מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי שליטה בשתן של ילדיליאת10/10/2010
יש לי ילד בן 4 הוא עושה שתן ללא שליטה מיספר פעמים ביום ויש לו עיווטים מידי פעם בפנים עשיתי לו בדיקות הנידרשות כולל דם-שתן-eeg .והבדיקות יצאו תקינות בריחת -השתן והטיקים ממשיכים האם זה אמור לחלוף לילד אני הבנתי שהטיקים אמורים לחלוף אם הזמן אם בריחת השתן אינני יודעת אשמח לקבל הסבר..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שליטה בשתן של ילדי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/10/2010ליאת שלום
מתנצל אך התחום רחב מדי וחסרים יותר מדי פרטים כדי לתת מענה הולם לשאלותייך.
יש לפנות לאורולוג או נפרולוג ילדים לצורך המשך ברור וטיפול
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטוגרפיה שלא ע"י החדרת קטטרענת10/10/2010
ביתי בת ה-5 לאחר אירוע שלישי של פילונפריטיס. במיפוי נתגלה שכליה אחת מתפקדת פחות מהשנייה. נפרולוג המליץ על בדיקת הציסטוגרפיה וציין שקיימת בדיקה כזו במיפוי ולא ע"י החדרת קטטר. הוא לא יודע היכן עושים אותה. שאלתי היא אם קיימת אכן בדיקה כזו ומה מידת מהימנותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטוגרפיה שלא ע"י החדרת קטטר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/10/2010ענת שלום
ניתן לבצע בדיקה כזו בשניידר- אך לא ברור לי מדוע יש בה צורך במקום הבדיקה המקובלת שכרוכה בקרינה מינימלית ביותר במכשור החדש שיש
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בהשתנה.אהוד10/10/2010
לילדי בן ה3 יש כנראה חתיכת עור קטנה בקצה הבולבול שגורמת לפיפי לעלות למעלה עד כדי הרטבת עצמו בבטן וחזה. (שלא לדבר על איך השירותים נראה אח"כ).
האם הסרה או חתך דורשים הרדמה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בהשתנה. - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/10/2010אהוד שלום רב,
נראה שמדובר בהיצרות של פיית השופכה. ניתן גם לביצוע בהרדמה מקומית עם טשטוש.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחןף על ילד שלי ש......ליאת09/10/2010
יש לי ילד בן 5.5 והוא לא שולט בשתן כל 30 דקות בערך ובנוסף יש לו רעידות טיקים קטנים לסרוגין לקחנו אותו להדסה עין כרם ושם הילד עבר את כל הבדיקות שהיה צריך כגון בדיקות דם בדיקות-שתן וסמו לו מסיכה אם אלקטרודות והילד לא זז כ-30 דקות עד גמר הבדיקה ...הבדיקות ייצאו תקינות והרופא אמר שזה בעיות היתנהגות אני רוצה הסבר יותר מפורט ומה עליי לעשות והכי חשוב מתיי זה יחלוף לילד אים ביכלל........פיני כהן האב המודאג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחןף על ילד שלי ש...... - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/10/2010פיני שלום רב,
בהדסה ישנו אורולוג ילדים מצוין, מציע שתפנה אליו והוא יסביר לך בצורה מפורטת ומקצועית -דבר שלא ניתן לבצעו דרך אתר באינטרנט.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך נייד?איילת09/10/2010
בני בן 3.5 שנים.
סובל מחרדה עצומה מרופאים, ואני אומרת את זה לא סתם כאמא הסטרית (אני לא), אלא אחרי שרופאים מטפלים העירו שיש לטפל בכך כי המצב חריג.
אם כך לא מפתיע שכשהילד ניגש לבדיקת רופא, מושכב על הבטן ובודקים את אשכיו, האשך הבעייתי נעלם ולא ניתן למוש אותו כלל.
כמובן שעקב כך כל הרופאים ממליצים ללא יוצא מן הכלל לנתח,
אך בכל זמן אחר של רגיעה, האשך ניראה בבירור, אם בזמן החלפת בגדים, אמבטייה חמימה וכו'.. (ז"א, ע"פ הרופאים האשך טמיר, ואנחנו סבורים שהוא נייד).
לכל האמור אנחנו מעדיפים שלא לנתח, לפחות לא עד שיוכח אחרת.
השאלה אם יש דרך בה רופא יסכים לבדוק את הילד בעמידה, בצורה רגועה ולא תוך התייחסות אליו כאל חפץ.. אנחנו מתוסכלים מרופאים שרק רוצים לסיים את הבדיקה ולעבור למטופל הבא מבלי להבין שמדובר בילד חרדתי, ובדיקה רגילה לא רלוונטית פה.
