בגילו ,לאחי יש ילד בן 14 וחצי וכשראה את איבר מינו של בני כי הוא רופא ילדים הוא אמר שהוא איו אורלוג ואינו יודע תסיבה אך הוא ציין שהאיבר גדול יותר משל בנו בהרבה.
עינין זה מתריד אותי ואיני יודע מה לעשות עם זה בנוסף בני אינו מתלונן על כאבים וכ"ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבר מין . - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/11/2010רונן שלום,
מדבריך נראה שלבנך (כמו גם לך) פין גדול, זו אינה בעיה רפואית.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהנילי19/11/2010
אצל בן שלי כל הפין חסוף - כלומר הפס של העור המקורי (לפני הברית) ממש רחוק מהעטרה. האם זה יכול ליצור בעיות בעתיד בתפקוד של הפין ? בעיות בקיום יחסי מין וכל ??? הרוחב של הפס הוא כמה ממ וגודל של הפין הוא 2-3 סנטימטר. האם יש דרך לתקן את הברית במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/11/2010נילי שלום
לא ניתן מתאורך להסיק מהי הבעיה.
מציע לפנות לאורולוג ילדים לצורך בדיקה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- urea גבוהליטל17/11/2010
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודש נולדה פג (בשבוע 36 + יומיים).
לפני כשלושה שבועות היתה מחלת חום
בבדיקות שנערכו נמצא
urea 39
creatinine 0.2
AST 44
לאחר 5 ימים
urea 30
creatinine 0.2
AST 40
platetes 482
lymphocytes 67.2
לאחר שבוע נוסף
urea 39
creatinine 0.3
AST 35
platetes 579
lymphocytes 50
c.r.p 0.6
בבדיקת שתן
לויקוציטים 25
חלבון בשתן - שלילי
וירולוגיה:
CMV IgG חיובי
IgM גבולי מומלץ מעקב (כך כתוב)
EBV שלילי
hepatitis C שלילי
US איברים כולל כליות מהיום - תקין
רופא גסטרו בפורום כתב שאין סימנים למחלת כבד.
שאלתי היא מה זה יכול להיות?
לתשובתך אודה
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית
ליטל17/11/2010בתרבית שתן נמצאה גדילה מעורבת של חיידקים וקיבלנו הפניה לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהurea גבוה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר17/11/2010ליטל שלום
קרוב לודאי שביתך היתה מעט מיובשת.
אם התרבית נלקחה משקית אין לתוצאה משמעות.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ליטל18/11/2010הבדיקה נערכת אחרי שהיא שותה בבוקר 240-300cc סימילאק. האם ייתכן שהיא היתה מיובשת בכל הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליה בעובר בן 23 שבועותרוני17/11/2010
שלום רב,
בסקירה מורחבת שבוע 23 נמצאו כי אגני הכליות של העובר 6.3 מ"מ כליה ימנית ו9 מ"מ כליה שמאלית והופנתי לאורולוג ילדים השאלה שלי מה ניתן לעשות בשלב זה ומה עושים בשלב מאוחר יותר לטיפול בהרחבה זו האם מטופל ע"י ניתוח בעובר או אמצעים אחרים ?
בתודה מראש,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה שבוע 23 ואין הרחבת גביעונים
רוני17/11/2010הכוונה שבוע 23 ואין הרחבת גביעונים ומדובר בעובר ממין זכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת אגני כליה בעובר בן 23 שבועות - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר17/11/2010רוני שלום
כדאי להיות במעקב במהלך ההריון, עדיין מוקדם כדי להעריך את סיבת ההרחבה.
ניתן לפנות לאורולוג או נפרולוג ילדים עם הצילומים לקבלת ייעוץ מסודר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח בקע + היצרות המיאטוסאמא של15/11/2010
שלום, בני בן ה-3 ו- 4 חודשים עומד לעבור בקרוב ניתוח בפין בשל היצרות המיאטוס בשילוב ניתוח לתיקון בקע פגיסטרי.
אני מניחה שהמנתח המקסים שלנו ייתן לנו הנחיות עם השחרור, אבל אשמח לדעת מראש - כדי להיערך מבחינת העבודה ומה להכין בבית לפני - מידע וטיפים לגבי תקופת ההחלמה:
1. על מה רצוי להקפיד?
2. הקטטר - כמה זמן נשארים איתו? האם משחררים איתו הביתה?
איך שומרים על ההיגיינה ומונעים מהפעוט לפגוע?
3. איזה תרופות לשיכוך כאבים כדאי ומומלץ לקנות מראש?
4. הילד בריא וחזק בד"כ, טפו-טפו-טפו. מה קצב ההחלמה הממוצע? אחרי כמה זמן חוזרים לגן?
אודה לכל תגובה, גם של הורים שילדם עבר ניתוח כזה בסביבות גיל 3.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח בקע + היצרות המיאטוס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/11/2010שלום רב,
חיתוך מיאטוס מוצר אינו מצריך השארת קטטר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם במקרה של שינוי במיקום הפתח?
אמא של15/11/2010כרגע השתן יוצא כלפי מעלה ובאותו ניתוח גם אמורים להסיט את פתח השופכה כלפי מטה. הבנתי שכדי שהשתן לא ישרוף בימים הראשונים בפין, אמורים לשים קטטר. האם זה לא הכרחי? האם לא ישרוף לילד במתן שתן לאחר הניתוח? הפין לא אמור להישאר חבוש לכמה ימים?
אשמח לפירוט ככל האפשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באשךרונה13/11/2010
שלום רב,
בני בן ה- 9 הובחן שיש לו דלקת היפוד... משהו באשך הימיני, טופל במשך שבוע ע"י צפורל אנטיביוטיקה. הנפיחות והדלקת כמו כן הצבע האדום ירד אך נשאר גוש קטן , כדור קטן קשה באשך. מה זה אומר ? מה ההשלכות.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באשך - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר15/11/2010רונה שלום,
לא ברור מתאורך היכן היתה דלקת שכן לאחר דלקת של האשך או יתרת האשך אין שארית של גוש קטן- זו מתאימה למצב שלאחר תסביב של תוספתן האשך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך שמאלי לא נמצא בשקתמי11/11/2010
בבדיקה שנערכה לבני בן 9 נמצא כי האשך שמאלי לא נמצא בשק. למיטב זכרוני הילד נבדק בצעירותו והאשך היה במקומו, ככל הנראה זז (לא ידוע לנו מתי).
הילד הופנה לבדיקת אולטרסאונד
בבדיקה נמצא כי :
מימין האשך נמצא בשק, תקין בגודל ובמרקם, מימדיו 17*8 מ"מ
משמאל האשך נמצא במפשעה, תקין בגודל ובמרקם, מימדיו 18*7 מ"מ
הודגמה זרימה תקינה בדופלר בשני האשכים.
האם יתכן מצב שבו אשך זז ממקומו ?
מהי דרך הטיפול המומלצת במקרה זה ? ומה המשמעות ?
האם יש השפעה לטווח הארוך ?
בתודה מראש על תשובתך
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך שמאלי לא נמצא בשק - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/11/2010תמי שלום,
יתכן שמדובר באשך נייד ולא תמיר. כדאי לפנות לבדיקה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח איפוספאדיסאמא מודאגת11/11/2010
לבן שלי יש איפוספאדיס דרגה ב', היום הוא בן שנה ותישעה חודשים ועדיין לא ניתחנו אותו,היינו בביקורת לני מספר חודשים וכרגע אנחנו מחכים לתור חדש שאמור לקחת עד שנה,הבן שלי יהיה עד אז בן שתיים וחצי.
רציתי לדעת אם זה עלול להוות בעיה ככול שהוא יגדל (בעלי שעבר גם כן את הניתוח טוען שככל שהילד יהיה גדול וחזק יותר הניתוח יעבור עליו באופן קל יותר)
אשמח לקבל ממך תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח איפוספאדיס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/11/2010שלום רב,
מקובל היום לתקן בגיל 6-12 חדשים. ניתן לתקן בכל גיל אך בגיל צעיר נראה שהילד חווה טראומה פחותה וקל יותר להשגיח עליו לאחר הניתוח.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות U.S דרכי שתן -תינוקרינת10/11/2010
שלום רב,
הבן שלי בן שנה ו 10 חוד', נולד עם הידרונפרוזיס דו-צדדי לא רפלוקס בדרכי השתן.
בבדיקת אוטלטרסאונד אחרונה נמצא כי:
שלפוחית השתן נצפתה תקינה, ללא הרחבת אורטרים דיסטליים.
נצפית ציסטה באספקט עליון של שלפוחית השתן, גודלה 0.9 סמ'*0.8 סמ', יכולה להתאים
ל אורכל-ציסט, הממצא לא נצפה בבדיקה קודמת.
יש משקע בשלפוחית השתן.
כליה ימין 7.8 סמ' (בבדיקה קודמת 6.2 סמ'), עם הידרונפרוזיס קלה, אגן וגביעים, אגן כליה נמדד 1.0 סמ' (בבדיקה קודמת 0.8 סמ')
כליה שמאל 7.8 סמ' (בבדיקה קודמת 7.7 סמ'), הרחבה של מערכת מאספת, אגן וגביעים
בינונית, עם אגן כליה שנמדד 1.3 סמ' (בבדיקה קודמת 1.1 סמ').
קורטקב הכליות שמור דו-צדדית.
לסיכום:
הידרונפרוזיס מעט גברה בהשוואה לבדיקה קודמת מימין ומשמאל.
ממצא מעל שלפוחית השתן, יכול להתאים לאורכל ציסט קטן כמתואר.
אשמח לחוות דעת, אני מאוד מודאגת, מה זה אומר על תפקוד הכליות, האם חלילה יצטרך ניתוח?
בתודה מראש
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות U.S דרכי שתן -תינוק - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/11/2010רינת שלום,
אין קשר בין urachal cyst לבין הממצאים הכלייתים.
אם הציסטה אינה נעלמת מקובל להוציאה. באשר לכליות חסר מידע ולא ניתן להתייחס מבלי לראות הצילומים ולכן כדאי לפנות לייעוץ.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית בשתןיעקוב10/11/2010
יש לי בן שהוא בגיל 13 ויש לו שארית בשתן מה זה אומר
ישמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית בשתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/11/2010יעקב שלום.
עקרונית לא אמורה להיות שארית שתן אך הדבר תלוי באיזו כמות מדובר והאם ישנה הפרעה בהטלת השתן. כדאי לפנות לרופא ילדים ואם יהיה צורך בכך יפנה אותך לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)