אשמח לכל המלצה או רעיון, כי שניה לפני שמחליטים לא לנתח על דעת עצמנו בלבד, אנחנו רוצים לדעת אם יש אופציה לבדיקה שמתבצעת קצת אחרת. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך נייד? - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/10/2010איילת שלום רב,
מציע שתפנו לאורולוג ילדים סבלני ובעל ניסיון. אם גם הוא לא יצליח להבדיל בין אשך צמיר לנייד, ניתן לבצע הרדמה קצרה או טשטוש ולהחליט במה מדובר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין חבויאמא מודאגת08/10/2010
לבני בן 13 יש פין חבוי לאחר הברית המוהל אמר שזה יצא ככל שיגדל.
הוא גדל אבל הבעיה נשארה, רצוי לציין שהוא מעט בעודף משקל מעט נמוך אך עוסק המון בספורט.
לאחרונה העניין החל להציק לו, מה עלינו לעשות על מנת לעזור לו?
היתכן שחיכינו יותר מדי זמן וגרמנו לו נזק? מאוחר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין חבוי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר08/10/2010שלום רב,
רצוי לפנות לאורולוג ילדים לבדיקה- רק לאחריה תוכלו לקבל תשובה ראויה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאהמ.03/10/2010
האם, במידה ויש ערלה, בזמן זקפה הערלה יורדת לבד? כלומר בזקפה מלאה זה המצב?:O
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בזקפה
אהמ.03/10/2010"כאשר נוצרת זקפה נסוגה העורלה אחורה וחושפת את העטרה"
זה מתוך ויקיפדיה
אני בן 16 ויש לי עודף משקל (94 בגובה של 185)
יש לי איבר מין קטן יחסית ובזקפה העורלה לא יורדת למטרה ולא חושפת את העטרה...
למה זה ככה? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בזיקפה
ד``ר דוד בן מאיר03/10/2010שלום רב,
יתכן שקיימות הידבקויות של העורלה לראש הפין. ממליץ לפנות לאורולוג לבדיקה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה ניתן לטיפול?
אהמ.03/10/2010האם כדאי אולי להסיר את הערלה או משהו כזה? או למצוא טיפול לזה?
אני קצת מתבייש ללכת לאורולג.
ניסיתי להזיז אותה עם היד בזמן זקפה, והיא יורדת אבל לא עד הסוף וזה כואב מה שאומר שאתה צודק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר עמוס נאמן03/10/2010במקרים מסוימים כן ובמקרים מסוימים לא, באופן תקין ניתן לחשוף את העטרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן השתנהנעמה03/10/2010
שלום
יצא לבני בן השנתיים וחצי תוצאה של 25
בבדיקת השתן Erythrocytes (U). צריך להיות בין 0 ל 10 ויצא לו 25
וכמו-כן יצאה תרבית שלילית
וגם
שתן- מיקרוסקופיה
Erythrocytes (U)/Field | | מעטים
בני בן השנתיים וחצי כבר כארבעה ימים מתלונן על כאבים בזמן שהוא משתין
מה אם כן הסיבה לפי הבדיקות?
והאם עליו לעבור בדיקות נוספות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בהשתנה
ד``ר דוד בן מאיר03/10/2010נעמה שלום,
במצבים כאלה יש לשלול דלקת בדרכי השתן, או המצאות אבנים בדרכי השתן. תתכן גם טעות באבחנה אם אובחן בסטיק כמו גם אפשרויות נדירות יותר.
ממליץ לפנות לרופא ילדים להמשך ברור.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין גדולעוד חודשיים1530/09/2010
אני כמעט בן 15 והאיבר מין שלי הוא 13 ס"מ כשהוא בזמן זיקפה.אין לי שערות בבית השחי בכלל אך הרבה שיער ערווה בבסיס הפין.האם "התברכתי" באיבר מין גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן01/10/2010נראה כי במדובר בטווח הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה30/09/2010
שלום רב
בני בן השנתיים וחצי קם פעמיים/שלוש בלילה לשתן
ולאחר מכן כל שעה וחצי יש לו פיפי
האם זה נורמלי? או שמא יש לו סוכרת?
האם צריך לעשות בדיקות מסויימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר דוד בן מאיר30/09/2010נעמה שלום
דרושה בדיקת רופא ילדים ובדיקת שתן אם התופעה מתמידה כדאי לפנות לאורולוג ילדים ולשקול ביצוע סונר דרכי שתן כולל שארית.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הבריתאיציק29/09/2010
שלום רב:
בני בן חודשיים לפני כחודש וקצת בוצע לו ברית מילה ועדין נשאר לו מתחת לכובע חתיכת בשר ניראת לא דלקתית לאחר שבדקתי עם המוהל הוא טען שזה בסדר רציתי לשאול האם זה נחשב מצב תקין או שאני אמור לפנות עם בני לאורולוג ילדים
שכחתי להוסיף שצד אחד מנופח והשני התחבר למקומו מה אני עושה הלאה עם הילד ממש מודאג מהענין אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ברית
ד``ר דוד בן מאיר30/09/2010איציק שלום,
אין מקום לדאגה, יתכן שמדובר בעודף עורלה
כדאי לפנות לאורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאסרן29/09/2010
שלום רב
אני בחור בוגר שעבר ניתוח לתיקון היפוספדיאס. ברצוני לדעת תוך כמה זמן מהניתוח ניתן להתחיל לקיים יחסי מין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס
ד``ר דוד בן מאיר30/09/2010הייתי ממתין 6-8 שבועות
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתןציפורה29/09/2010
שלום
בני בן החמש עשה בדיקת שתן והתקבלה התשובה:
Leucocytes -שלילי
בקטריולוגיה-Proteus mirabilis
10,000 >
כלומר קטן מ-10,000 .
האם יש דלקת?
האם יש צורך באנטיביוטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ציפורה03/10/2010לא קיבלתי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בשתן
ד``ר דוד בן מאיר03/10/2010ציפורה שלום
חסרים נתונים. השאלה כיצד נלקחה התרבית, מהי הקליניקה שבעטיה נלקחה התרבית ועוד.
בכל מקרה ממליץ לפנות לרופא הילדים ולשאול על המשמעות. חשוב מאד להבהיר שפורום באינטרנט אינו מהווה תחליף לבדיקת רופא ושיחה איתו.
רפואה שלמה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתןאמא מודאגת28/09/2010
שלום רב.
בתי בת 3 וחצי. גמולה מזה 4 חודשים די בהצלחה. בהתחלה ביום ומזה חודשיים גם בלילה. לא היו בעיות מיוחדות והכל זרם יפה למעט איזו בריחת שתן אחת לשבוע, וגם רק קצת ואז ההמשך בשירותים.
לפני כשבוע החלו בריחות שתן אחת ליום כשהמכנס רטוב ואת השארית עושה בשירותים. היה יום אחד בשבוע האחרון של שתי בריחות כאלה שנאלצנו לחזור הביתה כדי להחליף. המצב היה כל כך בסדר שאנחנו לא לוקחים איתנו בגדים להחלפה אפילו. היום היינו בבריכה כמה שעות והיה די קריר, אמנם היה חם נורא אבל המיקום שלהבריכה, הכיסוי שמעל הבריכה והמיקום של מקומות הישיבה הם כאלה שגרמו למשב רוח קבוע. מהרגע שחזרנו הביתה החלה בריחת שתן, זה קרה 3 פעמים כשהפעם האחרונה היתה ממש עם כל הלב. כשנרדמה בלילה אחרי חצי שעה כל הסדין היה מלא בשתן למרות שעשתה לפני השינה. חששתי מ UTI ולקחנו אותה למוקד, ממש עכשיו חזרנו: סטיק שלילי.
האם תיתכן בריחת שתן כזו לאור התקררות?
האם סביר שנלקחה במוקד גם תרבית? כתוב בדף הסיכום URINE GENERAL ו - URINE CULTURE) השאלה אם באמת מבצעים...
מה כדאי לבדוק במידה וזה נמשך ולמי לפנות?
האם הסיפור לעיל תואם חלילה סכרת נעורים?
אילו בעיות נוירולוגיות תואמות את הנתונים הנ"ל?
תודה תודה.
מודאגת מאוד.
נ.ב
תמיד יש מצב שמדובר במשהו התנהגותי אבל על פניו לא עולה בדעתי שום דבר חריג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן
ד``ר דוד בן מאיר29/09/2010ענבר שלום
התופעה שאת מציינת שכיחה ולרוב מקורה רגשי.
מציע לפנות לרופא ילדים לברור ראשוני- אם תקין והתופעה מתקבעת לפנות לייעוץ רגשי ובמידת הנחיצות לפנות גם לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים טמירים או ניידיםטלי28/09/2010
בני בן 4.5 מגיל 0 גילו אצלו שיש לו אשכים ניידים ולא טמירים אמרו לי לבוא פעם בשנה לבקורת רופא ואני עושה זאת כמובן ,אם בכל זאת במשך השנה האשכים הניידים הופכים לטמירים אני רוצה לדעת לאיזה סימנים אני אוכל לשים לב כדי לפנות לרופא מידכי הבנתי שזה גורם לסרטן באשכים ולבעיות בפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים
ד``ר דוד בן מאיר29/09/2010שלום רב,
לאשכים ניידים אין שכיחות גבוהה יותר מאשכים רגילים לפתח סרטן ואין ככל הידוע שכיחות גבוהה יותר של בעיית פוריות.
רוב האשכים הניידים יורדים לשק עד או בגיל ההתבגרות. בדיקה אחת לשנה מספיקה היות שהפוריות אינה נפגעת במהלך מספר חדשים בגיל הנ"ל.
אם במהלך ישיבה במים פושרים באמבטיה האשכים אינם יורדים לשק יתכן שהם הפכו תמירים וכדאי לגשת לבדיקה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)